Livet

6 arbets dagar denna veckan o  jag får ihopa 27h,inte riktigt rättvisst. Men vem fasen sa att livet skulle va det;)
Jag är glad ändå! Har hunnit med mycket i skolan. Ligger långt framme o bad läraren "låsa upp" nästa prov för mig (dom är datumsbundna). Ja man vill ju inte sitta o vänta direkt,utan jag vill bli färdig så fort som möjligt. Så skolan ÄR rolig. Känns bara lite sådär att jag är på dagis denna veckan o jobbar,ja förutom lördag då det är LSS igen. Dagis är okej,alla där är jätte snälla! Men det är ju inte direkt det jag vill jobba med. Been there done that! Samt att när man sitter hemme o läser vård ämnena är det inte jätte inspirerande att gå till dagis o jobba......

På lördag är det bröllop med stort B!!! Ska bli så nice. Lilla lilla Zainab som blivit stor,ska gifta sig. Vad man har hört av planeringen av bröllopet,så kommer det att bli hennes sago kväll. Det är en barn fri fest (ja Zache får följa med) men små tjejerna ska vara hos Saad o Amani. Ska faktist bli skönt att gå på fest utan dom. Jo,så är det faktist! Kan vara skönt att få rå om sig själv o bara njuta av festligheterna.
Jag missar Henna-festen på fredag kväll. Jag jobbar ju tidigt på lördag morgon,så tyvärr pallar jag inte åka till Åstorp. Men sånt e livet i bland. Bröllopet missar jag inte...=)

Nä,nu ska jag väcka mina små. Sen ska jag bege mig till jobb,det är Khalid som lämnar dom idag.

See yaa!!

Söndagen

Den började lungt. Vi sov alla till kl.9...?! Jätte skönt att få sova ut,på riktigt. Vi åkte  och stor handlade på Ica,vilket kan rekomenderas en tidig söndag fm,för där fanns nästan inget folk=)

Sen hängde vi hemma hos Ulle och Maya ett tag. Gårdagen fina lek vad som bortblåst och dagen var i krig och skrik...tyvärr. Sen skulle Nonno lämnas kalas på eftermiddagen. Hon var så glad när vi hämtade henne och hon hade haft jätte kul! Snäll som hon är,så tog hon godis påsen(som hon fick på kalaset) öppnade o la allt i skål när vi kom hem och alla fick smaka.

Till kvällsmat idag blev det fransk potatisgratäng,köttfärs biffar och kokta morötter. Grönsallad till! Det var mums=)
Nu är vi mätta o belåtna. Tjejerna leker, Zache e hos en kompis och Khalid e i Åstorp. Jag leker med datorn;)


Fredags update

Mycket har hänt...på samma gång som det inte har hänt nåt egentligen....=)
SD har tagit sig in i riksdagen! Hela måndagen gick jag i depp. Vet folk egentligen vad det betyder? Sverige har fått in ett främlings fientligt parti i riksdagen.....Många som röstade på SD,vet nog inte riktigt vad dom har gjort och hur det kommer att påverka vårt land. På samma sätt som vi har röst plikt,så är det vår plikt att ta reda på vad partierna står för,som vi röstar på,eller?!

Har skickat iväg min första uppsats i Rehab-habilitering. Fick G och är väldigt nöjd!! Fick goda kommentarer från läraren och kritik som man ska ta till sig. Känns gött!!

Orkade inte åka till sjukhuset idag......Har sovit dåligt inatt och pallar helt enkelt inte. Utan sitter hemma och försöker plugga lite=) Ska hämta tjejerna tidigt idag,så vi får lite fredags mys. Ska nämligen jobba imorgon. Har jobbat mycket helger på sistone.....Vill vara ledig en hel helg med tjejerna,men det kommer väl=)
Ikväll ska vi i alla fall till Ulrika och käka pizza o annat gott. Så kan vi ju rulla hem sen;) Det ska bli mysigt i alla fall=)

Idag var Nonno svår att lämna på skolan. Ja hon har varit på dåligt humör sen igår. Jag trodde det skulle bli bättre när hon fick sova,men hon vaknade med samma lynninga humör. Hon ville absolut inte till skolan,för hon vill börja på dagis igen. Hon vill inte jobba i skolan,sa hon. Blev en svår lämning....och det gjorde ont i mamma hjärtat. Så det är tur att dom ska hem tidigt idag! Så är det väl att man har sämre o bättre dagar. Samt att allt är så nytt för henne,mycket krav men mycket lek också...Det tar på krafterna... Min lilla,stora tjej...!

Hittade rea på www.hm.se idag. Sånt är alltid välkommet. Idag blev det långärmade tröjer till tjejerna:

    
Köpte ett par stycken till Adiane o Jinan, dom kostade 24,50 kr Helt ok i pris=)

Trevlig helg!

Val dagen 2010

"Gå och rösta",uppmanar jag er! Ni som ännu inte har röstat,gör det. Jag ska strax iväg o rösta innan jobb idag.
Bara ni inte röstar på SD,så är det mesta ok. Vi måste ju se till att det är demokratiska partier,som sitter i regeringen,eller hur? Hur ska det annars gå med vårt lands välfärd?! Så kom igen nu och gör er röst hörd!

Häromdagen så kom jag o barnen ut från Ica och nu har dom ju stått där i  många dagar,olika partier o fiskat röster. I alla fall,en farbror kom upp till mig o ville att jag skulle rösta på dom. Först så kom han "har du röstat" sen..... " har du rösträtt"....hahah Ja jag har ju varit svensk medborgare i si sådär 31 år nu;) Ja mycket ska man höra innan öronen trillar av.

Igår var det barnkalas för Nour och det var skoj!
Sen på eftermiddagen så hann vi med o gå på crusingen i folkparken. Där träffa vi Lasse o Linda som kommit ner med deras amerikanare. O så träffade vi Stefan o Gunilla. Ulles mamma o pappa. och i deras bil fick man provsitta. Coolt värre!!
6 - åring


Paket öppning i sängen


Ett glatt födelsedags barn

"Strike the pose"

Nour

"Idag är det ingen vanlig dag,för idag är det Nonnos födelsedag"

För 6 år sedan......så hade vattnet gått (jag trodde jag kissade¨på mig)..hihihh. Satt å försökte äta frukost,åkte in till förlossningen....där jag hade en vanlig jobbig först föderskas förlossning. Med allt av vad det innebär;) Man visste inte hur nånting skulle bli som förälder. Det blev jobbigare än vad man hade trott och det blev mer underbarare än vad man kan föreställas sig att bli förälder=)
Men som sagt,som jag har sagt till alla första gångs mammor......skriv en lista och riv den sen...för det blir aldrig som ni har tänkt er,ändå;)

Snart så ska vi hela familjen gå in och sjunga för henne. Så spännande så=) Ska bara försöka att väcka Adiane o Jinan (som sover i samma rum) utan att Nonno vaknar....

Ikväll så kommer pappa, och systra mi och hennes kille hit. Nonno hon har beställt Salange till kvälls mat. Om ni undrar vad det är....så är det Lasange...hehhe. Så det ska jag fixa ihopa.

Min fina fina tjej,min först födda ska bli 6 år,känns märkligt, roligt och underbart!

Dagens

* En snabbis in till Hbg,in o sola....ut igen. Det går så fort...känns löjligt att köra in för det,men det är ju ett måste.

*Fixar o trixar inför Nonnos stundande födelsedag. Vi ska ha kalas i dagarna 3. På fredag,när hon fyller år,så kommer pappa och syster hit och äter mat med oss. Lördag är det barnkalas med tjejerna från klassen och sen på måndag så ska jag ha Rawie,Ulle o barnen här på middag för att fira henne. Känns rätt skönt när det är över ska jag säga...hheheh

*Pluggar inför mitt första prov i Rehab-habilitering ,som är på fredag. Hoppas att jag lyckas!

*Sticker iväg o jobbar 16-09 idag

Thats all folks!

Bakis...

Idag är det verkligen "dagen efter". Sen kväll/natt.....mycket musik,mycket folk,god mat (mycket god mat!!) tårta och så köra till o från Malmö. Vilket äventyr,alltså=)

Det är så skoj att titta på alla männsikor som har klätt upp sig,vackra kreationer med slöjorna,håren och så vidare. Alla fina klänningar osv. Verkligen kul!! Minus på arab bröllop,är att ljud nivån är HÖG. Musiken ska vara så hög som möjligt verkar det som. Så även om jag satt bredvid Amani,så kunnde vi inte prata med varandra. Minus med att ha med tjejerna är dessa otaliga besök på toaletten...hehhe

Detta var ett "blandbröllop", alltså män och kvinnor tillsammans. Plus med det är att man kan gå på fest med hela sin familj tillsammans. Minus med det,är att det spritter i kroppen och man vill bara shaka några moves......men det går inte. Så lite synd är det att man inte får dansa. Mest kan jag tycka synd om bruden som var så vacker,jätte fin klänning osv. Bara sitter där.....o inte ens kan dansa på sitt eget bröllop....

Summa summarum,så var det skoj!

Bästa kommentaren kom från Adiane igår : "dom ser annourlunda ut" - sa hon och pekade på svenskarna som var där på festern. Inte alls medveten om att hon var nog den som såg mest svensk ut av alla=) hihihih

Här kommer bild kavalkad:

En svensk Adiane...hihi

Brudparet kommer in

Dans

Jag,Amani, Marwa (Saad i bakgrunden)


Khalid o Jinan

Sockersöta!

Här får ni 3 socker söta tjejer,som snart ska åka iväg på bröllop,i Malmö=)

Ha en trevlig fortsatt Eid!

Religon vr Sport

Ibland kan jag tänka på hur mycket religonen splittrar oss människor. Den ene tycker så den andra si. I en perfekt värld så hade ju alla varit troende=) Så är det ju tyvärr inte. Så mycket argumentation.....så mycket energi som ska åt att rättfärdiga "sin" religon eller "sin" rätta väg. Tänk som många krig som utspelar sig i religonens namn??! Nu vet jag oxå att det är människorna som startar krig och inte religonen för religonen ska ju vara enligt den troende perfekt utan brister. Vilket den är i mitt fall oxå. För det är i människan man ser brister.

Men så ser man sporten,som förenar människor. Eller hur? Om det är VM i fotboll....så är det nog ingen svensk som håller på Danmark typ. Nä,då är hela landet enat. Men är den det i religon eller politik,icke sa nicke. Kanske för att det är mer allvarliga saker. men sport är oxå en väldigt allvarlig sak. Den inbringar jobb och pengar till många. Sport ger ungdommar en meningsfull fritid. Sport kan ge dig tillgång till världen, se bara på Zlatan....från Rosengårt till Världen! Maradonna....från en grusplan till Världens hjälte inom den största sporten.

Med detta sagt,så kommer jag ändå inte att börja spela fotboll;)


Behandling

Snart har en vecka gått igen sen sist. Alltså tiden flyyyyggger iväg och jag hinner inte riktigt med. Jag bara lunkar på och försöker hinna med allt som ska hinnas.
Att ha jobb,skolan och flera besök inne i Hbg på sjukhuset i veckan. Gör att nåt blir lidande. Just nu tror jag att det är skolan. Vill skubba från besöken på sjukhuset oxå....men då vet jag ju vad jag har att vänta mig.

I alla fall,så tror jag att behandligen funkar. Baden har gjort att min kropp liksom har börjart om från noll. Så nu är solningen och insmöjningen väldigt viktig. Ja ni.....,låter kanske enkelt,men det är tids krävande att smörja in sig med kortison 2ggr per dag och flera ggr bara mjukgörande kräm om dagen. Det går åt mycket kläder......och tid... Men inshallah ska detta hjälpa! Jag känner att det går åt ett positivt håll i alla fall=)

Härom kvällen gick vi på promenad med tjejerna. Här kommer lite kort från det:
Kusin vitamin;)

Vi träffa på en igelkotte. Jinan var så lessen över att igelkotten "hittar inte sin mamma"

Gungar i kina gungan på Nours skola


Nyaste tillskottet....... Tunika från www.bonprix.se 199kr Riktigt fin!

Snart är ramadan slut. Så vad ska ni alla hitta på till Eid? Firar ni stort i alla 3 dagarna? Eller bara första dagen?
Eftersom jag inte har fastat,så känns inte Eid så stort detta året. Men jag är bjuden till R,på Eids första morgon så det ska bli mysigt. Våfflor ska det bli minsann=) Sen på kvällen är vi bjudna på bröllop i Malmö. Jätte skoj med bröllop på Eid tycker jag. Känns ju extra festligt då ju!!

Håller själv på att ordna med Nonnos kalas. Stora tjejern blir ju 6 år. Det är ju lite speciellt,eftersom hon vill bjuda klasskompisar detta året. Så igår skrev vi inbjudningar. Hon bjuder alla tjejerna i sin klass,hoppas nu att alla kommer! Första gången med riktigt barnkalas UTAN mammor....heheheh=)

Ikväll är det föräldramöte för Adiane. Hoppas att man får lite mer info. Det är ju den där utegruppen som hon är med i. Som jag ej gillar...... Men jag ska försöka o vara tyst o ej säga nåt (hur nu det ska gå) för på förra mötet var det nästan bara jag som hade åsikter...... Ja,men vem ska kämpa för barnen om inte föräldrana!!
Första föräldra mötet av 3 som ska avverkas i september allihopa. Ja,säg den som har tid över....heheh

Torsdag

Önskar att dygnet hade fler timmar,eller att veckan hade fler dagar......
Ska in till Hbg imorgon igen. Känner att jag behöver skaffa mig ett busskort,eftersom det kostar rätt mycket att köra in samt att parkeringen oxå kostar. Menjag ska säga att efter 2 dagar bad där inne,så har mina utslag lugnat ner sig lite i alla fall. Tabletten mot klådan vet jag inte om det hjälpt. men jag knaprar i mig,vad jag får.

Försökte mig på att öppna upp skolarbetet idag. Ny skola,ny data information osv. Upplägget på denna skolan verkar vara värdelöst. Att man måste gå dag för dag schema och vecka för vecka. Så även om du har gjort en veckas arbete klart,så kan du inte börja på nästa veckas arbete. Dumt tycker jag....som vill jobba i ett snabbt tempo!!

Ge mig hopp,ge mig styrka.......Just nu har jag inget tålamod med nåt eller någon. Känner mig så splittrad.


RSS 2.0