Självständighet

Ja vad ska man säga. Min Jinan ,inte ens 3 år fyllda. Hon utövar sin självständighet till max. Jag försöker verkligen ta inte bara ett,utan 2 steg tillbaka. Men det är ju inte lätt. Jag vill ju bara hålla om,gosa och pussa på min lilla bebis.....Ja just det,hon är ingen bebis längre...hehhe. Det är inte bara här hemma som hon utövar den. Även på dagis har fröknarna berättat. Känns konstigt för dom oxå,för hon är ju åldersmässigt minst på den avdelningen,men är mest självständig och "kan själv" av alla barnen där.
Hon kan så mycket vill så mycket.
Ska berätta vad som hände inatt. Hon började gnälla o ha sig i sin säng,så Khalid hämtade in henne till oss. Där låg hon o sa "men jag är kissig vill gå på toa" ,ska tillägga att hon fortfarande har nattblöja. Såjag tog henne på toa o va på väg in i sängen igen. då säger hon "men hallå...jag vill ligga i min egna säng". Sagt o gjort,så fick hon lägga sig igen i sin säng och där har hon sen sovit hela natten. Blöjan var torr när hon vaknade=) Så skönt!!

Inget får man hjälpa henne med,hon "kan själv" när det gäller allt. Duscha,laga mat,klä på sig, gå på toa( man får inte följa med in) osv. Det är minsann inte lätt för hennes föräldrar att inte lägga sig i....hehhe. Men samtidigt så försöker jag gå in i mig själv och se det goda med att hon kan/ har viljan att göra saker själv. Hon är så kavat att ingen sätter sig på henne minsann och det är skönt!By the way.....Jag klarade Rehab-habilitering idag. Jag fick VG på kursen och jag känner mig så nöjd!! Nu är det bara 2 kurser kvar.....Lovely

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0