Julen kommer tidigt i år!Detta är Adiane i morse. Iklädd pepparkaks klänning och benvärmare.
Ja det finns mycket att bråka om med sina barn. Saker som man inte tycker samma om. Kläderna är det största bråk-objektet här hemma. Ve o fasa,för 3 döttrar!! Vi har provat olika metoder,som att välja kläder dagen innan osv. Men det funkar inte...... Dom ändrar sig på morgonen ändå=( Adiane gick hela sommaren med thigts under klänningarna och svettades en massa. Nu när det är vinter o kallt....då vill hon klä av sig!?! Jag blir inte klok på den ungen..... Igår så plockade jag fram lucia kläderna för att se vad som passade och vad dom vill ha. Adiane tog på sig denna pepparkaks klänning,sov i den och envisades med att ha den på dagis idag. Ja...det finns väl större krig att utkämpa....så hon fick ha den=)

GRATTIS PÅ EID ALLA BRÖDRAR OCH SYSTRAR!  Tyvärr har denna Eid kommit lite i skymundan tycker jag. Har knappt hunnit tänka på nåt annat än jobb och min skola.


Vi var på badhuset i söndags för första gången. Första gången jag med barnen alltså. Zache o Nonno har ju varit där med skolan. Jag har liksom väntat på att Jinan ska bli större/stor eftersom jag inte är med i vattnet själv,så behöver hon ju vara så pass stor att hon klarar sig själv i vattnet. Nu var ju Zache med,så det var till stor hjälp.
Här kommer lite foto. Lite dåliga,men barnen var inte direkt stilla...heheh


Jinan ute i mitten. Med gula ärmpuffar och grön groda


Nour på språng

Zache tar fart

Jenneh

Hela "ligan" i baby poolen;)

Kommentarer
Postat av: MammaMarie

Även om Eid kommit i skymundan så önskar jag dig och din familj en trevlig Eid. Vi brukar normalt inte uppmärksamma denna Eid förr i tiden, av någon underlig anledning... men nu har vi börjat göra det, det sägs ju vara den största av dom alla - så man känner liksom pressen lite :)!Det där med klädbråk är inte så svårt att lösa - låt inte barnen bestämma NÅGOT i klädväg! Så snart mina barn börjat tjafsa om något, så har jag tagit bort deras fria val och JAG bestämmer vad de ska ha på sig: eller i värsta fall - deras far :) :) :)!!! Det brukar lösa alla problem tillslut.

2010-11-17 @ 13:19:15
URL: http://mammamarie.se
Postat av: MammaMarie

"FÅTT bestämma"....??! Man frågar inte barnen om LOV att få bestämma saker. Man bara bestämmer! Fast jag vet att det inte är lätt, själva grejer ligger i HUR man som förälder framför sina ord: inte skrika, men med bestämd röst - och man ska framställa sig själv som MYCKET SÄKER på det man säger. DÅ tar barnen en på allvar.

2010-11-17 @ 13:40:08
URL: http://mammamarie.se
Postat av: Beatrice

Vi tar alltid fram kläder kvällen före. Och lägger kläderna på soffkanten. En hög för varje barn och dessa kläder skall dom ha på sig. Och dom får inte välja ngt annat,har dom ngt annat önskemål så får dom ta på sig det dagen efter eller kanske när dom kommer hem från dagis/skolan.Patricia vill ibland ha kjol,men det får hon kanske inte just den dagen och då har hon ibland tagit med sig den i en påse och bytt på dagis,och det är väll okey skratt

Men hemma gör vi det vi ska på morgonen och sedan bär det av...Det skulle aldrig funka annars...Men jag vet nog att syrran och hennes sambo fick skjutsa sin nu 12 åriga flicka till dagis med pyjamas ngn gång för att hon vägrade klä på sig skratt..Men då tog dom kläderna i en påse och skjutsade henne till dagis,för jobba måste man ändå..Och sen fick personalen ta på henne kläderna när hon hade gett upp skratt..Jag är glad att vi inte har sådana bekymmer..

2010-11-19 @ 10:33:41
URL: http://www.lyckosam.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0