Kliar det i håret??

Då är det kanske löss du har??!

Idag skulle jag vara med Nour på skolan på jultema dag. Jag satt bakom henne,då jag såg en lus som kröp omkring i håret på henne!!! Örk!!
Vi gick ner till skolsköterskan som luskammade henne o sa att det fanns inget annat än gnetter (lössens ägg). Inget man skulle behandla ,sa hon. Vi gick ner igen o fortsatte med julpysslet....då såg jag en igen som kröp omkring...så då gick vi ner igen. Denna gången sa hon, att vi skulle behandla det. Så det var bara att packa ihopa och knata iväg till apoteket. Väl hemma,så behandlade jag henne o luskammade igen. Så nu ska det vara ok. Hämtade hem småtjejerna och dom hade inga löss,tack o lov. Zache hade inga,jag hade inga och Khalids hår var mest dammigt...heheh vad nu det kan betyda?! Så jag  är tacksam för att bara Nour fick men man ska ändå kamma morron o kväll på alla ett ta nu. Sådet ska vi göra!
 

Narnia

Just nu så känns det som Narnia ute. Det är tyst ,lungt, kallt, snön ligger stilla och frost på träden. Det är magiskt på nåt sätt att åka till jobbet halv sju på morgonen=)

Idag är det första advent! Jag har som sagt pyntat med lite advents stakar. Har tänt dom oxå,så när barnen vaknar så kommer här vara mys hemma. Själv jobbar jag till kl14 idag. Igår kväll slutade jag 21. Kom hem....åt och gick o la mig. Men fast jag var trött så kunnde jag ej somna. Men när klockan var 22.30 så kom familjen hem(utom Adiane som sover hos kusinerna) och efter lite gosande med mina tjejer och lite update av Zaches bravader (han hade varit på bio o sett Harry Potter), så kunnde jag gott somna!

Mest av allt nu ,så längtar jag till nästa vecka som ska innehålla besök på Nours skola (dom har jultema pyssel med föräldrarna), mina egna studier och julklapps inköp=)

Thats all folks!

X-mas

Igår skulle jag pynta upp stället lite med julsaker. Men när jag tog fram lådan med julsaker så insåg jag att den var rätt så skral..... Advents stakarna från förra året hade jag ju kastat för dom va sönder (hade jag glömt). Det enda som fanns att använda var en julgrans slinga....;) Eftersom vi inte ska ha julgran,så var den ju rätt lönlös...hahah. Så idag åkte jag till city gross o köpte hem lite grejer.

Det blev detta:

2 advents stakar, ett ljustorn (lampa), tomtar, julmöss osv. Så nu har vi fått lite julstämning här hemma=)

Har precis betalat räkningarna och nu ska jag sätta mig och plugga Geriatrik. Hoppas att jag får lite gjort idag=)

Trevlig helg alla!

Onsdag

Goddagens...eller gomorron;)

Sitter här o tittar ut och funderar över snön,som kommit inatt. Tror ni att man kan starta blien idag? Skånska bilar har ju det bekymmret..hhhehe. Jag kanske tom behöver skrapa rutan...brr...brr. Fy så jobbigt. Jag gillar snö,när jag är ledig o slipper gå ut!

Småtjejerna (Adiane o Jinan) har varit hemma nu i 2 dagar o nu klättrar dom bokstavligen på väggarna..heheh. Så idag är sista dagen hemma, och imorgon blir det dagis igen! Som tur är,så har jag ju jobbat alla dagar...så jag har sluppit det mesta av vägg klättrandet;) Idag går jag på arbetsdag 7 av 9 i sträck. Så nu börjar lite nedräkning faktist. Börjar kännas i ryggen nu att man springer omkring på kort tidsenheten flera dagar i sträck. Ja,men goda nyheter hänger runt min hörna. Så just nu spelar ingenting nån roll;) Jag är lycklig för allt ändå!

Nä,nu får jag nog fixa mig i ordning...om jag ska hinna...och bilen ska skrapas...hheh

Ha en bra dag alla!

VAB

Idag så har vi lite VAB,ja inte i dens rätta bemärkelse för vi delar på dagen. Jag e hemme nu på fm,för jag jobbar ändå 14-21 idag. Så då får Khalid komma hem och ta över=)
Jinan hon är förskyld och eländig. Ja inte så mycket idag då,utan lör och sön så var hon febrig osv. Fast hon bill inte själv erkänna att hon är sjuk. Hon vägrar inse att hon är sjuk har feber osv. Hon är den positivaste jag mött. Även om hon var febrig inatt ,så var hon vaken,snackade och log o var glad hela tiden...heheh

Ja ja,i alla fall så måste ju Nonno till skolan,så henne ska vi hämta hem nu efter lunch.

Så här har ni en Jinan som e hemma:=)


Hon till och med "posar" när jag tar kort på henne idag. Med händerna i sidorna.

Snart stundar 2011. Känns lika märkligt varje år....med ett nytt år.
Jag har köpt en ny kalender,som jag är så nöjd med!
   
Jag gillar kalender som har vecka för vecka. Jag måste veta vad som händer HELA veckan;)
Jag gillar att min kalender ser ut som "tusen o en natt"....

/ Ilona

Wake up=)

Då är det dags att ge sig ut i verkligheten igen=)
Efter 5 dagars "ledighet", har pluggat mån-ons, så är det dags att ge sig ut och jobba igen idag. Så här ser resterande vecka ut:

Tors: Brevidgång
Fre: Dagis i lerberget
Lör: Korttids enheten
Sön: Korttids enheten

Nästa vecka börjar ny kurs. Jag ska läsa Geriatrik. Det är den sista kursen jag behöver,för sen så kan jag kalla mig Usk!! Kanske att jag läser nåt annat oxå,bara för att jag vill och är intresserad. Men det får vi se.... Finns jätte många intressanta kurser. Dessto mer man läser,dessto mer kan man, thats it!

/ Ilona

Julen kommer tidigt i år!Detta är Adiane i morse. Iklädd pepparkaks klänning och benvärmare.
Ja det finns mycket att bråka om med sina barn. Saker som man inte tycker samma om. Kläderna är det största bråk-objektet här hemma. Ve o fasa,för 3 döttrar!! Vi har provat olika metoder,som att välja kläder dagen innan osv. Men det funkar inte...... Dom ändrar sig på morgonen ändå=( Adiane gick hela sommaren med thigts under klänningarna och svettades en massa. Nu när det är vinter o kallt....då vill hon klä av sig!?! Jag blir inte klok på den ungen..... Igår så plockade jag fram lucia kläderna för att se vad som passade och vad dom vill ha. Adiane tog på sig denna pepparkaks klänning,sov i den och envisades med att ha den på dagis idag. Ja...det finns väl större krig att utkämpa....så hon fick ha den=)

GRATTIS PÅ EID ALLA BRÖDRAR OCH SYSTRAR!  Tyvärr har denna Eid kommit lite i skymundan tycker jag. Har knappt hunnit tänka på nåt annat än jobb och min skola.


Vi var på badhuset i söndags för första gången. Första gången jag med barnen alltså. Zache o Nonno har ju varit där med skolan. Jag har liksom väntat på att Jinan ska bli större/stor eftersom jag inte är med i vattnet själv,så behöver hon ju vara så pass stor att hon klarar sig själv i vattnet. Nu var ju Zache med,så det var till stor hjälp.
Här kommer lite foto. Lite dåliga,men barnen var inte direkt stilla...heheh


Jinan ute i mitten. Med gula ärmpuffar och grön groda


Nour på språng

Zache tar fart

Jenneh

Hela "ligan" i baby poolen;)

Bild kavalkad

Hade en jätte rolig och stundom allvarlig kväll igår. Helt perfekt! Var i Hbg och firade min födelsedag som infaller på måndag. Det var så skönt att inte behöva hålla på med nåt bestyr hemma,utan bara kunna gå ut och äta=)

Här kommer en bildkavalkad:


Present öppning=)

Ulle o Ulrika

Ta på eller ta av armbandet?? ..heheh

Banana split på Pistachia

Spaggethi o köttbullar?? Nä...glass o nötter!

Göd frukt drink

"Laserturken"......Nä det e ju Rasha=)

.....osså Zainab=)


Moi!

Tack tjejer för allt och för alla presenter!

Slöjor...

Nån som har provat att köpa/beställa slöjor från denna sidan http://www.hijabstoreonline.com/ ??
Dom har otroligt vackra och fina slöjor=)
Jag blir lite feg och beställa när det är en sida som inte är svensk. Så därför ville jag höra om nån annan har köpt där ifrån och om ni blev nöjda.

   

Här är bara ett ax plock av fina slöjor. Jag gillar att dom har "summer hijabs",som är tunnare i tyget.


Hört och sagt på mina olika arbets platser:

P: Så du har fastnat för islam?
J: Ja,jag fastnade och kom aldrig loss.....;)

I: Hur gör djur? och hur gjorde du för att bli muslim? Fick du göra ett test?
J: Ja,jag gjorde ett test och jag klarade inte det....;) heheh

R: Hur har ni det där nere i ditt land?
J: Jo,just nu är det kallt i Sverige.

D: Vilket SFI gick du på,för du pratar så bra svenska
J: Mitt hemspråk ÄR svenska=)


J= Jag (Ilona)

Våndas

Ja,här sitter jag o våndas.... Måste hitta en bra artikel på nätet,som jag ska skriva om och göra en källkritisk granskning av. Tycker det är jätte svårt. Först o främst vet jag inte vilken artikel jag ska välja?!? Har "bara" 3 tidningar att välja mellan DN, SvD och GP..... Hm...svårt!
Fast istället för att våndas,så kanske jag bara skulle kasta mig på uppgiften och börja skriva istället...heheh. Det bästa med detta är i alla fall att det är sista inlämnings uppgiften på denna kurs! Wihooo=)

Veckan ser ut så här:

Mån: Var på sjukhuset
Tis: Jobba på dagis
Ons: Jobba på rehab
Tors: Rehab
Fre: Rehab
Sen e jag ledig lör o sön,fattar ni?! Ledig en HEL helg. Det  är inte fy skam det inte;)
Ja och under denna tid,så måste jag då skriva om en artikel oxå. Men det ska nog gå bra=)

See yaa!!

Min nya vän!

Jag har fått en alldeles ny vän och han heter Mr Solarie. Så här ser han ut:Han kom med denna varnings text:


Var på sjukhuset idag. Där min läkare konstaterade att han inte kan göra mer än vad han har gjort. Så ingen förbättring alltså=( Allt hänger på att jag MÅSTE sola minst 3ggr i veckan och jag har INTE tid eller möjlighet att göra det. Då ville han sjukskriva mig 25% eller mer.Men det vill jag absolut INTE. Så sista alternativet var att ta hem ett solarie. Man får låna det i 3 månader av landstinget. Jibbi så glad jag blev=) Så nog lite roligt ut,när jag lallade omkring med solariet på sjukhuset i väntan på Khalid och bil. Men vi fick in det i bilen tillslut. Det här är helt revolutionernade. Nu kan jag sköta min behandling hemmifrån. Gissa hur mycket tid detta sparar för mig!!! Det känns nästan som jag har vunnit på lotto=) Jag har redan haft min första date med Mr S och jag är hel nöjd. Han är hur lätt som helst att använd;)

Ja,men sen lite action ska man väl oxå ha. Jag och Khalid hann svänga ut från sjukhuset ut på Magnus Stenbocksgatan och där dog bilen................Mitt i rusningstrafiken...... Känndes sådär lagom spännande=( Tur att jag inte var ensam för då hade jag fått panik. Det kom en bärgnings kille som hjälpte oss i till sidan. Sen ringde vi till några vänner,som kom på studs. Det arabiska nätverket är fenomenalt på detta!!=) Så killarna åkte o köpte bensin på dunk och sen var bilen fix o färdig igen. Förmodligen har det frusit till is i tanken och inte varit så mycket bensin i,så det är ju inte så bra. Den rundan provar vi inte på igen......


Thats all folks!

Lediga idag

Vaknade kl 5.50.....fastän man är ledig. Inte går jag o lägger mig igen...nä,här har jag suttit o fixat med papper osv. Läst igenom mail osv. Ja man ska passa på när det finns tid=)

Veckan ser ut så här:
Mån: Gick av jobbet kl9 på morgonen. Pluggade hela dagen
Tis: Vi e lediga
Ons: Gå brevid på nytt ställe (har varit där en gång innan)
Tors-Sön: Jobba på Rehab-enheten

Tur man har ledig tid eller...hehe. Vi e lediga idag för jag ska till doktorn med Nour angående sängväteri. Vi har varit där en gång innan och han ville att vi ska komma tillbaka igen nu när hon fyllt 6 år. Det finns nämligen medicin (vasopressin är ett hormon man fattas) man kan få som hjälper,men den skrivs inte ut förrens man fyllt 6 år. Läs här: www.torrnatt.nu  Jag tycker så synd om henne!!! Hon säger att hon hatar blöjan....Men i samma sekund så säger hon, jag hatar att kissa på mig och ligga i det (för hon vaknar inte). Detta tyder på att hon fattas ett hormon,som man då kan få medicering för. Det har blivit värre nu,hennes känslor för detta,nu när Jinan har blivit blöjfri på natten. Samtidigt som jag vill berömma Jinan hur duktig hon är,så blir ju Nour lessen. Sängväteri är ärftligt och jag var sängvätare när jag var liten. Så det är det enda som jag kan trösta henne med "mamma kissa oxå i sängen".

Ja Jinan alltså...Hon har slutat med blöja på natten och slutat med välling inom loppet av en vecka. Hon ÄR stor och hon KAN allting själv. Knappt man får titta på henne ibland....heheh. Så kommer hon " Jag heter faktist Jinan Mohamad Ali - Jen Jen (arabiska djen djen) Hon ÄLSKAR sitt smeknamn....men det är bara pappa Khalid som får kalla henne för just Jen Jen. Ja jag uttalar väl inte det så som hon vill;)

Adiane hon har börjat att skriva!! Ja,det lönar sig att ha syskon för du får liksom hela livet gratis. Nour hon började skriva lite i våras,då hon var 5,5 år. Adiane hon börjar att skriva innan hon fyllt 5 år!! Jag hör oxå hur Jinan räknar bokstäver i ord osv. Nour hon har lärt dom att sortera och titta efter olika mönster osv,för det gör dom i skolan. Jätte kul är det att dom är intresserade av att lära sig saker och det är bara att uppmuntra och hitta nya utmaningar till dom=)

Nä nu är det dags att börja dagen på riktigt!

RSS 2.0