Jag är en JÄTTE STOR flicka!

Idag var alla tjejerna trötta. Kom i säng lite sent igår,eftersom dom hade väntat uppe på mig (jag var ju på föräldramöte). Jag försökte väcka dom i sakta mak.... Jinan satte sig upp i sängen och sa "jag är en jätte stor flicka", Ja,jo det är du ju,sa jag. Sen envisades hon med att inte ha blöja på sig. Hon blev jätte arg!! Hon ville verkligen inte ha blöja på sig. Ja, man blir ju lite tveksam eftersom hon inte alls är "pott tränad". Jag har aldrig sett henne kissa på toaletten,även om hon sitter där i tid o otid;) Ja,det känns så ibland.....jag är inte alltid så pedagogisk,det erkänner jag. Ibland så känner man "kissa i din blöja",för det kommer ju ändå inget på toa. I alla fall,så lämnade jag henne utan blöja på dagis idag. Tog med en massa extra kläder och sen så får vi se vad som händer. Fröken sa att hennes envishet,kan nog göra att hon har bestämt sig för att bli blöjfri och det har hon nog rätt i. Lite så gjorde Adiane oxå,från en dag till en annan. Det är väl det....eller en massa tvätt som kommer att möta oss idag=)

Idag ska jag köra Khalid till sjukhuset. Han ska fotografera ögonbottnarna idag,det gör alla som har diabetes. Efter det,så kan man inte köra bilen hem,så därför får jag agera chaffis idag=) Hoppas bara jag hinner hem till jobbet,börjar 16 idag.

Föräldramötet igår var jätteintressant! Tyvärr så kom ju inte alla föräldrar,vilket jag tycker är dåligt. Även om man har barn som gått där innan,så tycker jag det är viktigt att visa barnen att dom alla är lika viktiga. Jag menar,Adiane kommer att börja nästa år,så då kommer jag att sitta där igen på möte,så är det bara=)
Jag är så nöjd med skolan,personalen hon kommer att ha. Allt känns så bra och okonstlat. Efter mötet pratade jag med en av pedagogerna. Jag vill ju ha blankett för att söka hem språks undervisning för Nour. Jag känner att jag vill vara ute i god tid,för jag vet att hemspråks läraren, kommer att dissa Nonno och ej låta henne gå. Så jag måste vara försikommen och smart. Så idag på dagis,pratade jag med hemspråks läraren där. Jag vill att hon ska skriva ett extra intyg vad hon tycker att Nonno kan och vilken nivå hon ligger på i arabiskan. För jag vet att hon tycker at Nour kan tillräckligt för att gå på arabiska,medans jag vet att hon som jobbar på skolan inte tycker det. Hon har nämligen aldrig låtit Zache gå hos henne nämligen. En period när hon var sjukskriven hade dom vikarie för henne. Den läraren kontaktade mig och undrade varför Zache ej gick. Jag sa att L,lät inte honom göra det. Men den nya läraren lät honom och hon sa att ha kunnde tillräkligt för att gå där. Men så fort L,var tillbaka...så fick inte Zache vara kvar.
Det är nåt hon inte gillar......muslimer......och jag är ju värre i hennes ögon som är SVENSK MUSLIM.....hur kunnde jag välja det liksom?? Men jag kommer inte att ge mig utan en kamp.

Hur har ni andra haft det,som har en utländsk man och 2 språk hemma,har ni fått hemspråk för era barn??

Kommentarer
Postat av: camol

Vad dumt att han inte får gå, särskilt att han fick gå när vikarien men inte den andra läraren?

Mina barn går visserligen bara på dagis ännu men dom har arabiska och det har aldrig varit några ifrågasättanden. Vet att flera barn som har båda föräldrarna som är araber men barnen har ändå problem med arabiskan. Modersmålsundervisning är ju till för att stödja barnen språkutveckling i det andra språket. Hur kan hon då neka honom det? Det klart han ska få ha arabiska om han vill det själv!

2010-05-05 @ 20:38:51
URL: http://alhayat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0