Bebis,skola och lite annat

Så skönt att det är helg och en helg som jag kan vara hemma med familjen. Annars så jobbar vi mycket helg. Jag gick av igår k.l9 på morgonen,så hade hela dan igår och hela dagen idag med familjen=)
Inatt har vi ändrat till sommar tid,vilket gör att denna dagen blir kortare,men jag tror ändå att jag hinner med dagens bestyr;)
Igår så var vi hos Saad o Amani,som vanligt så får vi inte med oss Adiane när vi går där ifrån,så hon har sovit över. Hoppas bara att hon inte kommer hem så sent. Vi ska nämligen iväg i eftermiddag. Vi ska till Auroba och gratulera till den lille=) Var igår på Barngarderoben och handlade på mig en rejäl present till dom. 2 tröjor,mys byxor,pyjamas och strumpor. Känns lite speciellt eftersom det blev en kille denna gången. Jag vet att dom hade blivit glada för vad som,men det är ändå speciellt när man har har 3 flickor och får en pojke!! Roligt,roligt!!!

Har skickat ett uppdrag i Hemsjukvård i tisdags och inte fått nåt svar från läraren. Man brukar annars få svar snabbt,dagen efter. Kan det vara så att hon har semester? Eller är det tekniken som strular? Ska skicka iväg det andra uppdraget imorgon har jag tänkt,för jag blir färdig med det då. Får kanske ta och ringa skolan om det imorgon.
Har som deadline för mig själv att denna kurs ska bli klar i April...men vi får väl se=)

Barnen sover fortfarande här. Jag har varit uppe länge känns det som. Kollar datorn,tvättar och dricker kaffe. Så skönt när det är lungt på morgonen.....

Nästa vecka är det Påskvecka. zache ska åka till sin mamma på onsdag och stanna ett par dagar. Jag ska ha mina tjejer lediga på torsdag. Tänkte hitta på nåt skoj med dom då. Tror att jag o syrran får synka ihopa våra presenter till pappa då oxå. Han fyller nämlligen 60 år på söndag,men då jobbar jag. Ja,jag jobbar fredag,lördag och söndag i påsk helgen. Trist...men fredagen blir inte så många timmar. Jag o Tina har gjort ett byte,så jag kommer ju att få tillbaka det i ledighet en annan gång. Känner att jag måste skynda på mig med skolan,för jag känner att jag behöver ha mina flickor lite lediga. Eftersom man jobbar så mycket helg,så hinner jag knappt träffa dom,trist!! Men det är ju bara en period i livet,kommer inte att vara så förevigt.

Japps,nä nu får det nog bli lite frukost.....

I add one more...

Varit hos läkaren idag. Efter ha kommit hem gråtit några tårar,så känns allt lite bättre igen. Ibland behöver man bara få ut känslorna.
Jag har oxå fått psoreasis atrit. Min läkare skickade remiss till Hbg-lasarett,eftersom läkaren i Ä-holm inte alls var bra.
Jag kommer att få ljus terapi behandling och börja äta cell gifter. Bara ordet cell gifter gör ju att man vill gråta. Men som jag sagt innan....så är detta ingen dödligt sjukdom....bara en helvets sjukdom som gör att man mår så psykiskt dåligt. Som ger en massa bi effekter,som att atriten äter upp lederna innefrån. Inte konstigt att jag går med konstant värk i armar och händer.

Psoriasisartrit

Cirka 40 procent av de psoriasissjuka får även problem med lederna i någon form, så kallad psoriasisartrit. Psoriasisartrit är en kronisk inflammatorisk ledsjukdom som orsakar smärta, stelhet och i sin allvarligaste form, rörelsehinder. Sjukdomen skiljer sig mycket mellan olika individer. Den kan vara mild, övergående och drabba ett fåtal leder men också vara mycket aggressiv och drabba ett flertal leder. Psoriasisartrit är ännu relativt outforskad och ofta underbehandlad.
De vanligaste symtomen vid psoriasisartrit är stelhet, rörelse- eller vilosmärta, svullna leder, ömhet över ledkapsel, muskel- och senfästen samt trötthet orsakade av inflammation. Inflammationen kan vara lokaliserad till en eller ett fåtal leder men vanligen är många leder engagerade. Lederna kan angripas och brytas ned av sjukdomen, så kallad leddestruktion, och om sjukdomen förblir obehandlad kan detta leda till funktionsnedsättning och handikapp.

Sjukdomsförlopp

Den inflammation som orsakar psoriasisartrit startar i anslutning till en led, i muskel- eller senans fäste mot benet, i den så kallade entesen. Om inflammationen stannar lokalt kallas det för en senfästesinflammation. Om sjukdomen får fortsätta kan den vandra in i leden och bli en artrit, en ledinflammation. Ofta är det i stora muskelfästen som armbågsleder, över höftkammarna och vid knäna som senfästesinflammationerna startar. När sjukdomen sitter i ryggen startar inflammationen där bindväv fäster mot ben i kotorna.

Diagnos

Det är viktigt med en tidig diagnos av psoriasisartrit för att bromsa sjukdomsutvecklingen och minska risken för att ledbrosket förstörs och ledens funktion försämras. Upplever man svullna leder är det angeläget att få läkarhjälp och remiss till en reumatolog.

Det kan vara svårt, speciellt i tidiga sjukdomsstadier, att särskilja psoriasisartrit från andra reumatiska sjukdomar. Oftast får läkaren bäst vägledning genom att noga lyssna till patientens beskrivning av sina besvär.

Diagnosen ställs med hjälp av patientens sjukdomshistoria, en noggrann hud-, led och nagelundersökning, vissa laboratorieundersökningar samt röntgen av de drabbade lederna. Avgörande för diagnosen är inflammation i ledhinnorna och/eller i muskel- och senfästen tillsammans med hudsymtom och nagelangrepp. Korvfinger eller korvtå är också vägledande för diagnosen. Vid psoriasisartrit saknar blodproven vanligen reumatoid faktor (Rf ) och röntgen kan visa typiska förändringar. Sänkan är oftast normal vilket skiljer sig från ledgångsreumatism. Detta kan i vissa fall leda till en felaktig diagnos eller misstrogenhet från vården, innan patienten fått träffa en reumatolog.

(Informationen kommer från Psoreasis förbundet)


Idag skickade jag iväg första uppdragen på Hemsjukvården. Känns sådär...är inte riktigt nöjd. Men jag hoppas på ett godkännt i alla fall. Ibland så har man inte den rätta glöden bara.

Min kära svåger letade rätt på min cykel nyckel och lagade cyklen. Så idag kunnde jag svissa omkring på min cykel igen,vilket känndes underbart,även om det var motvind...hehe

Nu måste jag äta lunch,packa natt väskan. Jag jobbar 16-09 idag. Imorgon hoppas jag på att hinna med en tur ut till pappa och att få träffa syrran,som har flyttat dit!!

På återseende!!

Fredags grejer

Igår så hade jag och Tina en seriös shopping på Famillia. Grevinnan skulle oxå varit med,men hon var sjuk och fick stanna hemma. Nästa gång kanske??.....

I alla fall,så var vi där innan dom öppnade som vanligt och tog kaffe o fralla på fiket. Sen shoppa vi loss=) Till mig själv blev det ett par gympa skor och ett par ballerina. Till Zache blev det,gympa skor,jeans, t-shirt (dom har bra erbjudande på cubus.ta en t-shirt och jeans för 199kr) och en klocka.
Till Nour blev det,ett linne med hanna montana,en t-shirt och leggings. Jinan fick en klänning,2 par leggings. Adiane fick en tunika,ett linne och leggings. Sen fick hela gänget strumpor oxå. Känns skönt att handla INNAN barnbidraget,för då känns det som man är på plus när det väl kommer;)
Som vanligt så går handling snabbt och smärtfritt när man är med Tina=) Jag kan lätt få lite panik på Väla med allt folket,usch!

Idag har jag hunnit,lämna barnen på dagis,handla på ICA,hämta ut paket. Inom apoteket och hämta min medicin. Hem och städa toaletterna. Stryka dom nya gardinerna och hänga upp dom i vardagsrummet. Känns helt ok med nya gardiner,för det var 4 år sen sist vi byta...heheh.

Sen MÅSTE jag hinna och plugga oxå!

Ikväll så är det träff hemma hos Ulle. Jag och Tina ska dit med alla barnen och äta kvällsmat,så det ska bli skoj=)

Trevlig helg allihopa!

Tisdags grejer

Så lugnet har lagt sig i huset. Khalid har åkt o lämnat barnen på dagis. Puha...vad Jinan hon kan snacka;) Det tar liksom aldrig slut. Snacke genen har hon nog fått från mig,men om man är värre än mig...då ligger man nog risigt till...hihih.
Hon är ju för go med alla sina kommentarer osv. Men ibland orkar man bara inte svara och hon ger sig inte...."mamma,mamma"!! Ja,man får vara glad för att man har 3 fina friska barn. Det tackar jag Gud för!

Strax så ska jag gå ner till parkeringen och vänta in Anna. Jag har ingen bil,så jag ska åka med henne till Mimmi. Där ska vi ha en liten frukost (tror jag) =) I alla fall,så blir det kaffe och uppdatering på våra liv=)

Sen ska jag hem igen,såklart, och fortsätta här hemma med bestyren. Kl.16 börjar jag jobba. Jobbar till 09 imorgon=) Så det känns helt ok!  Sen är jag ledig fram till Söndag igen,förutom vårt Apt ,som vi har på torsdag. Sen är det ju alltid plugget som hägrar oxå. Ja,brist på arbets uppgifter i mitt liv,kan man ju inte klaga på liksom....heheh.

Här är det så där härligt vårigt. Säkert kallt ute...men det känns ändå sådär lite extra gott när solen skiner,fåglarna kvittrar och man vet att våren är på väg.

Våra vänner fick en bebis i lördags. Grattis till dom!!
http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochnarstaende/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv2009/20100313pojkealdajany.5.1cb05f5f126f6a7cbbf80005090.html


Så gott folk,nu får jag bege mig=)

PS: Adiane sa häromdagen. "Mamma,mitt hår e alldeles ruskigt"........Hon menade rufsigt;)

Friday night is the night

Fri veckan börjar gå mot sitt slut.....buhu...Jag tar gärna emot fler friveckor...;)

Idag så ska jag ha gäster ikväll,Ulle och Rawie kommer med barnen. Jag ska laga mat och kaka. Kaka,blir en som heter falsk tosca och är smarrigt god. Faktist Rawie som gjorde den första gången till mig och den har blivit en favorit här hemma.
Till mat,så blir det ris och wokade grönsaker,köttfärs biffar, kyckling med svamp och lök och så vår rullar=) Mums.....blir lite hungring redan nu=)

Längesen som jag träffade Rawie,vi har försökt men sjukdommarna har kommit emellan oss. Men idag hoppas jag att alla kommer. Nonno vill ju så gärna träffa Josef oxå=) Hennes kärlek är stor för honom. Hon vill ju så gärna gifta sig med honom,för han är så brun och fin,säger hon=) Ja,ja...dom får ju börjar med att leka och vara kompisar i alla fall;)

Måste bara säga att Jinan har för 4:de dagen i rad sovit hela natten i sin säng,inte vaknat o kommit till oss,inte vaknat o velat ha välling och detta efter att vi har tagit napparna. Jag är förstummad över framgången!!

Adiane största fråga om livet just nu,är varför man inte hör tjejernas skor "klacka" i Lets dance eller på melodifestivalen. Först svara jag,att det var för musiken var så hög...men hon förstod ju rätt snabbt att man inte hör dom efter dansen heller......?? Ja,vad svarar man....;)

Ikväll ska Zache på klassfest. Denne består av att ta med sig en skiva till skolan och chips och Cola(som jag har inhandlat) och infinna sig där mellan 18.00-21.00. Sen om han kommer att dansa....det tror jag knappast.. Han brukar berätta vem som har blivit ihop med vem osv när han kommer hem. Fast det verkar som han håller sig på kant.....han är för blyg för att fråga nån av tjejerna,eller så är han bara inte intresserad. Han får gärna vänta tills han är 20 år,för min del!! Då ska det va en stackars tjej som jag och flickorna har godkänt,för hon måste ju gå ihopa med sina svägerskor. Så det så;)

Trevlig helg allihopa=)

Att äta...

...Iraqi style;)

Vår mat situation här hemma har varit katastrof/kaos sen Jinan föddes. Vår är 6 stycken i vårt lilla kök.....Alla vill ha nåt delat fixat,mer mjölk...mer ditt o datt osv. Så några lugna stunder har det inte varit. Att äta på golvet i vardags rummet,har vi inte gjort sen vi bara var 3 i familjen....vilket är en herrans massa år sen. Vi äter bara på golvet om vi har många gäster. För då hade det inte funnits möjlighet att få plats i köket.
Igår så höll Khalid på att greja en massa här hemma,så köksbordet var belamrat med saker. Så jag tänkte att vi äter på golvet i vardagsrummet. Detta uppskattade barnen jätte mycket. Dom tycker det är spännande,för så gör vi alltid i moskeen eller hos min mans bror osv.
I alla fall,så åt alla upp allting. Nästan skrapade på tallrikarna. Barnen satt och samtalade och njöt av måltiden. När jag var klar och gick ifrån så satt mina tre tjejer kvar och åt och åt och pratade och hade en trevlig stund. Sen dukade dom av och kom ut med disken till mig i köket. Tänk så underbart det kunnde vara att äta utan stress=)
Så idag och alla andra dagar,så står min mat på golvet...bara så ni vet;)
Det är ju mycket lättare för barnen att få utlopp för "myror i brallan" när man sitter på golvet...för man ramlar inte osv. Det blir inte så stort störningsmoment,om man inte sitter precis där man ska,när man sitter på golvet. Allt blir lättare.....bara så ni vet=)

I pulled it off!

Har nu kommit hem från skolan. Gjorde betygs dialogen i Vård och Omsorgsarbete och klarade kursen. Fick Godkänt i betyg och jag är nöjd!!
Så nu ska jag börja med kurserna Hemsjukvård och Social Omsorg. Det känns jätte skönt att jag kan plugga samtidigt som jag jobbar. Ibland så känns det som att livet faller på plats och det är härligt. Hoppas att det ska få vara så här för evigt.

I söndags så tog vi Jinans nappar. Tänkte att det är lika bra att göra det nu när jag har fri vecka och vi är 2 hemma varje kväll och inte jag är på jobbet. Det har gått helt över förväntan!! Jag sa att hon skulle samla alla napparna i en påse. Nour och Adiane hjälpte till,så vi inte ska hitta nån eftersläntare sen under soffan eller så. När hon hade gjort det,så fick hon byta napparna,mot vad jag hade med mig hem. Det var en jätte söt ap-nalle och en bebis ap-nalle. Hon blev jätte nöjd över bytet. Sen åkte vi till folkparken (lek parken här i höganäs). Där hängde vi upp napparna i ett träd och så fick hon säga "hej då" till dom. Ja,jag har sett på Unga Mödrar (tv programmet från Danmark) att dom hade  ett napp träd nånstans...på Bon Bon land var det kanske. Så jag  tänkte att vi kunnde starta den traditionen här oxå. En  jätte bra grej,då faktist inte alla tror  på tomten;) Jag vet att i Ä-holm,där kan man ge napparna till kaninerna på hembygds parken. Alla sätt är bra om dom funkar=)
I alla fall,så har Jinan somnat hemma,på dagis osv utan att ens fråga efter napparna. En enda gång,så sa hon "mamma kastat napparna,måste köpa nya affären". Det är det enda. Inget gråt inget gnäll. Det känns så skönt!!

Man kan undrar var våren och plus graderna tog vägen. För senaste dagarna har det varit kallt och minus igen. Jag vill använda min nya vår jacka.....det är så fin. Det är jätte många år sedan jag hade en jeans jacka,så därför blev jag så glad  när denna passa och verkligen var fin=)Måste leta rätt på praktikplats.....men det verkar vara lättare sagt än gjort. Fick reda på att inte vårdcentralerna här tar emot nån. Så får kanske prova att ringa Hbg:s lasarett eller Ä-holms sjukhus. Det är ju ingen panik men det ska ju göras.

Längesen...

Har varken haft tid eller ork att blogga. Ibland har man så mycket att skriva om,men ändå ingen lust att skriva.


Just idag har jag så ont av mina psoreasis utslag,det svider o bränner,inget hjälper. Måste ringa min dokter för att få en ny tid,men sur tanten på VC,gör ju inte att man vill ringa direkt. Får se om jag tar tag i det senare.

Barnen är på sin andra penicillinkur för halsfluss inom 2 veckor tid. Trist för dom att vara hemma,men nu blev det i alla fall dagis igår och idag. Nour den stackaren har ju aldrig klarat av att ta penecillin....men denna gången fick vi tabletter till henne och dom tar hon=) Så nu hoppas jag att dom alla blir friska och smittfria!

Har igår skickat iväg mitt sista uppdrag på Vård och omsorgsarbetet. Det känns skönt! Hoppa nu på en betygs dialog nästa vecka och att den går bra. Så är det bara att fortsätta på nästa kurs.....jag vill bli klar!!! heheh

Idag ska jag förmodligen in till Hbg för att köpa en ny dator. Den gamla stationära vi har är ju uråldrig. För att studierna ska flyta på bra,så behöver jag faktist en ny dator. Håll tummarna att jag hittar nån jag vill ha=)

Våren känns i luften och man bara längtar av att lägga av sig vinterkläderna. Jag var inne på Ellos,HM och Lindex på nätet och beställde kläder igår. Hoppas nu att allt passar;) Jag längtar efter vår kläder. Att sitta ute och känna alla dofter. Tjohooo,för Sveriges vår. I love it!

Kan ni känna ibland att ni växer ifrån nån? En vän eller annan? Ibalnd går det långsamt och nästan smyger sig på,men ibland kommer det pang bom. Egentligen är det ju inget man vill själv för man tycker ju om sin vän. Men ibland blir det ju bara så.......tyvärr...att man blir olika.....tänker olika osv. Det är trist!
Usch...vill inte tänka på de. Man kommer väl sluta ensam,utan vänner eller nåt;) Fast samtidigt måste man ju följa det man tror på och inte vad andra vill att man ska tycka.

Hoppas att jag hittar inspiriation och lust att blogga mer,för det är skönt att skriva av sig.

Lägger in bild på en tunika och bolero som jag har beställt. Denna är så snygg=)

Kläderna kommer från Ellos.

RSS 2.0