Dunder kuren

Varit inne på HUD idag. Ja vad ska man säga......tog av mig kläderna ,blev synad på varje prick /eksem. Ingen synlig cancer idag heller=) Men jätte mycket psoreasis. Min läkare hojjtade in en sköterska med en gång o sa,henne får ni ta hand om nu på en gång. "Så där ska du ju inte se ut"
Nä,så där säger ju alla....men inget hjälper. Först o främst så ville min läkare ta reda på varför nuvarande behandling inte gett resultat.  Han sa att cellgifter är ett alternativ ,men eftersom jag är så ung så vill dom prova alla andra metoder först.Psoreasis kommer  dels utav stress......men hur ska man få ett liv utan stress.....Jag fattar inte hur ekvationen ska gå ihopa. Nu är jag då ordinerad till en dunderkur på besök inne på HUD i Hbg 3-4 ggr veckan. Det kostar tid och pengar. Hur det ska gå att lösa mellan jobb,studier och familj....det vet jag inte riktigt?! Som om inget annat,så är jag ännu mer stressad nu än innan jag kom dit. Jag ska sola och bada nåt speciellt bad. Kommer inte ihåg nu vad det hette. Men jag fick lägga mig ner i ett kar,i ett vatten som var lila. I vattnet fanns det nåt som var bakteriedödande och klåd stillande.

Fick nya mediciner, ny mjukgörande salva. Klådstillande tabletter och mer kortison salva. Vilken han sa att jag kan använda mig av mer än vad min allmän läkare har sagt. Det känns bra,för kortisonet gör ju att det lugnar ner sig väldigt mycket.

Så imorgon är det tid för bad och solning igen......

Storebror

Ibland så kan det vara bra med en storebror. En som vet allt och som har gjort saker förut. Nonno hon har svävat mellan hopp o förtvivlan,för att idag skulle det vara gympa första ggr i skolan och för att imorgon ska hon på simning för första ggr. Hur gör man? Vem hjälper en med kläderna? osv. Samt att hon aldrig varit på en simhall....bara det gör ju att det killar i magen. Men så kom ju Zache hem igår efter en helg hos sin mamma. Då satte han sig ner och förklarde för henne steg för steg hur det går till. Efter det,så känndes allt bra igen sa hon=) Ja,syskon är bra att ha minsann!!

Hela jag är skrotig......Förra veckan var det ryggen.....denna veckan är det ögat. Gick till doktorn idag. Kunnde ej vänta till imorgon,då hela ögat svullnat upp. Efter att köat i telefon i 40 min och väntat i läkar rummet i 20 min,så tycker jag att vi borde skjuta till mer pengar till vården. I alla fall,så hade jag ögon inflammation. Stora pencillin kuren och droppar,så ska jag vara okej om några dagar!

Så här i val tider så pratas det, lovas det, och man vill införa förbud mot saker o ting.
Jag vill oxå lägga in om ett förbud. Jag vill att det ska vara olagligt att vara berusad på offentliga platser. Alltså jag skojar inte.... Jag tycker att det är obehagligt med berusade/påverkade människor. Man vet aldrig vad dom kommer att säga,göra, och vissa ligger ju o spyr på öppen gata.....kissar obehindrat på gatan osv. Nu menar jag inte att alla som berusar sig,beter sig på detta viset. Men jag tror inte heller att alla som använder sig av burqa/niqab,är män som har klätt ut sig och jobbar inom terror verksamhet;)

Mitt liv update...

* Var hos sjukgymnasten redan i måndags. Hon knäckte rätt alla kotor och revben. Så efter ett par timmar var jag tipp topp igen. En helt okej åkomma,när man kan bli hjälpt så snabbt!

*Att dagis och skola har kommit igång är en guda gåva=) Rutiner är A och O!! Tjejerna verkar gladare och det bästa är ju att dom saknar varandra under dagen,så på kvällarna har det varit lungt för dom har lekt med varandra osv. Inget krigande....

*Min egna skola börjar på måndag...Det ska bli spännande=)

* Har hänt saker i mitt arbets liv som jag aldrig trodde fanns! Back stabbing osv. Jag är abslout ingen ängel med vita vingar...men jag pratar inte bakom folks ryggar. Och det jag säger till dom det är ju det jag tycker. Inte så som folk har gjort mot mig......sagt en sak i mitt ansikte och en annan bakom ryggen. Just nu är jag så arg att det gör fysiskt ont i min kropp!!!
Man blir ju lite splittrad i sitt samvete och sitt sunda förnuft. För dessa personer som gjort detta...dom har ju "vunnit" på ett sätt,så hur ska man vara då??? För att få lite rättvisa i livet? Ska man vara falsk och hal som en orm?! Är det rätt sätt att föra sig på?! Tydligen....... Då kommer jag alltid att vara en förlorare.......

*Min eviga kamp mot Psoreasisen fortsätter...... Längtar så tills jag ska till doktorn på tisdag. Bara MÅSTE ha något för klådan....Det här är ju hemskt! Nu kan jag lägga till en nytt sjukdoms område på kroppen oxå. Det är mina ögonlock som drabbats...... Det smärtar såå i mina ögon...för det gör ju ont varje gång man blinkar. Samt att det är inte det rätta stället att klia sig på.....huden är ju så tunn.... Men lite kliande blir det ju...för det stearin liknande skorporna som trillar av kliar ju.......kan bara säg att det gör väldigt ONT!!

* Igår tog jag o tjejerna en sväng till Väla. Vi hittade allt som vi behövde...plus lite till;) Skrev ju här för ett tag sen att jag redan beställt vinter kläder för barnen. Jag hade beställt termo byxor och vinter jackor till Nonno o Adiane från HM. Detta gjorde jag i mitten på Augusti (mitt i sommaren alltså). Ändå får man ett mail att Adianes kläder var restade till v.46!!!!!! Det är i mitten på November det alltså!!! Så det var ju bara att åka till väla o fixa. Som tur var,så fanns det i hennes storlek=) Känns väldigt konstigt att hets handla vinter kläder i Augusti men av erfarenhet...så vet jag att sen finns inget kvar. Så det är bara att ge sig in i jakten=)

*Idag blir det en träff med älskade Ulrika och Lova,det ska bli skoj=)

Akuten - ryggläge

Har haft ont i ryggen till o från i en veckas tid ca. Trodde det var en nerv i kläm och har inte brytt mig så mycket.... Ett tag trodde jag att det var ångest oxå,för jag hade ont i bröstkorgen lite oxå. Men natten till igår,så blev det outhärdligt. Jag kunnde ej vända mig i sängen,inte sitta inte ligga. Så det var bara o ringa jobb och sjukanmäla mig. Ringa hit syrran,som fick passa barnen och Khalid körde mig till akuten.

Väl inne hos läkaren säger hon att det är ett revben som har hakat upp sig (har aldrig hört talas om det). Det har gjort att revbenet har skadat min muskulatur och jag är svullen och fått knutor på musklerna runt ena skuldran. Jag fick utskrivet nån tablett som som är antiinflammatorisk och smärt dämpande. Khalid ska även massera bort knutorna så gott det går. Om detta inte hjälper,så måste en sjukgymnast knäcka rätt revbenen. Ska jag säga att jag hoppas att det funkar med tabletterna....;)

Så igår var det sängläge för mig hela dan. Vilket är svårt att uppnå med 3 små tjejer här hemma. Khalid gjorde så gott han kunnde,men hur lätt är det,när dom väljer mig i alla lägen o låg kloss intill mig i sängen och klappade på mig. Nonno var gullig och förstod allvaret. Hon tog kommando i köket,diskade och städade golvet osv.

Nu så sjukskrev jag mig själv till torsdag i alla fall. Måste vila på allvar när tjejerna e på skola o dagis!

Lite av varje

Att vara utan internet på Ramadan,var nåt jag tänkte.....Att försöka att inte vara beroende av nånting. Har gått sådär kan jag säga....;( Finns mycket som jag har behövt på internet (förutom bloggar,FB och annat nöje).
Man behöver internet för att söka en massa jobb,fixa med min skola och läsa nyheterna. Och då har jag atomatiskt slinkat in på nöjes sidor oxå. Så det gick inte som jag hade tänkt i alla fall.

Hur går det för er andra under ramadan?? Jag började fasta 2 dagar,men det slutade med att jag kräkte båda dagarna,så jag blev som magsjuk båda dagarna,utav fastan. Sen har jag inte kunnat. Kan ju inte ligga o kräka hela dagarna. Inte meningen att man ska bli sjuk  ju.

I onsdags började Nour 0:an. Så pedagogiskt....."nu ska du börja skolan....lär dig räkna....0123....eller??" Dumt att det heter 0:an....hehhe. Man börjar väl inte räkna med 0;)

Här kommer första dagen foto:


Brr brr...det var kallt på morronen. Inte att glömma,så börjar Zache 6:an
Tiden har gått så fort.


Väntar på att skol fröken ,ska öppna dörren


Igår på kvällen åkte vi till Zainabs salong och alla tjejerna Mohamad Ali,blev klippta o fina i hårt. Jag fick bannor av Zainab för jag hade försökte färga håret själv...hehhe Vilket har resulterat i nån rengbågs variant....hahha I går så fixade Zainab till mig,så nu är jag OK igen...hihih
Igår vågade Jinan för första ggr att bli klippt. Såhär fin blev hon:

Mashallah,så här fin blev hon=) Stor tjej!! Inget trollebarn längre.....heheh

Mind your own ........

Ahhhh!!! Just nu så tål jag ingen!! Varför måste folk vara så brydda över alla andra. Det e precis som svensken känner att den har mandat att säga vad för nåt som helst till vem som helst.
Exempel.....:

*Jag jobbar som personlig assistent ju. Vi är alltid 2 assistenter med denne brukare. Vi kör en "privat" bil och vi har handikapp tillstånd i den. För några veckor sen så skulle vi o handla. Vi parkera på handikapp och jag o min kollega hoppade ur i bilen. Då hör man en sur kärring "värst vad ni ser handikappade ut". Jag blev så ARG!! Så jag hävde ur mig en massa saker. Sen när sur kärringen såg att vi hade en brukare med oss.......såg hon liten häpen ut. Tänk....bara tänk om jag hade haft ett handikappat barn i bilen....då hade jag nog smällt till henne......

*Igår jobbade jag o samma kollega. Samma procedur,till affären och till handikapp rutan. Jag såg att en tant stod o tittade läääääänge på oss. Vi gick in i affären o där haffade hon min kollega o sa "du vet att du får höga böter om du står på handikapps rutan". Visst hon sa det på ett snällt och informativt sätt......men vem har gett henne mandat??! Så där i affären framför vår brukare måste vi stå o förklara att vi faktist jobbar och vilka åkommor brukaren har. Det är inte människovärde tycker jag. Fy vad folk är elaka!!

*Förra veckan när jag Ulle o barnen var ute o gick,så kom en tant fram till mig. Hon log såå....så jag trodde hon skulle fråga nåt bara. Nä,hon sa......"åh vad synd att du döljer ditt vackra hår".....Jag bara gick förbi henne. Vet hon att jag har vackert hår??? Och INTE framför mina barn,tack!!! För tjejerna undrade ju direkt varför hon hade sagt så!! Dumma tant,lämna mig ifred.

Så har ni inget bra att säga,så håll mun för f*n!!

Idag så ska Jinan o Adiane till dagis första dagen efter lååång semester. Nonno hon har dispans,för skolan börjar inte förrens imorron,så hon har sovit hos min syster inatt.
I alla fall,så har Adiane ojjat sig och gråtit över att hon inte vill gå i utegruppen. Ni som läst min blogg vet att detta är inget jag har valt utan blivit tvingad till. Så vad skulle jag säga till mitt barn,för att få henne att vilja gå till dagis idag. Jo jag har "lovat" henne,att hon ska få gå på sin gamla avdelning och vara där med "hennes" fröknar o äta mat o allting. Undras om jag kan infria det löftet....... Usch jag hatar sånt här!! För jag måste ju övertyga henne att det är bra i utegruppen,även fast jag själv avskyr det. Det är ju min plikt som förälder liksom....
Håll tummar o tår att det går bra vid lämning idag=)

Roadtrip

Igår så gav vi oss ut på en roadtrip! Vi ville kolla på en bil i Markaryd,så sagt o gjort packade vi in oss i bilen o körde. Kom dit,köpte bilen (som är jätte fin by the way......tycker jag) o så försökte vi få tag på Linda (zaches mamma) utan resultat. Jag ringde o ringde o sms:ade som en galningen. Dom nämligen utanför Markaryd och Zache e ju där nu. Vi har aldrig varit där,fastän Linda har bott där i 2 år. Det är alltid dom som hämtar o lämnar Zache nämligen.
Till slut så fick vi tag i dom o fick väg beskrivning=) Så då blev vi bjudna på kaffe o glas där. Jätte mysigt hus i smålands skogar. Riktigt smultron ställe för killarna att leka på,så kul för dom. Nonno o Jinan hitta sig på en gång till rätta o lekte i trädgården. Sen var det ju såklart roligt att se hur Zache bor när han är där osv. Sen var det långa vägen hem igen ,så då fick jag köra själv i den "gamla" bilen. Gillar inte motorväg direkt,men det gick ju bra i alla fall=)

Sen öste regnet ner hela kvällen.Barnen nästan klättrade på väggarna......Så trist alltså!! Idag ska dom alla till pappa,för att sova där. Imorgon är det jobb igen som vanligt och då ska han passa dom=)

Här är foto från igår:


Khalid,Linda lillebror Filip och Lasse


Zaches lillebror Filip


Zacharia

Zaches lillebror Gabriel

Jinan o Adiane äter glass hos Linda o Lasse


När vi kom hem,så öste regnet ner!!!

Update

Om bara 4 dagar börjar min först födde i skolan. Känns läskigt,och underbart på samma gång=) Nonno hon bara längtar o längtar.

Jag gillar inte väder omväxlingen vi fått!! Helst hade jag sett att vi hade 30 grader ett tag till. Nu så ändrar ju vädret sig även på samma dag. Igår började det med varmt men slutade med regn....Trist tycker jag! Nu sägs det att "värmebölja" ska komma till helgen.....men hallå...20 grader är väl inte direkt nån värme bölja?!

Känns konstigt,men igår så beställde jag ytterkläder till vintern för barnen. Det är bra att vara ute i god tid. För vissa storlekar var redan utsålda.....Känns sådär kul att kolla vinter kläder i Augusti,för jag vill ha sommar lääääänge till!!

Ibland så svänger livet åt det hållet man inte själv vill,och vad ska man göra åt det då??? Ja,inte vet jag...... Tålamod är en dygd sägs det......just nu har jag väldigt lite av det.


Förberedelser...

.....Ja idag så har allt flytit på minsann. Städat av balkongen,städat Zaches rum och lämnat bort hans leksaker till en annan familj med många pojkar,städat båda bilarna. Kastat skräp,sorterat osv. Lämnat kläder till frälsningsarmen=)
Har handlat många grejer som jag behöver nu inför ramadan. Känner att nu är allt på sin rätta plats och mitt hjärta är på det rätta stället. Bara för ramadan att äntra mitt liv....

Ramadan Kareem,mina brödrar och systrar......

Pytte tåget

Igår blev det Hembygdsparken! Och vi hade jätte trevligt=) Det var jag ,Ulle,barnen och så kusin vitamin. Ibland är det bra att ha en 7 sitsig bil=)
I hembygdsparken kollade vi på alla djur,sen finns där ju oxå en otroligt fin lekplats som tjejerna lekte på. Man kan nästan åka dit bara för lekplatsen;)  I alla fall,så åkte vi det där Pytte tåget oxå. Det var första ggr som vi provade det. Tåget kör en runda från parken in till Ä-holm nere vid ån osv. Så det var ju väldigt vackert!
Så det var en väldigt lyckad dag,alla var nöjda barn som mammor!

Här kommer bilder från gårdagen:

Jinan klappar getterna

Killingarna var så små att dom kunnde gå igenom staketet och ut bland oss=)
Nour,Ghusoon.Adiane och Jinan

Nu så ska vi åka tåget=)Tänk nu är det bara en vecka kvar till dagis skola och lite rutiner. Det längtar jag till=) Hoppas på lite goda nyheter oxå inom dom närmsta veckorna!

Gurkmeja.....

Läste på en annan blogg www.mammamarie.se att gurkmeja kunnde va bra mot Psoreasis.
Så igår smörjde jag in kroppen med olja och gurkmeja. Då sa mina smarta tjejer "mamma,du ser precis ut som Simson"....hehhe Ja,jag blev ju GUL på hela kroppen=) Om det hjälpte vet jag inte....men det kliade inte i alla fall. Tyvärr så var jag ju tvungen att tvätta/skrubba bort det rätt så snart igen,för annars hade hela lght blivit gul och barnen...och sängen osv=) Men jag ska nog prova det igen,måste bara köpa hem mer.

Igår gjorde jag en sak som känndes så bra och som var bra för mig själv. Tänk att en 5 minuters sak, känndes som en hel veckas arbete och jag är så nöjd!!

Tänkte ta barnen till Ä-holms hembygdspark idag......men som vanligt e det regnet som stoppar oss. Får se om det klarnar under dagen.... Vi har nämligen inte varit där i år och vi brukar vara där flera ggr om året annars.

Ramadan,att be osv...

Jag har hört att detta årets ramadan,infaller så långt in på sommaren att vi kan räkna vår faste tid på Tunisien,eller Marocko tid. Alltså även om det är solnedgång här vid 22-tiden,så kan vi börja äta redan vid 19-tiden. För att det inte ska bli för många faste timmar,än vad som är rekommenderat. Är ni med på vad jag menar?? Nån mer än jag som hört detta,stämmer det eller?

Tänkt att börja be igen.....men hur lätt är det med en blödande kropp?? Kan ju inte tvätta mig,som rekommenderat heller...för då blir huden förstörd och ännu mer blödande. What to do??? En ramadan utan att be.....känns så trist!!


Oväntat besök=)

Ja idag kom det helt oväntat besök på msn=) Tänk vad det är bra med internet ibland. Tänk vad mycket kontakter man kan knyta och människor som man aldrig annars hade fått kontakt med,dom "ser" man på nätet. En tjej i Hbg ,som oxå är revertit och kollat in min blogg addade mig och hon var jätte trevlig. "vink,vink" till dig S. Hoppas att vi nån gång kommer att ses in real life,hade varit skoj=)

Har varit super dålig på att uppdatera bloggen. Tiden är knapp,när man har alla barnen hemma. Egen tiden,då alltså. Just nu sitter dom alla och kollar på Telletubbies,och det är relativit lugnt. Dom har precis ätit ris och fiskpinnar och är mäta o goa=)

Vad har vi hittat på dessa dagar då??? Jo,vi har varit i Varberg på Funcity. Helt ok,och barnen åkte alla läskiga karuseller,till min förskräckelse. Jag får svindel,bara dom gungar.....;)
Men om jag får rekommendera,så är Tosselilla roligare,större. Men som sagt detta var helt ok oxå.
Vi har träffat kompisar,varit hos Ulle och Maya,varit hos Ulrika med barn.
I måndags sov tjejerna hos morfar. Där hade dom badat pool,åkt häst o vagn,grillat lax i björka skogen. Så dom var nöjda!! Jag och Zache fick oss en heldag i Hbg. Inhandlat skor till honom,och skolväska och andra skol grejor. Mamman fick oxå sig en tillfredställelse genom att stanna till än en gång på Engelbreksboden,på halva priset på rea priset! Love it=)

Vet inte alls vad vi ska hitta på de närmaste dagarna. Eller jo......jag ska jobba både lördag o söndag. Men det känns helt ok. Har semester hela nästa vecka oxå!

RSS 2.0