Special pedagog

Idag var jag på möte med special pedagogen på dagis. Jag o Khalid hade själv bett om mötet för vi har lite problem med Adiane. Jag fick några goda råd och tips om hur vi ska göra. Men jag var tvungen att hämta andan lite när jag kom hem för hon var hård mot mig. Säkert med all rätt,men jag menar SÅ allvarliga problem har vi ju inte. Men jag tackar för all hjälp man kan få=)
Fick även en bok,som jag ska läsa och sen ska vi på uppföljning om en månad. Får se hur det har gått då.

Löne dag

Idag fick jag som sagt gå upp tidigt. Göra i ordning matsäck ( eller magsäck som Adiane säger..hihi) till små tjejerna. Nonno ska till skolan och träffa dom andra som ska gå i hennes klass och sen skulle dom grilla,så hon behövde ingen matsäck.
Det blev korv med makaroner,gott och lätt för små barna fingrar att äta. Sen gurkstavar,morotsstavar och coctail tomater. Mums...jag vill oxå ha utflyckt=)Sen så har jag sånna här fiffiga sugrörs drick hållare. En mamma vars barn jag hade på LG,hon jobbar på Nestle och hade designat dom här. Så vi fick en hel låda av henne och dom har kommit till bra användning för mina egna barn. Annars så trycker dom ju oftast direkt på tetra packen och då sprutar ju juice ut, nu så har dom nåt stadigt att hålla i. Fiffigt,ja så säg=)Ja,idag är det lön och vad innebär det. Ja,inte shopping eller nåt annat kul. Nä,pengarna syns ju inte.....banken är ju bara ett transport system för att sen betala räkningar. Ja,men man ska tacka gud för att man har pengar att betala räkningarna med. Jag är så nöjd! =)

Idag ska jag jobba 16-09,så barnen ser jag inte förrens imorgon.......
Så här såg det ut,när vi begav oss till dagis imorseJinan hade lite svårt att hålla ryggsäcken på ryggen. Som tur är,är det en "dramaten" ,så hon kunnde dra den till dagis istället....hehhe


Ute lek

Igår blev det ute lek efter jag hade hämtat på dagis. Så fint väder...då vill man ju inte gå in,så är det bara. Tyvärr så försvann ju Nonno o Adiane bort till kusinerna,så dom hann jag inte fånga på bild.


Jinan bakar goda sand kakorZache tar en vilo paus ifrån fotbollen


Att åka kana är oxå kul=)

Ljus behandling

Idag var jag på min första ljus behandling. Som tur var,så fanns det ju ett psoreasis förbund här,så jag slipper åka till Hbg.
I alla fall,idag var första ggr och jag började med 20 sekunder i det där solariet. Ändå känns det som jag har bränt mig (det kan man ju göra). Det syns inget på kroppen,men det sitter en brännande känsla i skinnet. Så där om man varit på stranden en hel varm sommar dag,typ. Ja min kropp är inte van vid den exponeringen i alla fall.
Eftersom jag är ordinerad 3 ggr i veckan behandling i 3 månader,så hoppas jag ju att jag kommer att kunna göra det. Dom har lite dåliga öppet tider....så det är inte alltid jag kommer att kunna gå alla 3 ggr i veckan.

Idag var det varmt ute,22 grader hade vi här i Nord västra skåne. Lite varm blev jag när jag flåsade fram på cyklen idag=) Men det var bara skönt! Det sägs att det ska regna imorgon....så kul får man aldrig ha så länge.

Imorgon så får jag gå upp extra tidigt för Jinan och Adiane ska ha matsäck med sig. Alltid lika kul.....;)

Oj..oj.oj..

Försöker få fram mitt foto här på "profilen". Men det är lögn (hihih) att få det att funka........
Ja,har jag sagt att jag är oteknisk.... och min dator support (Ulle) är på jobbet,så henne kan jag ju inte ringa o störa.....Hmfr!!!

Lögner!

Med lögner kan man kanske ta sig framåt i livet, men man kan aldrig vända tillbaka.

Om man talar sanning behöver man inte anstränga sig efteråt för att komma ihåg vad man sagt.

Kungarnas olycka är att de aldrig får höra sanningen.

Hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen.

Berätta en lögn för din vän – håller han den hemlig, då kan du berätta sanningen.


Kopierade denna från www.mammamarie.se

Den är så aktuell just nu,imorgon,igår och alla andra dagar=)


Trötta...

Ja,idag är ännu en ledig dag. Egentilgen inte,men jag och M har bytat,så jag jobbar på fredag för henne istället.

Igår var det busfabriken. Alla barnen tyckte det var kul. Kuligast tyckte nog Jasmin...hihih=) Synd bara för mina barn som det tog ca hela lektiden för att komma underfund med att det var roligt att leka.....då var det dags att åka hem. Ja,vad ska jag säga....dom är mamma grisar;)
Här är enda fotot som jag tog igår:


Adiane som leker i bollhavet=)

Igår kom barnen sent i säng kanske vid halv tio tiden. Jag hade lovat dom hela helgen att vi skulle gå till Saad o Amani,men vi har inte hunnit. Så igår efter maten,gick vi dit och drack te. Sen vill dom ju inte hem.......Ja, och jag och Amani satt och smed planer för nästa shopping tur=) Så jag ville inte heller gå hem. Men som sagt det är ju en dag idag oxå. Så idag var dom trötta.......det såg ut så här
 Jinan sussar gott....men inte på kudden;)

 Adiane tittar fram lite under täcket...hon gillar att morna sig....läääänge......


Nonno är som alltid morron pigg och påklädd först. Idag var detta henne outfit. Ny inköpta kläderna från igår. Fin "peace" tröja och jeans leggings. Kolla in dragkjedjorna nere vid fötterna. Jätte snyggt!!Så nu väntar dagen på att jag ska göra nåt kreativt...nåt annat än att blogga=)

Love yaaaa!

Orolig natt....

Så idag är det söndag. Denna dagen kommer att bestå av Jasmins kalas på busfabriken=) Innan dess,så ska jag lura med mig Ulle till Engelbrektsboden...hihiih. Nä,inte för mitt eget nöja,utan för Nonno har ju slagit hål på alla sina byxor...kvar finns bara ett par jeans=( Så jag vill hitta några till henne idag,hon är i stort behov!!!

Igår var det marknad ju. Vädret var ok,så vi var ute en liten sväng på förmiddagen. Köpte solglasögon till tjejerna.....2 par är redan i sönder. Men Adiane som har sina i behåll,lovade att hon skulle samsa med dom andra om hennes glasögon....hon är för snäll=)Alla barnen fick några par strumpor...tag 12 betala 100kr...så då köpte jag några stycken var till dom.
Jag själv köpte en väska och 2 slöjor (halsduks modellen) Dom var billiga 2 för 100 kr och jätte fina. Så fina och lätta att sätta på att jag ringde Ulle och skickade bud med henne,så hon köpte 2 st till, till mig. Dom får jag nog senare idag;)Slöjorna är fina för dom går i mörk till ljus nyans...så det är " två ansikten",som min man brukar säga. Bara att vända på den,så har man ju en "ny" slöja.

Bara Nonno som har vaknat än så länge. Skönt att dom andra kan sova ut. Nonno är som mig...morgon människa...och vill gå o lägga sig på kvällen.

Igår provade jag för första ggr dom tabletter som min doktor skrev ut till mig,för klådan på kroppen. Man ska ta dom till natten,för man blir dåsig av dom. Så ville prova hemma några nätter först ,innan jag ska till jobbet. Jo,man blir dåsig av dom....kännde mig nästan lite full. Flera ggr på natten har jag tagit tag i Khalid och trott att det var Nonno...hehhe. Stackars man....!! Har liksom velat lyfta "Nonno" till mig....men det var ju inte hon. Ja....så dessa tabletter kommer jag ENDAST att använda mig av hemma.

http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=31195  Här finns att läsa om Theralen.

Nä,nu väntar kaffet på mig!!

Earliy morning

Jag vet inte varför jag vaknade kl6 idag när vi är lediga. Kanske för att jag behövde gå på toaletten o kunnde ej somna om. Tyvärr så snurrar det så mycket i hjärnan just nu......att jag har svårt att slappna av. Jag är liksom på helspänn hela tiden. Jag måste lära mig att slappna av......jag måste tänka på mig själv!

Igår hade jag en trevlig dag. Skrev mitt 3:e uppdrag till Social Omsorg. Känndes som jag fick med allt vad jag ville,får se vad läraren säger.  Åkte till Rawie och drack en kopp kaffe o snackade lite. Vilket alltid är trevligt. Sen så kom Ulle o Maya hit på kvällen. Vi beställde hem pizza,barnen tryckte godis o vi drack kaffe. Zache hade Timman här oxå och det var jätte trevligt. Det känns verkligen att man får belöning nu för allt tjatande,rutiner och allt man har velat lära barnen. För nu är dom liksom lugnare på nåt sätt. Dom kan alla leka tillsammans och ha roligt utan oss föräldrar. Det är så härligt när barnen blir självständiga. Så summa sumarum....kvällen blev hel lyckad igår. Sen stupade barnen i säng. Jinan hade för första gången inte sovit på dagis heller igår....så hon var trött=) Hemma sover hon aldrig middag,men jag har låtit henne på dagis. Men nu ska vi nog försöka avveckla det där oxå för hon vill inte själv och tramsar i sovrummet.....då är det liksom dax.

Så idag är ju den stora dagen med marknaden...hihih. Verkar bli fint väder som det ser ut nu...men man vet ju aldrig. Jag glömde att ta med barnens regn kläder med mig hem från dagis. Så jag vill ju verkligen inte att det regnar. Sen hoppas jag som vanligt att dom uppför sig när vi går där nere och att det inte är för mycket folk,så man behöver trixa med vagnen.

Imorgon är det busfabriken som gäller!!! Så detta var ju verkligen barnens helg=)


Facebook = energi tjuv = jag har sagt upp kontot

Om ni vill mig nåt,så finns jag här eller på MSN. Kram

Look at this!

 Klättra i träd är kul!

 Mina fina " Top models"

Lek på busfabriken=)


Look at this!

 Klättra i träd är kul!

 Mina fina " Top models"

Lek på busfabriken=)


Jag är så nöjd!

Idag var jag på löne samtal. Första gången för mig. På förra stället, LG ,där jag jobbade i 8 år,där vägrade chefen ha varken lönesamtal eller medarbetar samtal med oss. Så detta var första gången och detta var för kommunen. I love Kommunen!! =) Det känndes ok i alla fall,det är det viktigaste!

Idag så kom jag på att jag bara har 3 kurser kvar tills jag är färdigt USK, I love it!!!! Tänk vad jag har hunnit med,känns jätte roligt och jag är stolt över mig själv faktist!

Igår kom slöjorna jag hade beställt:

Hur fin som helst!!! Ska nog beställa den silvriga med.

En sån här till Nonno=)

Jag har blivit förälskad i Amira slöjor. För dom är lätta att ha när man har en kort frisyr in under;)

Idag ska Nonno och hennes 6 års kompisar ha en konsert på Tivolihuset. Dom ska sjunga Alice Tegner sånger. Morfar ska följa med och titta,vilket gjorde henne väldigt glad=)


Sussie: Du ska veta att jag är glad att jag fick köpa din cykel. Den swizzar omkring på Höganäs gator minst en gång om dagen. Då skänker jag dig en tanke=) Motionen är heller inget som jag dör av ju....hihihi Kram!

På lördag är marknad. Jag hoppas för fint väder,inte kallt och inte regn......hmmm,Jag hoppas oxå att barnen nöjer sig med en liten runda,för det är allt vad jag vill;)

Whats up?!?

Idag har jag varit i Hbg på sjukhuset. Fick träffa en jätte trevlig läkare,som berättade ordentligt för mig om Psoreasis och vilken behandling jag ska få. Till att börja med så ska jag få ljus terapi och klådstillande tabletter.  Cellgifterna kommer först senare i behandlingen,vilket jag är glad för=) För att få hjälp med psoreasis atriten,så måste jag ha en remiss till en reumatolog. Ljusbehandling kan jag få här i Höganäs på psoreasis förbundet,så jag behöver inte ens åka till Helsingborg,vilket känns skönt,eftersom det kommer att vara 3 ggr i veckan.

Vet ni vad jag är sugen på??? Inte mat......utan massor med kompis träffar=) Det är nog för det är finare väder o vår i luften. Så nu har jag bokat in lite roliga grejer med kompisar...hihi. Folk man inte har träffat på länge dom saknar man att prata med....

Nu ska jag iväg och handla 2 barn presenter. Till Jasmin som fyller 4 år idag,hon ska ha sitt kalas på Bus fabriken på söndag och barnen längtar verkligen!! Sen ska jag hitta en present till Maya oxå,som snart fyller 5år.

Måste oxå hämta ett paket på ICA och handla lite grejer. Tänkte göra pannkakor till kvällsmat idag...blir nog uppskattat.

Kultur krock.... (not)

Ja,jag skäms nästan....men bara nästan;) Min svägerska bjuder oss på mat titt som tätt. Ofta när jag jobbar så har hon alla där på middag. Om inte det,så skickar hon  hit mat. Hon är så snäll och god hjärtad,sen är hon ju oxå uppvuxen med det. Jag skickar mat ibland till dom.......ytterst sällan om man jämnför. Men viss mat som jag vet min svåger gillar som potatis gratäng osv,det skickar jag till dom. Sånt som jag vet att hans fru inte kan laga. I alla fall så bjöd vi hit dom idag på kvälls mat...det känndes bra=) Det är ju inte så att dom inte får komma.....Jag vill ju att dom ska komma UTAN att bjuda hit dom. Men det är oxå en kultur grej det där. När jag var i Irak så sa en av mina svägerskor "när ni är här som kommer vi att laga all mat,tvätta era kläder osv. När vi kommer hem till dig,så kommer vi oxå göra samma sak". Så är ju inte vi svenskar. När vi har gäster så passar vi ju upp på dom,men om vi går nånstans så ser vi oss som gäster där och förväntar oss att bli upp passade. Om man bjuder hem araber,så slåss dom nästan i köket om vem som ska diska......;) Tänk att vi är fostrade så olika......
När jag var gravid med Nour så sa samma svägerska. Det är inte bara du o Khalid som får ett barn....hela FAMILJEN får ett barn. Det tycker jag beskriver rätt så stort hur araber ser på sin familj. Det gör mig så lycklig=)

Fredags mys...

Håller på med den nya kursen Social Omsorg. Den är full lagar och regler. Mycket intressant och ger en mycket tanke verksamhet. Känns så skönt att ha nåt intellektuellt att fylla sin hjärna med=)

Ikväll så ska jag och tjejerna åka till Zainabs salong och göra oss fina i håret. Jag ska klippa och färga och små tjejerna ska bara klippa topparna. Vi ska ha Rawie och hennes barn med oss,för jag behöver en vägvisare. Har inte varit i salongen innan,har faktist inte varit i Klippans alls nån gång.
Så det ska bli kul att hitta på nåt skoj ikväll. Sen jobbar jag dygnet imorron igen......3:e natten hemmifrån denna veckan....lite trist. Men sen har jag frivecka!!!!! Wihoooo..... Men då ska hinnas med mycket praktiskt,samt skolan=)

Nä,nu ska jag ta tag i disken efter lunchen....

Busted!

Vet ni att det är fint väder! Det är vår väder....höst och vår är mina bästa årstider=) Jagär så tacksam för att jag bor här i vår lilla stad,där nästan alla känner alla. Det känns tryggt!!

Igår fick Nour sin information angående skolan. Hon ska gå i "gröna" huset med Birthe som fröken. Det känns så skönt för Birthe hade Zache när han var en 6 åring,så det är nån känd som hon ska ha. Sen tror jag att vem som,eller var som på skolan hade varit jätte bra,det är bara ens eget tycke som vill att hon ska gå i "gröna". I alla fall,så är hon jätte uppspelt över detta,så det ska bli skoj när hon får gå dit och hälsa på ,på riktigt. Det blir en liten grupp på 13 elever....så det känns bara bättre och bättre=)

Så då var jag klar med Hemsjukvården oxå!!! Så jag börjar närma mig mitt mål. Små steg med det går frammåt. Är nöjd över att gjort klart 2 kurser sen 1 februari.

Jag ska jobba ett extra pass inatt. Går på 19-09,så är inte så farligt. Men jobbar man heltid så vill man egentligen inte ha fler timmar. Men vad ska man göra när det inte finns några vikarier. Hoho....var e ni??? Finns ju en viakarie pool,men dom verkar ha ont om folk. Ja....jag hade inte varit helt främmad för en tjänst där........så får väl ha ute mina tentakler när detta vikket är slut.

Jag och Khalid är kallade till Tingsrätten. Nä...vi har inte hittat på nåt bus;) Nä,men en kompis till Khalid och en bekant till mig,ligger i vårdnastvist och får ej träffa sin dotter. Tvist o tvist......han har nog inte sett henne på 2 år,för mamman har "gömt" sig nånstans. Alltså angående mammam o pappans relation har jag inget att säga för egentligen kä'nner jag dom inte så bra. Men jag tycker att ett barn har lika rätt att träffa sina båda föräldrar. Eller,vad tycker ni??
Känns lite sådär att gå till Tingsrätten,men jag gör det för pappans skull och flickans(ja man har inget val,annars blir man jui dömd till vite).

Så nu är det snart dax att hämta tjejerna=) So long.......

Säljes!!

Geografi A och B kurs 250 kr

Religonskunskap 200kr

Vård och omsorgsarbete 300kr

Hemsjukvård 200kr

Finns att hämta i Höganäs=)

RSS 2.0