Städ o tankar om A-kassan

Fint väder har vi fått igen och med det fina vädret kommer glada ansikten=)

Jag städade hela huset igår,riktigt grovstädade,skrurade väggar osv. Vet ni varför? Jo,för att idag så kommer en före detta dagis fröken till mina tjejer på besök. Så det käns ju lite speciellt=) Ska bli jätte roligt att träffa henne. Hon är den bästa fröken man kan tänka sig. Om jag hade varit hälften så  duktigt som henne i mitt yrke,så hade jag varit nöjd. Det går liksom inte att föklara hur bra hon är. Men i alla fall så ringde hon härom dagen och ville komma och hälsa på och alla barnen blev glada. Ja,även Zache,för han hade oxå henne som fröken när han gick på dagis. Så hon har följt vår familj.
Idag slutar jag tidigt,så vi får väl hem och baka en kaka eller nåt. Sen ska jag iväg ikväll igen på personalmöte. Mitt aldra sista personalmöte på Lilla Gul.......vet inte riktigt hur det känns.....


A-kassan läser man ju mycket om nu i dagarna. Läste att en kille förlorade sin a-kassa för att han spelade innebandy 2 kvällar i veckan,han ansågs inte jobbsöka på heltid då?!
En kvinna förlorade sin a-kassa,när hon åkte till sin mors begravning i Finland,och var borta en vecka. Hon ansågs inte jobbsöka på heltid?!
Sen har man ju hört om otaliga ,som förlorat sin a-kassa när dom bloggar,för att dom inte anses jobbsöka på heltid?!

Har inte arbetslösa människor rätt till ett liv och intigritet?
Jag kommer inte att kunna söka jobb på heltid när jag blir arbetslös. För när jag blir arbetslös,så är mina barn 15h på dagis. Dom 15h kan jag söka jobb,men ingen annan tid. Jag kan knappt ringa ett vanligt samtal till vänner o bekanta,så hur skulle jag kunna söka jobb på heltid då?? Kommer jag att förlora min a-kassa då?

Hoppas att jag får ett jobb så fort som möjligt,så slipper jag den skiten!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

När jag va arbetslös mellan när jag slutat skolan och tills Jebril föddes så var jag arbetslös och fick ha Adam på dagis varje dag 9-15. E det inte samma i Höganäs?

2009-05-12 @ 11:18:35
Postat av: umzacharia

Kajsa: Det är olika i olika kommuner. Beror på hur mycket pengar kommunerna har. I Höganäs så får man ha 15h om man är föräldra ledig eller arbetslös. I vissa kommuner är det fritt,man kan ha 40h om man vill.

2009-05-12 @ 14:21:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0