Sharia lag

Jag är muslim,men jag tycker inte om Sharia lagar.
Tycker att det är oerhört fel i de flesta avseende. För mig känns det inte väldigt muslimskt att döma folk till döden. Eller att ens döma folk utan rättegång osv.

Ett ex:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5043729.ab

Kommentarer
Postat av: Bahlool

Eh? Sharialagarna som du är emot handlar om allt från hur du handlar, till hur du beter dig ie tt samhälle..det du är emot isåfall är Hududlagarna, brottsbalken.

Så jag tror inte du är emot sharia, då sharia är vad du gör dagligen som muslim.Tjejen erkände ett mord. Om hon var så dum att hon trodde på sin pojkväns ord, så får hon skylla sig själv.

Islam, Profeten och Koranen är klara på punkten att dödsstraff är att utdöma. Så den här nya tolkningen att det är oislamiskt är lite för mycket new age ,)

2009-05-02 @ 10:01:13
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

Har jag fel,eller kallar dom inte sina islamiska lagar för "sharia". Så är det ju i alla fall tolkat på svenska när man läser.

Ja,tjejen erkännde ett mord......men utan rättegång?! Ingen som berättar för "vanligt" bonnafolk i dessa länder vilka deras rättigheter och skyldigheter dom har. Så tyvärr så tillämpas och används lagarna felaktigt.Sen tycker jag att det är fel att tillämpa som du skriver att Islam ,Profeten och Koranen är för dödstraff. Kanske inte alla människor i det landet är muslimer,så orättvisst att döma folk och ha ett rättsystem utifrån en religon. Det är som om Sverige skulle ha ett Kristet rätt system. Nä,jag tycker att rättsystemet skulle vara oberoende.

Finns ju många exempel på detta. Att kvinnor måste täcka sin kropp i Iran och Afganistan tex.....men kanske inte alla är muslimer,det tycker jag är fel.

2009-05-02 @ 12:57:11
Postat av: Bahlool

Vem sa utan rättegång? Under rättegången dömdes hon till döden..Eh um hhör du vad du säger?

Religionen Islam är del av samhället

det du säger strider mot allt som har med islam att göra. Så vad spelar det för roll om vissa i samhället tillhör en annan religion? Jag följer ju svenska lagar, om jag gillar dem eller ej ändå tillhör jag en grupp som vill ha hårdare straff.

Sverige har krsitna lagar..alla lagar har sin grund i religionen..sen menar du att mänskliga lagar ska gå över religiösa lagar..du menar alltså det som människor stiftar går över Profetens Koranens och Allahs lagar..varför följa islam då?Så samhället ska anpassa sig efter de obeslöjade? Så om någon i Iran väljer att gå naken så är det dennes frihet..hur kommer det sig då att här i väst så stiftar man lagar som inskränkar besöljade människors rättigheter?

I sveirge är det förjbudet att gå naken..menar du att det också är orättvist mot dem som är nudister?Du skrev att du var emot sharia..men sharia är inte bara brottsbalken utan det är alla lagar..när du säger att du är emot sharia så menar du att du är emot alla islamiska lagar, däribland lagarna som beskriver hur du ska bemöta folk osv.

Sharia och islam och de islamiska hududlagarna är del av en muslims vardag. Man väljer hela eller inget man kan inte gå ut och säga nu ska jag omtolka Allahs lagar för jag tycker det är fel med dödsstraff :P

2009-05-02 @ 18:26:47
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

Alltså helt ärligt så kan jag inte gå in i denna diskussion,för jag kan inte alla fakta. Jag skrev en åsikt och du gick igång på den;) Jag skrev att jag inte tyckte om sharia utifrån så som jag beskrev,det är ju möjligt att jag har tolkat fel. Jag har inte sagt att jag inte tycker om döds straff,det är inte det som det gäller. Utan jag tycker så här,om man nu föds i Iran t.ex,och man är kristen där. Då tycker jag att det är fel att man ska bli straffad om man går utan slöja tex,för det är ju inte en del av den kristnes religon. PÅ samma sätt som man blir straffad i Turiket eller i Algeriget om du har slöja på dig i skolan,blir du straffade,vilket jag tycker är lika fel. Min åsikt om detta är helt och hållet grundat sig i att jag tycker att alla människor ska få leva "som dom vill",alltså förstå mig rätt,så länge det inte skadar nån annan. Det skadar inte mig om någon är nudist. Det är olagligt i Sverige att gå runder naken "in public",men det är ju oxå därför vi har speciella ställen för nudister. Men i Iran eller Saudi är det ju olagligt att gå runder för en kvinna att gå ut "otäckt kropp". Jag tycker det är fel......thats it! Kanske det inte har nåt att göra med Sharia egentligen (får väl läsa på,eftersom jag tydligen har fel),men det är en åsikt.

2009-05-02 @ 21:38:54
Postat av: umzacharia

Alltså jag vill förtydliga: Jag har trott/tänkt Sharia lag ,är det samma som Sveriges rikes lag. Att det är en lag som tillämpas i ett land och att inte alla Sharia lagar ser likadana ut i alla länder som det tillämpas. Men förmodligen har jag haft fel för mig. Kanske du kan förklara?? I vilka länder tillämpas Sharia? För det tillämpas väl inte i alla muslimska länder?? Samma lagar som finns i Saudi,finns ju inte i Irak t.ex. Eller har jag fel för mig?

2009-05-02 @ 22:11:26
Postat av: Bahlool

Slöja är faktiskt del av den krsitna religionen..men i dagens moderna tid menar de att det inte är det (finns belägg för det i historiaböckerna och i biblen)

Men kära Illona, inte alla lagar är gillade, men vi följer dem för det är så ett samhälle är uppbyggd. Man kan inte bara ta det som man gillar..det skulle bli kaos.Att det är tvång på slöjan är något jag är emot, men jag själv om jag vore kvinna skulle följa lag4en..eftersom lagen kräver det jag skulle kanske demonstrera emot det eller protestera men i slutändan skulle jag följa lagen.Vad det gäller att visa rester av kroppen så tänk så här: I Sverige flyttade man gränserna och regleran lite lite..först visade man lite hud..sen lite mera hud..sen ännu mera hud. Varje gång ett tabu stoppades eller förändrades, så fanns det folk som ville bryta andra och nyare tabun.

Så om man tillåter att folk går utan slöjan, så kommer vissa att kräva att få visa urringningen..sen vill folk gå i shorts..sen vill folk gå barbröstade på stranden sen vill folk kunna spela in filmer med sexscener osv.

Vart ska man dra gränsen? Tycker du att gränserna som är obetydliga i väst, är något att se fram emot?Sharia är de islamiska lagarna och regleran som alla muslimer följer, vissa av dem tolkas olika beroende på vilken av de 5 lagskolorna du följer..men i stora drag är de rätt lika. Sharia är ju del av muslimen och då islam är mkt för regler och för förordningar så spelar sharia stor roll för oss.

2009-05-02 @ 22:33:38
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Bahlool

Sharia:

Sharia är allt från lagarna om hur du ska vara en bra muslim och vilka plikter och lagar du ska följa för att tillfredställa Allahs krav på dig och sen är det regler för hur du ska bemöta dina grannar och medmänniskor rörande ekonomi, lagar osv.

Vidare igår i Sharia just lagarna om hur man ska bemöta och behandla ickemuslimer i ett muslimskt område. Så de kristna i Iran har sina rättigheter och skyldigheter och dessa är förlarade i Sharian.Förr i tiden så kunde det ibland ske så att alla olika lagskolor hade sina egna shariadomstolar. Man vände sig till den lagskola och dess shariadomstol som gällde en själv. Ibland fanns det alltså 10 olika lagar i ett och samma område. För det mesta brukade lagarna i en stat inte gå i motsats till lagarna i sharian.

Idag finns det ett litet fåtal länder som har sharia officiellt, Iran, Saudiarabien och Pakistan är några av dem.

Tyvärr blir det fel ibland för att vissa stater har korrumperade ledare eller korrumperade tolkningar men sharian är inte bara hududlagarna utan allt du gör i din bön i ditt handskande med din man, med dina barn, med dina grannar, är del av sharian.

2009-05-02 @ 22:38:33
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

Ok,tack för dina svar.

Så då f¨r jag förtydliga mig. Jag ogillar inte Sharia,men jag ogillar att den tillämpas på icke muslimer. Det är inte rättvisst. För om du tittar på dom islamska lagarana och t.ex andras kristna osv,så är det stor skillnad. Kolla på Talibanerna i Afganistan......Hur många kvinnor har dom inte stenat till döds för äktenskaps brott osv? Det kanske är sant att kvinnan har varit otrogen,men det är många kvinnor och män som blir tvungen att underkasta sig en religon som de ej tillhör.

Varför tror du att så många Iranier pratar illa om Islam här i Sverige? Jo,för att dom helt enkelt har blivit tvingade till islams regler i sitt hemland. Vad jag vet,så ska det inte finnas nåt tvång i Islam. Så varför blir Sharia lagarna påtvingade på ickemuslimer?

2009-05-03 @ 06:10:40
Postat av: Bahlool

Men menar du att invandrare inte ska lyda svenska lagar? Eftersom vi blir "påtvingade" dem?

Vi har en stat som har vissa regler för befolkningen. Ska staten göra undantag för vissa? Är inte det diskriminering?

Varför är det ok att man har lagar och regler som gäller allt och alla i Sverige men att man inte har liknande regler och lagar i Iran?

2009-05-03 @ 08:48:11
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: neda

bra diskussion, antigen eller verkar det som.. umazcharia: man kan inte bara ogilla nåt i islam, följa det man vill följa...får den tolkningen när man läser vad du skriver, men man kan ju inte veta allt här i världen. Förresten, är det inte så att det är straffet för äktenskapsbrott?? vi invandrare ska följa allt här i Sverige så har det alltid varit! Orättvisor... ja vem tycker om dessa....

2009-05-03 @ 09:51:56
Postat av: umzacharia

Bahlool: Men ingen i Sverige påtvingar någon de kristna påbuden. Det är ju det som händer med Sharia i olika länder mot dem som inte är muslimer. Men egentligen kan jag ju skita i det,för jag är ju muslim själv........men jag gillar inte orättvisor även om det inte gäller mig själv.Ex. När det är ramadan så kan man bli fängslad i vissa länder om man äter ute eller röker osv. Ingen blir ju straffad i Sverige om man inte firar jul eller nyår osv. Det går likosom inte att jämnföra för det är en orättvisa att bli påtvingad en religon och straffad om man inte följer den.

2009-05-03 @ 10:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0