Nada,njet,nothing....

Jag fick inte jobbet och det var pga av min slöja......... Så jag gick hem och grät en skvätt till min man och sen gick det över. Ska förklara för er varför jag inte fick/eller fick tacka nej pga av slöjan.

Detta var ett vikariat jobb,som personlig assisten. Chefen som intervjuade mig frågade om jag hade tänkt att ta av mig slöjan.......redan där fick jag en klump i halsen. Modiga orädda,initiativ tagande jag,blev överumplad av frågan.
Att hon frågade berodde på att den brukaren som jag skulle få jobbet hos,har uttryckligen sagt att inga muslimer kommer över hans tröskel. Han vill inte ha dom som vårdare. Det är ju tyvärr så att brukarna har ju rätt at säga så och ställa krav. Men sen så förstod jag på denna chef att hon var rätt så desperat att få in en vikarie, så hon skulle typ "övertala" honom att gå med på en träff med mig och kanske att han skulle gå med på en muslim i alla fall.
Allting känndes väldigt olustigt.......jag vet att det är en sjuk människa,men rasismen träffade mig rakt i ansiktet.

Så kom jag hem och var lessen över,att möjligen chefen skulle ringa och säga att det skulle bli ett möte med brukaren. För jag vill inte vara den som tackar nej till ett jobb. Bättre om mannen säger att han inte vill ha mig. Känns ju som att om man tackar nej,så får man kanske inga fler erbjudande.
Men jag ringde ändå till den chefen och sa att hela grejen känndes olustig och att även om han går med på att träffa mig,så tackar jag nej till jobbet.
Jag vet att man inte får göra så,i och med a-kassa osv. Men jag har ju inte börjat på a-kassa än. Jag vill inte gå hos en människa och kanske behöva rättfärdiga mitt religons val i lång tid. Man är ju dock ensamma med varandra i många timmar,när man jobbar som personlig assisten,då måste man ju funka tillsammans. Detta gav ju en dålig vibb med detsamma.

Livet går vidare......tror jag=)

Kommentarer
Postat av: Fatima

Svar: TACK!! :)

Äntligen får jag komma in och kika¨på din blogg! Du har aldrig lagt ut länken förr :)Usch vad obehagligt.. Om du bor i Malmö så kan jag nog fixa några jobb intervjuer åt dig! :)

2009-05-21 @ 12:04:42
URL: http://gustibusmensdatincrementum.blogg.se/
Postat av: Susanne

Ja, men det är lika bra ändå. hamdella. du "slipper" att jobba själv med en man(vet inte, kanske är det bara jag som tycker det känns olustigt...) för det andra så slipper du jobba med en som du vet till 100% ogillar islam.jag tror fortfarande på att det "perfekta" jobbet finns därute till dig och väntar. inshallah hittar du det snartsvar: ja INSHALLAH YA RABB. tack:)

2009-05-21 @ 13:27:59
URL: http://lakritzz.blogspot.com
Postat av: Bahlool

2009-05-21 @ 18:45:09
URL: http://ht
Postat av: Bahlool

Jag tror det är rätt förbjudet för dem att ställa sådana krav. Jag skrev om det här en tid sedan då en representant för en sådan enhet menade vad ska han säga när eller hon får höra att den behövande inte vill ha en muslim hos sig, och det är olagligt.

Så blir det skit med a kassan hit och dit så ska du stå på dig och förklara varför du inte var "intressant" att jobba hos idioten.2009-05-21 @ 18:46:58
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

Susanne: att jobba ensam med en man,känns inte olustigt i sig,för mig. Eftersom det är det yrket jag kan och det är mest troligt att jag för jobb inom assistans. Men när jag får höra att han uttryckligen har sagt så om muslimer,då känndes det väldigt olustigt att jobba med just honom. Nä,sånt vill man ju inte utsätta sig för! Ja,tack jag hoppas oxå att ett jobb finns för mig. Dom ringde mig dagen efter ang ett annat jobb,så än finns det hopp=)

2009-05-22 @ 05:44:58
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: umzacharia

Bahlool: Jag ska läsa din länk. Denna chef sa "att visst har vi religonsfrihet,men brukarna har rätt att ställa krav". Och denne brukaren ville ju inte ha muslimer eller invandrare hos sig.......vissa män vill inte ha kvinnor som våradare och tvärtom. Jag vet int eom det är rätt eller fel,faktist.....

2009-05-22 @ 05:47:37
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: Bahlool

kunde inte hitta artiklen själv men har hittat lite andra inlägg just om diskriminering och slöja..sen är det ju som du sa..hellre slippa en sådan person än att vara där och båda två känner sig ej väl tillmodshttp://www.tidningenspira.com/artikel.php?id=308http://granna.lny.se/camping-sager-nej-till-personal-med-sloja-318/http://www.aftonbladet.se/debatt/article140284.abhttps://www.flashback.info/showthread.php?t=440370&page=6

2009-05-22 @ 09:15:05
URL: http://www.bahlool.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0