Islams ambassadör - jag (not)

Har nu varit konverterad muslim i 6 år. 6 år alhamdullia=) Tiden går fort när man har det roligt sägs det;) I början var det många i min närhet som frågade en massa. Många saker som inte ens jag kunnde svara på. Men man lär sig. Vad som är vesäntligaatt svara på och vad som är bla bla......Jag förstår att nära vänne roch familj frågar och är nyfikna. Men när man träffar på myndighets folk,t.ex inom sjukvården osv,så orkar jag bara inte. Jag skulle vilja skrika åt dom "jag är en människa,inte en vandrande religon"!!
Sist när jag var inne på barnakuten,så var det en sköterska som bara malde och malde......klockan var då halv tre på natten och jag och Nour hade varit där i 7 timmar. Jag är inte den bästa ambassadören för Islam då,kan jag säga.
Jag bara känner så här. Det finns hur många muslimska kvinnor som helst som jobbar på sjukhuset i Helsingborg,många med slöja osv. Varför frågar ni inte era kollegor? Eller det är mer legitimt att fråga en svensk muslim? Detta är inte första gången som jag blivit distraherad på barnakuten av frågvisa sköterskor.
Kanske man ska komma dit  och visa upp sig en vanlig dag utan sjuka barn......så kanske deras nyfikenhet stillas?!

Som sagt har haft slöja i 6 år och alla på min arbetsplats har frågar och undrat i början och det var ok ,tyckte jag. Men nu när jag kommit tillbaka efter mamma ledigheten,så börjar frågorna igen. Alltså jag pallar inte!!
Varför visar man inte håret?
-Ja,du....lista ut det själv......för hur många gånger jag ändå förklarar,så är det ändå ingen som gillar mina svar!

Värsta frågan ever var  när någon frågade om min man var omskuren..........där går väl gränsen,eller??? Jag går inte runder och frågar vad era män har  och inte har i brallan.........Nä,att vara svensk muslim är inte alltid lätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0