"Den siste"

Så idag är det sista dagen på jobbet,ever. Igår var det jobbigt och känslosamt. Både jag och Ulrika grät. Jag tycker så synd om Ulrika som måste jobba kvar i en och en halv vecka,utan mig. Vem ska hon prata med,vem ska hon anförtro sig åt. Usch....jobbigt. Hoppas att tiden går fört för henne.
Nu på morgonen ska jag hämta tårta hos Ulle. Ska bjuda alla på jobb,på tårta. Jag hoppas att tiden går fort och att det inte är allt för känslomässigt. Alltså det är jobbigt med alla föräldrar som tycker det är så synd att man ska sluta. Man känner sån kärlek och uppskattning från dom. Det gör allt mycket svårare.
Hade ett avslutnings samtal med chefen igår. Fick mina papper och ett betyg osv. Hon sa att hon var så nöjd med mg ocg hade varit under alla år. Jag påpekade att jag förstod att hon var tvungen att säga upp personal men att hon hade kunnat erbjuda mig eller Ulrika tjänsten som personlig assisten,vilket hon ej gjort. Hon visste nog ej vilken stol hon skulle sitta på.......försökte bort förklara sig osv. Det slutade med att jag fick ju mer info som gjorde mig förbannad. Tjejen som fått tjänsten har ju inte heller någon speciell utbildning ang detta handikapp,så hon ska gå en massa kurser osv. Det hade jag oxå kunnat gjort.........falska jävlar hela bunten,minsann!!

Usch nej,måste tänka att detta är sista dagen och nu ska jag tänka framåt och positivt istället.

Måndag update

Jag tänkte att jag skulle skriva en intressant blogg,men jag hamnade på en väns blogg och mitt hjärta brast,när jag fick läsa att deras dotter 1 månad gammal hade dött. Känner inte henne i real life,men det känns ändå som att jag känner henne. Hon har 3 barn i samma ålder som ina,så vi har liksom följts åt,sen fick hon nu en liten tjej till och hon var sjuk från födslen. Jag ska be för dom ,att dom kommer igenom sin sorg.


Helgen har varit jätte bra här. I fredgas cyklade jag och tjejerna till stranden och badade.
I lördags åt vi frukost hos Ulrika och sen på kvällen var jag på Rawies födelsedags fest. Jätte roligt hade vi=)
I går ringde Frida och annonserade att dom hade kommit från Stockholm. Så då åkte vi ut till pappa och sftade i trädgården och barnen badade pool. Varmt,men mysigt=)

Idag ska jag ha Nour och Adiane med mig på jobbet,så får snart väcka dom,för vi ska vara där kl.7

Svårt att förstå??

Jag fattar inte hur detta kan hända http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5431992.ab
Såg nånting liknande på ett program från Oprah för ett tag sen oxå. Jag förstår inte att det kan hända. Men nu har det ju hänt och jag tycker så synd om dessa föräldrar och syskonet. Hur ska dom ta sig ur denna djupa sorg och kris? Oförståeeligt ,enligt mig.


På tal om barn.....eller egentligen på tal om föräldrar. Hur kan man som förälder välja bort sina egna barn? Kan någon förklara det för mig,för jag fattar det inte. Även om jag blir övergiven,ensamståeende,svårt sjuk eller nåt annat,så skulle jag till varje pris vilja ha mina barn. På nåt sätt så känns det ju som att dom har ju inte valt att komma till världen,utan det är vårt egoistiska val att skaffa barn. Då är det viktigt att barnens liv blir bra och att dom inte känner sig som en börda. Dom vill ju bara ha kärlek,ömhet och närhet.

Missförstå mig inte nu. Adoption är jag fullt förståeende till. För att man bor i vissa delar av världen där varken preventiv medel eller kunskap om det finns osv. Man har inte mat för dagen osv.

Nä,jag menar här i Sverige........hur kan man bara "ge" bort barnen till sin före detta äkta hälft och sen välja att aldrig träffa dom igen. Jag förstår inte hur detta är möjligt?? Har sett för mycket sånt på sista tiden. Mitt moders hjärta blöder......

Tänk att inte få vara med när dom tappar sin första tand,eller första skol dagen. Eller bara läsa en bok för dom på kvällen och bara ha så där hemlighets fullt mysigt på en fredag med popcorn. Att välja bort att se hur dom utvecklas som individer,ens eget kött och blod. Att aldrig få lära som nånting,att aldrig få ge dom en kram eller en ömsint smekning. Vem ska hålla om dom när dom har slagit sig och gråter.......en mammas famn är väl ändå bäst.
Men det värsta ändå,är väl att dessa barn växer upp och kommer känna sig ratade,av den som skulle älska dom mest. Hur påverkar det dom psykiskt? Tänker man på det när man väljer bort sina barn,eller tänker man bara på sina egna behov?

Usch jag mår illa bara jag skriver om det..........


Kan ni tänka er.......klockan är över 22 och jag är vaken och bloggar. Det är ju nåt att anteckna om,för jag brukar ligga halv död (sovandes) vid denna tiden........ Men idag känner mig pigg,för pigg för att sova och det är bra. För då får man en himlans massa saker gjorda=)

Tooorrsssdaaaag

Igår bölade jag 2 ggr på jobbet. Jag vill bara att detta helvete ska ta slut!!
Idag jobbar i alla fall jag och Ulrika ensamma,vilket känns bra. Sen imorgon,så jobbar jag ensam med chefen igen......blääää.

Jag behöver nog lite semester och bara vara med familjen.

Nya jobbet ringde igår och jag hade fått fel tider,så det fanns fler tider till mig ändå,än vad dom hade sagt tidigare. Det var ju i alla fall bra=)

Skratta eller gråta?

Jag känner att jag kan inte ens dra på mungiporna........och då är det allvarligt när det gäller mig. För jag är sällan arg eller sur. Är absolut inte långsint........men jag pallar inte för trycket mer!!

Var på nya jobbet igår......som visade sig vara mindre timmar än vad dom lovat mig från början. Då blev jag besviken!!
Det var jag och dom andra 2 sommar vikarierna där. Dom andra 2 snackade med varandra och jag hörde att den ena tjejen sa att hon skulle jobba där över sommaren för att börja sin nya tjänst sen. Var då,sa den andra? På Lilla Gul i Viken,som personlig assistent,sa hon.
Alltså det kom som ett slag i bröstet. Jag ville säga nåt elakt,men jag bet mig i tungan. Vet ej hur länge det går,för annars så spricker väl röven eller nåt;) LOL
Alltså ,här har vi min chef som har haft mig och Ulrika anställda 8 respektive 9 år. Vi har båda arbetat som personliga assistenter innan och nu är jag så adekvat att jag jobbar på samma jobb som den tjej,som har fått jobbet på Lilla Gul. Men varför är jag då inte så adekvat att jag kan få jobbet på Lilla Gul? Alltså egentligen vill jag inte,men man känner ju sig bara mer och mer bortkastad.
Jävla skit!! Idag ska jag jobba ensam med chefen igen....undras om jag kan hålla munnen tyst......

Det enda som är skoj just nu,är att Ulrika fick jobbet som hon var på intervju för igår. Så GRATTIS Ulrika!!!
Det kommer att bli en enorm tillgång för dom som får Ulrika,för hon är jätte duktig=)

Tisdag-update!

Har inte når direkt att skriva (har jag nånsin det...hahah).
Idag ska jag jobba med chefen för Ulrika ska på jobb intervju (jibbi!!!) och M är ledig. Tur att det är fint väder,så man kan vara ute med barnen i alla fall=)
I eftermiddag,så ska jag till nya jobbet. Där ska jag få lära mig om lift teknik,tror jag att det var. Jag ska samtidigt fråga om mina tider som jag ska ha sen,för det har jag glömt att göra. Hade varit bra att ha,eftersom jag måste skriva nya schema till dagis efter det.

Nu har jag bara 5 arbets dagar kvar. Jag längtar tills jag ska vara hemma lite med barnen och bara mysa.

Undras när Jinan kommer att vara kallad till 18 månaders kontroll??

På barn fronten,så ser det ut så här: Jinan dricker en massa välling igen på natten....... och Nour och Adianes blöjer är fler kg tunga på morgonen....så inget blöj fritt här inte........
Ahhh,trist när inte den sortens utveckling går framåt!

Igår...

Igår så lastade jag alla barnen på cyklen och cyklade till min pappa. Så jag klappar mig själv på axeln för en cykel runda på 1,4 mil.
Det var tungt,men samtidigt skönt för kroppen.


Idag regnar det........ Vi ska ha midsommar fest på jobbet. Kommer ju att bli kasst. Hur kul är det att klä stången i häll regn....men man får väl göra det ändå,misstänker jag. Som tur är hade mina flickor sin fest igår på deras dagis.
Synd om våra barn på jobbet bara......=(

Klipp klipp

Nu är det 8 arbetsdagar kvar. Orka,liksom??!

Igår blev vi klippta. ÄNTLIGEN kom Zainab och klippte oss. Jag tycker minsann att hon dröjer mellan gångerna;) I alla fall så fick Nonno en kort tupp frisyr. Den passade helt hennes personlighet. Hon blev jättefin=) Sen hade jag fått för mig att Adiane skulle klippa lugg. Det blev oxå fint,men hon liknar,nån sån där ekologisk människa som går runt med tygkassar osv. Lite Ung vänstern varning på henne.....hahha. Men hon blev oxå jättefin=)
Zainab ville flasha till min frisyr (som hon alltid vill). Men jag pallar inte med frisyrer.......inte när man har den undanstoppad i slöjan hela dagarna. Där blir jag faktist tråkig,men så är det.

Idag ska jag lämna presenter till barnens fröknar. Detta året har jag köpt presentkort på Kakboden. Så kan dom unna sig en fika där nån gång. Presenter som man förtära,är alltid bra=)

Tänk snart är det midsommar,tiden går alldeles för fort.......

Jo,så är det minsann

Jag fick jobbet!!!!!

Dock bara ett vik,men ett jobb i alla fall!!

Lite av varje...

Så nu har Zache fyllt år,han har haft kalas och även fått sina presenter av oss. Det var nog mest Waweboarden som gjorde intryck. Han blev jätte glad över den=) Idag ska han åka till sin mamma och sen ska han vara där nån vecka tror jag.

Idag ska jag på 2:a intervjun för samma jobb som jag intervjuades för i fredags. Så håll tummarna att det går bra för mig idag=) Jag är mest rädd att jag inte ska hitta dit....hahhah

Idag så har jag 9 arbets dagar kvar,allt detta är psykiskt tungt. Önskar inte det till någon. Sen igår så var vi tvungna att jobba med chefen och så även imorgon. Det tar enormt på ens krafter. För jag vill inte ens vistas i samma rum som henne......

Vi provade cykel och kärran i helgen. Vilket gick jätte bra,förutom att Jinan var rädd och skakade i hela kroppen,den stackaren. Hon är ju inte van och det känndes säkert läskigt för henne.
Dagen efter så hade jag inte träningsvärk,som jag trodde. Utan jag hade sån smärta i handlederna. Jag hade hållt så krampaktigt i styret,för jag var rädd att trilla med alla barnen. Det är ju som sagt flera år sedan jag cyklade och nu var det med 3 barn där bak. Inte konstigt att man håller hårt då ju;)

Nya foto=)


Jag och Jinan


Wannabe coolBästa vänner-for life!!Triss i prinsessor=)La familia !

Regn och åter regn...

Kan det inte bara sluta att regna? Jag kan gilla sånt här väder,men detta är ju deprimerande.....Man vaknar och somnar till regn. Nä nu får det ta slut!
Jag som ville prova nya cyklen och allt idag med barnen,men det blir det nog inte.

Var på intervju igår,som jag tyckte gick bra. Vi ska träffas på tisdag igen,då jag ska träffa brukaren,det är ju dock hennes känsla om mig som är avgörande. Men jag har en bra känsla angående detta=)

"Kalas hos Gabbe idag". Det var Nonnos första ord idag....hahha Ja,trist med vädret,men vi får nog kul ändå=)

Fredag morgon-update

Ja ni,vad gör jag uppe denna tiden?? Vaknade kl 04 inatt/morse och kunde verkligen inte somna om. Så jag har redan duschat och ätit frukost. Märkligt egentligen,men jag har väl mycket som snurrar i mitt huvud förmodligen. Hamnade i bråk med chefen igår. Hon tyckte att jag skulle ändra tid för intervju och att om detta hände igen,så skulle jag först ringa och höra med henne innan jag bokade nån sån sak på arbetstid. Jag talade om för henne,att hon snart inte är min chef längre och att hon får lösa situationen på jobbet medans jag är borta. Jag sa till henne att jag tänker inte vara lojal mot henne,utan en ny chef istället. Alltså jag har 11 arbetsdagar om,varför bråkar hon??! Hon började gorma om att hon har ställt upp i 10 år för mig osv. Men jag bara sa lungt att snart är det över,att hon behöver inte bryr sig mer,för jag är snart borta ju. Alltså ,det spelar ingen roll hur jag gör,för hon har bråkat med mig angående tandläkar tider och förra gången jag skulle på intervju ,så var det samma dravell. Jag bara önskar att denna månaden går snabbt,så jag slipper vara på den infekterade arbetsplatsen mer!!

Igår köpte jag en cykel av S. Inte bara cykel,utan även cykel sadel till Jinan och en "kärra" att ha bakefter cyklen som Nour och Adiane kan sitta i. Wieeee!!!! Så glad blev jag=) Så nu hoppas jag på fint väder i helgen,så vi kan ta oss en provtur. Så nu borde jag ju få upp flåset och figuren en del när jag ska trampa omkring med så mycket extra kilon där bak;) hihihih

Helgen är fullspeckad med "events". Idag är vi bjudna på både Noras och Amiras studenter. Få se vad vi hinner med i och med att jag slutar kl 17 idag. Sen imorgon ska vi på kalas till Tinas Gabbe,som fyllde 6 år i måndags. Stora skol killen nu ju:)
Sen på söndag så ska Zache ha sitt barnkalas här. Så då är det bara att greja en massa. Vi har sagt att Khalid ska gå iväg med små tjejerna,så kan Zache och hans kompisar ha fritt spelrum. Hoppas att det bli kul=)

Håll tummarna för mig idag,att det går bra på intervjun!!


Update - torsdag morgon

Så ska jag på jobb intervju imorgon igen. Även denna gången inom LSS-enheten. Men igår när denna chef ringde,så upplyste jag om att jag hade slöja,för att inte samma sak som förra gången skulle hända. Känndes konstigt att behöva säga att jag har slöja,för för mig är den varken ett hinder eller nåt man måste prata om. Men jag sa att jag utför samma arbets uppgifter lika bra som alla andra ändå och det betvivlade hon ju inte. Så det ska bli spännande och se vart intervjun leder imorgon. Jag ska försöka att vara lite tuffare,med skinn på näsan.....inte så där mesig som jag kan bli i underlägsna situationer.
Direkt så blev det problem med min nuvarande chef......ahh....som vanligt. Jag har rätt att gå på intervju i 2 timmar,på arbetstid. Men som vanligt så kunnde hon ej ställa upp för mig. Så ett problem kvarstår,att M blir själv med barnen imorgon när jag åker på intervju,för att Ulrika är ledig och min chef ej kan ställa upp och stanna kvar medans jag är på intervju. Men....nu ska jag heller inte vara mesig längre. Vad har jag att förlora liksom?? Jag ska säga till min chef att jag tänker gå på intervjun och hon får lösa problemet med hjälp till M med barnen. Jag bryr mig faktist inte. Om jag ska fjäska och se bra ut,så gör jag heller det till en potentiell ny chef än för den gamla. Jag tänker inte ringa och ändra tid för intervjun eller vara omständig.
Hon får bli sur.....vad ska hon göra?? Säga upp mig?? hahahhah

Nytt i mitt hus är att Adianes blöja varit torr ett par dagar nu när hon vaknat. Det tyder ju på att hon kanske snart är blöjfri på natten. Synd om Nonno bara,för hon vill gärna vara blöjfri. Men hennes blöja väger typ 2 kg på morronen och vi har provat förr med dåligt resultat.
Jinan har sovit bra. Inatt var det tredje natten i rad som hon ej har vaknat och druckit välling. Hoppas att detta håller i sig!!!

Måndag morgon!

Ja,då sitter man här igen,framför datorn och äter frukost. Man får ju roa sig med något,när man äter frukost själv...det är lite trist. Men jag vill låta barnen sova så länge som möjligt=) Ja,och Zache han har sov morgon,så han få rman ju inte väcka. På tal om Zache,han fyller 11 år om en vecka. Helt sanslöst!!! Stora killen ju. Jag har köpt en sån där waweboard (heter det så?). En skatebord fast inte......man står på den med båda fötterna och gungar sig med fötterna,så får den fart. Jaja,jag är dålig på att förklara.......hoppas ni fattar;) Han kommer i alla fall att bli jätte glad,eftersom dom flesta killarna här har en sån.

Nu har jag 15 arbets dagar kvar-I need a job!

Jag trodde att det skulle vara lätt att komma in och vikariera.....men det är det tydligen inte. Lågkonjukturen slår mot alla och vi är många som är ute efter samma jobb.


Fortsättning följer.......

Ge mig nytt hopp!!

Vissa följer mitt liv genom att läsa min blogg.......men tyvärr så bloggar jag inte så mycket längre.

Jag förlorar mitt jobb och det ser väldigt mörkt ut på fronten om att få ett nytt. Sen ska våra lägenheter säljas ut,så då förlorar vi vår bostad också. Kul liv man har liksom.....
När lägenheterna säljs ut,så kan man ju förstå att dom kommer göras om till bostadsrätter. Om man inte har några jobb,som jag o min man,ja då får man heller inget lån från banken att köpa ut sin lägenhet. Och har man inget jobb,så är det inte så lätt att få lägenhet nån annanstans heller.....
Vad jag hatar detta borgar samhälle!!!!!


http://hd.se/hoganas/2009/06/03/vad-anser-du-om-foersaeljningen/    min man har kommenterat

Läs hela artiklen här: http://hd.se/hoganas/2009/06/04/laangaroedsomraadet-aer-till-salu/

RSS 2.0