Såld

Lånade några böcker av Ulrika i väntan på att mina egna ska komma. Böjade läsa "Såld",som jag har läst ett par ggr innan. Alltså jag förundrars varje gång över att barnen inte fattar att deras mamma är knäpp. Ja,för hon måste vara knäpp..... Ni som inte har läst boken,så handlar det om 2 flickor som har Engelsk mamma och Yemenistisk pappa. Deras pappa säljer 2 av sina döttrar till män i Yemen. Det är ju hemsk...det är det ju verkligen. Men i början av boken så berättas det ju att pappan har tagit 2 av deras äldre syskon till Yemen när dom var små och lämnade kvar dom där. Att deras mamma inget kunnde göra,för att hämta hem dom. Nä,men hon kunnde ju lämnat pappan,som är en riktig idiot. Men det gör hon inte. När istället står hon och ser på när han skickar iväg hennes 2 tonårs döttrar oxå till Yemen på "semester. Anar hon ingen oråd? Hon måste ju förstå så pass mycket arabiska,att hon hade fattat vad hennes man och dom andra männen planerade,eller?
Alltså man tar väl reda på saker om ens äkta hälfts familj ,eller?
Hela historien är ju beklaglig. Men jag tycker nog att mamman är mer medskyldig än vad som sägs i boken.
Ska läsa dom andra böckerna som kommer efter oxå. Har gjort det dom andra ggr oxå,måste man nästan för att få en helhets bild.

Läs dom,dom är bra=)

Kommentarer
Postat av: Bahlool

tror att man inte ska tro på allt som skrivs i såna "verklighetsbaserade" historier, historier där bara ena parten kommer till tals. Som du redan nämnt verkar det finns lite konstigheter i boken, och då har kanske författaren tagit sig "friheter"

2009-01-03 @ 12:49:45
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

Har du läst den? För den är faktist bra. Men det är som du säger. Jag tror att man ska ta verklighets baserade böcker med en "nya salt".

2009-01-04 @ 13:37:29
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: Bahlool

nah brukar undvika såna böcker, jag srkiver gärna om lidanden men hatar att läsa om dem :P läser om en persons lidande som dog 2200 år sedan och är helt förstörd haha..vill inte läsa de resterande sidorna för jag tycker såååå synd om honom..(innan islam) läst om honom ofta och då är det allitd samma problem..jag vet vad som händer..jag vet vad som ska ske och ändå läser jag om och om om dessa händelser :P

2009-01-04 @ 20:27:54
URL: http://www.bahlool.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0