zzz....varför?...zzzz sover vi inte?

Trött....har sovit hela natten med Jinan i vår säng och då får man inte mycket sömn. Vända och vrida hela tiden......den tjejen ligger inte stilla alltså.
Sen vaknade Adiane tidigt.Ja,egentligen inte så tidigt,men med tanke på att dom la sig sent i går,så var det tidigt....Så kom in och väckte oss....Jinan blev tosig...för hon hade inte sovit färdig. Så det var bara att somna om henne och sen upp för mig och roa Adiane.Ja,hon roar sig med tv:n och jag med datorn. Nonno är förnuftig och sover fortfarande =)

Nä,ska föröka att greja här lite hemme nu,för jag tänkte att vi skulle åka ut till pappa sen,det var 3 veckor sen vi träffades. Ja,inte för att dom gör nån ansats för att träffas......men barnen vill ju träffa dom,så då får man ju åka ut.

Trevlig Helg!

Ö-rådet!!

Bloggade ej igår,för inom mig var det en känslomässig kaos.

Var på mötet i Onsdags kväll på jobbet. Sakligt och ok. Men det känndes som Robinsons ö-råd och jag blev utröstad.......Ja,inte bara jag,för chefen ska säga upp 2 av oss. Då blir det jag och nån annan. Alltså inte mycket att göra åt,och just då känndes det som ingenting. Men igår kom det ifatt mig och jag hade riktiga psykbrytet och bara grät och grät. Kunde ej sluta gråta......känndes som när man blir dumpad av en pojkvän.....eller ja ,inte vet jag för ingen pojkvän har dumpat mig.....inte så jag har gråtiti på det här sättet i alla fall;)
Men det behövdes nog,allt gråt. För sen känndes det bättre igen. Jag ringde till skolan jag gått för nu och bad dom skicka hem mina betyg. Så det är ju bara att fixa ihop ett CV och skicka ut till ALLA. Alltså jag bryr mig inte om jag sitter i kassan på ICA eller whatever,bara jag har ett jobb.
av ens identitet och liv. Känndes som hela livet raserade när jag fick veta om jobbet. Jag vet att det inte är så,men det är ju bara jag som kan plocka upp bitarna och få det att försöka att fungera igen. Att sälja sig själv,kanske inte alltid är så kul alltid och jag tänker inte vara kräsen när det gäller jobb.
Som det ser ut ,nu så vill chefen säga upp oss från den 1 Mars och jag har 4 månaders uppsägning. Så då har jag jobb till den sista Juni,sen inget.
Det hade känns lite bättre oxå om jag hade varit inne i versamheten redan. Nu har jag gått här hemma och taggat upp mig för att jobba ,"göra karriär" nu när jag fått alla mina barn,så kommer man tillbaka till detta.Inte riktigt vad jag hade tänkt mig....
Det kommer att komma många föräldrar till mig på måndag och fråga mig om hur det känns att vara tillbaka efter föräldra ledigheten. vad ska jag säga till dom? Ni som känner mig,vet att jag ej kommer att stå och ljuga,för jag kan ej hålla käften...tyvärr....

*Tålamod,tålamod*

Var inom dagis igår en snabb sväng. Skulle lämna papper till Jinans avdelning och hämta nya schema papper till alla barnen. Dom sa att det var många som var hemma just nu,med denna influensan. Läste sen på text-tv(min bästa nyhets vän) att influensan ligger på topp just nu i Skåne. Ja,just nu vill jag bara att dom ska bli friska. Vi har ju snart legat i en vecka. Vi ska försöka oss ut lite idag. För vi måste ju få luft och sen prova på vad barnen orkar oxå.

Ska det vara så svårt...?

Det finns inte en enda lägenhet i Höganäs......inte en enda ynka lägenhet åt min svåger och hans familj.
Ska det vara så svårt??
Ska jag behöva gå till Höganäshem och bli lite "arg"...hahha
Det finns ju sanning och skröner om hur jag behandla myndigheter och speciellt hyresbolag...hahah;)

Jag minns tydligt hur jag stegade in på hyresbolagets chefs kontor när vi bodde i Säffle. Det fanns lite olika problem som vi skulle ta tag i. Jag var HÅRD,milt sagt. Khalid bara satt där...hahhah Efteråt sa han att han oxå minsann hade tittat lite argt på dom....som om det hjälpte.....heheh;)
Det är väl på gott och ont att vara lite HÅRD ibland =)

Jag tycker att denna dagen segar sig låååångsamt fram. Jag viill bara att klockan blir fem,så jag kan åka till jobbet och få "dommen".
Inom sinom tid......så....

Let`s Dance

Först var det Mojje,eller vad han heter,som fick problem med hjärtat och fick akut operera sig. Nu så är det Magdalena Graaf som fick akut operera sig för hjärnblödning.

När ska folk förstå att vuxna otränade människor ska inte utsätta sig för hård träning och dessutom tävla om det sen.

Ja,jag tänker då inte börja träna........på länge........;) Det är ju livsfarligt!

Onsdag i dag,minsann!

Så nu sitter ja ghär på morgonen och bloggar igen. Nour och Adiane är friska,har varit feber fria nu,så då kunnde egentligen gå till dagis,men jag pallar inte......Ja,det skulle vara om dom studsar upp ur sina sängar nu. Annars så ser jag ingen nödvändighet i att väcka dom för att ta dom till dagis.
Jinan vaknade igår på morgonen med feber som var lite mer än hennes mamma klarar av ,40.5,och hon bara skakade,den stackaren. Hon ville varken äta eller dricka under hela dagen. Men på kvällen så lekte hon lite med stora tjejerna och sen fick Khalid i henne en flaska välling. Så det bådar ju gott. Får se hur hon mår när hon vaknar. Zache ligger utslagen på soffan. Han var hemma igår och han blir nog hemma resten av veckan. Han har fått tillbaka sin obehagliga astma förskylning och krupp hosta. Fy,han kan knappt andas. Han åt inget igår heller.....och ville knappt dricka. Alltså vad är detta för en influensa?? Helt helt hemskt. Jag har haft feber i 2 dagar,men idag när jag vaknade så känndes det mycket bättre i alla fall. Så idag kanske man kan duscha och känna sig fräsch hela dagen och inte vara svtetig och febrig.

Nog om mitt sjukdoms hem.......kanske inte så kul att läsa om,men det är ju det ända som hat hänt i mitt liv;)

Ja det där eviga jobbet. Vi är ju 4 som jobbar där,jag,U,M och så chefen. Jag och U tycker väldigt lika och är rätt så samspelta. Men ni som känner mig,vet att jag är för rättvisa. Även om det drabbar mig till det sämre vill jag att vi ska ha samma schema,samma arbets uppgifter,bli bedömda på samma sätt. Ja,sån är jag bara. Men i alla fall så sa jag till U,att det är synd att inte M förstår att vi är i samma båt. Men då sa U,du och jag är i roddbåten M hon är i moterbåten. Och det är precis så det är!! Så rätt så rätt!! Det ordspråket ska jag använda mig mycket av=) Bra sagt!

Tisdag morgon!

Jag är ARG!! Min "kära" chef kom hem från sin semester och typ rev i sönder det schema mina kolleger hade gjort. Så nu igen har jag inget schema. Det är ju inte konstigt att man inte mentalt har ställt in sig på att börja jobba,när allt bara är uppochner. Inget schema.......det betyder mycket för mig. Jag vet inte vilka tider jag har på måndag när jag börjar jobba,eller resten av veckan. Man kanske har ett eget liv oxå,och vill veta hur man ska jobba,för att kunna göra saker privat...eller??
Sen skulle hon skriva ett nytt schema,där jag och Ukrika ska jobba mer än heltid. HELL NO!! Ingen kan tvinga mig att jobba heltid! Då får dom beordra in mig,och då ska jag ha dubbel betalning. Så är det bara. Chefen började prata om att vi skulle ta ut timmarna i komp. HELL NO!! Jag ska ha allt i pengar,så är det bara!!
I alla fall ska vi ha möte och förhandlingar med facket på onsdag. Får se vad dom leder till.....

Så har vi ju fortfarande influensan här. Eller ja,igår blev Adiane bättre,ingen feber,bättre aptit osv. Men Nonno hade fortfarande feber. Jag fick feber och Jinan fick feber. Så nu skiter sig hennes inskolning oxå.......blir så less=(
Fast natten har varit lugn,det är ju skönt. Om inte Nonnos feber är borta idag,så får vi väl ringa VC. För då är de 4 dagar med feber......

Just nu är jag lite trött på livet,men det går väl över förhoppningvis......

Update här hemma...

Flickorna är sjuka. Nour och Adiane,dom stackarna. Dom har nog fått influensan big time. Feber,frossa ont i kroppen och kräks. Eller ja,dom kräkte inatt,men jag tror att det var för dom hade så hög feber,men vad vet jag? Vad jag vet,är att dom är sjuka i alla fall... Jag hoppas bara att Jinan inte blir sjuk,för hennes inskolning är ju viktig. I vilket fall,så är dagis stängt imorron.för planering.

I veckan som gick,fick vi reda på att Saads fru och barn har fått uppehålls tillstånd. JA!!!! För en gångs skull så tycker jag att migrationsverket har gjort beslut inom rimlig tid. Även när det gällde Saads uppehålls tillstånd. Tyvärr är väl inte alla lika lyckligt lottade som vi.
I alla fall,så kan dom i princip åka närsom helst,hit till oss, Tror att dom kommer om en 2 veckor eller nåt. Dom måste inom ambassaden i Iran för att få papprena stämplade. Sen är allt OK=)
Så nu kommer vi att bli STOR familj ett tag i alla fall. Nån lägenhet borde ju Höganäshem skrapa fram eller??!
Med dom nya reglerna så får vi ju bara vara 8 st i vår lägenhet,när Saads familj kommer,blir vi 10. Men vad gör man...folk kan ju inte bo på gatan heller.......Då är det väl upp till kommunen att ordna ett boende kan man ju tycka??! Vi får se,allt löser sig inom sinom tid=) Jag vill bara återgälda den gästfrihet och upppassning som jag fick av Amani när vi var i Irak. För det var inte lite det;) =)

Har läst både Flyga drake och Tusen strålande solar nu. Jag tycker nog att Flyga drake var lite halv tråkig emellanåt,man kunnde lliksom förutsätta vad som skulle hända.....och den känndes lite seg. Annat var det med Tusen strålande solar. En helt underbar bok,som alla borde läsa!! Känndes nästan som man såg den på film....den passerade i ens undermedvetande även när man inte läste den. Jag kan inte förklara,men jätte bra i alla fall=)
Nu har jag läst dom två och innan för några år sedan har jag ju läst Bokhandlaren i Kabul och innan nån bok som jag tror hette Landet som gud glömde. Sammanfattning är att jag skulle vilja resa till Afganistan. Låternske löjligt,men inte så som det är nu.....Men om man kunnde resa i tiden,så Afganistan på 70-talet hade varit perfekt=) hahah

Börjar jobba om en vecka. Det känns ingenting,för jag har nog förträngt det. Jag vet ej hur det kommer att bli,eller hur det kommer att kännas. Kommer väl att kännas som man inte har varit hemma ens...för man faller väl in i samma trall som vanligt. Hade varit skönt att få veta hur det ska bli med jobbet,varslet osv. Men det får vi väl veta inom sinom tid. Chefen kommer väl till jobbet imorgon,och kanske hon vet när vi ska träffa mannen från facket. Vi får se.....

Belly Dance!Hon har ju muskler man inte visste att det fanns;)

Hör och häpna!

Jag har sovit i min säng hela natten,utan att något barn har vaknat!! Eller ja,jag vaknade vid 4 tiden.....men det är ju inte barnens fel.Men min kropp är inte van av att sova så många timmar i sträck. La mig på soffan och somnade om.
Somnade om en stund. Sen knackade det och plingade på dörren. Jag visste ej vad klockan var ,men det var ju tidigt för mitt alarm hade inte gått igång.......Tänkte först inte öppna...men någon envisades vid dörren. Jag hann tänka att det kanske brann nånstans och att dom försökte få ut oss,varför för man annars sånt oväsen nästan mitt i natten.
Öppnade dörren och där står min granne. Han sa att han hade kört å vår bil. Vår vanliga otur,alltså. Snällt var det ju att han erkännde. Han sa att han hade backat på den och att baklyktorna var sönder...... Tur att man inte behövde bilen idag då..... Ja,får väl kolla in förödelsen sen.

Inskolningen går sådär. Dom är inte full personal ,för nån är sjuk,så det är väl lite hipp som happ just nu på Jinans avdelning. Hon tycker det är rätt kul att kolla omkring och leka med spisen och maten. Men om nån fröken pratar med henne så kör hon "dramaten" lägger aig på golvet och "dör" och skriker. Så kanske denna inskolningen inte kommer att vara så lätt som jag trodde. Vi får väl se.....

Tankar på morgonen....

Tänk om man bara hade fått sova. Tänk om man hade fått sova i sin säng. Var glada ni som kan/får. Jag har bytt sov plats 5-6ggr inatt,man tappar räkningen efter ett tag. Ingen av dom sov platserna var i min egen säng........För den har ju Bensan ockuperat.
Ibland är livet bara ett rent helvete att vara småbarns förälder..... Jag tror att min inställning kommer att förändras när jag fått i mig några koppar kaffe;) Jag bara önskar att dom inte skrek,eller att i alla fall det bara var en som vakna av tre. Att dom sov i sina egna sängar och att jag kan sova i min. Det hade varit underbar!.
Att jag reagerar så starkt på detta just nu,är nog för att jag snart ska börja jobba och då MÅSTE man ju sova. Men om det nu inte går då.......hur orkar man då?

Schema...och lite annat

Fackliga regler säger att du ska ha ditt schema 2 veckor innan du börjar jobba,eller innan en schema ändring. Jag börjar jobba idag och 2 veckor. Tror ni att jag har nåt schema......nope! Min "kära" chef är ju oxå på semster,så det går ju liksom inte att kräva ett schema  heller. Känns lite trist att gå på inskolning med Jinan och inte kunna lämna ut till hennes fröknar vilka tider hon kommer att vara där. Ja,inte är jag på jätte gott humör inte.......=( Jag är verkligen en kontroll människa och nu går det inte som jag vill....ja,inte som det borde heller för den delen.
Ska åka ut på mitt jobb i eftermiddag och se om dm stackarna som jobbar kan ge mig nåt svar......
Alltså smidig chef som varslar oss,sen åker iväg på semster. Ger oss ett visit kort till förhandlaren på facket "som kan svara på alla era frågor",sa hon. Men han är oxå på semester. Bra tajming!!! Verkligen!!

Inskolningen: Jag är en A-mamma och har packat ner regn kläder,stövlar,extra kläder och blöjor redan. Tänkte att det är lika bra att ha det klart=) En lite rolig grej var när jag skulle ta fram regn kläder. När Nonno började på dagis var hon 2 år,dom regnkläderna hon hade då....passar inte Jinan som är 1 år. Dom var för små...hahha. Jag gissa om hon kommer att växa om dom i storlekar. Det märks nu när hon ärver från Adiane oxå. Det är ju precis 2 år mellan dom. Men dom kläderna jag köpte till Adiane förra våren,dom passar Jinan nu. Lite läskigt......och ändå är hon inte en jätte bebis..hahha;) Många med mig,tycker att hon har smalnat av.


Ja,så en trevlig Måndag då till alla. Hoppas att ni andra har koll på erat liv ,jobb osv....för jag har det dock inte;)


Söndag...hela dagen!!

Alltså,idag var det vitt ute nu när jag tittade ut. Tror dock att det är frost och inte snö;) Jag ska inte klaga,har sovit från kl22 igår till 7.30 idag. Men sättet att vakna på är hemskt. Jag hatar att vakna av att barnen skriker. Jag väljer hellre att vakna hur tidigt som helst före dom,bara jag slipper att vakna från barn skrik. Ja det var Adiane som vrålade......Jag visste ej vad klockan var,så jag bar ut henne i soffan och satt hos hennemen hon bara fortsatte att vråla HÖGT,så då vaknade Nonno oxå. Ja,det  var ju morron,så det var ju helt ok. Men det tog nog en 20 minuter att få henne att sluta skrika. Jag tycker att hon är så stor att hon kan säga till mig vad som är fel......men hon brydde sig inte. Hon hade  ju säkert drömt nånting,så hon var väl rädd....men ändå.

Igår gick jag till Moskeen. Ett år sen sist. Men jag väntade tills alla där hade ätit,för jag kan ju se framför mig hur Jinan annars hade gått över ris bäddade tallrikar som en ångvält. Så när vi kom ,så var det lungt. Ja,Nonno och Adiane var där före mig och hade ätit,så det var bra=) Det var rätt så trevligt att få den senaste update av alla. Vem som är gravid och vem som inte är det......Vem som har hämtat hit sina släktingar osv.

Vet ej vad som händer idag,men flickorna har redan undrat "var ska vi gå",som är den ständiga frågan hos dom ;) Den hörs ständigt om det inte är dagis. Imorgon är det dagis och imorgon är det Jinans första dag=)

Jag lovar att detta är den sista....;)


....and again =)


Here he come again =)


Fredag *ute kväll*

Idag så avhjälpte jag en katastrof...heheh. Alltså Zache skulle ha sin engelsk -bok klädd i papper. Jag bad Khalid handla hem papper igår. Jag sa "inget rosa"......Jag skulle varit mer utförlig. Han kom hem med Nalle-puh papper...hhehe. Alltså jag säger bara "män" ?! Jag ska ju säga att det imponerade inte på 11 åringen.......Så imorse ville ha sjukanmäla sig osv...för han trodde att eng-läraren skulle bli arg om boken inte var klädd. Ja,det var bara att kasta sig i bilen o åka till city gross köpa papper,klä boken o Zache kom o hämtade den på sin rast. Han såg nöjd ut ,med det jag hade köpt. Typ transformers papper eller nåt. Ja ibland har man ett spännande liv=)

Ikväll ska jag och några tjejer hem till Ulrika. Hon fyllde år i Måndags så vi ska gratulera henne. Eftersom hon jobbar sent,så blir det mat från jour pizza (vi ska inte ringa dig Bahlool,jag lovar) och jag har gjort en kladd kaka till efter rätt. Så det blir inget extra vaganza...men vi har ju en del att prata om ang jobbet och lite andra skandaler;) Så det kommer att bli skoj=)

Just nu läser jag Tusen strålande solar. En jätte bra bok,känns som att man tittar på den som en film nästan. Jag förundras över att en man har skrivit boken och kan återge hur kvinnor verkligen känner sig i alla situationer. Han är en mästare. I alla fall så kom jag ju på mig själv att nu har jag läst rätt många böcker om Afganistan...känns nästan som att man har varit där själv;)

Torsdag update

Jag känner mig off,trött och som om någon har kört över mig. Även om det känndes rätt lugnt på mötet ang jobbet osv. Så har man ju tusen tankar som mals runt i huvudet. Det tar på krafterna....
För mycket som snurrar hos mig nu för att jag ska må 100% bra. Men bra kommer det att bli. Man måste ha hoppet uppe och förtröstan.
Ett ex är att jag fick ett schema när jag var på mötet i tisdags som skulle gälla. Idag fick jag reda på att det inte skulle gälla......Konstigt att man blir förvirrad,inte direkt? Känns som att det som är beståeende,inte är det. Det gör mig förvirrad och osäker...... Så just nu är jag lite flummig,bara så ni vet=)

Saad kom hem i Måndags och alla barnen fick fina presenter och var så glada. Jinan tvekade en 5 minuter över vem det var som hade kommit,men sen när hon förstod så ville hon ej gå ifrån Saad. Lite gulligt faktist;)

Idag pratade jag med migrations verket och enligt dom så kommer vi att få ett beslut ang Amani och barnen inom 2 månader,så det är ju positivt=) Dom kommer att vara här hos oss till sommaren,härligt=)

Onsdag update

Försökt att få tag i "fack-gubben" men han är på semester. Har försökt att prata med min chef och få nånting ur henne. men enligt henne så är vi inte varslade.......Nähä.....men vad är vi då då??
Hon sa att vi skulle ha förhandlingar med facket först innan varslet. Men det är ju ändå samma sak. Nån eller alla kommer ju att få gå. Det kommer bara att ske senare istället för förr. Vilket som är bäst vet jag inte? Men jag hoppas sinnerligt att jag hittar ett annat jobb i så fall=) Men det ska nog gå. Tur att man har jobbat i kommunen innan och att man kanske kan dra i några halmstrå...hehheh

Försöker hjälpa Zacharia med läxan men jag är inte så duktig på matte...jag erkänner LOL. Fast jag tror det går rätt bra ändå. Ska strax hämta flickorna och det ska bli skönt idag. För idag ska jag ingenstans.......Räckte med att jag var på mötet igår för att man ska sakna dom. Hur ska det gå då när man börjar jobba??

Längtar tills fredag...men det är en annan femma...hihih

Tråkiga nyheter

Idag var det "cat fight" utanför dagis. Ja,Höganäs är väl inte tillräckligt stort nog...man får hitta på sina intriger. Det som jag tyckte var mest tråkigt var att mina flickor bevittnade det. Dom blev riktigt upprörda för dom har aldrig sett några vuxna skrika så på varandra. Ja,men så var det....

Igår var jag på möte på jobbet. Vi blev alla varslade......Nu är ju bara frågan vem av oss som får uppsägning och när det kommer att ske.... Detta var inte riktigt vad jag hade tänkt att år 2009 skulle bli. Jag är inte sist in på jobbet,så har jag tur så får jag vara kvar. Men har jag otur så säger hon upp 2 av oss och då är nog jag inräknad.
Ja,i vilket fall så tyckte jag att hela mötet var luddigt och min chef vågade inte riktigt säga vad som skulle att ske. Hon hänvisade att nån från facket skulle komma och ha möte med oss. Ja,jag tänker då inte vänta till det mötet,utan jag tänker ringa honom själv idag och möjligen få några svar.
Min familj är ju beroende av min inkomst...så är det bara. Jag måste ha ett jobb!!


Gaza agian...

För någon dag sedan så var Israels ambassadör med på Aktuellt. Reporterna frågade honom nog en sådär 6-7 frågor om kriget i Gaza. Typ av fråga kunnde vara "hur tycker du att den humanitära situationen av civila ser ut i Gaza idag". Han flummade runt och svarade på varje fråga att det var så synd om Israel och att dom var så hotade. Man såg på honom att han tycker att att palestiner inte är ett människo folk. Han tycker nog att dom är hundar man kan sparka på....... Han är ju lika hjärntvättat som alla andra Israeliter......
Tyvärr finns det inget slut på detta. Som jag ser det,i alla fall. Ett folk blir angripet av en stor terroist stat och ingen gör nånting.
Alla röstade för i  en resolution om att fördömma kriget....alla utom USA,dom lade ner sin röst. Dom fega j*vlarna. Condeleza sa att det skulle ses som ett fördömmande av Israels krig.....men varför röstar man bara inte för det då.

Ingen mat,ingen vatten,ingen el. Mycket sårade människor,hungriga barn,förstörd infrastruktur,sjukdommar som sprids.....

Ska världen verkligen se på detta?
Gaza är det nya warzawa getthot......och det är hemskt. Den som har varit i warzawa(jag har varit där 2 ggr) vet att detta inte får upprepas igen......men det gör det.På en annan plats och ett annat folk. Men ändå är det människor!!

Godmorgon!

Idag ska vi till Rawie och äta frukost. Jätte trevligt! Det var så längesen vi var där och mina tjejer har verkligen tjatat ihjäl mig om att leka med Josef och Jasmin...hehehh.
Vet bara inte hur vi ska hinna,för alla barn sover fortfarande....men det ska nog gå bra....*skratt*Bye!


You can only love him!!


Torsdag update!

Mitt regn ställ och fleece tröja kom idag. Allt passade och det var så fint,så nu är det bara att passera kvittot till chefen. Nu fattas jag bara skor ,men det ska jag nog hinna ordna innan jobb.
Mina böcker kom idag.Men jag har inte hunnit börja läsa nån än. Jinan hon är som ett klister på mig när inte stora tjejerna är hemma.......Lite svårt att göra nånting då och lite tråkigt att sitta och leka med henne i 6 timmar..faktist. Men nu så sover hon och då kan jag passa på med lite annat.

Nya kurser denna terminen eller denna månaden blir det ju,är: Folkhälsokunskap och Alternativ medicin
Känns lite sådär att plugga nu i slutet av mammaledigheten,samt att det är lite svårt när Jinan är såå sällskaps sjuk. Ja,men man får väl vara glad för att hon är social och för att hon vill vara med mig=) Hon är en så go tjej. Men jag önskar att hon kunnde börja prata mer ,för ordet "mamma" är lite uttjatat nu...heheh;) Hon har så långa utläggningar för mig och alla låter "mamma...ma...ma...mamma mamma..mama...mammammmmmamammmma mamma" osv *skratt*. Det är inte alltid man förstår vad hon vill...hehhe.
Gick en sväng förbi hennes avdelning på dagis idag och dom hade redan gjort iordning en plats till henne. Adiane kom ihåg och sa "det är ju min gamla plats". Och det var det. Lite nostalgi faktist=)

Var duktig igår och putsade fönster. Tänkte fortsätta idag,men det går ju inte med tanke på vädret. Snöar och blåser....brr...brr
Blir lika överraskad varje gång det snöar i januari och februari......för när julen är över,då väntar jag mig vår. Ja,men så är det ju bara=)

Vad???
Tyckte den lät bekant......
Är det inte " Var ska vi sova inatt" ??

GalenskaparnaFinns det nåt roligare....hahaha....Så säg till mig=)

Kommentarer

Min älskade Adiane med sin verbala humor säger en del roliga saker.

Vi kollade på Unga Mödrar igår. Enda programmet dom sitter helt stilla och tyst till. Dom väntar på att bebisar ska födas säger dom. Dom kommer nog att bli barnmorskor båda två....hahhah
I alla fall,så var en tjej på ultraljud och då får man sån där gel på magen ju. Adiane frågar varför och jag säger att det är för att man ska kunna se bebisen och att vi gjorde likadant när Adiane var i magen. Men då sa Adiane: jag ropade "Ilona,Ilona,jag vill inte ha sånt där kladd" hahhah

Sen pratade jag om en sång vi brukade sjunga när Nonno var liten. Då frågade Adiane var hon var. Jag sa att hon låg i min mage. Hon sa att hon inte hade hört den sången, hon hade bara hört när mamma hade ätit godis.....LOL

Gaza

Jag känner fysisk smärta när jag tänker på människorna i Gaza. För ni vet väl att det är människor av kött och blod samma som oss,som det handlar om. Vad har gjort att oskyldiga mammor,pappor och barn ska få dö? Dom föddes på fel plats.... Det kunnde vara du eller jag. Hur mycket mer blod ska vi ha på våra händer...innan folk(högt politiska männinskor) inser att detta inte är ett rättfärdigt krig?
Vad ska mammor och pappor säga till deras barn när det inte finns vatten och mat. Ingen el....... Även om Gaza är ett av världens fattigast ställen,så har de ju ändå haft förnödenheter. Så barnen är vana vid att få mat......nu får dom inte det.
Vad skulle ni göra om ni är mitt i krigs zon och inte kan försvara sin familj? Inte kan ge dom deras dagliga föda...... Vad gör man? Jo,man blir Hamaz anhängare eller självmords bombare,för det känns nog som enda utvägen när man lever instängd i sitt eget land. Man tänker inte rationellt,för har man blir inte behandlad som en människa. Man blir behandlat som ett djur,och ett djurs instinkter säger "överlevnad till varje pris". Det är Israel som har gjort palestinerna till vad dom är idag! Det är Israel som vill kriga!

När Serbien gick in och krigade i Kosovo. Då dröjde det minsann inte länge innan NATO kom och bombade i Serbien för att dom skulle sluta sitt krig.
Undras om detta skulle kunna ske i Israel? Tror det knappast....
Tänk om nån gång palestinerna skulle få upprättelse och världen stod på deras sida.

Men vad ska jag som liten människa här hemma i Sverige göra för alla dessa människors lidande?? Jag kan inte rädda dom? Jag kan inte skrika ut om orättvisor....för det hjälper tyvärr inte.
Därför känner jag denna fysiska smärta.

Söndag update

Läste klart boken Såld igår. Försökte hitta på nätet var man kunnde köpa näst kommande "Ett löfte till Nadia",men det verkade som att den var slut överallt. Måste låna den på bibblan. Är bara så tradigt att ta sig dit....
Boken är bra,läs den om ni inte har gjort det. Mamman tog ju sitt sunda förnuft till slut och lämnade pappan...men det var ju ändå försent..tycker jag.

Sen böjade jag att läsa "När livet stannar". Jag har bara hunnit ett par sidor,men jag har redan gråtit......... Handlar om Tsunamin i Thailand och hur en svensk mamma förlorar nästan hela hennes familj. Kanske därför som den påverkade mig så oerhört,för att man själv är mamma. Hann inte läsa så mycket för Khalid kom hem med barnen från Moskeèn.
Han hade med sig Jinan igår oxå och det hade gått bra. Ja,hon börjar ju bli stor tjej. Hon hade tom gått till nån av dom andra farbrödrarna och skojat lite. Det är roligt att höra=)

Idag har jag stått och gjort MÅNGA pannkakor. Ja,vi är ju många i familjen plus att Zache hade kompis här. Så det går ju åt en del........hahah. Det tar ju bara en sån evig tid och det är jobbigt...men gott;)

Några förslag på böcker som är bra,tar tacksamt emot.


Såld

Lånade några böcker av Ulrika i väntan på att mina egna ska komma. Böjade läsa "Såld",som jag har läst ett par ggr innan. Alltså jag förundrars varje gång över att barnen inte fattar att deras mamma är knäpp. Ja,för hon måste vara knäpp..... Ni som inte har läst boken,så handlar det om 2 flickor som har Engelsk mamma och Yemenistisk pappa. Deras pappa säljer 2 av sina döttrar till män i Yemen. Det är ju hemsk...det är det ju verkligen. Men i början av boken så berättas det ju att pappan har tagit 2 av deras äldre syskon till Yemen när dom var små och lämnade kvar dom där. Att deras mamma inget kunnde göra,för att hämta hem dom. Nä,men hon kunnde ju lämnat pappan,som är en riktig idiot. Men det gör hon inte. När istället står hon och ser på när han skickar iväg hennes 2 tonårs döttrar oxå till Yemen på "semester. Anar hon ingen oråd? Hon måste ju förstå så pass mycket arabiska,att hon hade fattat vad hennes man och dom andra männen planerade,eller?
Alltså man tar väl reda på saker om ens äkta hälfts familj ,eller?
Hela historien är ju beklaglig. Men jag tycker nog att mamman är mer medskyldig än vad som sägs i boken.
Ska läsa dom andra böckerna som kommer efter oxå. Har gjort det dom andra ggr oxå,måste man nästan för att få en helhets bild.

Läs dom,dom är bra=)

Fredag update

Har varit på Kunskaps forum idag och hämtat intyget. Åkte sen direkt till dagis för att lämna den. Vill inte ha några konstiga frågor och konstiga miner från dagis fröknar som inte tror på att jag studerar. Nu är det Alternativ medicin och Folkhälsokunskap som gäller. Fram tills jag börjar jobba.

Jag har beställt regn/vindställ och fleecetröja som jag ska ha på jobbet. Måste bara hitta ett par bra och varma skor oxå. Som tur är så får vi ju klädbidrag på runt 900-1000 kr. Så det täcker ju det mesta ändå. Man måste ju ha bra kläder när man ska vara ute mycket med barnen.

Har beställt 3 nya böcker som jag längtar efter att få. Sen köpte jag även presentkort på Adlibris som jag ska ge bort i födelsedags presenter. Det hade varit nånting som jag själv hade varit glad över att få,så jag hoppas dom blir glada ,som ska få.Saker som ska göras när barnen börja på dagis är: måste få tag på elbolaget och teckna nytt avtal till mars månad...annars så har vi ingen el......

Boka ny tid till tandläkaren,lika bra att få det gjort innan man börjar jobba.

Sen har jag redan inbokade tid till mvc osv. Oxå skönt att få det avklarat innan jobb.

Sen är det bara jobb,jobb och jobb.........åter jobb....... Jag vet inte hur jag ska hinna att få rolig tid med barnen,men på nåt sätt löser man väl det oxå. Är lite avis på Khalid som kommer att få vara med dom mer,än mig. Men sånt är livet. Han ska ta alla lämningar och dom flesta hämtningar. Jag hinner att träffa dom en liten timme,innan läggning.Tyvärr......men man måst eju jobba,så man får län osv.......vilket liv man lever egentligen.....

Snart svida om,och åka till Ulrika i Lerberget. Tina och henns syrra kommer oxå.....fast att det ska vara barnfritt...hahha Ja,moster Ulle e väl på gränsen för att vara barn med sina 18 år;) hahah LOL

Torsdag

Det sägs att 9 av 10 som innehar TV,betalar sin licens. Ni som inte gör det borde skämmas!! Vad har ni för rättighet att slippa?? Om alla gjorde som er........hur skulle det då bli?

Khalid han har alla barnen i moskeen. Känns skönt att vara helt ensam faktist=) Första gången som Jinan är där. Men hon har säkert skoj,för dom har varit borta i flera timmar nu....hehhe
Ja,hon gillar ju andra barn och är van vid stora barns lek.
Tänk att hon börjar dagis om bara nån vecka...overkligt.

Idag har jag haft Ulle och Tina här med alla barnen. Lite tjafs...lite bråk....lite söndrigt....Men efter nån timme,så tar sig leken och alla e goa vänner. Som det kan bli;)

Imorgon blir det tjej kväll hos Ulrika. Pizza och film tror jag. Ja,på tal om pizza,så lekte jag pizza bagare härom dagen. Det blev jätte god pizza. Men Adiane bara smaka på den och sa "den smakar inte lika gott som Iljmis pappas pizza" hahah Iljmi är deras bästa kompis på dagis. Hans pappa jobbar på jour pizza här i Höganäs och han har levererat till oss en gång. Så  när jag sa att vi skulle äta pizza...stod dom och väntade vid dörren på pizza. Inte en tanke på att mamman faktist kan själv...hahha. Som det kan bli ibland.

Gårdagen igår blev inte så hemsk ändå...även om jag var lite små sur och tyckte synd om mig själv. Vi gjorde god mat och duka fint och åt. Barnen fick chips och godis,sen åkte fin klänningarna på. Khalid tog dom till moskeen,där tjejerna lekte och hade skoj. Dom kom hem innan tolv slaget och Nonno åkte i säng och somnade,för hon är så rädd för raketerna. Medans jag och Adiane släckte ner i köket och stod och tittade på raketer tills halv ett. Då fick hon oxå lägga sig. När hon vaknade idag,så tittade hon ut och sa "nu finns det inga mer rakter och min födelsedag är slut". Sen så envisades hon med att övertala mig om att det minsann var julafton idag. För hon ville ha finklänning idag oxå......hahha. Alltså det är nåt speciellt med Adiane. Hon är verbal som en vuxen emellan åt och humor som en vuxen,så otroligt charmig är hon.

Gott nytt år!

RSS 2.0