Nytt i mitt liv....

Känns ibland som att bara livet rullar på och man själv bara hänger på..... Just nu känner jag lite tristess. Längtar tills denna månaden är över. Massa stress inkluderat även om man inte firar jul själv. Nä,man ska ändå hinna att träffa folk som just vid denna tiden är lediga. Jinan fyllade  2 år i torsdags och då hade vi pappa o Cilla här på mat. Nu på lördag (annandag jul) så ska vi ha kalas för kompisarna och då firar vi även Adiane som fyller 4 på nyår. Jag jobbar nämligen på nyår=)
Igår var vi bjudna till en dagis kompis till tjejerna som fyllde 3 år,det var skoj...men för mig,tyvärr bara ännu ett moment att avverka.

Imorgon så ska jag och min bil (den som går att öppna) kasa till Ä-holm. Jag har tid på Hud imorgon. Jag hoppas att jag kan få svar,hjälp ochmedicin. För denna sjukdom gör mig deprimerad......milt sagt.

Min syster kommer ner denna julen. Tror det e första ggr på  år som hon är i skåne när det är jul. Inte för att vi ska fira....för det ska varken vi eller dom i Ornakärr,men dom ska i alla fall infinna sig här nån dag och barnen ska få öppna sina presenter. Det ska bli skoj.

Jag ringde runt här i veckan till utb.förvaltningen och olika skoler för att ta reda på vilka som erbjuder lunch till barn i förskole klassen. Vissa skoler har ju bara verksamheten 8-11. Så var det när Zache gick i förskole klass och jag var mamma ledig. Annat är det för dom barnen som har fritids. Dom får ju lunch. I alla fall så vill jag ju veta,för Nonno börjar ju skolan nästa år och som det ser ut nu så jobbar jag ju då....fast inte varje dag ju. Då vill jag ju veta om hon får lunch eller inte. För när jag har ledig vecka så kommer ju Adiane o Jinan va på dagis 8.30- 13.30. Då känns det ju konstigt om Nonno hade kommit hem 11.00. Jaja...I-lands problem kan det tyckas.....Men om skolan har skolplikt på våra 6 åringar,så tycker jag att skolans plikt är att ge dom lunch. Nu fick jag till svar att det var olika på olika skolor. Men att sen några månader tillbaka så erbjuder även Tornlycke lunch till sina 6 åringar. Låter bra tycker jag!

Längtar tills barnen börjar i skolan. Inte för att vi inte trivs med vårt dagis,det gör vi. men jag vill ha in nått nytt i våra liv. Man märke oxå på Nour att det är dags för henne att göra nåt annat. Behöver en annan utmaningi livet,så att säga. Nästa steg som ska tas itu med innan hon börjar skolan är arabiskan som hemspråk. Eftersom jag nästan är 100% säker på att hemspråks läraren kommer att säga att hon inte får gå där ,så ska jag prata med den arabisk läraren som finns på dagis. För hon säger att mina stora tjejer kan allt som sägs på arabiska,men att dom är för blyga för att prata. Jag håller med henne. Jag vill bara visa att arabiska INTE är ett nybörjar språk för Nour och att hon har rätt till hemspråk. Hoppas att det blir så. Som förälder så måste man kämpa för allt!

Trevlig söndag till er alla....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0