Vad har hänt....år 2009??

Tänkte skriva ner lite vad som hänt under året som gått......förmodligen inget speciellt,men ändå;)

Januari: Då var jag fotfarande mamma ledig med Jinan. Läste in sista kurserna på Komvux,för usk-utbildningen.

Februari: Jag började att jobba på LG igen. Jinan började på dagis. Jinan blev sjuk i  feber kramp (värsta dagen i mitt liv),vi trodde att vi förlorade henne,då och där.

Mars: Jag fick reda på att jag blivit uppsagd från jobbet. Sådär kul....efter att precis kommit tillbaka efter mamma ledigheten....

April: Var på möte med kommunen,tog ton angående arabisk läraren som vi ej är nöjda med!! Det fick föga hjälp...för hon är fortfarande kvar... Kom i kontakt med PD för första ggr,som sedan hjälpte mig med nytt jobb..

Maj: Går på min första intervju ang jobb i kommunen. Dålig utgång,för brukaren vill inte ha nån invandrare...(fast jag e svensk) hahah
Vi hade sommar fest och termin slut fest för barn och personal på LG. Känndes sorligt att man inte skulle va kvar att jobba där man varit i 8 år.

Juni: Ny intervju för LSS. Fick jobbet på studs! Jätte roligt. Zache fyllde 11 år,den 15 juni. Jag slutade på LG,den siste denna månad.....bittert:(

Juli: Började jobba inom LSS. Jätte skoj=) Förmodligen hann vi med lite bad o lek oxå=) Vårat badrum blev renoverat. Fint blev det,men jobbigt att vara utan dusch lång tid....

Augusti: Mer jobb o jobb.....

September: Nour fyllde 5 år,den 17 sept. Jag fick ett nytt ställe att jobba på. Nytt folk-roligt ställe=) Khalid fyllde 38 år,den 20 sept. Khalid åkte till Irak.

Oktober: En jobbig tid att vara hemma själv med alla barnen,samt sköta jobb osv. Men i slutet på månaden kom Khalid hem igen=) Fick reda på att jag har fått psoreasis.....bläää!

November: Jag fyllde 30 år,den 15 nov!! Jag fick jobb,genom ett sjuk vikariat.Känns jätte bra=)

December: Jinan blev 2 år,den 17 dec. Adiane blir 4 år,den 31 dec. Vi "firar", ashura,jul osv.


Detta året är kantat av att jag förlorade mitt jobb. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi,att jag skulle bli uppsagd därifrån. Sen är det oxå kantat av att jag fick ett nytt jobb,som jag verkligen har kämpat för. Jag känner mig stolt över mig själv=)

Hade varit skoj om ni andra bloggare oxå gjorde sån här lista. Skoj o se vad folk gjort under året som gått.

2009 var krisens år,finans krisen...och jag blev av med jobbet. Jag ser framemot 2010,nya tag och ett bättre år=)

Lista

Jag kopierar en lista från : http://lakritzz.blogspot.com/


Nämn någon som fick dig att skratta igår? Jinan


Vad gjorde du 8.00 imorse? Lämnade barnen på dagis

Vad gjorde du för 30 min sen? Hällde upp en kopp kaffe

Vad hände dig 1995? Slutade 9:an

Tre ord varför du sist spydde? Sjuk förmodligen??!

Vilken färg är din hårborste? Svart

Vad köpte du sist? Mat

Vad fick du senast i present? Pengar att göra fina naglar=)

Vilken färg har din tröja? Svart o lila

Var förvarar du dina pengar? Banken

Hur var vädret igår? -9 snö o kallt

Vad ser du fram emot? Varje dag i livet!

Snarkar du? Japp

Vad är 15? Ett nummer

Vilken skostorlek? 38

Vill du klippa dig? JA!!! Behöver det verkligen

Är du över 25? Ja

Pratar du mycket? Ja,jag har nog svalt en radio emellanåt...ghahha

Kollar du på O.C? Nä

Har ditt namn ett "x" i det? Nej

Känner du någon som heter Steve? Ja

Hittar du på egna ord? Hahha,nä

Vad har du för mobil? Väntar på en ny NOkia.....som ska komma med posten

Biter du på naglarna? Nej

Har du lockigt hår? Näää

Vilken konsert ska du på härnäst? Jag har inga planer på att gå på konsert

Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu? Släkten e värst......

Hur många gånger har du svurit idag? Ingen

Har du sett filmen 'Donnie Darko'?

Ska du till skolan/jobbet imorgon? Japp,jobba

Vem sa du "jag älskar dig" till sist? Till Nour,imorse

Vad borde du göra? Diska

Har du något smeknamn? Ja,Lollo

Sover du mycket? Nä,har aldrig gjort

Vilken är den bästa film du har sett? Tittar inte på film...

När var du ute sist? Igår

Har du gråtit idag? Nej

Är du en glad person? Ja,alltid o oftast

Har du roligt nu? Nä känner mig stressad

Vad äter du helst? Potatis gratäng

Vem var du med sist? Mina barn

Pratar du i sömnen?

Vem kramade du sist? Jinan

Nämn den bästa personen? Alla är vi bra på olika saker

Tycker du om någon just nu? Många

Vill du flytta? Ja,till nåt nytt o fräscht!

Hur ofta borstar du tänderna? Två gånger om dagen

Är du ego? Ego är mitt andra namn......=)

Gillar du att bada? Ja då det gör jag

Skrattar du åt allt? Nej

Vem får dig alltid att skratta? Typ komiker, Eddi Izzard och Magnus Betner

Gråter du när du tittar på film? Det händer

Vad gör du nu förutom det här? Lyssnar på Rix morron Zoo

Vad ska du göra nu? Olika

Vem kysste dig senast? Min kära make

Nytt i mitt liv....

Känns ibland som att bara livet rullar på och man själv bara hänger på..... Just nu känner jag lite tristess. Längtar tills denna månaden är över. Massa stress inkluderat även om man inte firar jul själv. Nä,man ska ändå hinna att träffa folk som just vid denna tiden är lediga. Jinan fyllade  2 år i torsdags och då hade vi pappa o Cilla här på mat. Nu på lördag (annandag jul) så ska vi ha kalas för kompisarna och då firar vi även Adiane som fyller 4 på nyår. Jag jobbar nämligen på nyår=)
Igår var vi bjudna till en dagis kompis till tjejerna som fyllde 3 år,det var skoj...men för mig,tyvärr bara ännu ett moment att avverka.

Imorgon så ska jag och min bil (den som går att öppna) kasa till Ä-holm. Jag har tid på Hud imorgon. Jag hoppas att jag kan få svar,hjälp ochmedicin. För denna sjukdom gör mig deprimerad......milt sagt.

Min syster kommer ner denna julen. Tror det e första ggr på  år som hon är i skåne när det är jul. Inte för att vi ska fira....för det ska varken vi eller dom i Ornakärr,men dom ska i alla fall infinna sig här nån dag och barnen ska få öppna sina presenter. Det ska bli skoj.

Jag ringde runt här i veckan till utb.förvaltningen och olika skoler för att ta reda på vilka som erbjuder lunch till barn i förskole klassen. Vissa skoler har ju bara verksamheten 8-11. Så var det när Zache gick i förskole klass och jag var mamma ledig. Annat är det för dom barnen som har fritids. Dom får ju lunch. I alla fall så vill jag ju veta,för Nonno börjar ju skolan nästa år och som det ser ut nu så jobbar jag ju då....fast inte varje dag ju. Då vill jag ju veta om hon får lunch eller inte. För när jag har ledig vecka så kommer ju Adiane o Jinan va på dagis 8.30- 13.30. Då känns det ju konstigt om Nonno hade kommit hem 11.00. Jaja...I-lands problem kan det tyckas.....Men om skolan har skolplikt på våra 6 åringar,så tycker jag att skolans plikt är att ge dom lunch. Nu fick jag till svar att det var olika på olika skolor. Men att sen några månader tillbaka så erbjuder även Tornlycke lunch till sina 6 åringar. Låter bra tycker jag!

Längtar tills barnen börjar i skolan. Inte för att vi inte trivs med vårt dagis,det gör vi. men jag vill ha in nått nytt i våra liv. Man märke oxå på Nour att det är dags för henne att göra nåt annat. Behöver en annan utmaningi livet,så att säga. Nästa steg som ska tas itu med innan hon börjar skolan är arabiskan som hemspråk. Eftersom jag nästan är 100% säker på att hemspråks läraren kommer att säga att hon inte får gå där ,så ska jag prata med den arabisk läraren som finns på dagis. För hon säger att mina stora tjejer kan allt som sägs på arabiska,men att dom är för blyga för att prata. Jag håller med henne. Jag vill bara visa att arabiska INTE är ett nybörjar språk för Nour och att hon har rätt till hemspråk. Hoppas att det blir så. Som förälder så måste man kämpa för allt!

Trevlig söndag till er alla....

Lördag morgon-jobb

Jag har fått jobb!! Inte fast men dock ett sjuk vik. Känns hur bra som helst. Jag vet att jag jobbar hela Dec och hela Januari på samma ställe. Känns så skönt att kunna skriva schema till dagis=) Måste gå till arbetsförmedlingen nästa vecka och meddela oxå,för det har jag inte hunnit. Det känns skönt att arbets kollegor,chef och anhöriga är nöjda med en,för det är ju en fördel liksom. Jag vet att jag kommer att få fortsatt jobb om denna tjej är fortsatt sjukskriven. Vi är ju många som slåss om samma jobb,så känns skönt att jag vet att jag är inne och jobbar på en schema rad.
Det enda som är tråkigt är att Nonno tycker det är jobbigt att jag sover borta. Som idag när jag har dygns pass. Jag hoppas att jag hinner gå innan dom vaknar,för det underlättar för mig. Jag vill inte se henne lessen. I alla fall så ska dom ändå vara hos Saad o Amani idag,för Khalid ska gå med Zache på hans basket cup och kolla n hans matcher och sen så ska Khalid gå på Zainabs förloving....som jag missar för att jag jobbar ju...Jaja,jag tänker INTE missa hennes bröllop....hhahahah.

Imorgon tänkte jag ta med barnen till kyrkan för att kolla in Lucian. Vet bara inte vilken tid det är,får kolla i HD på jobb eller nåt.

Igår var det Lucia på dagis. Jag o Khalid var där tidigt med alla barnen 7.30. Först var det lucia mys med sång på Jinans avdelning sen var det Lucia tåg för Nonno och Adiane. Adiane havererade när dom stod uppställda innan dom gick in. Nån drog i hennes röda siden band och lucia kronan ramla ner i ansiktet på henne....så hon var ej med och sjöng. Men det gjorde inget tyckte jag. Hela situationen är väl så spänd för dom,att det blir jobbigt. Men Nonno var jätte duktigt i alla fall=)

Inget annat nytt som har hänt....nä,tror inte det.

Over and out!

RSS 2.0