Jag dementerar...

Jag är lika arbetsför som vem som helst. Min religon förbjuder mig inte någon arbets uppgift som föreligger inom vården.
Jag bär inte Burka. Jag kan laga mat åt en vårdtagare,även om detta innehåller mat som är förbjuden för mig själv att äta. Jag kan påsk och jul pyssla åt en vårdtagare,utan att det är nåt fel. Alltså jag är som vem som helst. Jag har lika hög arbets moral,om inte mer än nån annan.
Alltså jag blir så otroligt besviken på människors okunskap och oförmåga att förstå oliktänkande. Vi är ju ändå bara människor i grund och botten.

Ja,lessen det är vad jag blir. Nästa steg,blir att prata med facket och arbetsförmedligen.......för så här får det ju inte fortsätta att pågå.

Foto dags igen....Lek i folkparken=)
Josef,Nour,Jinan,Adiane,Maya och JasminJa,vad ska jag säga- hon kommer att bli magdansös,vad jag än tycker...hehehKärt barn,har många outfits......hon vill gärna bli svensk oxå;=Love you"Vi tycker om att klä ut oss"
Adiane,Nour och Maya


Fika tajmBästa vänner=)

Skamligt!

Höganäs kommun har fått mina uppgifter så som namn,adress,konto nr ,vilken lön jag ska ha osv. Men ändå misslyckas dom.
Det kommer ett brev adresserat till förra lägenheten......där vi bodde för 7 år sen. Med mitt flick namn Wallin,som jag inte har hetat de senaste 6 åren på. Tur att den kom till rätt person i alla fall=) Thank you mailman=)
Sen får jag fel lön. Mindre än den som jag har accepterat och skrivit på att jag ska ha. Hoppas dom kan reda ut detta snarast. Vill ju ha rätt lön nästa månad i alla fall....
Sen,även om man har uppgett sina uppgifter om bank och konto nummer,så klarar dom inte va att sätt ain pengarna där,utan det kommer på en check.

Tycker det är skamligt av en kommun som har många anställda att inte klara av en sån simpel sak. Får se om banken går med på att lösa ut checken även om den är utskriven på fel namn......

Orka,orka,orka........

Jag undrar...

Läser blogg efter blogg. Där muslimer skriver att dom sover sig igenom dagarna-för det är ju ändå ramadan.
Har en liten undran om man får lika många poäng (hasanat), om man fastar och vänder på dygnet? Jagmenar,då är det ju precis som vanligt fast att man bara vänder på dygnet.
¨Då är det väl inget vits med att fasta??

Spjälsäng

För första gången på 5 och 1/2 år,så har vi ingen spjäl säng i detta hus! Jag har monterat ner den och vi ska ge den till några grannar som ska få sitt första barn. Jag plockade även ihop sängkläder täcken och kuddar osv. Lite nostalgisk blir man minsann. Så nu är jag på jakt efter en annan säng till Jinan. Ingen panik dock,för hon sover ju som sagt i vår säng,men jag vill ju gärna ändra på det. Hade tänkt att köpa samma som stora tjejerna har från ikea. Men för att spara plats,så kanske vi börjar med en växa säng istället. Stora tjejrna har ju 200cm 90cm,vanlig sängar. Har kollat runt lite på Blocket har har nog hittat några som jag ska ringa. Vill ju helst att det ska vara här i Höganäs,så man slipper köra så långt.
Så nu har man bara stora barn här i detta huset=) !!

Enough said!!


Osmidigt liv....

Jag har varit anmäld till a-kassan sen den 1 Juli......tror ni att jag fått några pengar än?? Nope!! Alltså 2 månader utan lön. Spännande liv man har....NOT!!
Efter 2 veckor,när jag hade anmält mig,så fick jag hem papper,att jag måste kompletera. Sagt och gjort, fick alla papper,från fsk-kassan, min chef och skolan. Skickade in allt. Nu efter ett par veckor till,så får jag ännu ett papper om mer kompletering. Alltså dom är ju inte sanna!!! Min chef har skivit rätt,men eftersom jag under en period på 40 dagar år 2007,har haft olika sysselsättnings grader. Så måste dom ha in det på olika papper. Alltså tala om nitiska personer!!! Dom har all information......men måste ha det på olika papper. Alltså jag har varit med i facket och a-kassan,sen jag var 19 år, det är 11 år nu. Jag har varit facklig företrädare på min förra arbetsplats i 8 år. Jag har promotat facket,verkligen. Det är så viktigt att vi ska betala in avgiften,men inte så viktigt att vi arbetare ska få vår a-kassa. SKAMLIGT,är vad det är!!!

Inte är det så kul att behöva ringa sin förra chef heller. Jag är inte så intresserad av att prata med henne och tydligen inte hon med mig heller. Märkte jag ju igår,när jag ringde henne 2 ggr. Men jag är väldigt intresserad av att få pengar av a-kassan......
Va fan....vilket j#vla liv man lever......

Update!!

Med risk för att bli tjatig......jag vill att mitt badrum ska bli färdigt!!
Alltså varför kommer det inga hantverkare. Imorse kom det en ström med människor och bar in handfat,toalett och diverse verktyg. Men sen kom ingen.......ingen. Hallå,är det ett "gör det själv kit" eller?? Vi har bara tillgång till den andra lägenhet att duscha i,till imorgon. Sen då???
Igår kom elektrikern och sa att han ska koppla in tvätt och tork idag,men jag har inte sett röken av honom.....
Tröttnar lite.......Vi är 6 personer. Gissa hur mycket tvätt det blir?? Jag har ändå försökt att minska ner på tvätten. Nu när barnen leker mycket ute....gissa hur mycket dom behöver tvätta sig??

Bläää!!!

Hantverkarna

Inte har man sett röken av dom varken i fredags eller igår. Så lite sur var jag. Idag dök dom i alla fall upp.
Jag vädjade lite och undrade när dom skulle va färdiga. Då sa dom att dom skulle prioritera vår lägenhet och göra den färdig först. Så torsdag eller fredag skulle det vara klart. Låter bra=)) El killen kommer imorgon och installerar tvätt maskin och torktumlare imorgon. Allhamdulliah,jag kan tvätta när jag vill och behöver igen!!!

Jobb eftermiddag idag igen. Det är rätt soft att jobba eftermiddag. Men trist eftersom jag missar att äta kvällsmat med barnen osv. Men imorgon är jag ledig,så då får man ta igen för förlorad tid. Det var jätte svårt att lämna tjejerna idag. Både för min del och deras del........Ibland är det bara så. Ibland vill man bara gå hemma o mysa o kramas hela dan,men det går tyvärr inte ju....

Så dags att fixa lunch,för mat behöver man=)  Finnes: kebab och potatis , mums säger jag=)

Iran vs arabs


Ett tillägg...

Fortsättning från förra blogg inlägget. Om nån från min gamla gymnasie klass läser och känner er manad,så får ni ju gärna oxå berätta vilken kategori ni tillhör=)

Om du läser J,vilket jag inte vet,eftersom du inte pratar med mig. Så vill jag bara berätta att det är V N, som konverterat, om du är intresserad=) Hoppas du förstår vem jag menar.
Vill ej skriva ut hennes namn här,för jag vet inte om hon gillar det.

En sorts av van-art.

Då det begav sig, på gymnasie åren 1995-1998. Då gick jag i gymnasiet i Helsingborg. Vi verkade nog som en vanlig rätt normal klass=) Nån kännde jag sen innan,sen man gick skola i Höganäs,några var helt nya bekanta.
Nu när man har möjlighet att komma i kontakt med gamla bekanta på "fejjan" Facebook,då ser man egentligen vilken sorts av van-artiga människor vi egentligen var/är....hahhaha

Vi är 3 tjejer som har konverterat till Islam. Jag och en av tjejerna har jag ju vetat länge eftersom vi har umgåtts i många år. Den tredje tjejen som jag fick veta nu i veckan,var otippat,för mig i alla fall=)
En tjej från min klass,har genomgått könsbyte och är numera man. En är homosexuell. Några var invandrare och några var svenska. Några av oss har fått barn,andra inte.
Så hela det svenska samhället,kan avspeglas i min gamla gymnasie klass;)
Undras hur en sån klass reunion hade sett ut,om vi hade träffats....hehehhe
Scary thoughts......


Hoppas att alla som läser,förstår min ironi,i denna sanningen. Jag tycker att alla människor får välja att vara precis som dom själva vill=)

Vända på dygnet

Här sitter jag vaken halv sex på morgonen......Har redan varit vaken i en timme....
Jinan ramlade ner från sängen och var lessen ,så fick ge henne välling och somna om henne. Så kom jag på att jag lika gärna kunnde vara vaken. Så är jag förmodligen trött sen idag och kan sova lite. Behöver vända på dygnet,för jag ska jobba vaken natt nu i 2 nätter. Det är min allra första gång som jag jobbar vaken natt. Så får väl se hur mitt humör är sen...heheh
Ska i alla fall lämna tjejerna på dagis,så jag kan sova,så jag hoppas det går bra=)

Väntar på att det ska ljusna lite,så ska jag gå över i grann lägenheten och duscha.

Barnen

Ny dag,nya tag=)

Jag har sovit gott inatt. Kom hem,till en nästan tom lägenhet igår. Både Nour och Adiane ville sova hemma hos Saad igår. Så det var bara Khalid och Jinan hemma. Jinan var jätte trött igår kväll. Så hon somnade snabbt=) Så kunde jag oxå sova sen. För det var ju bara att hoppa upp idag,för jag börjar kl.7
Verkar bli varmt väder idag med. Kanske man skulle ta barnen till stranden ikväll. Det hade dom nog uppskattat.

Idag kommer Zache hem!! "Vi har längtat honom",som tjejerna säger;)

Jinan hon har börjat prata en massa. Ord som hon tycker är rolig nu är, "boll", "mat","varmt". Sen så kan hon säga Nonno,men hon säger nenne,låter så gulligt. Men Adiane är lite avis att hon inte säger hennes namn ännu. Men det kommer ju.

Så nu får jag göra mig i ordning. Ha en skön dag allihopa=)

Smyg smyg,tass tass

Jag smög mig ut vid 6.15. Ville ej väcka några barn. Gick i pyjamas (klänning) bort till b-trappan och in i lägenheten där vi ska duscha. Är nu tillbaka efter en välbehövlig dusch. Väntar på att byggarna ska komma.
Igår var det olidligt att vara hemma pga av oljudet. Men dom sa att det skulle vara värst ,som igår och idag. Dom håller på i lägenheten under oss oxå. Fast rätt så bra att dom tar det samtidigt.

I alla fall,så ska vi hem till rawie och äta frukost idag. Jätte snällt av henne att bjuda oss,efter min vädjan i bloggen....hahhah.
Trevligt sällskap,äta gott,dricka kaffe och komma hem ifrån,det kan inte bli bättre=) Nonno blev överlycklig när jag sa til henne att vi skulle till Josef. Så roligt!! Hoppas att dom leker lika bra,som dom gjorde i folkparken.

Ledig idag, men jobbar helgen. Helt OK faktist=))

Vackert väder!

Ja,det är det minsann och klockan är inte ens 7....hahha.
Ja,jag vaknade tidigt. Men inte konstigt det,för jag somnade när jag skulle somna Jinan. Så när jag vaknade idag,så känndes det som jag hade blivit snuvad på min kväll,igår.... Khalid ska minsann få höra att han kunnde gått in och väckt mig;)
Helt ok att vakna tidigt ändå,för nu är jag påklädd osv,för hantverkaren som ska komma.

Igår så fick vi kvälls mat hos Amani och Saad och så duschade vi där. Jätte skönt!! Jag vet,det är ju helt klart ett I-lands problem.....ingen dusch och ingen tvättmaskin. Men är ju så van vid sina grejor. Igår så bokade jag för första gången tid i tvättstugan. Vi har 2 tvättstugor. En ny och en gammal. Så då bokade jag i den nya igår.Men den får man bara använda 3ggr per månad. I den gammla tvättstugan,så behöver man tvättnyckel och ett tvättlås. Det har jag inte. Så jag och tjejerna ska traska bort till vår bo-värd idag och hämta den. Där är det svårare att få tvätt tid,men du kan tvätta hur många ggr du vill i månaden i alla fall. Ahhh,allt blir så trixit när man inte har grejorna man är van vid. Tur att det ä rsommar,och att det bara är lite plagg som barnen har osv.
Jag jobbar eftermiddag idag,så barnen ska inte på dagis förrens kl.11. Skönt att inte behöva hasta iväg. Känns skönt att jobba eftermiddag överhuvud taget. Imorgon är jag ledig och tänkte höra om nån vill bjuda oss på frukost,så slipper vi vara på denna bygg arbets platsen....Hojta till om nån vill att vi kommer...hahha

Njut nu av dessa fina dagar,med vackert väder=)

Onsdag!!

Jag sitter här och fryser lite....brr brr,undrar om det blir varmt nog idag,eller man behöver skor o kofta??

Ska strax till jobbet. Känndes sådär kul när klockan ringde idag.........
Att börja jobb kl.7 kan ju bara inte vara bra för kroppen...hahha,och jag som ändå är morron människa. Nä,bara man har stigit upp,så känns det bättre=)

Har tömt hela badrummet,för hantverkaren kommer kl7 han oxå,så det är bara att börja riva. Synd om Khalid o barnen,för dom komme rju inte kunna sova mer då.....

Äventyr

Idag blir det arbetsförmedlingen och diverse andra äventyr.
Barnen ska på dagis och är så förväntans fulla. Var ju bara där en dag förra veckan,så det räknas ju knappt.....heheh

Imorgon börjar det rivas i vårt bardrum. Så vi kommer att ha hantverkare här kl.7 varje morgon i flera veckor tid......Jag jublar inte;) Tur att jag börjar kl 7 imorgon,så jag är ändå uppe ju...hahah

Lördag-jobbe dag

Igår hade vi en underbar dag i folkparken, tillsammans med Ulle,rawie och barnen. Barnen dom lekte o lekte,ville ej gå hem. Det regnade inte och det var SOL. Vem hade kunnat ana det? Jag fick en fri sedel och kunde åka till kläd outleten på keramiken,medans dom andra passade barnen. Där fyndade jag 4 tunikor/tröjor och ett jättefint regn ställ till Nonno. Så då var jag nöjd=)
Tack tjejer för en jätte trevlig dag,hoppas vi kan göra om det snart!!

Lycka för mig som får cykla igenom Tivoliparken en sommar morgon och se och dofta den i all dess prakt!!
Där är så vackert=)
Jag älskar mitt Höganäs,vill aldrig byta ut det!

Idag börjar min första jobb helg. Gör mig absolut inget. Jag jobbar gärna helger/obekväma tider. Kommer ju ändå hem i hyfsad tid idag och börjar inte förrens på eftermiddagen imorgon. Så det blir ju lite helg ändå.

Love ya all....

RSS 2.0