Rätt till slöja-för alla-i skolan

Har knappt kunnat sova. För i min hjärna snurrar det saker. Läs här : http://hd.se/hoganas/2009/04/02/sloejbraak-paa-tornlyckeskolan/
Jag har vetat om att vi ska ha det här mötet i 2 veckors tid nu. Nu är jag laddad,så arg och upprörd. Jag har inte tyckt om denna arabisk lärare sedan jag träffade henne första gången,när Zache började 6 års grupp. Vi har varit i ett antal möten med henne,där hon hävdar att han inte har rätt till arabisk undervisning,för att han är så dåligt på det. Det borde ju snarare vara så att han skulle då behöva mer undervisning tycker jag. Ett tag jobbade hon oxå på tjejernas dagis,där hon hela tiden påpekade för mig att Nour inte förstod henne när hon pratade arabiska med Nour. Jag hade då verkligen inte bett henne prata arabiska med Nour. Till saken hör att Nour alltid har varit sen med talet och detta var just när hon hade börjat prata nåt sånär bra,svenska. Inte ställde jag nåt krav om arabiska,men denna lärare vill bara påpeka.
Hon hatar alla oss slöjbärare och visar det rätt så öppet. Denna flicka som det skrivs om i artiklen,är inte den första. Jag vet en flicka som kom hit från Irak och hade slöja på sig,som hon senare tog av,för att denna läraren var på henne om hur fel det var. En annan flicka tog på sig slöja för ett år sen och har ständigt fått höra hur fel det är och att hon behöver inte ha det förrens hon gifter sig. Denna flicka spelar fotboll och pingings på fritiden och ingen av dessa tränare har någonsin undrat över slöjan,bara arabisk läraren. Dom svenska vanliga klass lärarna har varit bra och bara undrat om nån i klassen har frågor till berörda flickorna och sen har man inte pratat mer om saken.

Jag kommer inte att tillåta att en lärare kränker en elev på detta sätt!! Inte utan en kamp i alla fall. Jag HATAR orättvisor,som ni vet......så jag är så uppjagad över detta möte ikväll. Jag kan bara inte sitta  hemma och vara tyst. Jag har 4 barn som har rätt till denna undervisning,som dom ej kommer att få,för att dom är ju bara "halv-araber",som hon tycker. Sen så har jag 3 flickor som inte ska behöva känna sig kränkta i sånna här sammanhang,med tanke på att deras mamma bär slöja.
ARG!!!

Kommentarer
Postat av: Rawie

Kämpa på tjejen, du kommer och vinna kampen, påpeka för läraren att det inte kontigt om barnen inte förstår henne när hon prata arabiska med libanesiska dialekt, det är inte hennes fel att hon prata med dialekt men då borde hon ge de andra barnen som inte förstår libanesiska inte en en chans utan 10 chanser.

2009-04-02 @ 07:37:52
Postat av: neda

Har ni förberett barnen hemmma,och de kan arabiska ska väl det inte vara några problem att de ha rätt till kursen. Alla har väl rätt till sitt hemspråk oavsett dialekter, men skulle barnen förstå "riktig arabiska" om de skulle få det på kursen? Det är rätt stor skillnad från riktig arabiska och andra dialekter, inte bara libanesiska. Skönt att man inte har de problemen.

2009-04-02 @ 12:30:57
Postat av: Bahlool

brrr jag får gåshud bara jag läser artiklen. Jag har mött sådana lärare själv i min ungdom, men jag var för feg då.

neda dialekter är problem men irakiska är ändå närmare "ursprungsarabiska" än libanesiska. Sen är det här problemet ett rätt stort problem med libaneser då många av dem inte ens ser sig som araber utan som libanser eller som kristna och känner mera samhörighet med europa än med andra araber.

Mina syskon var sena i att lära sig tala överhuvudtaget..ska de då avhållas från undervisningen?Rätt makabert att rektorn redan tagit lärarens sida och menar att läraren inte kommer bli bytt. Så spelar ingen roll om hon gjort nåt fel eller ej, läraren stannar. Hade rektorn sagt något sådant till svenskar så hade det blivit ett ramaskri.jävla nötter..GE DEM PÅ KÄFTEN ILLONA!!!!

2009-04-02 @ 15:44:10
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

neda: förstår ej riktig vad du menar med inlägget.

Jag förespråkar en lärare som kan alla dialekter oavsett var man själv kommer ifrån,inom arabiska. Det ger ju barnen större möjligheter att lära sig. Alla barnen kommer från olika länder, Irak,Sudan,Marocko ,Libanon osv. Då borde man ha en lärare som förstår och kan undervisa i alla dialekter,för att alla barn ska få samma förutsättning.

2009-04-02 @ 16:37:11
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: umzacharia

Bahlool: denna lärare är kristen,kanske det är svaret varför hon är så avig mot oss muslimer......vad vet jag?

2009-04-02 @ 16:38:30
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: neda

visst det är ju "libanesernas" problem, men "ursprungsarabiskan" kunde varit standard att lära ut så det blir rätt för alla! Undras om den lärarinnan kan det?!

2009-04-02 @ 17:19:47
Postat av: Susanne

det är väldigt stor skillnad mellan dialekterna, särskilt tex irakisk och libanesisk. verkar som denna lärare satt sig själv lite högre än alla andra... hm tyvärr är det ju så att ifall inte barnen inte har nått en viss nivå i språket så får dem inte hemspråk...

kämpa på. hoppas det går bra på mötet!!!!

kheir inshallah

2009-04-02 @ 18:21:31
Postat av: Bahlool

Japp att hon är kristen libanes spelar stor roll..sunniter druzer shia ja alla förutom kristna i Libanon ser sig som libanseser..hur gick mötet?

2009-04-03 @ 00:35:58
URL: http://www.bahlool.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0