Tillåt mig att le

Så nu har min chef lagt in en annons på ams.
Mycket märkligt att varken jag eller Ulrika blir tillfrågade om denna tjänst,eftersom vi båda har erfarenhet att arbeta med barn och vi båda har arbetat som personliga assistenter i barngrupp.
Men vi är väl obekväma på nåt sätt.....vad vet jag. Att vi är duktiga på vårt jobb,det vet jag i alla fall. Men men,jag behöver ju aldrig mer se eller prata med henne sen. Så jag ska försöka att inte vara bitter.

Här är annonsen: http://pb.arbetsformedlingen.se/Standard/SokViaArbetsort/VisaPlatsannonsViaArbetsort.aspx?ids=10070131&o=12&k=1284&returntourl=http%3a%2f%2fplatsbanken.arbetsformedlingen.se%2fStandard%2fSokViaArbetsort%2fSokresultatViaArbetsort.aspx%3fq%3ds(ld(199)l(12)k(1284))a(20)sp(65)sr(1)c(5980163C)%26ps%3d


Äntligen!

Äntligen kom jag in på min blogg=) Har försökt ett par dagar men det har ej funkat.

Vet ni,jag har feber och är dunder förskyld,men jag ska gå till jobbet ändå..........När jag kom hem igår så segade jag ihop på soffan o bara låg där kunnde ej äta eller nåt. Sen somnade jag halv nio. Mitt problem är egentligen inte att jag är sjuk,utan att jag inte vågar ringa min chef och säga att jag är sjuk. Ja,så dåligt är stämningen på jobbet.... Får väl se hur jag orkar när jag väl kommer dit. Jobbar 7-14 idag,så inte så lång dag ju.

Igår så var jag och Nour och Adiane i Hbg. Nour hon hade tid för lung röntgen och det gick bra,får se hur plåtarna var nästa vecka. Sen inom skopunkten och köpte foppa tofflor till alla barnen. Sen fick tjejerna vara med mig på jobbet på eftermiddagen och det gick bra. Dom är duktiga och känner att dom är större än dom barnen som jag har,så det gick fin fint=)

Fick mig en skopa skit av en mormor där igår....... Detta barn har alltid mor och far föräldrar som hämtar. Det är ju bra att dom hjälper till så föräldrana kan jobba,men tyvärr så uppehåller dom sig på Lilla Gul 45 min ibland en timme efter hämtning. Alltså hämt id är ju den tiden man tar sitt barn och går hem,men det gör inte dom. Nä utan dom går in och leker på avdelningen lång tid. Synd om deras barnbarn för hon vet ju liksom inte när det är dax att gå hem och våra andra barn blir väldigt uppspelta.
I alla fall så tog jag upp detta på utvecklings samtalet förra veckan med föräldrarna som helt och fullt förstod oss och sa att dom skulle informera mor och far föräldrar om en kort och snabb hämtning.
Jo,så kom då mormor igår och ifrågasatte allt och jag sa till henne som det var. Men hon höll inte med alls.......Nä,skulle inte tro det. Då går hon till sitt barnbarn och säger "kom dom vill inte ha oss här" och bär ut ungen gråtandes. Ahhhh!!! Jag blir galen på sånt!!!! Hoppas jag får tillfälle att prata med föräldrarna om detta. För det var den värsta dåliga pedagogiken av allt,men det fattar ju inte mormor,nä hon ville ju spela martyr eller nåt.

Nu är det bara några veckor kvar....får ha nån slags nedräkning snart.....

Torsdag - låt tiden rulla

Kan man bli tröttare än jag? Tror aldrig att jag har mått så här psykiskt dåligt nån gång. Jag går med konstant ont i magen och mår illa. Vaknar ju oxå många ggr på natten med tjejerna,då jag oxå känner att jag mår illa. Men jag vet att det är psykologiskt,för jag är ju inte sjuk egentligen. Ja,förutom magkatarren då......
Jag vill bara att tiden ska gå ,så jag kan lägga tiden på Lilla Gul bakom mig. Börja blicka framåt och föra tankarna åt ett positivt håll. För just nu är det bara i en negativ spiral neråt.
Just nu håller vi på med utvecklingsamtal med föräldrarna. Det är lite vemodigt,eller hur jag ska förklara det,att ha samtal. Man får höra hur duktig man är och vilket bra jobb man gör. Att mycket blivit bättre sen jag och Ulrika kom tillbaka efter mamma ledigheten. Det är ju roligt att höra. Men sen så ska man ta den tunga biten om att vi inte ska vara kvar och det är det många föräldrar som ifråga sätter........Men dom blir väl varse om hur det kommer att bli,när vi inte är kvar. Jag kan inte ställa upp på att det blir en bra verksamhet. 2 personal........vad händer om en är sjuk ,liksom? Sen kan man inte som person orka att öppna och stänga varje dag. Det är jobb från 7-17.30 VARJE DAG. Det kommer inte att funka,men jag är inte där då,så nån annan får ta smällen.
Det är sånt som jag inte vill gå och tänka på och hjärnan snurrar omkring. Så därför är det bättre att jag slutar......


Igår fick vi hem marsvins buren. Så nu fattas det bara marsvin...heheh
Ska sätta mig idag och ringa runt och höra vem som säljer och kolla priser osv. Jag vill ha 2 flick marsvin. Nonno och Adiane har redan döpt dom. Dom ska heta Anna och Lisa ,efter tjejerna i Bullerbyn. Nonno ville att hennes skulle heta Bosse,men det kan ju inte en tjej heta.....hahhah
Det är ju tur att man har sin familj,så man inte går under helt=)

Sanslöst trött - nattsömn goodbye

Jag tror att om man blir konstant väckt på natten,så kan det jämnföras med tortyr. Det är ju inte ett par ggr man blir väckt utan hela tiden. Jinans 3 vaknade ,då hon ska ha välling på natten,är min kropp inställd på. Det klarar den av,men sen vaknar ju Nour och Adiane minst lika många ggr dom. Jag går upp från min sömn,kanske en 9-10 ggr per natt. Det är inte konstigt att man inte mår varken fysiskt eller psykist bra. Jag känner att jag inte kan tänka normalt längre. Utan jag går mest runder och spyr ut svordommar,vilket inte är så nice!
Inatt möttes jag och Khalid i köket. Vi konstaterade att ingen av oss hade fått sova. Ja,att vi möttes i köket låter kanske konstigt,men jag ligger ju på soffan. Jinan har ockuperat min säng och bäst för mig att ligga i vardagsrummet så är jag nära stora tjejerna när dom skriker efter mig på natten. Annars väcker dom väl hela huset.
Vet ni vad,jag tror inte att det är nånting som vi gör fel,för att det blivit så här. Typ när man är på bvc osv så ska dom alltid analysera vad vi gör och vad vi kan göra bättre/annorlunda. Det kan ju tänkas vara i välmening,vilket det säkert är. Eller när vi ju till barnpsykologen när Nour var liten,som konstaterade att det var fel på oss och att Nour mådde jätte bra av att vara vaken hela natten och sova hela dagen...........
Nä,som sagt jag tror inte att vi gör nånting fel,för Zache sov alltid så bra. Visst han somnade kanske i soffan eller vår säng och vi bar över honom i hans säng,men han sov alltid,hela nätterna igenom och han tillhör samma familj ju=)
Mycket av våra problem tror jag ligger i att vi har barnen för tätt. Nu säger jag inte att alla har samma problem som oss,bara för man har tätt mellan barnen. Nä,utan vår kombination,med barn som har svårt att sova på natten och att man har dom så tätt att inte ens det stora barnet har lärt sig att sova en hel natt,innan man har fått ett nytt barn osv. Det är nog vårt problem.

Just nu är det för mycket för mig med allt. Kaos hemma med Adianes trots som utspelar sig som så att hon praktiskt taget skriker från det hon vaknar till dess att hon somnar på helgen och på vardagarna skriker hon från det vi hämtar från dagis till dess hon ska sova. Det är väldigt psykiskt påfrestande att gå i skrik HELA tiden! Det går varken att trösta henne,eller att lirka fram vad hon egentligen vill,nä hon bara skriker.
Sen är det ju bara skit på jobbet.........så mycket skit,tissel o tassel att jag bara vill spy.
Sen så är ju hjärnan på högvarv och vill hitta ett annat jobb oxå. Så just nu så har jag en psykiskt ont i magen känsla hela tiden. Hatar det!!!
Nu har jag 10 veckor kvar på jobbet,må dom gå snabbt.

Så är jag osocial och inte så trevlig,så vet ni varför......

Knäckebröd dansenJa,nakenhet in public är emot mina principer,men detta är ju bara så bra!!

Jag skrattade o skrattade;)

Så...

Nu har Nour fått lunginflammation igen och Jinan har öron inflammation=( Trist med alla dessa sjukdommar! Som tur är så är tjejerna inte så påverkade. Nonno har redan vaknat idag och konstaterat att hon är frisk;)
Idag ska vi ju på kalas till Jasmin som fyller 3 år. Jag tror att dom orkar det,en liten stund i alla fall. Alltså man fattar inte hur fort tiden går ibland........ Det är lite skrämmande.

Mycket skandaler på jobbet. Så mycket att jag inte orkar skriva ner dom. Men det tisslas och tasslas och inte får jag och Ulrika reda på nåt...NOPE! Vill bara att tiden ska gå ,så jag slipper tänka på det stället. Vill inte fylla min hjärna med dåligt tjafs,vill bara tänka positiva tankar om livet.

Har sökt lite fler jobb.......tyvärr är vi väl många som slåss om samma jobb,men jag hade varit glad bara jag hade kommit på intervju.

Så skönt att det är helg igen. Nonno hade oxå ett annat konstanterande i morse. Att mammas jobb var stängt idag och att mamma inte heller skulle på nåt möte,så då kunde vi mysa=) Det gillar vi! hhehee

Klecha-receptet

Mått i kopp: (spelar ingen roll vilken kopp,bara du använder samma till alla ingredienser)
 
3 mjöl
1 olja (vanlig)
1 socker
1 yoghurt ( vanlig)
1 tsk malen kardemumma
1tsk jäst ( pulver) blandas med lite vatten innan du häler den tillsammans med ingr.
Blanda först alla flytande ingr. sen mjöl, socker, kardemumma
Gör degen till en boll och smörj den med olja,
stoppa degen i en påse och låt jäsa i ca 30min

Fyllning:
hackade valnötter
socker (flor socker är bättre) annars fin socker
rosvatten 
lite kardemumma
blanda efter smak

Dadlar:
urkärnade dadlar, jobba med händerna så du får en fin och mjukare fyllning. 

180 grader i ugnen ,tills dom är färdiga


Fick receptet av en kompis för 2 år sedan.....tror ni att jag har bakat dom än. Nä!! Jag bara väntar på att få dom fint hemlevererade....hihihihi
 
 Stäng 
 
 Ta bort 

Att orka....

Kan någon ge mig en dos med kraft så jag orkar........är trött och har inte den minsta lust att gå till jobbet. Det rimmar ju dock inte med det jobb jag måste utföra.......vara med barn och stimulera och ge dom omsorg. Idag har jag bara ingen lust!!
Jag har 11 veckor kvar att jobba...........därför känns det lite som att jag har ingen lust att engagera mig i nånting. Sen är jag trött för att jag inte har fått sova ordentligt. Min stackars Jinan är sjuk,hon har feber och är allmänt förskyld. Egentligen är det väl inte så farligt med jag och Khalid är på helspänn hela tiden,för vi är rädda för feber kramp. Så det är inte så lätt att sova.

Jag vill ha varm sommar och många sovmorgnar=)

Klecha...

....är min absoluta favorit kaka=) Får jag välja mellan den och nån annan,väljer jag den. Eftersom jag inte kan baka dom själv och dom man köper i affär inte är så goda,så har jag sällan ätit dom.
Nu har jag en svägerska som skickar hit sånna goda kakor var och varannan dag. Hur ska detta sluta?? För jag bara måste äta dom *mums*....hehehh

Idag då -.....

Har varit i hbg med alla 3 barnen. Köpt skor till Jinan och sen var vi och köpte presenter till några flickor som snart ska fylla år och sen en baby present oxå, till några som fått en pojke. Alltid kul att köpa pojk kläder,när man inte får det tillfället så ofta.
Sen stannade vi till hos Ulrika på en kopp kaffe i trädgården,fint väder!!

Nu har tjejerna sovit en stund,så nu blir det nya tag med lek osv...hehhehe

I need a bike!!

Höganäs är liksom inte gjort för att åka omkring i bil. Inte i min bil i alla fall,med obefintlig servo=(  Folk är överallt,alla parkeringar är alltid upptagna och ofta får man köra omkring ett tag innan man hittar en parkering.
Jag drömmer om att kunna cykla och uträtta ärenden,gå in i affärer på ett smidigt sätt. Men inget är smidigt med bil,i denna stan!!
Fixa en cykel då,tänker ni väl..........men mina barn då?? Var gör jag av dom? Jag kan inte ha 3 barn på cyklen ju...hihih.
Helst hade jag velat ha en sån här: http://www.christianiabikes.dk/galleri.php  men det är på tok för dyrt.
Är det någon som vill skänka mig en sån cykel? Tas tacksamt emot,helst innan sommaren.
Det är många som har sånna här i Viken där jag jobbar,så jag har ju sett hur pratiska dom är. Men den inkomsten som dom människorna har,den har jag dock inte........

Tröttis...

Har inte orkat blogga på ett tag. Jag är trött för fullmånen är ju här. När det är fullmåne,då sover mina barn väldigt lite,eller väldigt oroligt. Så i tre nätter nu,har jag knappt sovit. Sen jobbade jag till halv sex igår och sen personal möte direkt efter det,så kom hem sent. Och idag börjar jag jobba kl 7.......så känner mig lite sliten. Har inte träffat barnen sen igår morse och kommer inte att träffa dom förrens i eftermiddag. Jag saknar dom.......

Har nog en jobb grej på gång. Igår ringde en kvinna och verkade intresserad av mig och mitt utskick av CV osv. Jag kännde genast hur jag blev på gott humör när jag hade pratat med henne. Någon var intresserad av MIG! Hoppet är inte förbi....... Någon tyckte att JAG hade en bra utbildning och bra erfarenheter. Någon sa att dom letade efter precis sånna som MIG till deras jobb. Så himla roligt=) Kan det kännas bättre?!

Ahhhh.....!!

The show must go on.....

http://hd.se/hoganas/2009/04/03/ingen-loesning-foer/

read it!

Softa en lördag!

Jag tänker ha en soft lördag. Bara umgås med mina tjejer och ha skoj=) Ska träffa lite vänner och fika lite nu på förmiddagen,men annars ska vi bara ta det lungt.
Nonno och Ghusoon,är ju radar paret här ute på gårdarna nu. Nonno hon styr och ställer med kompisarna,även dom som är äldre än henne. Lite komiskt att se;) Adiane går ut emellanåt,annars så sitter hon i fönstret som en polis och berättar vem som inte har mössa på sig eller vem som leker med vem osv.

Stackars Jinan,hon hade trillat i asfalten på dagis. Helt uppskrapad i ansiktet och en jätte bula. Ser helt hemskt ut. Vid sånna tillfällen önskar jag att jag hade varit med henne,så jag hade kunnat trösta henne.

Skönt på jobbet nu när det blivit fint väder. Man kan vara ute mer med barnen och bara njuta=)

Efter mötet

Mötet gick dåligt!! Rektorn och utbildnings förvaltningen hade ju redan bestämt sig för att behålla läraren. Men jag tyckte ändå att alla fick komma till tals,men det tar tid när man använder sig av tolk osv. Rektorn anser att läraren inte har gjort nåt fel. Han anser att dom bara har diskuterat hurvida man vill bära slöja eller inte. Och hur man gör i olika länder.
Jag vet att detta inte är fallet,för att hon har många gånger lagt sig i privata angelägenheter och pressar barnen osv.
Angående om Zacharia och några andra barn som inte är berättigade till arabiska,så hänvisade rektorn till att arabiska inte får vara ett nybörjar språk för barnet. Men jag tycker inte att det är det. Zache är 10 år,han hör dagligen arabiska hemma. Han förstår allt,men har själv svårt att uttrycka sig. Han kan några meningar och många ord,men det är väl det arabisk undervisningen ska hjälpa honom med,att utveckla språket?!

Dom påpekade flera gånger att det är vi som föräldrar som väljer om våra barn ska bära slöja eller inte. Jag påpekade att det kanske var barnet själv som väljer vad hon vill. Då sa rektorn att vi ska vara aktsamma,om barnen väljer slöja. Undras vad han menar med detta?? Jag fick inget vettigt svar.

Har inte mer tid nu,om jag hade skulle jag skriva mer.

Summan av allt detta,är att de flesta,om inte alla kommer att ta bort deras barn från arabisk undervisning.........då borde ju inte hennes tjänst finnas kvar så länge till ändå.Rätt till slöja-för alla-i skolan

Har knappt kunnat sova. För i min hjärna snurrar det saker. Läs här : http://hd.se/hoganas/2009/04/02/sloejbraak-paa-tornlyckeskolan/
Jag har vetat om att vi ska ha det här mötet i 2 veckors tid nu. Nu är jag laddad,så arg och upprörd. Jag har inte tyckt om denna arabisk lärare sedan jag träffade henne första gången,när Zache började 6 års grupp. Vi har varit i ett antal möten med henne,där hon hävdar att han inte har rätt till arabisk undervisning,för att han är så dåligt på det. Det borde ju snarare vara så att han skulle då behöva mer undervisning tycker jag. Ett tag jobbade hon oxå på tjejernas dagis,där hon hela tiden påpekade för mig att Nour inte förstod henne när hon pratade arabiska med Nour. Jag hade då verkligen inte bett henne prata arabiska med Nour. Till saken hör att Nour alltid har varit sen med talet och detta var just när hon hade börjat prata nåt sånär bra,svenska. Inte ställde jag nåt krav om arabiska,men denna lärare vill bara påpeka.
Hon hatar alla oss slöjbärare och visar det rätt så öppet. Denna flicka som det skrivs om i artiklen,är inte den första. Jag vet en flicka som kom hit från Irak och hade slöja på sig,som hon senare tog av,för att denna läraren var på henne om hur fel det var. En annan flicka tog på sig slöja för ett år sen och har ständigt fått höra hur fel det är och att hon behöver inte ha det förrens hon gifter sig. Denna flicka spelar fotboll och pingings på fritiden och ingen av dessa tränare har någonsin undrat över slöjan,bara arabisk läraren. Dom svenska vanliga klass lärarna har varit bra och bara undrat om nån i klassen har frågor till berörda flickorna och sen har man inte pratat mer om saken.

Jag kommer inte att tillåta att en lärare kränker en elev på detta sätt!! Inte utan en kamp i alla fall. Jag HATAR orättvisor,som ni vet......så jag är så uppjagad över detta möte ikväll. Jag kan bara inte sitta  hemma och vara tyst. Jag har 4 barn som har rätt till denna undervisning,som dom ej kommer att få,för att dom är ju bara "halv-araber",som hon tycker. Sen så har jag 3 flickor som inte ska behöva känna sig kränkta i sånna här sammanhang,med tanke på att deras mamma bär slöja.
ARG!!!

RSS 2.0