Barnen

Ibland när Jinan sover,så kan jag sakna henne så mycket och vilja att hon vaknar. Hon är så mysig och sympatisk. Hon har humor tidigt,precis som Adiane hade och har. Man vill liksom bara umgås med henne. Tänk vilken lyx jag har,som har så fina och underbara barn. Tänk att alla (hoppas jag) föräldrar tänker samma om sina barn. Vilken underbarn värld. Vilken gåva vi har fått,som blivit föräldrar. Genom våra barn kan vi förändra världen  till det bättre genom att ge dom kärlek och vägledning i livet=)

Idag så lämnade jag Adiane utan blöja på dagis. Det hade gått galant,inga olyckor. Men när vi kom hem,så var hon nog bara tvungen att kissa på sig.......hahah Ja,ja,som det kan bli. Men jätte stolt var hon för att hon hade varit på dagis utan blöja.

Today is the DAY

Ja,idag har jag varit gift i 5 år! Ja det sägs ju att oppisite attracks...hahha....Det är jag och Khalid i ett nötskal. Så olika,men ändå så passande.

Idag gifter sig min styv syster...eller ja,dom är väl gifta nu för, cermonin skulle vara kl.15. Jag är inte där. Mycket för att man inte fick ta barnen med sig. Jag förstår dom,men var ska jag lämna barnen en hel helg. Dom gifter sig nämligen på Blidö, i Stockholms skärgård. Jag har ju ingen att lämna barnen till,för att alla andra i familjen är ju på samma bröllop........Ja,så det kan bli. Första svenska bröllopet man är bjuden till och min systers,så kan vi ej gå;) Trist,men sant!

Nu har den kommit......Jinans första tand. Wieee,vi får ju nästan fira det ;) Upptäckte det igår när vi var på Väla och åt. Tina frågade mig om hon hade fått nån tand,för hon var så grinig för nån dag sen. Så jag var ju tvungen att känna efter och där hade minsann kommit en tand och 2:an är på väg=)

Japp var på Väla igår. Fick handlat vad jag skulle till barnen. Skor köpte jag på maxi till dom. Mamman fick skor från skopunkten. Bara så underbart snygga. Nästa gång blir det stövlar......är lite svag för skor minsann....

Torsdag!!

Hm...fint väder idag med=) Jag har jobbat på bra idag med. Man får mycket gjort när min lilla bense-bula ligger och sover. Har precis skickat iväg ett religon uppdrag. Men känner att jag är lite trött i ögonen nu efter allt läsandet...hahah.

Ska åka till Ica sen. Måste hämta ett paket,handla lite och handla lunch till mig och Ulrika. Sen bär det ut till Ulrika för lite tjej snack. Det var längesen jag var hos Ulrika. Minns knappt....kanske när Lova fyllde år och det är ju mer än en månad sen.....Hm,får ta tag i detta nu och ge lite tid till mig själv och vänner. Har blivit lite annat nu på sistone.

Stod igår och tänkte...hur många bra saker kan verkligen hända på en dag?  och vipps så jag dåliga nyheter i mitt ansikte...jaja. Det är ju bara att ta tagi det och inte gröva ner sig. Jag ska bara försöka att se positivt på saker och ting hädanefter. Då mår jag nog bättre oxå.

På återseende

Tihiithi......LOL

I love Csn, and they love me.....hahha

Känns som att jag bara var tvungen att bli på bättre humör,för att saker och ting skulle falla på plats.
Nu ska jag kolla om geografin är rättad och sen är det bara att ta sig an religonen. Men det är mycket roligare än geo,så det ska bara bli kul. När man nu oxå ska få pengar för det,så är det en ännu bättre sporre.

På eftermiddagen ska jag ha Tina med barn här,på mellis. Jag har lovat att göra pannkakor, mums ska bli gott=)

Så härligt väder idag,att jag bara var tvungen att gå en lång promenad efter jag hade lämnat tjejerna på dagis och det var såå härligt!!!  Kroppen behöver röra på sig,för att bli en glad kropp!

Tisdag - I rule

Jag har jobbat på bra idag oxå=) Har skickat iväg mitt 2:a uppdrag på geografin. Alltså det är minsann inte lätt. Men tur att man tycker det är nåt sånär intressant,så funkar det bra.
Jag kommer att sakna att jobba vid datorn,när jag börjar jobba. Jag hade hellre velat ha ett jobb som inkuluderar dator. Har ni några på lut till mig?? hehhe
Vi har fått plats till Jinan nu på dagis. Hon börjar att inskolas den 19 januari. Ja,det e ett tag tills dess,men dock så går tiden fortare än vad man tror. Ska på ett sätt bli skönt att jobba.På ett sätt är det lite skrämmande.
Någon som har tips och vet om regler när man jobbar i Danmark.? Skriv till mig i så fall.

På återseende allihopa!!

Medvind,I guess!!

Känns som att jag har fått jätte mycket gjort idag. Pluggandet har gått smärt fritt...hiiihi. Jinan har varit så duktigt. Bara krupit omkring och roat sig själv. Låtit mamma jobba på. Så det är precis som det ska vara=) Ska strax hämta stora tjejerna. Hoppas bara att Nonno,inte fortfarande är sur på mig. Hon bröt ihopa totalt för att jag tvingade på henne en tunika o leggings. Alltså den tjejen e bestämd. Hon vill bara ha jeans och helst pojk kläder. Men nån gång kan väl mamma få bestämma,eller??

20 sept

Idag fyller min käre make år! Ja,och vi ska väl inte nämna hans ålder...för då blir han väl lessen;) Det han får idag,är inte mindre än ett barnkalas. Så grattis Khalid på födelsedagen =)
För 4 år sedan ,åkte jag hem från BB denna dag. Tänk 4 år är inte lång tid,men vi har ändå hunnit få 3 fina tjejer. Vilken lycka!!

Har flickorna i badet. Ja,inte Jinan då,hon kryper mest runder och kollar in allt hon kan hitta på golvet. Alltså nu krävs det mycket städning och moppning av golv,men hon hittar ändå grejer på golven....... När dom badat klart,så ska vi baka rulltårtor. Ja,ni vet...mina otäckt stora rulltårtor..hahhha...men dock goda=) Sen blir det gäster och annat skoj!!

Lala lala.....det e fredag....

Ja,så var det fredag då. Har varit en veckan med ännu massa ups and downs ang skolan. Ja,men nu tror jag att jag är på rätt köl. Har skickat in 2 uppdrag. Fick G  på geografin och VG på religonen. Religon läraren skrev att jag hade intilligenta svar. Det var nog den bästa komplimangen jag fått på länge=)

Så Nour fyllde år i Onsdags. Det var en jätte mysig dag! Hon blev glad för sina paket. Hon fick kläder och en sparkcykel av oss. Hon är så himla glad för sin sparkcykel. Roligt när man har träffat rätt. Imorgon så ska vi ha kalas här för kompisarna. Ulle har varit här idag och hjälpt mig eller ja...HON bakade kanel bullar och JAG rullade negerbullar. Så var arbetsfördelningen. Det var nog en jätte bra fördelning för annars hade det nog inte blivit några kanel bullar...hihih Så jag gjorde ju inte så mycket då ju;) Men men..... Det ska bli kul imorron oxå,när alla samlas och träffas.

Pratade med Csn,dom sa att dom har svar till mig i början av nästa vecka. Hoppas det!!

Nu e Khalid ute med barnen en tur och Saad lagar mat. Det luktar gott och jag börjar att bli riktigt hungrig. Ska bli gott med kvällsmat,minsann=) Jag ska passa på att vila,när man e lite ensam här hemma utan barn...skönt!

Csn...

Dom fick in mina papper 29/8. Borde dom inte ha hunnit handlägga mitt ärende då,kanske. Verkar konstigt,eller så har dom mycket att göra.

4 år

Imorron blir Nour 4 år. Tiden har gott fort och hon har blivit stor. Det är någont speciellt med ens först födda....9 månader

Imorron så blir Jinan 9 månader. Tiden har gått alldeles för fort och man frågar sig själv om man har tagit vara på tiden. Men det tycker jag nog att jag har gjort.


Adiane kan mata mig


sova gott hos Tina=)Jag har blivit stor!Fika daxJa,det är minsann inte så lätt att fika eller äta överhuvudtaget...när Jinan är med...hehhe. Hon vill ju inte missa nån fika;)

Bläää

Trodde att jag hade medvind. Pyttsan.... Alltså den där skolan driver mig till vansinne!!! Igår bröt jag ihopa här hemma,men det hjälper ju tyvärr inte. Jag var på skolan i fredags. En snäll tant hjälpte mig. Fixade och skrev in mina kurser så som dom skulle vara. Hon sa att du kan jobba på och skicka in uppdrag ändå. På måndag kommer dina kurser att vara inlagda. Hon tom ringde mig hem och berättade att det var klart osv. Så då trodde man ju att hon hade koll....... På lördagen var mina kurser inlagda. Jibba,vad göad jag var,allt så ok ut med uppdrag osv. Loggar in igår...och då var allt omkullkastat igen. Fel kurser i början till slut!!! Jag blir smått galen!!! Så nu har jag skrivit en lapp,tror ni att dom förstår den??? Får traska dit idag igen och trycka lappen i huvudet på dom.Kanske någon fattar då?!!

Ska lämna Jinan till Tina en stund idag. För jag ska ta en tripp till leksaks affären. Min kära Nonno fyller ju år på onsdag,så ska få ta på lite paket till henne. Jag längtar oxå till onsdag....hahhaha Ja,ens barn är det käraste man har=)

Ikväll....

Ikväll så är jag lite barn ledig. Ja,jag ska ju ha Jinan med mig,men det är ju ok. Khalid ska ha stora tjejerna och ta dom till moskeèn. Jag ska till Tina för hon har fyllt gammal kärring...hehhe. Hennes 25 skadefria år är över,säger hon......hahhah
Så vi är några tjejer hos Tina,som ska äta gott och bara mysa ikväll. Ska bli nice=)

Kärt barn...

...har många namn ,sägs det ju.

Ja,min stackars Jinan,blir ju sällan tilltalad,med just hennes till tals namn.

Det började när Nour inte kunnde säga "J",utan hon sa Ginan.....från Jenneh,till Genne. Till genne-benne........benne bula,eller bensan.
Så nu så får man höra här hemma "har Benne Bula vaknat" ? tex....... "Titta Bensan kan krypa" osv. Ja,jag säger det då,stackars barn.

Sen får vi ju inte glömma ursprungs smek namnet,som Tina gav henne, Big Bertha....... Hm...hoppas hon inte får men för livet ;)

Stjärnor

Ja,ja vi vet att vi är födda till att vara stjärnor. Vi har starqality...bara så ni vet;)

Tina - är vinnaren av Top model,eller möjligtvis Baren om det fortfarande hade sänts.

Ulle - är vinnaren av Top Chef,om det nu hade funnits den tävligen i Sverige

Ilona- är vinnaren av Idol,men det visste ni ju redan...

Ja,lite själv ironi får man ju ha!

Fredag

Jag vet inte om jag vågar att yppa det,men jag tror att jag känner en pust av medvind=)
Ja,förutom med skolan då ju. Men jag får ta mig dit idag och försöka få någon att fatta och få någon att hjälpa mig. För det verkar som att kunskpas forum inte fattar och inte hjälper mig......

Virr varr

För att ni ska  förstå.

Jag ska läsa 4 kurser denna termin,på heltid. Skulle först börja med samhälle B och sen C kursen. Det var ju helt omöjligt att få tag på Samhälle B boken,så jag var tvungen att kasta om i mina kurser. Börja med Religon B och Geografi A istället. Beställde böckerna.....men tror ni att dom har kommit ännu bara..... Men så får jag ett brev från biblioteket,nu finns min samhälle B bok.......och det är inte den kursen jag läser nu då ju. Ironiskt är livet ibland. Ovan på detta,så har inte kunskapsforum och Liber fattat att jag ska läsa dessa kurser för dom står fortfarande som "ej planerade kurser" på egna inloggnings sida. Jag börjar bli lite smått galen!!! Så förmodligen är inget rapporterat till Csn....eller vad tror ni....?!

Update

Fick ett mail från adlibris att mina böcker är försenade...... Hm,känns ju skitkul!! Ja,fast samtidigt så strular fortfarande Kunskaps forum och/eller Liber för jag kan inte se när mina uppdrag ska vara inlämnade........så det kan ju kvitta,eller nåt. Jag vill ju bara att det ska flyta på...men allt går i motvind. Jag fattar inte hur det blev så här faktist......

Hörde nåt oviktigt,spännande,hår resande igår............ Fortfarande så förstår jag inte varför mitt liv är så intressant...hahah. Det som händer skriver jag om här till allmän beskådan,så det är liksom inte mer än detta som sker. Thats it! Sen vad jag och mina vänner gör....det är sånt som alla andra gör med sina vänner(tror jag). Vi dricker kaffe ,leker med barnen,pratar om barnen,jobbet ,hem inredning ,kläder ,våra respektive. Men det är ju klart,har man inga egna vänner,så undrar man ju klart hur det fungerar....hahha...eller hur;)

Idag så ska dagis ha nån slags fest. Dom firar att enheten har gått över till intrapernad. Inget som jag tycker är värt att fira,men dom ska ju ha öppet hus och barnen skaha lite uppvisningar,så det vill jag ju gärna komma och titta på=)
På fredag så ska alla enhetens barn samlas på Tornlycke för att fira detta,samt att Tornlycke firar 10 år. Jag minns när skolan startade och vi hade invigning,för då jobbade jag där. Ja,så lite gammal känner man sig allt;) Ja,men i alla fall så hade Nour gjort en sån fin flagga som hon ska ha på fredagens fest då alltså. På en sidan var det svensk flagga och andra sidan arabiska flagga,så roligt att dagis verkligen engagerar sig. Men jag är verkligen glad över den nya arbisk läraren oxå,för hon verkar så engagerad. Hon är den första arabisk läraren(har varit 2 andra) som verkligen pratar med Nonno på arabiska. Ja,och hon förstår ju allt,så det utvecklar ju hennes språk. Hon kommer hem och pratar mer och mer arabiska nu =)

Ädelstenar ;)

Jag  och Khalid brukar kalla tjejerna för "pärlor" när dom är duktiga eller har gjort nåt bra. Då säger vi att dom är våra pärlor. Så då har vi 3 pärlor här och en oslipad diamant i Zacharia =)

Måndag...igen..

Idag har jag och Nour varit i Hbg. Hon hade tid hos audionomen och sen öron-läkaren. Hon fick OK stämpel på båda ställena.Så känns skönt att vi inte behöver fara dit mer.
Hon var jätte duktigt,så hon fick belöning med Mc Donalds efteråt =) Lite speciellt för henne att vara ensam med mig oxå,så bara det var mysigt.

Jag väntar med spänning på mina kurs böcker........Bara dom kommer nu nån gång då. Inte så lätt att plugga utan dom ju;)

Motvind!!

Ja,om inget annat,så har denna veckan oxå gått i motvind. Fast det kanske ni redan har märkt. Jag jobbar i otrolig motvind och nu vet jag faktist inte vad jag ska ta mig till.

Tänker nog inte blogga förrens jag mår bättre. För att slippa en del missöden.........


Onsdag

Så,nu har jag nog ordnat lite till skolan. Känns som denna karusell ALDRIG tar slut. Nu hoppas jag dock att det blir bra. Har fått kasta om i mina kurser eftersom jag ALDRIG kommer att få tag på Samhälle B boken. Totalt omöjligt ju.......!!
Så nu är det andra kurser som gäller,från och med på Måndag. Jag tycker att det ska bli jätte spännande=)

Fick bryta fastan igår. Har inte fastat idag heller. Hur ska man fasta/hur kan man fasta när barnen behöver en? Läxor ska göras,saker som måste ordnas med barnen. Läkar besök,föräldramäte på kvällen osv....... Jag fattar inte hur det skulle gå. 2 dagar och det funkade inte här. Jag måste ju vara vid medvetande och klara av barnen,eller??
Sen prata inte med mig om att sova på dagen......för det finns inte en möjlighet. Sen undrar jag,alla ni som vänder på dygnet och är uppe på natten och äter och sover om dagarna. Kan er fasta räknas?? Jag menar,så kan ju alla göra,och då blir inte fastan betungande.
Jag vet att jag låter hård. Men jag är fortfarande arg över vissa saker. Samt att jag är arg på mig själv.att jag tillåter mitt humör att skena iväg när det är Ramadan. Usch.......

Hur gör ni?

Hur gör ni som har barn och ska fasta i över 16 h?? Hur gör ni för att hålla humöret upp och inte vara trötta. Jag menar jag var ju bara uppe till halv elva igår,sen var jag ju tvungen att sova för att orka gå upp på natten och äta,samt för att orka gå upp nu på morgonen. Så det var ju inte mycket man orkade  eller kunde äta igår på dom 2 timmarna.
Man måste ju äta.....man måste ju sova för att orka med barnen,eller??

Tisdag

Vet inte men jag har varit så arg på sista tiden. Ja och inte blev det bättra av att fasta.......
Men är det så konstigt att man är arg,när allt går så dåligt.
Ja,det gick inte att fixa kurs boken. Så jag är tillbaka till ruta ett. Just nu funderar jag på att skita i att läsa över huvudtaget!!! Inget fungerar ju.....

Det gick inte att ordna Zaches glasögon igår,så vi måste åka in idag igen......åka med skrot bilen...Bläää!

Ja,som jag känner nu,så är jag bara arg och sur. Känner ingen motivation till nånting. Alldra minst till att fasta...men jag ska försöka så länge min kropp orkar.

Måndag

Så har jag då börjat att fasta idag. Det känns helt ok,än så länge. Men hungern börjar ju inte komma ordentligt förrens på kvällen ändå. Var uppe inatt och åt och drack,men sen hade jag svårt att somna om...så trött är jag. Skulle försöka att sova innan,men då vaknade ju Jinan förstås...heheh.

Ska iväg med Zacharia sen när han har slutat skolan. Vi måste åka till Hbg och fixa hans glasögon. Eller,ja beställa nya då vill säga.

Tror att det kan vara löst med min bok till kursen. Men jag vågar inte ropa hej förrens jag har den i min hand. Men om det nu ordnar sig,så tackar jag dig Ulle tusen ggr =) Har så ont i magen för denna bok........usch som det kan bli. Jaja,men nu så blir det nog bra.

Önskar er alla en bra och fin Ramadan. Hoppas att ni fastar ,ber och mår bra=)


Ramadan Kareem!

RSS 2.0