Budapest rulle

18 bitar                         175 grader                       15-20 minuter

Ingredienser:

6 st äggvitor
3 dl socker
100 g hasselnötter,finhackade
1 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 påse mandelspån

Fyllning:

4 dl vispgrädde
1 burk aprikoser
60 g blockchoklad


Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en stråle under fortsatt vispning. Blanda nötter,mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut massan i en klädd och smord plåt. Strö över mandelspån.

Grödda kakan lagom i 15-20 min,så den inte blir svår att rulla. Stjälp upp kakan på bakduk och dra försiktigt bort pappret. Låt kakan svalna och sedan kallna under en långpanna.

Vispa grädden hårt och bred ut den över kakan. Strö över aprikoser i skurna bitar. Rulla ihop kakan ganska löst. Ringla över lite smält choklad och låt rullen ligga med skarven nedåt i kylen i ca. 30-60 min,innan servering.

Kommentarer
Postat av: Ulrika

GOTT!! =)

2008-10-27 @ 18:22:02
URL: http://mayasmamma.blogspot.com
Postat av: yuma

denna ska jag prova,, verkar lätt.. eller???

2008-10-27 @ 21:23:28
Postat av: umzacharia

Jo,faktist,den var rätt så lätt och mums så god=)

2008-10-28 @ 08:46:38
URL: http://umzacharia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0