Halal- TV Kl.20.30 ikväll

Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El khabiry är tre svenska, muslimska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten i Halal-tv. I första programmet möter de bland annat Mona Sahlin. Foto: Marianne Earthy/SVT Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El khabiry är tre svenska, muslimska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten i Halal-tv. I första programmet möter de bland annat Mona Sahlin Foto: Marianne Earthy/SVT

De vänder och vrider på invanda tankesätt

Del 1 av 8. I premiärprogrammet ställs frågan om Sverige håller på att bli som Egypten. Khadiga tycker att Sverige förändras, mer och mer börjar hennes hemland likna hennes föräldrars. Tillsammans med Cherin och Dalia gör hon resan från Danderyd till Botkyrka, kommunen där hon vuxit upp. En resa från de rikaste till de fattigaste. I programmet möter de också Carl Hamilton och slutligen Mona Sahlin. Hur kunde det gå så här med sossarnas Sverige?

Seriestart: SVT2 måndag 3 nov 2008 kl 20.30: Halal-tv

Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El khabiry är tre muslimska tjejer. De är födda i Sverige och ser Sverige som sitt hemland men har definitivt åsikter om hur en del saker och ting fungerar i det här landet. Det finns förhållanden som gör dem upprörda och arga - ibland konfunderade och roade. I Halal-tv gör de nedslag i den svenska verkligheten, med humor och med allvar.

I åtta avsnitt lär tittarna känna Cherin, Dalia och Khadiga - från de engagerade diskussionerna på tv-redaktionen till diskussioner med makthavare och offentliga personer. Vi får följa med och dela deras frustration och ilska men även glädje. Ämnen som undersöks närmare under programserien är klass, jämställdhet, sex, alkohol och skönhetsideal. Andra frågor som tas upp är vad invandringen kostar, varför så många svenskar mår dåligt och idrott som religion.

Cherin, Dalia och Khadiga har en djup och levande muslimsk tro. Det har de gemensamt med en stor grupp svenskar. Men de är inte representanter för några andra än sig själva. I Halal-tv får tittarna möta tre individer som på olika personliga sätt vänder och vrider på ofta invanda tankesätt i Sverige.


Kommentarer
Postat av: Susanne

Läste om det i gårdagens hd och planerade in det i kalendern i mobilen, ställde in alarm och allt hahaha

2008-11-03 @ 15:20:35
Postat av: Susanne

Så, såg du på Halal tv? Vad tyckte du?Jag hade inte tid, jag pratade i telefon:):):)

Jag har läst på nätet om programmet, eller rättare sagt läst vad folk tyckte om programmet, och det verkade inte vara nån hit!?!

Det går säkert i repris nån dag... får kolla upp det:D

2008-11-05 @ 01:06:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0