Lördag morron

Ja,här sitter man då som vanligt ;)
Adiane kom till mig vid sex tiden,men jag fick henne att somna om. Sen vakna Nour....o henne får man inte att somna om. Så hon kollar på barnprogram o jag sitter här vid datorn. Har beställt böcker till fröknarna på dagis. Tänkte att dom ska få varsin bok och choklad i jul present. Lagom pris och lagom trevligt =)

Ja,så var det,då det här med schemat på mitt jobb. Som ni vet som känner mig,så klarar jag inte orättvisor. Jag är så starkt emot det,att det nog präglar hela min livs filosofi.
Schemat som min chef hade skrivit,var så orättvisst för mig och U. Men för M var det hur bra som helst,för hon hade inte fått en enda ändring. Så jag ringde min chef i torsdags och pratade med henne. Vet ej hur mycket hon fattade...för hon pratade bara om ekonomi och uppsägningar osv..... Vilket inte är mitt problem,för jag är inte sist in på det stället. I alla fall,så satte jag mig ner och skrev ett livärdigt schema för alla. Där alla får öppningar och stägningar. Alla får nån sov morgon och alla får nån tidigt eftermiddag att gå hem. Tänkte att jag ska inte bara komma med kritik,utan vara konstruktiv oxå,och faktist komma med en lösning.
Sagt och gjort ,så åkte jag till jobbet igår,med min lösning. Alltså jag menar inte att vi måste jobba,så som jag gjort schema,men jag tycker att det ska vara rättvisst. Men hon blev nog bara mer upprörd och började att prata mer ekonomi och att det går såå dåligt för henne. Alltså jag kunnde ej hålla mig. Jag höjde rösten,jag blev arg och jag grät!! Jag sa till henne att säga upp dom 2 vikarierna som är där,om det nu går så dåligt.......så kanske hon själv skulle börja jobba istället......så kanske det inte hade gått så dåligt. Jag menar,vad har jag med det att göra?! Om det ska bli uppsägningar,så kan hon meddela mig det dan det sker,inte hota mig med det innan.
Medans jag visade chefen schemat jag gjort,så nämde jag M:s namn flera ggr och tiderna osv. Tror ni att M ens gick fram och tittade,brydde sig överhuvud taget....... Nä,för hon vet väl att hon får igen som hon vill,som alltid.
Jag är inte intresserad av att börja jobba 12.30,om dagarna,för att M inte vill ändra på sitt schema. Tror inte att det är så lätt att lämna Jinan på dagis kl.12....för då sover hon middag. Alltså vem vill jobba 12.30-17.30.....??? Inte när det går att lösa på nåt annat vis.

Jag är så beviken och arg!! Jag vill ha ett annat jobb,så har ni nåt på lut,så hör av er.......


Så vad ska man göra idag då?? Jag vill hitta på nåt,men jag vet inte vad??
Ide torka......;)

God natt,jorden!

Update:

 Jag måste betala hela min el räkning...och det är redan gjort. Jag måste ha deras usla 90 dagars uppsägning oxå.

Jag fick MVG på samhälle B.....jag vet inte riktigt hur det gick till,men jag är tacksam =)

Nour har fått remiss in till ögon läkaren,hon får förmodligen glasögon...trist

Jag var på möte på mitt jobb i tisdags och min chef ska ändra öppet tiderna på mitt jobb,så schemat jag kommer att få ,är urkasst. Jobba mellan 7-18,är ingen höjdare.

Jinan har varit sjuk hela veckan i feber och krupp ,på nätterna. Stackars liten.

Jag är så trött fysiskt och psykiskt,så nu jorden går jag och lägger mig och stänger av telefoner,dator och tv. Hoppas att jag kan sova.

Byeeeee

Efter helgen...

.... då ska man väl vara utvilad?? Jag känner mig snarare mosad och trött.
För när man har 3 små barn kan man inte få sova ordentligt,eller äta,eller gå på toaletten eller sköta sin hygien. Tragiskt...eller hur?
Fast igår så stjälde jag åt mig lite tid och la mig i ett bad,så det där med hygienen är fixat;) Men jag vet inte om det var så avslappnade,när Nour och Adiane bankade på dörren i en halvtimme och skrek "mamma-mamma". Hm.....ja så kan det vara.

Idag så måste jag plugga,så det blir inget sova å dagen inte.Jag har betygsamtal på onsdag och jag vill att det ska flyta på bra.

Sen måste jag ringa vårt elbolag. Hur kan det vara att vi ska betala 3100KR i el,när vi bara betalar för hushålls elen. Inte värmen ju......  Vi bor i en 4:a. Mina grannar som bor i likadan lägenhet,betalar 1500kr,typ.Efter förra räkningen som var på 2500!!,så har jag varit mer sparsam på använding av sakerna här hemma oxå.Inte använt torktumlaren osv. Så hur kan den vara 600kr dyrare nu? Hur kan det vara så,att i avtalet med elbolaget,så står det att dom garanterar att alltid ligga lägre än det anvisade nätet (öresundskraft i mitt läge),men att min elräkning har gått upp med 2000kr på ett år??? Jag fattar det inte? Jag blir lite smått galen,när jag får sånna räkningar och inte fattar man uträkningarna på dom heller. Men nu har jag laddat hela helgen,så det blir inte skoj,för den som får mig i lurern där idag!!

En lördag

Ah ,vilken härlig dag alltså=)
Jag och tjejerna tog en lång promenad i förmiddags,runt i Höganäs och i lite affärer. Vi var i leksaks affären och flickorna var duktig och bara kollade runder. Ja,dom brukar inte be om nåt,för dom är inte vana av att få nånting ändå;) Bättre med tacksamma barn än bortskämda,vilket är mitt motto. Vi köpte i alla fall en bebis present.
Sen i eftermiddags var vi hos Ulle. Lite kladd kaka med grädde,fast Adiane kallar det grädd kaka....hon äter dock mest grädde oxå;) Sen var vi ute i snön och lekte en massa oxå.

Väl hemkommna,så blev det kvällsmat och sen skrev vi brev till Tomten. Eller,ja tjejerna kan ju inte skriva,så dom fick klippa ut bilderna från leksaks tidningen och sätta fast på papper och imorron ska det postas till Nordpolen. Dom var helt lyriska barnen...roligt minsann=)

Jinan hon är jätte duktig på att gå nu. Hon har minsann gått 10 steg på rad. Jätte roligt att se när hon kämpar på och koncentrerar sig=)

Kväll

Så nu finns jag på facebook,som alla andra dator galningar.

Hur ska jag klara mig utan min dator....när jag börjar jobba? Jag kommer att få abstinen....heheh

ARG!

Jag mår illa!!!
Fy fasen vilken skit som folk lever i. Såg ni uppdrag granskning nyss?? Om ni inte gjorde det,så leta upp den på nätet eller kolla in reprisen.
Alltså första delen av programmet....bryr jag mig tyvärr inte så mycket om. För jag tycker att när en missbrukare har straffat sig ur det sociala systemet,så får man på nåt sätt skylla sig själv. Kanske är jag hård,men jag har levt med det när inpå och jag känner "no mercy".

Men den sista delen med lägenheterna på Rosengård. Det är ju vidrigt!! Det värsta av allt att det verkar som ingen kan komma åt,hyresvärdarna som åtgärdar problemet. Kan man inte göra en polisanmälan??? Måste ju vara en sanitär olägenhet för alla?!
Jag menar grannar anmäler ju varandra för olika saker hela tiden. Ett exempel. I Viken där jag jobbar,finns ett hus som är rätt skabbigt. Grejer i hela trädgården och hela huset ser överfullt ut med saker...helt missskött alltså. Men det står ju ofta i tidningen att polisen har varit där och bett ägaren att fixa till och snygga upp och att det blivit polisanmälningar osv. Borde man inte kunna göra en polisanmälning mot dessa hyresvärdar på Rosengård. Det är ju inte mänskligt att låta barn bo så där. Vi har väl en barnkonvention för sjutton gubbar!!!! GRHaraghr....!!!!

JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD ÖVER ORÄTTVISOR ,ATT JAG MÅR ILLA!!!

Ännu mer foto...Små tjejerna väntar o väntar på fika,hemma hos Ulle. Så söta

Vi gav Tina prestations ångest,när hon skulle fixa lunch till alla. Men det gick ju hur bra som helst!! Det gick åt 30 fiskpinnar och 2 kg pommes...hahhah

Vi har faktist väldigt skoj när vi träffas,Ulle ,Tina och jag. Denna mamma ledighets tiden kommer jag att tänka ömt på,när jag har börjat att jobba igen........

Tisdag!

Det är så härligt att bo i Höganäshems lägenheter......hahah. Det regnar in och ingen som gör nånting åt det. När det regnar så som det gör idag,så regnar det in i vårt gavel fönster. Det har det gjort nu i några år och jag har bett dom fixa det. Men det enda som hände var att en snickare kom hit,tittade, och sa att han skulle komma en dag när det regnade ,så han kunnde se vad som var problemet. Ja,du det har regnat många ggr och jag har inte sett skymten av honom....... Mitt parketgolv är helt förstört och sprucket pga detta. För vi har ju inte varit hemma alla ggr det regnar....och då är det lilla översvämmningen här.

Läste i HD idag om dagiset som hade bestraffat barnen med att dom inte fick mellanmål. Det är hemskt,jag hatar sånt!! Men tyvärr är det inte enda stället som sådant förekommer. Jag har sett det,med egna ögon och jag tror inte att chefen för stället reagerade nämnbart. Det ska vara tryggt att lämna sina barn. Jag känner mig till 100% trygg på mina barns dagis,det är skönt!

Har skickat iväg mitt sista uppdrag på samhälle B. Hoppas att det blir godkänt och att betygsdialogen kan komma att bli så fort som möjligt. Jag vill bara bli klar!!!

Hoppas att det slutar regnar snart...för jag har ingen bil....och jag är inte såå road av att hämta barnen i regnet.......

The list!

Listan är tagen av nån annan...såklart har jag inte hittat på den själv ju;)


1. Tre namn jag lyssnar till:

Ilona och Lollo
2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag är så rolig=)
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Att jag kan bli "för ärlig" ibland.
4. Detta är jag rädd för:
Att barnen ska bli allvarligt sjuka
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Sömn,mat och egen tid(jag vill inte ha hela barnaskaran med mig på toa t.ex)
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Flyga flygplan,äta lammhuvud(som är specialitet för vissa) och ljuga för min man
7. Detta tycker jag om att göra:
Umgås med vänner 
8. Detta vill jag göra just nu:
Äta nåt gott
9. Bästa känslan:
Kärlek
10. Värsta känslan:
Maktlöshet
11. Egenskaper jag gärna vill att min partner ska ha:
"Outgoing",självsäker och familjär
13. Jag vill gifta mig:
Been there done that=)
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Byta jobb!!! Resa och uppleva barnbarn
15. Min käraste ägodel:
Hahahah,ska jag säga datorn...eller tvättmaskinen...eller TV:n,nån teknisk pryl är det;)
16. Något jag vill ha i present:
Fick jag igår......Christinas nya parfym,Inspire
17. Detta har jag på mig just nu:
Jeans och en klänning/tunika
18. Favoritkläder:
Tunika och jeans
19. Favoritdjur:
Nope...nada...gillar inte djur så mycket
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Soul och annan "negermusik",fast gillar det mesta
21. Favoritlåt just nu:
Wettexlasen....nä,skojar......Jolene med Dolly P
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Fysik,kemi,teknik o matte....inte mina vänner alls
23. Stjärntecken:
Skorpinjon
24. En bok jag gillar:
"Äcklig"....kommer inte på vad hon heter som skrivit den,men det är en självbiografi
25. En film jag gillar:
Kollar inte mycket på film
26. Tv-program jag gillar:
Dr Phil RULES!!!!! På dagen kollar jag på "Hem till gården" mesigt jag vet,men bättre än Days of our lives i alla fall.
27. Favoritdoft:
Just nu är det då Inspire
28. Detta äter jag gärna:
BIRYANI!!!! annars potatis gratäng
29. Dricker helst:
Bubbel vatten och kaffe
30. Favoritgodis:
Choklad
31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Jag behöver inte åka långt.....bara komma hemifrån lite,typ utanför 50 skyltarna
32. Färg på mina ögon:
Blå
33. Min längd:
153 cm...kort...I know it!
34. Jag tror på:
Allah
35. Jag spelar:
Inget....gillar att spela kort,men när ska man hinna det
36. Person jag beundrar:
Tina!!!
37. Så här bor jag:
I en 4:a med 6 andra pesoner
38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Hallå...min pappa är florist....
39. Det här tänder mig:
Ja inte såna här frågor iallafall
40. Det här gör mig avtänd:
Det sägs att barn är som ett enda stort preventivmedel.....är villig att hålla med ;)
41. Favoritfärg:
Grönt
42. Favoritcitat:

What comes around goes around!!
43. En hemlighet jag vet:
Berättar jag inte för DIG
44. Bästa present jag fått:
En språkresa till England
45. Senast köpta skiva:
Det var till Zache, Europs samlings skiva
46. Det jag är mest nöjd över mitt utseende är:
Jag är nöjd med hela mig,annar så hade jag väl ändrat nåt...heheh
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Svaret har ni på frågan innan.....
48. Udda förmåga/egenskap:
När jag var liten kunnde jag gå på tårna...det kan jag inte idag....
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Inget......
50. Vad lyssnar du på just nu:
Regnet mot fönstret
51. Vad har du gjort/ska du göra idag:
Hämta mina tjejer hos min pappa
52. Var är dina föräldrar födda:
Sverige;)
53. Vad är det senaste du installerade på datorn:
Sånt sköter mannen...jag har ingen aning
54. Vilken är din favoritresturang:
Har ingen favorit
55. När badade du i en pool senast:
I sommras
56. Har du varit med i någon skolpjäs:
Nä,tur är väl det
57. Hur många barn vill du ha:
Det är ju för sent att säga 2 hahhha
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om:
Gammal irakisk musik....Det låter som det går om o om o om igen........Man hinner ju dö innan dom e klara
59.Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet:
JA!!!
60. Vad har du för TV-kanaler:
Dom vanliga....inga arab kanaler,tack o lov ;)
61. Har du åkt moped någon gång:
Ja.
62. Har du busringt någon gång:
Ja.
63. Har du fått felparkeringsböter någon gång:
JA!! På min egna parkering tom
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump:
Nej aldrig!
65. Vilken plats är den längs bort som du har besökt:
Irak
66. Har du en egen trädgård:
Nej
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier:
Gillar inte tecknat
68. Kan du alla orden i nationalsången:
Självklart
69. Badkar eller duschkabin:
Badkar
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden:
Ser ju inte så ofta på film

71. Favortipizza:
Vegetarisk i alla dess former
72. Chips eller popcorn:
Chips
73. Vilken färg på läppstift använder du:
Använder inte läppstift
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång:

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling:
Nä och hade jag,så hade jag inte vunnit
76. Apelsin- eller äppeljuice:
Apelsin
77. Vem är den senaste som du åt ute med:
Tina my friend =)
78. Favoritchoklad:
Spelar ingen roll, ge hit!!!!!!!
79. När röstade du senast:
FÖrra valet
80. När åt du en hemodlad tomat sist:
Sommras
81. Har du vunnit en pristävlig
Nej
82. Är du bra på matlagning:
Ja,bara min man håller sig borta från köket så...hehhe
83. Klarar du att tanka själv:
Ja!
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går påreklamtevekanalen:
Nej och kommer aldrig att göra det heller
85. Pepsi eller coca cola:
Coca cola
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb:
Ja,på Mc Donalds
87. Vad är det du senast handlade:
Typ hela Citygross känndes det som....mat och blöjor och allt annat
88. Har du kräkts offentligt:
Ja,då.......på diverse flygplan,på Köpenhams flygplats och flygplatsen i Istanbul. Det är inte lätt att vara gravid o på resande fot.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:
Jag har redan hittat min käresta,så jag vill bli miljonär!!
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Nej
91. Har du ringt något betalnummer:
Japp
92: Kan man vara vän med sitt ex:
Kan man säkert,men jag är inte det
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast:
Khalid
94. Hade du mycket hår som liten bebis:
Nej
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar:
Har inget mobil svar,men har bara ett vanligt "lämna meddelande" på hem telen
96. Vad har du i din väska:
Plånbok,kalender,nappar,blöjor,tvättlappar,mobilen,Burkmat,pennor o hårklämmor
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig:

Borstar tänder
98. Vad har du att vara tacksam för:
Mycket
99. Var hittade du den här listan:
www.lasa.blogg.se
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Mina vänner=)


Dagen efter

Igår var en bra dag. Ja,den började med det nästan vanliga helg kaoset...... Tyvärr så är det svårt att ha 3 små barn. Men jag älskar dom av hela mitt hjärta,men ibland så känns det som jag kan ju inte dela mig på alla. Sen behöver Zache mig oxå. Han kan ju uttrycka sig,så han blir man ju nästan mest besviken på sig själv att man inte kan tillfredställa. Han kan säga typ "varför får aldrig jag sitta bredvid dig"??. Det finns ju alltid nån av tjejerna vid min sida,så han hinner tyvärr inte få sitt.
I alla fall,så blev det en kaos-tårta,som jag kallar det. Men det smakade ju bra,det är det viktigaste. Jag gjorde även taco med kött och kyckling,smarrigt. Nour och Adiane blev avlämnade i ornakärr hos min pappa,vilket dom hade längtat efter. Dom packade sin väskor tidigt igår o bara gick o väntade på att få åka iväg. Nonno sa att hon skulle sova hos morfar i en hel vecka...men det tyckte jag var lite mycket...;) På kvällen kom Tina,Ulle,Rawie och lilla Jasmin. Vi åt gott och fick oss några goda skratt. Det är ju tur att youtube finns.....=)

Men det bästa igår var nog att Jinan tog sina första steg,bevittnade av mig,Zache,Tina och Ulle. Så kul!! Kan du slå det Mea??? hahhah Det är ju så att Jinan och Mea (mammorna egentligen) har ju en tävling om vem som är först med vad......hahah LOL Tänk det skiljer bara 6 veckor mellan dom,men det skiljer sig så på vad dom kan. Mea har gått så tidigt, ja om hon håller i sig alltså,men ändå. Hon sprang nog nästa hem från BB....hahha Sen var hon tidig med att kravla/krypa. Medans Jinan mer har varit en social person,som gärna fikar och sitter med;) Det är underbart med barn och deras utveckling . Khalid var lite besviken för att han inte hade varit henna och sett henne,men sånt är livet.....hehe.

Idag ska jag bara ta det lungt. Var uppe rätt tidigt idag ändå,men skönt att bara få vara själv. Nu har Jinan vaknat och blivit påklädd. Jag ska strax ta tvätten o sen duscha. Ska nog åka till Ornakärr vid lunch tid nån gång. Hoppas att tjejerna har haft det bra,men det tror jag nog. Nonno hon ville bygga nåt,med hammare och spik,sa hon. Hoppas dom har gjort lite sånt.

Gissa ??

Idag är det min födelsedag!! Om ni vill veta när jag är född och hur gammal jag är ,så kan ni kanske lista ut det ,med hjälp av detta. För dessa saker hände i mitt födelse år.

# Björn Borg vinner VM i tennis.

#Ted Gärdestad vinner Melodifestivalen med bidraget Satellit.

#Första kvinnan tillåts officiellt åka Vasaloppet.

#Det blir i lag förbjudet att slå barn.

#Stig Bergling utlämnas från Israel till Sverige efter att i Israel gripits för misstänkt underrättelseverksamhet.

#Prins Carl Philip föds.

#Tipstjänst, nuvarande Svenska Spel, tillåts lansera ett nytt spel med en miljon som högsta vinst. Spelet får namnet Lotto.

#En ny borgerlig regering tillträder med Thorbjörn Fälldin som statsminister. Den borgerliga regeringen består av Centern, Folkpartiet och Moderaterna.

#Socialstyrelsen betraktar inte längre homosexualitet som en sjukdom

#Stig Bergling förklaras skyldig till spioneri för Sovjetunionens räkning och döms till livstids fängelse.

FotoKhalid med sina töser......i bakgrunden hägrar unibet....as alwayes ;)
Nour med sina dance moves...hon börjar bli farligt duktig. Jag kan inte för mitt liv förstå var hon har fått det ifrån ;)Min syster yster med alldeles för söta Jinan =)

Översikt på livet

Ibland skulle jag bara vilja flytta hemmifrån....... som inatt när alla 3 barnen är vakna och skriker och skriker. Men det går ju liksom inte att "säga upp" sig som mamma. Det vill jag ju inte heller...men jag vill att dom sk asova,så att jag får sova,så att alla är pigga o glada sen. Ja,ja min tid kommer väl,som sagt...om en sisådär 10 år;) Jag ser väldigt mycket fram emot det=)

Fick tillbaka mitt uppdrag,jag fick VG. Är nöjd för nu har jag fått VG på alla tre uppdragen o bara ett kvar. Så jag borde ju få G på hela kursen i alla fall. Jag är nöjd med G,behövs inte mer,inte för mig.

Hittade inga lucia kläder här hemma. Jag har letat överallt....dom kan ju inte bara försvinna. Där fanns lucia krona och allt i den påsen......Jaja,tog flickorna med mig till City Gross och dom valde varsinn pepparkaks klänning,så dom är nöjda i alla fall=)

Det har pratats om och bloggats om och haft debatt program om just Tv programmet Halal-Tv. Jaja...mycket snack för liten verkstad. Programmet är väl bra för att svt vill få in muslimska beslöjade kvinnor i tv rutan. Fast själva innehållet ger inte mig så mycket.....lite...lalal..blaha blaha program. Men det är kanske just det som är meningen att det bara ska vara lite lull lull och det är väl ok. Men att sen hålla ett debatt program huvida man ska skaka hand med motsatta könet eller inte....tycker jag är löjligt. Man får väl göra som man vill,alla tycker vi olika saker eller. Inte går jag o trycker kött i munnen på en vegeterian,bara för att jag tycker att man ska äta kött. Jag är muslim,jag tar i hand. Jag kan absolut inte tänka mig nånting annat. Där för mig är kulturen mer inpräntad än religonen. Skaka hand för mig,handlar om hyfs och jag gör det. Men jag gör inte det med en muslimsk man,för hans skull,för hans respekt. För jag vet att han inte är van vid att kvinnor tar i hand. Så alla är vi olika,med olika seder och bruk. Kan man bara inte respektera det?? Borde egentligen vara den lättaste saken i världen.
Men om man nu ska kritisera program ledarna,som inte skakade hand.....som ska vara så stränga i islam(som jag ser det),är det ok att säga "shit" och "fan" för........det förstår jag inte??!

Onsdag morron...=)

Inatt har jag fått sova!!
Jag gick o la mig efter Desperat Housewifes och sov till kl6 imorse. Det är ju GULD=) Barnen sover fortfarande,så jag har hunnit o klä mig,äta frukost och läsa tidningen,plocka undan disken och vika tvätt.....hahah. Ja,vi mammor kan vara effektiva=) Nu sitter jag här o ska kolla lite grejer.

När jag har lämnat tjejerna idag,så ska jag se om jag hittar lucia-kläderna. Tjejerna pratar jätte mycket om det.Men den ena dan vill dom vara nåt o andra dagen nåt annat......och jag vill inte köpa kläderna ionödan. Hemma har jag en tomte klänning och ett lucia-linne. Får se om jag hittar det,först och främst och sen får vi se vad som passar och/eller  om vi ska köpa nytt. Hm...vilka problem man har då.....

Sen måste jag bli klar med uppdraget idag oxå,har jag tänkt. Får se hur mycket Jinan har tänkt sova,det hänger mycket på det.Det är jätte svårt att plugga nu när hon är större och vaken. Hon kräver ju lite mer och sen så är hon och drar i tangentbordet hela tiden,vilket inte är så kul. Just nu är hon lite gnällig. Upptäckte att det  är en ny tand på G,så kanske det som gör ont. Annars så har hon kommit med nya trix(trix som nonno o adiane säger). Hon kan nu resa sig själv. Helt själv,utan att hålla sig i nånting. Hon kom på det för 2 dagar sen och sen dess övar hon med balansen jättemycket. Så snart kommer nog första steget. Det är så härligt att se hennes utveckling=)

Khalid var ju på utredning igår. Läkaren bedömde hans arbetsförmåga till 25%. Hm.....om dom nu kanske hade kunnat ge honom rätt operationer från början och inte bara låtit honom vara sjukskriven så hade han inte behövt vara sjukskriven i över 4 år. Alltså detta landet är sanslöst. Dom vill att alla ska vara friska och ha arbetsförmåga...men dom kan inte göra sjuka människor som kan bli friska med rätt behandling,friska..... En ding ding värld!!

Tisdag!

Så,nu har vi varit i hbg och Bense bulan har fått sin tbc-vaccination. Det gick ju nästan smärtfritt (säger jag som inte tog sprutan).
En sväng inom Maxi och handla hem lite grejer,som ska förtäras till helgen. Sen lite annat smått o gott...heheh

Nu sover Bensan och jag ska försöka att lägga mig på soffan en stund oxå,innan tjejerna ska hämtas. Jag är helt slut!! Jag undras när man ska få sova,sova ut på riktigt så man känner sig pigg igen....??? Typ om 10 år eller nåt ...

Idag då..

Ja,jag har satt igång med mitt  tredje uppdrag på samhällen. Ekonomin,ekonomi......buhu...jag är urless på diagram o sånt. Men det ska nog gå ändå=)
Känns skönt att jag ligger lite före ändå. Så om jag misslyckas så har jag tid på mig att fixa till det...hahha. Ja,men jag tror inte att jag ska misslyckas ,men ändå ;)

Ska snart hämta tjejerna.Vad denna dagen har gått fort....

Imorgon ska jag in till hbg. Jinan har tid på sjukhuset för sin tbc-vaccination. Känns skönt att hon får den. Jag tycker bara att det är synd att inte alla barn i Sverige får den. Eftersom man sett på senare år,så är tbc,spriden här igen. Det är ju inte så längesen,som vissa dagis där många blev smittade,för nån i personalen bar på tbc. Man kan ju lätt ha det ,utan att veta om det.

Khalid ska på fsk-utredning imorron. Han är förmodligen en av dom 30 000 som ska bli utförsäkrade innan jul. Jibbi,så kul livet kan vara... *ironi*

Så,mer än så är det inte hemma hos oss. Inget nytt och inget gammalt. Eller,det enda som är gammalt här är jag,för jag fyller snart år LOL....

Vaggvisa

En av dom finaste vaggvisorna.

Hm..Idol..

Alla som känner mig vet att jag har som hemlig dröm att bli super stjärna när jag blir stor;)
I alla fall,så kommer ju det inte att inträffa. Största publiken på min storhets tid var ju kyrkfolket en söndag och ett unikt tillfälle på hbg festivalen -99....hahhaLOL
Jaja,men i alla fall så brukar jag inte kolla på Idol,men man har ju inget bättre för sig på fredagarna ändå. Ikväll så hade dom rock -tema.

Detta är den låt som jag lätt hade valt. Passar min röst,som handen i handsken!!

Provar igen....


Fredag kväll

Har precis kommit hem från Tina. Bara tanka bilen och sen åkte vi hem.
Kom hem och det doftar ljuvligt gott av att Saad lagar kvällsmat. Kyckling ,potatis,ris, grönsaker osv.....oohh vad jag är hungrig nu.
Khalid på väg hem från Hbg med inhandlingen. Och diverse gott till kvällen.

Så underbart livet kan vara ibland=)

Torsdag!!

Fick tillbaka andra uppdraget på samhällen idag. Jag fick VG ,så det känns ok. Men kommentarerna som läraren skrev,blev jag inte klokare på......tyvärr. Känndes som jag blev mer förvirrad av dom...jaja.

Min syster kommer idag...eller ja vi ses nog inte förrens imorron,för hon kommer sent idag. Ska bli skoj o träffas lite. Hon längtar klart efter att träffa tjejerna.
Sen blir det nog familje middag i Ornakärr på lördag. Hm...ska ju bli spännande,det händer ju typ 1 ggr om året om man har tur .......


Jag  vet nog int eom mina öron klarar mer.....för nu trillar dom nog av ;)

Jag är kär!

Jaaa,jag är kääär.....i Jinan!! Hon är världens underbaraste lilla tjej som finns=)

Ja,visst e jag kär  i mannen och dom andra barnen oxå. Men Jinan hon är speciell,minsann =)


Nu är hon stor o duktig. Säger mamma och pappa. Kan gå runt ett bord om hon håller sig. Sen tycker hon att det är kul att gå runt med "lära-gå-bilen" oxå. Stor är hon...snart 1 år. Tiden springer iväg...


Halal- TV Kl.20.30 ikväll

Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El khabiry är tre svenska, muslimska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten i Halal-tv. I första programmet möter de bland annat Mona Sahlin. Foto: Marianne Earthy/SVT Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El khabiry är tre svenska, muslimska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten i Halal-tv. I första programmet möter de bland annat Mona Sahlin Foto: Marianne Earthy/SVT

De vänder och vrider på invanda tankesätt

Del 1 av 8. I premiärprogrammet ställs frågan om Sverige håller på att bli som Egypten. Khadiga tycker att Sverige förändras, mer och mer börjar hennes hemland likna hennes föräldrars. Tillsammans med Cherin och Dalia gör hon resan från Danderyd till Botkyrka, kommunen där hon vuxit upp. En resa från de rikaste till de fattigaste. I programmet möter de också Carl Hamilton och slutligen Mona Sahlin. Hur kunde det gå så här med sossarnas Sverige?

Seriestart: SVT2 måndag 3 nov 2008 kl 20.30: Halal-tv

Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El khabiry är tre muslimska tjejer. De är födda i Sverige och ser Sverige som sitt hemland men har definitivt åsikter om hur en del saker och ting fungerar i det här landet. Det finns förhållanden som gör dem upprörda och arga - ibland konfunderade och roade. I Halal-tv gör de nedslag i den svenska verkligheten, med humor och med allvar.

I åtta avsnitt lär tittarna känna Cherin, Dalia och Khadiga - från de engagerade diskussionerna på tv-redaktionen till diskussioner med makthavare och offentliga personer. Vi får följa med och dela deras frustration och ilska men även glädje. Ämnen som undersöks närmare under programserien är klass, jämställdhet, sex, alkohol och skönhetsideal. Andra frågor som tas upp är vad invandringen kostar, varför så många svenskar mår dåligt och idrott som religion.

Cherin, Dalia och Khadiga har en djup och levande muslimsk tro. Det har de gemensamt med en stor grupp svenskar. Men de är inte representanter för några andra än sig själva. I Halal-tv får tittarna möta tre individer som på olika personliga sätt vänder och vrider på ofta invanda tankesätt i Sverige.


Måndag morron!

Sitter här o grejar lite som vanligt. Jag har fått tillbaka mitt uppdrag och jag fick Godkänt! Det känns bra=) Så tänkte jag att jag skulle börja med det andra uppdraget,men som vanligt så finns det nåt tekniskt som strular.....ahhah.... Maila med skolan o dom skulle fixa det,men jag kunnde ej skicka in uppdraget förrens imorron. Det e lungt. Jag har suttit och läst i boken o studieguiden och skrivit ner det viktigaste ändå. Det blev en hel del,men det var faktist intressant. Ekonomisk politik...faktist kul,även om det kanske inte låter så. Allt är i alla fall bättre än Geografi...hihi...

Eventuellt så skulle jag o Tina åka in till Hbg idag. Men hon hade nån gubbe hos sig som skulle installera nåt. Hon visste ej när han var färdig.......Ja,det får bli snart om vi ska hinna,annars så får vi ta det imorron. Jag hämtar ju mina tjejer kl15. Sen ska jag var med på nåt informations möte/föräldramöte på dagis. Ska även försöka få tag på fröken till Jinan. För jag vill ha tiderna för inskolning. Ja,jag vet att jag är ute tidigt med det. Men jag behöver veta i och med att jag ska lägga upp skolarbetet oxå under den tiden.

Tomt på min msn lista. Ingen som är inloggad och ingen att chatta med....buhu.....

Kolla på kanal 2 kl.20.00 (tror jag det var) eller 20.30. Ett program som heter Halal-tv. Ska bli spännande och se vad det är för nåt.

Jaha

Mycket ska man höra innan öronen trillar av,sägs det ju.

Mina sitter där dom ska än,så dom tål nog lite till....hahahaa

RSS 2.0