Foto!!

Sä här kul hade vi hos Tina idag....hehhe. En helt lyckad dag!! Tjejerna gick dit och hem,jag blev helt imponerad. Adiane klarade sig utan att sova och allting tystande här kl halv sju. Dom var helt slut,efter en sån underbar dag.

image22
Nour

image23
Adiane

image24
Zacharia

image25
"Kodak moment"

image26
Jinan

image27
Mea och Jinan

image28
Osså sola lite.....

Ljuvligt

Alltså detta vädret är ljuvligt. Ännu ljuvligare är ju att dom säger att det ska vara hela sommaren. Jag är egentligen inte så glad för värme,men detta är helt klart bättre än en regning sommar. Längtar lite till sommar lovet och vi bara kan slappa. Då ska jag försöka att skjuta lite på tjejernas sov tider oxå. För som det ser ut nu,så somnar dom kl19. Det är ju jätte bra,men det är ju så skönt väder på kvällen att man bara vill gå ut. Så till sommaren(lovet) så ska dom helst vara vakna lite längre...hehhe.

Ska ringa Tina snart o höra om hon fixade Zaches present igår. Jag budade med henne,så hon skulle köpa en cd-spelar ,som vi ska ge honom. Hoppas att hon hittade den och att allt e fixat. Sen har jag ju fortfarande ingen bil...så jag får väl promenixa till Tina. Först måste jag ju bara duscha o bli färdig. Tjejerna har varit färdiga o påklädda sen kl7.......sanslöst. Här finns aldrig nån lugn o ro...hehhe

Lite bättre!

Nu känns allt lite bättre=) Khalid kom hem och tog tag i situationen. Men han har fortfarande inte pratat med Linda. Jag skickade ett sista riktigt pms meddelande,till henne. Jag vet att det var väligt onödligt. Men det var som bägare runnit över,för allt i alla år som hon har hållit på med. Så nu ska jag inte jamsa med längre...nä,speak my mind, är nya mottot. Ingen ska få sätta sig på mig,inte!!!

Nu har vi i alla fall gjort inbjudnings kort till Zache o han har delat ut dom. Igår så målade jag även askar som jag köpt. Fixade till dom,och la i presenterna. Det ska bli presenter till fröknarna på dagis. Dom blev jätte fina när dom var färdiga.

Fint väder till helgen!! Jag hoppas på att Tina slår upp poolen och att jag o barnen kan komma dit plaska...hehehe.

Tina min syster,min själsfrände,min oliktänkade vän....love you!!! =)

Mitti veckan,onsdag

Alltså jag är glad.Vädret är fint. Var på familia igår,köpte presenter till zache och fick 2 nya sandaler till mig. So far,allting bra.
Men sen så förstörde Linda hela min dag. Ja,och jag är än idag sur......kommer nog att vara det länge.....

Zache bor hos oss,vi har alltid haft hans kalas osv. Men detta året så har Linda sagt att hon skulle ha hans barnkalas. Det är ju bara att tacka o ta emot,att hon fixar. Vi har frågat om hon behöver hjälp,men nej det behövde hon inte.
Så igår messade jag henne,vilken dag kalaset skulle bli,men hon hade då inte fixat nåt. Han fyller år om 2 veckor.....  Sen så sa hon att hon hade ringt bus fabriken och ville ha det där,men hon ville att vi skulle betala....hm,nä tror inte det. Sen har det varit tjafs om hans present för han behöver en ny cykel. Men vi har inte råd med en ny,inte ens om vi delar på det med Linda,så vi har köpt en begagnad. men det var inte bra nog för Linda. Så hon ville att vi skulle köpa en ny för 1400kr och sen ha kalas på busfabriken för 1400kr. alltså,jag kanske låter snål,men vilket 10 åring får saker för 2800kr??? Ja,inte här i alla fall. Vi har 4 barn....hon har 2.... Kanske det är skillnad.
Det är inte det,men vi har gärna hans kalas här hemma. Det sa jag till henne. Så sista messet jag fick av henne,stod det att "bäst att vi hade kalaset här hemma,smidigast för alla parter". Ja,smidigast för henne,för då slipper ju hon ordna. Så nu måste vi fixa,bjuda och köpa hem grejer för ett kalas som ska vara inom 2 veckor. Detta hade jag velat veta för ett tag sen.

Jag är så jävla fed up med denna situationen!!!!! Allt hade varit mycket lättare om Linda inte fanns. Då hade det inte varit så mycket tjafs. Då hade vi fixat,så som vi vill och stackars barnet hade fått sitt kalas......

Var på utveckling samtal för Nour. Allt bra! Hon var en poppis tjej som har lätt för lek och kompisar och alla fröknar. En lättsam tjej,det är hon min Nour. Love you!!

Kolla in detta


http://www.youtube.com/watch?v=9ut8CQdbaIA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YamDoDK71DsJag visste inte ens att det fanns sånna här muskler...hehhe


Dikt!

Första gången

Ett barn,ditt barn
Håll henne varsamt i dina händer
Lyft henne mot din kropp,
så som du gjorde första gången
Andas och känn hennes doft,
så som du gjorde första gången
Se in i de oskyldiga ögon av ett barn,
så som du gjorde första gången
Sköt om och ge henne omsorg,
så som du gjorde första gången
Ge tröst, ge kärlek
Älska henne!


Burqini

Ahiida Burqini Slim-Fit
Ahiida Burqini Slim-FitBurkini Slim-fit är ledigare i passformen än Active-fit. Kommer i två delar.
1 595:-
Ahiida Burqini Active-Fit
Ahiida Burqini Active-FitBurkini Active-fit kommer i två delar.
1 595:-


Alltså,vem har råd med en såm?? Jag får väl sy min egen...men hur snyggt blir det...hahha

Update i maj

Har egentligen mycket att skriva om...men har inte orkat att blogga. Min Jenneh har fått öroninflammation,min stackare. Men nu har hon fått medicin och är väl på bättringsvägen.
Nour har kommit på att hon inte ska ha blöja på natten. Tyvärr är hon inte redo,för hon bara kissar på sig hela tiden. Så får väl sätta på henne blöja på natten igen....
Adiane kom på att hon ville bli blöjfri och hade ett stort ögonblick när hon sprang på toaletten och skötte både det ena och andra. Men sen så var nog inte trosorna och nyhetens behag så roligt längre. Så på med en blöja på henne igen;) Jaja,känner inte direkt nån panik.Vi har hela sommaren framför oss,som vi kan toa-träna.
Linda messa mig igår att Zache hade nån ny tjej,som bodde där vid Linda. Jaja,vad ska man säga om denna casanova till pojk. Han liknar sin pappa sååå...hehheh. På gott och ont!! Han bry sig knappt om kompisarna här på gården längre. Det enda dom killarna gör är bråkar med varandra eller typ leker krig. Zache han lägger tid på att fixa sig,klä sig och hänga med Miranda,hans stora kärlek som bor här. Men nu har han tydligen en ny då,där hos Linda. Hur ska det bli??...hahha..

Min syster kommer ner till nationaldagen. Jibbi!! Hoppas nu att det blir av och att hon kommer. Hon har inte ens sett jenneh........Ska bli skoj och bara få umgås med henne. Sen ska vi ju åka upp till henne på sommar lovet.

Fest i Höganäs på lördag med massor av invigningar. Jag ska ut en sväng med tjejerna och kolla läget i alla fall. Sen på kvällen är det tjej träff hos Tina. Barnfritt,så skönt!!! Behöver jag så mycket känner jag....Ja,eller Jenneh får ju följa med,men ändå. Dom där tjej träffarna är så viktiga,tycker jag =)

Alltså vad skulle dom säga om det dök upp en tjej i slöja på Idol audition?? Man blir ju sugen...hehhe

Studier

Jag fick VG på min kurs. Yihooo,så glad jag blev. En sten från mitt hjärta. Man blir liksom lite mer taggad,när det blir bra betyg,på nåt vis.
Så nu är det bara ett par kurser kvar,sen kan jag tittulera mig undersköterska oxå.
Hade ju varit kul att läsa till sjuksköterska. Eller kul är fel ord...det hade varit min största önskan=) men än en gång,spelar pengarna in. Vi har helt enkelt inte råd att låta mig läsa. Csn lånet är för litet,för att vi ska kunna leva på det. Sen vill vi verkligen inte ha fler lån heller.....på csn.

Men jag är glad i alla fall. Glad att jag har kunnat kombinera studier och bebis. Det var ett jätte bra beslut!!

Får man verkligen göra så här???

Höganäshem begränsar antalet boende per lägenhet

Nu inför även Höganäshem regler mot trångboddhet i sina lägenheter. Antalet personer per lägenhet begränsas i alla nya hyresavtal.Höganäshems nya policy

De här reglerna för antal personer boende i varje lägenhet gäller från och med den 7 maj:
1 rum och kök under 50 kvm: Max 3 personer
2 rum och kök under 70 kvm: Max 4 personer
3 rum och kök under 90 kvm: Max 6 personer
4 rum och kök under 110 kvm: Max 8 personer
5 rum och kök under 120 kvm: Max 10 personerHÖGANÄS. Flera kommuner har redan gjort det, bland annat Landskrona och Göteborg. Det är en av förklaringarna till att nu även kommunala bostadsbolaget Höganäshem begränsar antalet boende i varje lägenhet.

- I alla nya hyresavtal kommer det att finnas en passus om hur många som får bo i lägenheten, säger Höganäshems vd Jarmo Nieminen.

Beslutet har tagits av Höganäshems styrelse. Hyresvärdens motivering är att det sliter alltför mycket på en lägenhet om det är för många som bor i den.

- Toaletter, avlopp och ventilation belastas, el- och vattenförbrukningen blir högre och det får andra hyresgäster betala, säger Jarmo Nieminen.

Har det här varit ett problem för Höganäshem?

- Ja, det har dykt upp ibland, säger Jarmo Nieminen, som dock inte kan påminna sig att de har haft några fall med extremt många personer boende i samma lägenhet.

- Men jag ser det här mest som en information till hyresgästen om vad som gäller, förklarar han.

Han tycker att de gränser som Höganäshem har satts är väl tilltagna, till exempel max tre personer i en etta under 50 kvadratmeter och max 10 personer i en femma under 120 kvadratmeter. Där har Höganäshem följt andra större bostadsbolag som redan har infört de här reglerna.

Vad händer om ni kommer på att det bor för många personer i en lägenhet?

- Då kan vi hänvisa till den här klausulen.

Är det grund för uppsägning av hyreskontraktet?

- Det kan jag inte svara på eftersom det aldrig har prövats ännu. Men det kommer det nog att göra så småningom.
Jag var bara tvungen att skriva om det........ För jag vet ju redan ett par stycken som riskerar avhysning i så fall. Helt helt sjukt!! För så många familjer kan det ju inte vara som är "trångbodda" att det påverkar Höganäshems ekonomi. Just nu bor vi 7 st i vår 4 rums lägenhet. Tur då att vi inte ska ha fler barn då.......eller? Det är ju jätte svårt att få köpa ett hus när man har barn. Eftersom bankerna räknar att man ska ha 1500kr kvar per barn i månaden. Det blir 6000kr i vårt fall och sen ska man ha 6000kr kvar var per vuxen. Det blir 18000kr som vi ska ha kvar i månaden om,bankerna ska ge oss ett lån. Hahha...det kommer ju ALDRIG att ske. Hur är det då med de stckars familjerna som har fler barn än oss. Dom riskerar avhysning av Höganäshem och kan dessutom inte köpa ett hus.
Nä,fy attans för den politiken som förs nu. Blir så förbannad!!!!

La famillia

En fin dag i folkparken,igår. Tyvärr är den inte riktigt färdig än,men det gick bra att leka ändå;)

image17
Nour Fikar


image18
Pappa Khalid =)

image19
Jenneh =)

image20
Jag och Jinan!!


image21
Adiane fikar god bulle!!


Zacharia var ju oxå med,men han är ju inte stilla så långa stunder,så han är inte med på foto....hehhe


En fin dag

Försökte att får min dotter att älska broccoli pure.......dock inget jag lyckades med;) Ja,ja...jag tvingar inte henne. Det har gått så bra med den andra maten,så får göra nytt försök med ny grönsak =)

Har putsat fönster. Vet inte vad som flög i mig.....städning...hehhe. Ja,ja, nån gång får man ju ta tag i saker o ting!

Frida och Tommy ska gifta sig! Vi fick inbjudan förra veckan. Jätte roligt verkligen. Blev så rörd när jag öppnade inbjudan. Finns bara ett litet krux. Dom ska gifta sig på Blidö (stockholms skärgård) och man fick inte ha barnen med sig. Jag kan förstå dom på ett vis,men om jag tänker på mig själv så blir ja lite besviken,för då kan inte jag och Khalid gå tillsammans. Alla ska ju vara med på bröllopet,så vi har ingen som kan passa barnen. Det får väl bli att jag får åka upp själv......lite trist när dom ska gifta sig på min och Khalids 5 åriga bröllops dag. Ja,jag vet..... jag klagar lite.....men jag är verkligen glad för deras skull =)

Älskade barn

Vet ni vad jag älskar hos mina barn?? Ja,så klart allt,men mest av allt att dom inte är bortskämda.
Nonno fick en rostig gammal cykel av Tina. Den har både varit i Marcos och Gabbes ägor. En helt utsliten cykel alltså. Hon har tittat och beundrat denna cykel. Så igår så hade Saad köpt stödhjul till den. Ja,hon blev helt till sig. Alldeles uppspelt och ville bara cykla o cykla. I hennes värld så är denna cykel nog i ett helt glittrigt rosa skimmer. I alla fall så tittar hon på den med sådana ögon. Mitt älskade barn !

Är klar med kursen nu och ska ha betygsamtal på måndag. Är nervös faktist ,för jag tycker att det har varit lite svårt.... Men jag hoppas att det går bra. Har fått VG på alla uppdragen i alla fall.

Läsa böcker!! Har börjat att läsa igen...förstår inte varför jag slutar.Men tyvärr så räcker inte tiden till med alla barnen ibland. Jag får sån sinnesro av att läsa. Helt underbart!!

Drömmer

Nu har jag i 3 nätter drömt om att jag sk afå en dotter som heter Amne. Varför drämmer jag om det?? Jag känner ingen som heter Amne och det är inget namn som jag har tänkt på innan eller så. Sen har vi ju inte tänk skaffa fler barn heller(inte på dom närmaste 6 åren...hehhe). Drömmen känns så konstig.
Nu har jag ju köpt böcker av Sylvia Brown,hon som är med i Montel Show(alla hemma mammor vet vad det är för program). Det är en bok om drömmar osv.Får nog ta och läsa den=)

Stor o liten

Sen så har vi ju klart fler kompisar.
Jinans bästa kompis måste ju bara vara Mea.För dom träffas ju titt som tätt när jag och Tina fikar ihopa...hehhe.
Det skiljer bara 6 veckor mellan dom. Men ni lär ju se direkt vem som är Big Bertha ;)

image15

image16

Vänner är livet=))

Maya 3 år.

Idag så fyller Maya 3 år!! Hon är mina tjejers bästa kompis och hennes mamma är min bästa kompis.Smart vi har räknat ut det=)
Imorron ska vi dit på kalas.....längtar....

Så här kul har tjejjerna när dom träffas. image8
image9

image10
image11

Byta blöja tillsammans image12

Gå på toaletten tillsammansimage13

image14

Vänner är en bra sak att ha i livet!!

För och nackdelar

Vi bor ju i lägenhet. Det finns både gott och ont med det. Vissa saker märker man av alltid,vissa bara när det blir sommar.
Bra med att bo i lägenhet är ju t.ex att om nåt går sönder,så ska inte jag ersätta och laga,utan hyres värden. Här där vi bor,har vi både nära till skola och dagis. Behöver inte gå på någon väg med bilar för att komma till skolan.Super bra,för barnen kan gå själva. Trevliga grannar,som kommer med mat och kakor är jätte trevligt=)  Barnen behöver bara gå ut på gården,så finns det alltid barn att leka med. Och då finns det ju alltid nån annan mamma som oxå är där,så man får sällskap.Man känner sig absolut inte anonym när man bor så här.För det finns alltid nån granne som har "koll" på en. Om bilen är hemma osv.
Nackdelarna är störiga grannar. Alltså jag tror att vi stör minst om inte mer. Vi är ju så många och många små barn.Men varför ska det vara så lyhört??? Alltså på kvällen när mina barn sover,så sitter jag nästan på helspänn. Är det mina eller grannens barn som gråter??? Ibland är det så svårt att urskilja. Sen är det inte heller speciellt kul när ungdomarna uppehåller sig i trappan på kvällarna,vrålar skriker busar och det låter som att dom är i min hall och gör det.
Men det värsta av allt,är ju alla dessa barn som är ute o leker nu sent på kvällarna. Det är så varmt inne,att jag vill ha fönsterna öppna. Men varför,varför måste dom just alltid leka "dunkgömme" utanför våra sovrum. Det är stört omöjligt att somna barnen. Det är inte det,dom får gärna leka,men lek ute på gården,INTE vid husen!!! En dag kommer jag få tuppjuck och vråla på dom. Då kommer jag att bli ihåg kommen som den galna tanten som bor där på andra våningen....hehhe....

Oj då,missförstå mig inte.Det blev visst en del klagan. Vi trivs här=) Men om nån har lust att skänka oss lite pengar,så kommer ju inte vi att tacka nej till att köpa ett hus;)

Jinan hon är duktig tjej och äter mycket gröt nu. Den ger jag henne på kvällen och hon vaknar inte lika mycket nu. Bara 2-3 ggr,istället för varje timme som innan. Sen har hon smakat på potatis och majs pure,som hon duktigt smaskar i sig. Det äår en njutning att mata henne,för hon kladdar nästan inte alls=) Jag ,ska väl inte säga för mycket nu,för då börjar hon väl att krångla,men just nu så går det bra i alla fall och det är jag tacksam för.
Som sagt hon är ju så stor och hon behöver nog sig ett riktigt skrovmål för att bli mätt...hehhe Kanske maten kan hjälpa henne med det=)

RSS 2.0