Barnbidraget

Nu har dom tagit upp det. Behovs prövat barnbidrag. Det låter väl bra...men det man undrar är ju hur det ska funka i praktiken. Om jag hade fått bestämma,så skulle det se ut som ett bostadsbidrag fungerar ungefär. Att man får söka pengar utifrån hur mycket man tjänar och hur stor yta man bor på.Alltså i detta fallet,utifrån inkomst och antalet hemmavarande barn. Fast den gränsen som dom pratar om 20 000kr i månaden,är väl inte höginkomstagare....inte i min värld i alla fall??!
Sen måste man ju se till antalet barn i familjen oxå.För även om man är höginkomsttagare,så kanske man har 5 eller 6 barn och då behöver man ju kanske lite barnbidrag.
Så om barn bidraget ändras till nåt man kan söka,samma som ett bostads bidrag,då är jag för det. Sen så tycker jag ju då att summan oxå ska höjas,eftersom det kommer finnas många som inte kommer att få bidraget.Och jag tycker inte att regeringen ska kunna spara dom pengarna,utan dom ska betalas ut,till oss behövade =)

Kommentarer
Postat av: sarah

jag tycker det är fel att man ska behovspröva det. barnbidraget är ju barnets pengar och jag tror att om man behovsprövar det så kommer det kanske bli stämplande för dom som får det. dessutom finns det ju så många faktorer som spelar in...bla hur många barn man har som du skrev. kram

2008-03-27 @ 21:11:46
URL: http://jigartala.blogg.se
Postat av: Bahlool

Rätt svårt att sätta någon gräns för hur mkt man ska tjäna...och sätter de en gräns nu så kommer de bara göra den snävare i framtiden (ex med karensdagar och de allt hårdare reglerna för arbetslösa). Har man haft ett system som detta som funkat i många år så är det lika bra att behålla det.
Rätt roligt är ju att, vad jag förstått, att man drar ifrån familjer bidraget och ser det som inkomst om de lever på bidrag. Så barnet får ju inte verkligen behålla det när det är fattigt...

2008-03-29 @ 22:48:23
URL: http://bahlool.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0