Barnbidraget

Nu har dom tagit upp det. Behovs prövat barnbidrag. Det låter väl bra...men det man undrar är ju hur det ska funka i praktiken. Om jag hade fått bestämma,så skulle det se ut som ett bostadsbidrag fungerar ungefär. Att man får söka pengar utifrån hur mycket man tjänar och hur stor yta man bor på.Alltså i detta fallet,utifrån inkomst och antalet hemmavarande barn. Fast den gränsen som dom pratar om 20 000kr i månaden,är väl inte höginkomstagare....inte i min värld i alla fall??!
Sen måste man ju se till antalet barn i familjen oxå.För även om man är höginkomsttagare,så kanske man har 5 eller 6 barn och då behöver man ju kanske lite barnbidrag.
Så om barn bidraget ändras till nåt man kan söka,samma som ett bostads bidrag,då är jag för det. Sen så tycker jag ju då att summan oxå ska höjas,eftersom det kommer finnas många som inte kommer att få bidraget.Och jag tycker inte att regeringen ska kunna spara dom pengarna,utan dom ska betalas ut,till oss behövade =)

Ett test!

På barnakuten igår,träffade jag en sköterska med en gång. Hon var nog i min ålder(ung o fräsch då vill säga...hehehe) Hon började direkt fråga en massa.Har du konverterat till Islam helt o hållet?? Började fråga om mitt efternamn och Jinans namn...o en massa annat. Alltså trevligt att hon frågade,men jag blev helt ställd och glömde bort vissa saker jag ville och skulle frågat ang Jinan. Jag är ju inte ett vandrande utställnings objekt....fast det tycket nog hon.
Sen frågade hon "kan du hela Koranen"?
Nä,sa jag........
"Men har du inte fått göra nåt typ test för att bli godkänd",sa hon
Alltså jag ville bara skratta rakt ut.....vaddå godkänd,det är ju Allah som dömmer,men jag sa inget till henne.
Jag sa bara att det testet hade jag nog inte klarat ,för jag har ju inte läst hela Koranen...LOL

Islam är ju inte som Sveriges regering t.ex. Som vill ha test i svenska och samhälls kunskap,för att se om man blir godkänd som svensk medborgare.....Nä,i Islam är alla trogna välkommna=)

Sleepless

Vet inte,är jätte trött och borde sova,men kan inte.......
Nu säger jag det,fy fan för vår magsjuka!!!! Adiane fick tillbaka en släng av magsjukan igår och kräktes här på morronen.Sen verkade det dock bättre igen under dagen. Vet inte om hon tryck i sig en massa gott i Moskeen dagen innan,som inte hennes mage tålde,än?? Men sen så började det värsta...Jinan började kräka. Mammas bebis...stackaren... Helt slö,blev hon under dagen och det hon åt,det kräkte hon ut. Inte helt lätt att amma en magsjuk bebis.
Jag pratade med barn akuten och när det hade gått några timmar till,så åkte jag in till sjukhuset på kvällen. Hon hade nämligen inte kissat heller. Ett tips hur ni ska se hur bebisarna kissat är,lägg toalett papper i blöjan.Nu förtiden har ju blöjerna så bra uppsugningförmåga,så det är ju svårt att veta om dom kissat.
I alla fall kom vi in och en läkare kom till oss rätt snabbt. Han tyckte att hon såg rätt okej ut.Så pass okej ,att vi ej behövde stanna. Det vi skulle göra var att hålla koll om hon kissade(vilket hon gjorde när vi kom hem). Sen så skulle jag små amma henne.Typ var 5:e eller 10:e minut. Men hon har kräkts ändå.Jag kan ju säga,att jag inte har ammat henne var 10:e min inatt,men hon har ätit så ofta hon ville. Hon har fått behålla en del i magen oxå,för sen kom diarrèn. Fy vad ont hon hade i magen........Ja,jag förstår henne,för jag hade oxå jätte ont,hemska magsmärtor,när jag var dålig.
Nu sover hela huset...bara mamman som är vaken.jag som borde sova mest av alla.......zzz...zzzz...
Försöker passa på att äta nåt i lugn o ro i alla fall.
Hoppas att Jinan är frisk snart.Ska avboka våra grejor,som vi skulle ha gjort imorron.....

Magsjuka

Ja,nu har både jag och Adiane varit magsjuka oxå. Men lika fort som det kom,så var det över. Känner mig helt frisk idag.Förra ggr tog det en hel vecka innan jag kännde mig frisk eller hade aptit. Nu har vi haft magsjuka här 3 ggr sen i December.Inte klokt ju! Varje gång har jag och barnen fått det. Konstigt det där egentligen för jag har jobbat många år på Lilla Gul och aldrig blivit magsjuk och nu så blir jag det hela tiden. Men där har jag väl gått i samma baciller år ut och in. Nu är det mina barn som drar hem baciller ,som jag inte känner ;)
Är bortbjuden ikväll,får se om jag orkar gå dit. Hade ju varit trevligt att komma hemifrån.

Har glömt att säga Glad Påsk till er som firar det.Så nu är det sagt!!

Onsdag

Ja,hon vägde 6750g och var 61 cm lång. Hon är stor...hehhehe Dom andra tjejerna har vägt runt 5kg bara vid 3 månaders ålder.
Jag fick en "ok-stämpel" och var psykiskt frisk =) LOL

Nonno blev hemringd från dagis igår. Hon hade kräkt ner hela dagis...precis efter luchen. Stackars barn o fröknar säger jag bara...... Konstigt egentligen,för jag hade mer väntat mig att Adiane skulle bli sjuk i feber.....men det har hon inte blivit. Bara förskyld.
Ja,så nu är båda tjejerna hemma resten av veckan. Vilket e trist för dom missar påskfesten.Men men,det kommer fler ggr.
I alla fall så har inte nonno kräkt nåt mer än den gången,så det är vi glada för.

Tisdag 18/3

Idag åkte Haidar hem. Längtan och väntan efter hans familj blev för stor och han kunde inte vänta. Så migrationsverket kom och hämtade honom i morse,och han på började resan hem till Irak.
Klart är ju att vi alla är lessna över hans beslut.Men som jag vet så kommer han inte att ångra sig.Han är inte den typen och han var verkligen beslutsam.
Tråkigt är ju att man vet inte när man ses igen.Kan ju dröja många år........men det får vi ju inte hoppas...

Idag ska jag iväg med Jinan till bvc. Hon ska få första vaccinationen idag.Hon blev ju 3 månader igår.Hon bara växer o växer=) Det ska även vara ett sånt där "mamma-samtal". Där bvc sköterska vill ha svar på lite frågor,för att kolla av så man inte mår dåligt osv. Jag tror nog att jag får godkänt...hehhehe;) Känner mig rätt psykiskt frisk=)

Skrapa bilen och köra på en glasgata till dagis idag.......slutet på mars månad och jag vill INTE ha snö!!!

Bert o dom andra

Jag ska köra en "Bert Karlsson". Jag hoppars verkligen att Sanna Nielsen vinner. Många låter är bra och många kommer man att nynna på.Men Sannas låt,är det som har störst chans att vinna i Belgrad,så är det bara.

Jag sjunger så bra,att jag kommer att vinna Idol,men jag är så urkass på texter att jag förlorar Singing Bee.....
Sånt e livet ;)

Amma X3

Aldrig är man nöjd. Inatt har lillan sovit så bra så bra. Så jag nästan vill att hon vaknar nu.För nu så gör det spräng ont i brösten..... Behöver tömma lite...

Amma X2

Denna natten har varit mycket bättre. Jinan har bara vaknat 2 ggr och det är ju lite mer hennes normala rytm. Men tillväxt har det nog varit.För igår gjorde jag nog inte annat än att amma o amma. Så hon behövde väl det=) Nu på natten känndes det som att jag hade tillräkligt med mjölk i alla fall.


Denna veckan har varit nästan skrämmande perfekt.Har gjort alla saker som jag skulle.Träffat och ska träffa underbara personer. Jag är nästan rädd att nåt ska hända,när man haft en sån beskymmers fri vecka...hahha. Istället varför inte bara njuta av situtionen??? Men det är väl för mycket att ta i,för lilla mig.....
Förändingarnas tid kommer att ske nästa vecka hos oss.Men mer om det nästa vecka....

Amma amma

Hm,vad har nu hänt?? Jag som trodde att allt blev bra igen och att Jinan sov på natten som vanligt.men nu är det andra natten hon har hållt på och trixat. Inatt har hon ammat VARJE timme. Så när klockan var 5 ,tyckte jag inte att det var lönt att gå och lägga sig ens igen. Så lite sliten känner jag mig. Jag vill ju bara att hon sk asova så som hon har gjort innan. Då har hon bara vaknat en gång på natten.
Kanske jag har dåligt med mjölk på kväll o natt??? Ja,vad vet jag...

Listan

Snodde den från Bahlool....hoppas det är ok?!

25 frågor om mig själv..

1. Röker du? Nej
2. Snusar du?Nej

3. Skolkar du? Ibalnd när jag gick i skolan.Aldrig från jobbet.
4. Gör du frukosten själv? Alltid!!
5. Har du suttit i rätten? Nej
6. Har du slagit ner någon? Ja....
7. Har du pussat någon av samma kön? Ja
8. Har du blivit tagen av polisen? Jadå...på cykel,utan lyse...när jag var liten;)
9. Vad gör du när du blöder näsblod? Har aldrig hänt
10. När grät du senast? Oj då...vet inte.Ett tag sen...
11. Vem kan du prata med om allt?Min man
12. Har du solglasögon? Brukar ha i början av säsongen..sen är dom spårlöst försvunna.
13. Skriv en mening på engelska Do you speak English??
14. Vem kramade du senast? Min dotter Nour
17. Om du fick välja 1 önskan, vad skulle du önska dig då? Allt gott åt min familj
18. Vem hatar du mest här på jorden?Nä,hatar gör jag inte......
19. Vem älskar du mest?
Min man och barnen såklart
20. Vilken färg har du på tröjan just nu? Orange
21. Har du strumpor på dig? Jepp
22. Beskriv med 3 ord hur du känner dig just nu: Trött,förväntansfull och glad
23. Har du bärbar data? Nej...önskar jag hade
24. Använder du nagellack? Nej
25. Är du blyg? Väldigt,väldigt sällan....=)

Update

Idag fick Jinan hål i öronen. Det gick bra. Hon sov sig igenom första hålet...men sen vaknade hon såklart och då kom det ett litet vrål.Men det la sig på direkten när vi var färdiga och hon var påklädd igen. Känns skönt att det är gjort. Hon fick öronhänge,som var som små stjärnor med glaspärla i. Jättefina!!

Imorgon ska jag till Anna och hennes lilla Ellen. Det ska bli mysigt med mamma fika.Jag börjar bli väldigt duktig på det här med fika......hehhe.....
Sen ska jag inom Väla. Måste ha en vårjacka till Nonno.Sen är alla vårkläderna ordnade. Mycket grej det här,när man har 4 barn att fixa till. Sen kan det ju vara kul o bara gå o ta en koll själv på Väla oxå.Ett tag sen jag var där sist....

Var på kunskapsforum och fixade allt till min nya kurs. Med posten idag,kom mina nya kursbok. Verkar intressant...fast lite svårt. Men det ska nog gå att ta sig igenom=)

It`s all about the fotball....

Det finns 2 anledningar till att jag sitter här så tidigt,fotboll och skola. Min "kära" make har ju sån kärlek till fotboll,att det är trist att sitta uppe med honom på kvällen.Så jag gick o la mig tidigt. Därav vaknade jag tidigt idag. Sen så ska ju Zache ändå till skolan idag oxå,så jag var ju tvungen att gå upp. Trist att behöva gå upp ,när tjejerna är lediga. När jag ska göra nytt schema för tjejerna till dagis,så ska jag ha dom 5 dagar i veckan istället,fast kanske inte så långa dagar. Det blir bättre i och med att jag läser.Det har man märkt nu när dom varit sjuka ett par dagar o sen lediga måndag,så har det knappt blivit nåt dagis. Jag behöver mina studie timmar.....

Har lockat hit Tina idag.Eller ja,lockat är väl fel ord...vi kan inte vara utan varandra för länge. Hon och Ulrika,det är mina själsfränder,fast på olika plan;) Jag behöver en kaffe kompis helt enkelt........Khalid o Haidar kvalificerar inte som kaffe kompisar,för dom äter inte kaka och dom sitter inte och snackar världsliga ting med mig.Som kläder ,heminredning,jobb osv. Ja,och Saad är inte heller med....för han dricker inte ens kaffe *ler*.

Jag längtar tills påsklovet.För då kommer både Frida och Therese ner. Ska bli så kul att träffa Bella,som blivit stor tjej och börjat på dagis o allt. Sen ska det bli skoj att visa upp Jinan,för ingen av mostrarna har sett henne........

Har en del på schemat denna vecka,förutom plugg då. Ska på kunskapsforum på ons.Tänkte då oxå passa på att ta hål i öronen på Jinan.Det är dags nu för det.......Sen på Tors,ska jag till Anna. Ska se om jag hinner med en sväng på Väla oxå,för det är ju ändå åt samma håll. Sen fredag ska jag hem till Rawie på kvällen.Det ska bli jätte trevligt =)) Så det kommer att bli en skoj vecka,med massor inplanerat =))

Barnen

Jinan har nog varit inne i en tillväxt period,så som hon varit vaken på natten. Inatt har hon i alla fall sovit som vanligt,skönt är det. Men jag har fortfarande så ont,fast jag smöjer med purelan krämer. Pratade med bvc i frdags oxå,men tyckte inte att jag fick mycket tips där. Var och köpte NAN igår,men min lilla loppa,ville inte ta flaskan.Så jag fick fortsätta att lida mig igenom amningen....... Hon har börjat att "prata" massor.Hon tycker nog det är kul att höra sin egen röst,för när hon väl har börjat så slutar hon inte...hehhe
Adiane är ett sånt där stackars mellan barn som skriker för att få vår uppmärksanhet. "Jag skriker" går hon runt o säger...o ja det gör hon.Fast samtidigt har hon tonvis med kärlek som hon ger till oss. Hon är så kramig och pussig.Fast mest pussar,det får nog jag och Jinan. Men mysa o krama med,det gör hon med Khalid.
Nour hon har blivit så stor. Hon har börjat på gympa som hon säger.Fast egentligen är det kullagillets dans. Ja,så typ gammeldans.Fast när dom är så här små,så är det ringdans,med dans lekar. Passar henne utmärkt,för det är ju ungefär samma som dom har på dagis. Hon tycker att det är så skoj i alla fall.
Zacharia har sin första flickvän.Och jag hoppas att det är sista tills han gifter sig. Så mycket om och men med denna tjej.Men hon byter ju killar efter vädret eller nåt. Så Zache han har suttit och gråtit över henne.För att i nästa stund säger hon att dom är ihopa igen. Hon frågar i stup i ett om dom inte kan sova över.Vi har förklarat för Zache att vi inte gör så.Med kompisar ok,men inte med nån som han säger att han är kär i. Helst av allt såönskarjag att han inte hade nån tjej...men sånt är väl svårt att avvärja. Han är i mellanzonen,för att vara liten och ändå vet dom vad allt med kärlek innebär.Hm.....svårt det där.Men svaret är ju enkelt.Nour hade ju aldrig fått ha en kille sovandes över här när hon är 10 år,och då får inte Zache det heller. Här ska vi ha lika regler!!!

Usch...

Vi har hamnat i en knivig situation,här hemma. Hoppas innerligt att vi kan lösa det. Vet inte ens om vi kan lösa det,eller om man får förlita sig på andra. Jag hoppas inshallah på det bästa.........

Bläääää,att pengar kan ställa till det så!!!
Jag säger det än en gång,jag hatar FSK!!!

Svenskar har väl inga fördommar??? ;)

"Skåningar är dryga"

"Smålänningar är ogina"

"Göteborgare är ogina"

"Stockholmare är högfärdiga"

"Lappar är lata"

"Finnarna super"

"Finnar slåss med kniv"

"Danskarna är genytliga"

"Tyskarna är grundliga"

"Amerikanarna saknar kultur"

"Sydlänningar är eldiga"

"Araber är lata"

"Judar är giriga"

"Zigenare är tjuvaktiga"

"Japaner är grymma"

"Japaner är energiska"

"Svenskar är fördomsfria"

Igår och idag

Hade bokat upp Tina hela dan igår. Först fika på Ica...tidigt,tidigt.....med alla pensionärer. Sen boka tid på Kunskapsforum. Sen kolla runt lite i affärer. Hem till Tina på en andra sittning,med fika o kaffe. Sen ut på stan igen. Hämta barnen på dagis. Åka till Gläntan(öppna fsk). Sång stund och lek. Sen till kakboden för att inhandla till en tredje sittning med fika o kaffe hemma oss mig.
Ja,bara så ni vet,att fika det kan vi =) hehheh

Idag ska Ulrika komma hit,på frukost.Eller ja,hon ska ha frukosten med sig,för jag har ingen bil,så kan inte åka o köpa nåt. Det ska bli mysigt att bara sitt ai lugn o ro o snacka lite.

Men vad nu då???

Vad är detta för väder?? Det blåser storm vindar och bara regnar massor. Jag som ville ha vårsol........... När ska den infinna sig???
Känns ju inte jätte skoj,att behöva ta ut barnen i detta vädret,speciellt inte Jinan.Men är man tvungen så.
Snö,vill jag inte ha i Mars månad!!! Skulle ha kommit förr;)

Gott!!

Finns det nåt godare än stuvad broccoli,blomkål och morötter???
Det finns det såklart,men det är minsann godast i vegetarisk bemärkelse. Prova det på era barn....kan inte gå fel.Mina barn älskar det. Äts med ris till =) Man kan även lägga i palsternacka eller nåt annat sånt gott. Mums!!!

I rullning

Idag har min vagn varit i rullning. Det händer inte så ofta *skratt*. Jag är minsann Mrs lat oxå=) Vi gick till Zaches skola. Sen till min skola och gjorde min muntliga dialog där. Jag fick VG,smaka på den ni ;) Jag är mer än nöjd,eftersom jag bara satsat på G. Sen efter det till dagis och hämta tjejerna. Men det var faktist skönt att röra lite på sig. Speciellt i detta vackra vädret................Längtar efter våren!!!

Mrs easy going...

Ja,det är jag! Jag älskar empati ,kärlek. Jag hatar verkligen HATAR orättvisor. Men vad ger det mig. Bara mer och mer huvudvärk.
Livet hade varit så mycket lättare om alla tänkte som mig;) Varför bry sig,när ingen annan gör det......???

En Måndag

Barnen lediga från dagis. Vi åkte till mitt jobb,Lilla Gul. Lekte,fikade och pratade om väsentliga saker.
Åkte till Tina. Lekte,fikade och pratade om oväsentliga saker.

Kom hem och la mig och sov en stund på soffan. Väntar nu på Zache ska komma från skolan.

"En riktig vän,är den som vet allt om dig -men ändå tycker om dig"

Bad temper....

Idag är jag sådär arg,arg...fast kanske mer psykiskt utpumpad!! Det blir lite jobbigt när man somnar till bråk och skrik och vaknar till bråk och skrik. S¨å just nu är så arg så det flyger grejer runt omkring mig!! Varför kan inte bara mina tjejer vara glada och inte skrika så mycket?? Sen så sov Jinan så gott och fint hela natten från 8 igår kväll,till 8 på morronen,så hon har hållt på och amma och sutta hela dagen idag.....och det får hon ju;) Men jag har så ont,och har fått massa sår som inte läker,så amningen är ju inte den mysigaste stunden just nu........

Ska iväg på Me and I party,om en stund oxå. Kanske bra för mig att komma hemifrån en stund,så jag kan ladda batterierna lite.Men just nu har jag ingen lust att ge mig iväg.Men det brukar bli bra när man väl kommit iväg.

RSS 2.0