Namn

Så vad tycks: Nova-Lie eller Nellie?
 Vilket namn är finast?
Kommentera gärna varför ni tycker det ena eller andra är fint.

Sjuka.

Det var ju bra att jag har jobbat på med skolan och ligger lite före,eftersom denna veckan har jag ju knappt gjort nånting. Barnen blev sjuka,jag har varit dålig o kräkt. Ja inget blev som det skulle. Tjejerna va på dagis i tisdags,men på kvällen blev både jag o Adiane sjuka o kräktes. Så ingen mer dagis för dom denna veckan. Ja,sen är dom ju lediga på måndag o tisdag.Så vi ska inte dit förrens onsdag nästa vecka. Hoppas att kräkningarna börjar avta då,för det var mycket sånt ,sa fröken när jag ringde igår.

I alla fall så fick jag VG på mitt första uppdrag i kursen. Det känns bra. Bra eftersom jag satsar bara på G  i alla kurser,ändå. Jag vill inte ligga på o kämpa för höga betyg,när jag egentligen bara vill tenta av kurserna så fort som möjligt. Men om man får högre betyg så är ju det bara kul.

Ska försöka få tag på min pappa idag o höra om han vill komma hit en stund. Ett tag sen vi träffades,o tjejerna tjatar om morfar,så man får sår i öronen. hehhe....

Giftemål

Fok gifter sig till höger och vänster med folk dom inte känner. Haahahah,måtte dom ha trista liv,som försöker sig på det,som många andra har gjort och misslyckats med.
Varför ta nån okänd,som man inte känner,när det finns så många som man känner??

Ja,jag fattar det i alla fall inte........

Kasst

Nu är det jag som känner mig dålig. Trist...... Vet inte,men mår illa och har så ont i kroppen. Nån typ av influensa ,kanske. Vet inte,men emellanåt,så mår jag bra,sen bara kommer det över mig ibland. Jaja,hoppas det är över tills imorron.
Tjejerna är bra i alla fall och har varit på dagis idag=)

Stay away

Ja,omni inte vill ha maginfluensa,så stay away. Nonno hon var sjuk hela dagen igår. Kräktes o kräktes. Idag verkar hon dock bättre. Hon har fått behålla allt hon har ätit,även det sista hon ät igår,kobba. Så det verkar ju som att det bara var en sån 24h magsjuka.Hoppas det och hoppas att vi andra inte blir sjuka.
Ja,vi kan nog spåra smittan till hennes dagis och avdelning. För 2 andra tjejer som går på samma avdelning som Nonno,började oxå kräka igår......så det är väl där det kommer ifrån. Spelar ju mindre roll egentligen,men tur att dom har stängt imorron för planering,så kanske dom flesta har hunnit blir friska igen.

Update

Nu har vi ätit frukost. Ja,inte Nonno då....hon är så seg på morronen,att frukost för henne är vid lunch tid ungefär. Sen har alla tre tjejerna badat oxå. Efter badet gick Adiane in och la sig hos Khalid och somnade där. Ja...så är det när man går upp så tidigt som hon gjorde,fast hon kom i säng sent igår.....Då blir hon sådär trött.
Jinan somnade oxå efter badet. Men som hon gillar att bada den tjejen ,hon riktigt njuter,det är så härligt att se henne.
Nonno o Zache sitter i soffan och kollar tv. Vi får väl ta och hitta på nåt här snart.Kan ju inte sitta framför tv:n  hela dan....hehhe

Lördag

Ja,idag är det Lördag. Skönt....ingen tid att passa,men vi var ändå uppe tidigt. Eller ja,Adiane väckte oss alla med hennes illvrål. Vi måste strax äta frukost...jag är så hungrig.
Sen ska tjejerna få hoppa i badet. I eftermiddag ska vi till Åstorp. Bara vi tjejer,killarna få stanna hemma=) Det ska bli jätte trevligt. Hoppas bara att mina barn kan uppföra sig någorlunda ok,så man slipper bli arg på dom. Det har ju en tendens att ske lite titt som tätt,nu tyvärr.

Igår skickade jag iväg mitt första uppdrag på kursen. Hoppas nu bara att det blir godkänt oxå...... För det är ju en helt annan femma...hahhah. Känns skönt att jag redan har gjort det i alla fall,så jag ligger lite före. Ett måste när barnen är så små. fast till nästa kurs så ska jag nog ha dom alla dagar i veckan på dagis,för man missar mycket när dom är hemma.Jag kan inte läsa nåt då alls,tyvärr.

Rutiner

Inatt har alla barnen sovit bra. Det tog oss bara till torsdagen denna veckan,att komma in i rutin;) Bläää,är lite trött på att ha allt så inrutat,och ändå funkar det oftast inte. Men vi får väl belöning för det nån gång...om 3 år eller så,sa Khalid...hehhe.

Den enda som har vaknat än så länge,är Adiane. Ska snart dressa henne och väcka dom andra. Nonno kan var såå seg på morronen.Hon är så lik Zache och Khalid med det och det gör mig så irriterad. Själv studsar jag nästan upp och är rätt morron pigg. Adiane hon är lik mig på det. Undras hur Jinan ska bli???

Får väl sätta igång med vår dag  här då!

Plugggggg

Fy attans vad tiden går fort när man pluggar. fast jag har faktist hunnit med en hel del oxå,så jag är nöjd=) Känns skönt,eftersom man vet aldrig om barnen blir sjuka eller så och då hinner man inte med att läsa nåt ju..... Så bättre att ligga lite före .

Fullmåne

Så har vi då fått ännu ett barn som reagerar på fullmåne. Jinan,hon har tjorvat och grejat nu i 2 nätter,när det varit fullmåne. Hoppas att vi slipper det,denna kommande natt. Lite trist är det att ha henne skrikandes,när hon annars är så lugn. Samtidigt så kan ju ingen anna heller sova,när hon håller på.Så det blir ju en dålig dominoeffekt.

Plugg

Från och med idag,är jag skolpliktig. Så jag ska sätta fart,direkt jag har lämnat tjejerna på dagis och det ska bli så roligt.
Var på introduktion igår,och det var inte alls så svårt. Jinan var lugn för det mesta. Vaknade till och ville ha mat,somnade om igen. Så det gick bra,bättre än förväntat =)

Ack du skön

Ack du skön,slumra in
i bädden så fin.
Som blomman på en äng,
i en gungande säng.
Och Guds änglar de små,
breda vingarna ut.
Och kring barnet de står,
tills dess natten är slut.

Nervös

Jag är lite nervös inför imorron. Ska på introduktion på skolan,så jag kan lära mig dator programmet,jag ska jobba med. Säkert inget svårt. Men jag är orolig att Jinan ska vara lessen och gråta,behöva ammas osv. Då är det inte så lätt att lära sig. Hoppas att hon sover sig igenom hela introduktionen =)

Sen börjar jag på riktigt på tisdag. Då ska tjejerna oxå,börjar sitt nya schema på dagis. Hoppas nu bara att allt kommer att funka=)

Har läst igenom lite i min bok,och kursen verkar riktigt intressant. Spännande....

Bad bad...

Dålig kommunikation som vanligt. Jag var i moskeen igår....fast tyvärr ingen av dom andra kvinnorna. Jo, en var där,men hon kan inte svenska,så ,så kul var det ;) Ja ja,nu har jag varit där i alla fall . Jinans första besök där=)

Sömn rutiner

Ja,inatt sov min lilla stjärna från kl 12 till 07 imorse,utan att äta. Hon vakande då kl 7 åt och somnade om,och sover fortfarande. Men Adiane vaknade ju då......så blev ingen mer sömn för mig,men det gör inget.Jag känner mig utvilad ändå när man fått 7h på raken utan att amma =) Ja man ska väl inte gapa efter mer,men jag hade ju önskat att hon somnade vid typ 10-11 tiden på kvällarna istället för 12......för då är jag såå trött.. Men jag klagar inte!

Confession

Ja,jag erkänner det!! Jag ÄR beroende av negerbollar ;)

Fsk

Idag fick jag ringa och skälla lite på försäkringskassan=( Dom hade missat att betala ut barnbidraget för Jinan...och inte nog med det flerbarns tillägget oxå. Lite trist tycker jag...att behöva ringa. Vi fick för nån vecka sen,det där beskedet om att dom registrerat hennes ankomst och att barn bidraget skulle betalas ut,men ändå blev det så här. Jaja,i alla fall så får vi pengarna nästa vecka istället.

Jag gillar inte fsk som instans. När blev dom en bedömmande instans?? Förr i tiden så var dom bara en utbetalande instans. Nu så bestämmer dom om man får vara sjukskriven eller inte.......och massa andra grejor. Dålig stil!!

10:e

Idag är 10:e Muharram. En tid vi ska minnas,sörja,reflektera. Tyvärr blir det ju inte mycket "firande" här i sverige. Kanske i större städer....men nu bor man ju som man bor. Tror i alla fall att dom flesta ska träffas i moskeen ikväll och imorron blir det sån där traditionell mat när det är Ashura. Det är synd att man inte firar mer,för barnen får inte lära sig på riktig deras historia och imamernas historia. Zacharia vet lite grann,men inte mycket.....

Inshallah nån gång ska dom veta!

Jinan

Idag är vår Jinan 1 månad gammal=)
Var på bvc med henne igår och nu väger hon 4980g och är 55 cm lång. Ja,och dubbel haka har hon skaffat sig oxå;) Men det gör inget,hon är världens sötaste bebis i alla fall=)
Något som flera har påpekat är att hon har så markerande ögonbryn. Det har hon verkligen för att vara bebis. Så är det nåt som är perfekt på henne,så är det ögonbrynen...hehe;)
Tur för henne ju,så slipper hon samma som hennes mamma. Jag har typ helt vita,som lyser i mörker...hahha Trist!

Sover på nätterna gör hon fortfarande. Skönt att hon gör det =)

Dålig idè

Igår när jag skulle hämta tjejerna på dagis,så lämnade jag Jinan hemma. Första gången som jag lämnade henne. Tänkte att det skulle gå snabbt och hämta tjejerna. Men Nonno hon var trött och tjorvade och grejade. Jag blev helt sönderstressad och tänkte att Jinan hade vaknat hemma och inte killarna kunde trösta henne. Man vet ju aldrig.................
Långt om länge,så fick jag in Nonno i bilen och vi kom hem. Jinan hon var lika glad som när jag lämnade henne=) Tur var väl det =)
Men det gör vi inte om på ett tag ;)

10 år

Om vi går 10 år bak i tiden,då hamnar vi på 1998. Så här har det sett ut för mig sedan dess.

-98 Tog studenten,flyttade till Köpenhamn och jobbade där. Tillbaka hem igen....började jobba på skola

-99 Ett rätt så suddigt år;) Flyttade hem ifrån. Studerade... Skapade mig ett liv med min Khalid=)

-00 Detta året är kantat av flytt. Flyttade ihop med Khalid. Vi hann med Säffle,Forshaga och Höganäs på ett år. Starkt jobbat;)

-01 Fick mitt jobb på Lilla Gul(vilket jag är väldigt tacksam för) Fick mitt körkort! Zacharia flyttade hem till oss permanent.

-02 Vi flyttade till större lägenhet. Det är minsann det enda jag minns från detta år...hahhah

-03 Jag konverterade. Vi gifte oss =)

-04 Vi reste till Irak. I september föddes Nour.

-05 Ett mamma ledig liv. I december föddes Adiane.

-06 Ännu ett år av mamma ledighet =) Började bli lite trött på att gå hemma....Nour började på dagis

-07 Börjar jobba igen i februari. Adiane börjar på dagis. I december föddes Jinan.

Sen vad som ska hända detta året......ja,det får vi se.


Hade varit skoj ,om fler gjort sånna här listor. Tänk vad mycket man har hunnit med ändå och vad tiden gått fort. Lite skrämmande....

Nanny akuten =)

Jag och Khalid skrattade åt hela vår situation här igår kväll. Ja,vad ska man annars göra,om inte skratta. Vårt liv är ju som taget ur ett avsnitt av Nanny akuten...eller nåt. Ett barn somnar,nästa vaknar,bebisen gråter mamma ammar. Vi somnar om barnen ett par ggr varje kväll/natt,inklusive att vi har Jinan som vill äta.....bajsa..osv. Tur att Zache somnar av sig själv i alla fall LOL. Fast man får ju gå o kolla honom,så han inte smyg kollar tv,när det är dags att sova.

Ja,vi är som tagna ur Nanny akuten!! hehhe

Sopp Lunch

Just nu håller jag på att  laga soppa. Min goda grönsaks soppa=) Ulrika kommer hit efter hon varit på föräldra träff,så ska vi lucha ihopa. Skönt att sitta och prata lite i lugn och ro. Bara bebisarna som är här.

Har varit och lämnat tjejerna på dagis och har hunnit med en sväng inom city gross oxå. Tyvärr så träffar man på massa folk,som jag varken vill eller orkar prata med,men man är ju så trevligt att man ger dom sin tid ;)


Om Zache...

Nu åkte Khalid till affären,med båda våra huliganer...heheh. Skönt,för nu kunde jag städa upp lite här hemma osv. Jinan sover gott i sängen och Zache satte sig i soffan och tryckte sista negerbollarna. Mums....måste nog göra fler ikväll...hahha.
Han hade ingen läxa idag. Eller ,jo egentligen har han ju det,men han gör det hos sin lärare. Han har extra hjälp i läxa 2 ggr/veckan,vilket är jätte bra tycker jag. Skönt att dom har sådana resuser. Zache själv,är ju inte alls pigg på att gå i skolan. Han är redan skoltrött....som 9 åring...... Det är en kamp varje morgon som man ska få iväg honom. Jag bävar inför hans tonår.
Han kom ju på en grej igår. Han har klagat och klagat på oss här hemma för att han ej får gå på fritids(för där vill han ju vara,där finns ju kul grejer att göra). Men han har ju ej gått på fritids ,när han är hemma hos oss,nu sen han gick i förskolan,pga att jag är mamma ledig.Då får han inte gå på fritids,han är inte berättigad. Så hörde han då igår,när jag pratade med någon och sa att Nonno och Adiane bara får vara 3 dagar i veckan nu när jag är mamma ledig igen. Då tyckte ju Zache att han enbart skulle gå 3 dagar i veckan till skolan. Ja,lite finurlig är han ju allt;) Han tyckte det var så orättvisst att dom skulle få sova länge idag,och han måste gå upp...... Men så är livet.

Studera

Jag ska börja studera nästa måndag. Hm...undras lite hur det ska bli. Mitt störta problem just nu,är att min handledare inte har skrivit nåt intyg till mig,om hur mycket jag läser. Har jag inget intyg,så får jag ej lämna tjejrna på dagis och har jag tjejerna hemma,så kan jag inte läsa nånting. Jag ska vara glad om jag kan gå på toaletten eller ens äta,när dom är hemma,än mindre studera. Får se om jag får nåt brev om det,denna veckan. Så kanske jag hinner ordna med dagis oxå=)

Dagens citat

" Svenskarna tycker att invandrarna har för många barn. Invandrarna tycker att svenska barn har för många föräldrar".

Dagens citat kommer från min pappa....LOL

Söndag kväll!

Jag var snabb och gjorde en negerboll(ja,så heter det i min värld) smet. Så nu sitter alla dom 3 stora barnen på Zaches rum och tittar på "Hitta nemo" och äter negerbollar. Tänka er......det är tyst några minuter. Ja,vad är det dom säger. Tv:n är vår bästa barnvakt ;) När,faktum är att tjejerna gärna vill titta på film,men dom sitter inte så långa stunder i taget.

Jinan har varit väldigt lugn idag. Knappt vaken och ibalnd glömer man nästan bort henne..... Hm,så nu är jag lite rädd för att hon ska vara vaken inatt,men det får man väl ta i så fall.

Annars så har det varit som vanligt här. Nour och Adiane har typ vrålat och skrikit,bråkat med mig eller med varandra sen dom vaknade. Så man är lite slut i huvudet. Synd att det inte är dagis förrens tisdag.......

Welcom too my reality!!

Vardagen.....

Sitter här vid datorn och intar min frukost. Vill inte sitta i köket....där ser ut som kaos. Sen har jag ändå Jinan i soffan,så bättre att sitta här. Vi hamande i soffan inatt,som så många andra nätter. Lite svårt att få plats i sängen med Nonno,Adiane och Khalid......så då tog jag min lilla bebis o la mig på soffan istället. Jag måste säga att jag är så glad att hon sover på natten.Det är en välsignelse!!  Visst jag ammar henne på natten,men sen sover hon så sött igen..... Inatt har jag ammat 2 ggr och hon sover fortfarande. Det var jag som vaknade av mig själv nu på morgonen...hheheh. Alla andra sover i detta huset. Hoppas en stund till.

Igår var jag på frukost fika hos Ulrika. Jag hade köpt ett halsband till henne i födelsedags present. Det var fint tyckte jag och hon blev glad för det. Hade lätt kunnattänka mig ett sånt eget=) Vi hade i alla fall en jätte trevligt förmiddag.  Hon sa att vi kunde ta deras gamla(som inte är så gammal) tv,eftersom dom köpt platt tv. Så Saad och Khalid var där på kvällen och hämtade den. Så nu har dom ordentlig tv på rummet igen,killarna. Kan ju vara kul för dom=)

Ikväll så ska jag till en av arab tjejerna som hon och hennes man har köpt hus. Vi ska alla(tjejer) samlas och gå till henne och gratulera för huset. Det ska bli skoj=) Jag hoppas bara att Adaine är ok idag. Hon fick en släng av feber igår här. Men jag tror det är fler tänder på gång,för fy attans vad hon dreglade;) Men sånt vet man ju aldrig får kolla upp henne idag. Ja ja,men i alla fall så hoppas jag att hon är frisk. För jag tar bara Jinan med mig ikväll och då vill Khalid ta stora barnen med sig till moskeen. Adiane hon fick stanna hemma med mig igår,för hon hade feber och Nonno gick till moskeen. Sånt liv det blev på Adiane,fast feber o annat. Hon vill minsann oxå "gå till game(jame...som det uttalas)". Så jag mutade henne med lite cola och godis,så hade vi eget mys här hemma. Det var faktist skönt.

Uppmärksamhet

Jag har två unga damer här hemma,som slåss om min uppmärksamhet. Jag är så trött på det...... jag är så trött på att hela tiden vara i konflikt med dom. Stackars mina tjejer som fått en lillasyster ;) Jag var iväg en sväng igår,bara jag och Jinan. När jag kom hem,sa Khalid att tjejerna varit såå snälla. Hm.....jag hann vara hemma i 5 minuter,så börjar dom bråka med mig eller varandra. Ja,som man brukar säga dålig uppmärksamhet,är väl bättre än ingen.

Det är inte så lätt att sitta och amma,när man har två andra barn i knäet. Inte så lätt att amma,när alla bara studsar runder eller sparkar lilla syster i huvudet........och tyvärr ger sig inte tjejerna. Jag försöker med hot...hehe...men det hjälper inte. Jag försöker med muta,men det hjälper inte. Jag försöker med belöning och bestraffning........inget hjälper. Jag hoppas innerligt att detta bara är en fas som går över.

Förstå mig rätt,dom älskar sin lilla syster jätte mycket,men som alla andra måste dom ju visa sina känslor och få utlopp för vad dom känner.

För första gången i mitt liv,så har jag börjat säga att jag verkligen inte orkar ha tjejerna hemma,alla dagar. Tack och lov för att dagis finns =) Trodde aldrig att jag skulle säga så. Men faktist just nu så känns det som att,om tjejerna är på dagis,så mår dom mycket bättre. Där är allt som vanligt och dom kan leka o greja osv. Samtidigt så kan jag få en lugn stund här hemma med Jinan. Det blir inte så mycket tävlande om min uppmärksamhet,vilket är skönt för mig =)

Snålhet

Jag verkligen hatar snålhet. Inte bara på pengar du,utan även om empati och upp offringar från människor. Bjud på er själv....vad har ni att förlora. Sen det där med pengar,vad är det egentligen? Varför är svenskar i synnerhet så snåla. Blää,för det!! Alltså missförstå mig inte,jag gillar inte slöaktighet heller. Det är bara dumdristigt. Vad är det med det egentligen? Den som har mest prylar i världen,.han vinner när han dör ,eller nåt ;)
Ibland kanske det känns som jag inte är tacksam,men det hade varit trevligt om vissa i min närhet hade kunnat komma och hälsa på ibland. Bjuda på sin tid......men nä. Och om man nu inte kan offra sin tid på oss,kan man då inte ens försöka att "köpa" vår kärlek. Nä,inte ens det heller.
Ahh,vem e det jag försöker att lura.....dom vill ju inte ha vår kärlek.

Sen det här med mina svågrar. Varför har så många i min närhet och i min frånvaro så mycket synpunkter på det`? Snålisar säger jag bara!!! För det enda jag får höra är: "det är så synd om dig,som tar hand om som många" " det måste vara jätte dyrt" "stackars ,stackars dig".
Först det första vill jag bara klar lägga för alla: JAG TORKAR DOM INTE I R*VEN!! Vi är väl alla vuxna och kan  ta hand om oss själva.
Om jag hade levt i ett land med krig och misär och någon hade velat hjälpa mig,så hade jag varit evigt tacksam. Men jag hade nog inte haft nån släkting som vill hjälpa mig........för empati saknas. Sen för det andra så gör jag vad jag vill med mina pengar......och hjälpa mina släktingar är väl gott nog!!
Sen för det tredje att alla tycker såå synd om mig,vill jag bara säga. Ta er sorg nån annanstans,för jag sörjer inte!!

Presentation

Ja,för er som inte känner mig så kommer här en liten presentation.

Är 28 år(gammal/ung). Mamma till 4, Zacharia (min bonus) 9,5 år, Nour 3 år, Adiane 2 år och Jinan (i skrivandets stund) 23 dagar gammal.
Har för närvarande 2 inneboende svågrar oxå.

Är gift =) Är konvertit=) Är muslim=) !!!

Nu är jag mamma ledig,men jobbar annars på Förskola.
Begäran!

På begäran av vissa människor i min närhet....så kommer här nu min egna blogg. Hoppas att ni får intressant läsning =)

RSS 2.0