Intergration

Hm...ja kanske jag ska själv utnämna mig till minister eller nåt. Ja,i alla fall här i vår lilla håla ;)  För några veckor sedan blev jag involverad i ett projekt,genom min Bvc sköterska. Det är gällande att Öppna förskolan här vill locka till sig fler invandrare,ja mest arabiska då,eftersom här bor välldans massa Irakier. Då kom dom att tänka på mig!! Så jag blir uppringd av nån som jobbar på kommunen,som vill ha med mig i detta projektet. Jag förklarade då att jag talar ju inte arabiska,men dom vill ha mig som en länk. En länk mellan araberna och svenskarna,eftersom jag känner de flesta. En kvinna som pratar arabiska hade dom nog tydligen redan anställt,som ska vara med där på öppna förskola ett par dagar i veckan. Jättebra initiativ verkligen!! Men jag undrar egentligen hur många av arab tjejerna som kommer att ge sig ut och komma dit.Ja,vi får väl se. Projektet startar nästa vecka.
Sen var jag ju på dagis idag och lämnade tjejerna. Då träffade jag rektorn där. Hon ville att jag skulle vara med på ett av deras personalmöte,i egenskap av pedagog(jobbar ju inom yrket) och att jag skulle vara en länk mellan araber och svenskar. Hahha....är det nåt som ligger i vattnet eller. Jag är nog wannabe minister eller nåt. Dom skulle oxå starta upp nåt projekt,så att invandrar barnen skulle få gå fler timmar på dagis och därför få mer flyt i svenska språket. Ja,jag är bara positiv till detta =) Får väl se vad som sägs på det där personalmötet.

Och i allt detta så läser jag ju kursen nu som heter "människan socialt och kulturellt",kan ju inte blir mer passande. Det är ju precis det här vi pratar om,hur man bemöts från olika kulturer. Hur man har olika föreställningar om varandra etnocentrisim osv. Ja,man skulle ju skola om sig,helt och hållet,nu när man ändåär hemma och drar......hehhe. Nån som har ett jobb till mig?? Gärna inom kultur....hehhe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0