Onsdag ,tankar

Vaknade och trodde det var natt,men klockan var 7. Bara att stiga upp. Som vanlig sover jag halva natten i sängen och halva på soffan. Jag behöver en egen säng,för jag kan inte dela med Jinan....... Jag har så svårt att sova bredvid henne och vi väcker varandra på nåt konstigt sätt. Ja,fast inatt var det inte hon som väckte mig,utan Adiane och vi två la oss på soffan. Stackars Adiane har en så jobbig hosta. Det är förskylnings tider hemma hos mig.


Började att läsa en bok igår som heter "Mamma sa att jag var sjuk". Det fick mig att tänka på min egen mamma. Egna minnen som man försöker tränga bort,men som poppar upp titt som tätt,tyvärr. Inte för att min mamma sa att jag var sjuk,men hon har ju oxå psykiska störningar.......
Minnen kommer tillbaka........som att min mamma låste in sig på toaletten med en kniv och sa att hon skulle ta livet av sig. Jag stod på andra sidan ,som tolvåring och sa "gör det då"!! Hon hade allt för många ggr hotat med just det.
Hur många ggr gick hon inte på som en ångvält och bråkade och hade sig i December och sa att det kommer inte att bli en jul detta året,för att vi sen på julafton satt där som vanligt med påklistrade leende och firade just jul. Hur många gånger slet hon inte upp mig och min syster ur vår barna sömn,för att dra in oss i hennes och pappas gräl. Då mitt i natten,skulle vi barn betsämma oss för vem vi skulle bos hos,för mamma och pappa skulle skiljas. Vi grät och bönade och bad att dom inte skulle skiljas......för att ett par år senare,nästan be ATT dom skulle skiljas......
Alla andra barn fick nya kläder tom med syster.Fast jag fick gå i mammas avlagda kläder,skor och även glasögon......
Kommer ihåg att jag åkte med min mamma och vi hamnade i polis kontroll. När man sk ablåsa och kolla alkholhalt. Jo, och den gav ju utslag på min mamma. Jag minns att hon bönade och grät att vi skulle köra hem,så hon fick borsta tänderna,så skulle nog inte mätaren visa nåt. Hon sa att hon hade druckit likör hos en väninna. Jag kunnde ej minnas att dom druckit nån likör.......Polisen följde med oss hem......och jag tror att mätaren gav utslag igen. Hon smyg drack ju redan då. Tänk hur många ggr som hon har kört med oss barn i bilen och varit full. Helt hemskt hur man som andra vuxna bara kan blunda för det. När jag tänker så ,så blir jag så arg på min pappa. Men det är ju så med alkoholismen...man ska inte prata om det. Varför inte det då??? Jag tänker skrika ut det!!! Det är ju inte jag som är alkoholist.
Jag hade en styvfar,som visste hur han skulle "hantera" min mamma. Det var ju bara att fylla på glaset,så häll hon sig lugn.....dålig taktik. Ja,han var ju inte själv så dålig på att dricka. Minns en jul,när vi var hos hans släktingar. Dom bara drack och drack. Klockan 12 på natten,skulle jag sjunga på midnattsmässan i kyrkan. Då släntrar dom in fulla i kyrkan....en very merry christmas...eller??

Jag hade kunnat göra listan hur lång som helst. Problemet är att jag inte kan få henne ur mitt huvud. För ett par dagar sen,så kom Zache och sa att ambulansen var utanför min mammas trapp. Tom Zache vet att konstiga saker händer med min mamma och att om ambulansen är nära,så måste han säga till mig.
Jag gick ut för att göra en koll,så ambulansen,men inget folk. En strimma av hopp kom i mig och jag bara önskar livet ur min egna mamma. Helt hemskt kanske ni tänker. Men det är mer hemskt att ha henne här i livet,fast som levande död.
Tyvärr så var det hennes sambo som var sjuk den gången och inte hon. Jag tror nog att dom har klippkort till ambulansen och akuten. Men det är ju så att alkoholister dör i lunginflammation och jag bara väntar på att det ska hända. Nån gång så hinner de väl inte ringa ambulansen.

Sorry,alla,som var tvugna att läsa. Men läs nåt annat om det inte passar!


Kommentarer
Postat av: Linda

Kram till dej!

2008-12-24 @ 13:11:44
URL: http://krabba.blogg.se/
Postat av: umzacharia

Tack...ibland behöver man skriva av sig.....

2008-12-24 @ 14:59:42
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: Bahlool

Det är därfär det är underbart med en blogg..man skriver av sig all gift..tänkte själv på de stackare som led under julen och skrev inlägg om det nyss .P 200 000 barn far illa vid julen enligt statistik..

2008-12-24 @ 15:01:09
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

Det blir liksom så laddat på nåt vis. Allt "måste" vara perfekt under julen. Så har i alla fall min mamma alltid gjort....sen så är det inte så perfekt ändå ju;) Är så trött på falska ansikten. Jag tänker då visa upp den nakna sanningen och jag skäms inte för den!

2008-12-24 @ 16:06:20
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: Bahlool

ska man inte :P det 'är ju inte så att det var ditt fel hehe

2008-12-24 @ 17:27:49
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Susanne

Kramar, absolut inget att skämmas för, inte för din del iallafall. Hoppas du haft en skön dag

2008-12-24 @ 18:12:21
Postat av: umzacharia

Jo,den har faktist varit lugn...nästan för lugn...hhhaha. Man är ju aldrig nöjd,eller....??!

2008-12-24 @ 23:08:48
URL: http://umzacharia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0