Hello Bloggen,my friend=)

Idag bor jag på bloggen=) Känns som det i alla fall. Men idag har det varit så lungt att jag har kunnat sitta här,fastän barnen har varit hemma. Det är oftast en omöjlighet annars.... Ja,och sen har inte mannen ockuperat sig här heller.....så det så;)

Jag har läst färdigt boken. Det var väl inte den bästa bok jag läst. Men den gav ändå upphov till många tankar. Det är ju ändå viktigt att läsa sådant,för att förstå att inte alla människor har samma förutsättningar i livet. Som denna tjej ,vars mamma har utsatt henne för sån skit hela livet. På ett sätt gör det ju en människa starkare....men kanske man aldrig blir stark? Vad händer då? Vem tar hand om den sargade själen?

Jag har en vänninan. De var 4 syskon....olika fädrar.....missbrukande mamma. Grovt missbrukande. Ingen social som ingrep fastän skola slog larm,grannar slog larm och äldsta syskonet slog larm. Av dessa 4,så är i dag 2 av dom "normala,vanliga" människor...som du och jag. Medans de andra 2 är missbrukare på samhällets avgrund. Om kanske socialen hade gjort nånting...så kanske alla hade klarat sig.

Så tänk på det,att vi alla inte har samma förutsättningar. Jag är inte som du och du är inte som jag. För att förstå varandra så kanske man måste ge sig en liten tillbaka blick i varandras liv.


Nu när Saad är i Irak,så känner jag ju vilken frihet det är att bara gå omkring här hemma. I mitt eget hem ......utan en massa attribut. Inte behöva klä sig för att ge barnen välling på natten eller gå på toaletten.
Faktist så har jag inte kännt att det är jobbigt alls att ha Saad här. Han är som en älskvärd bror till mig och det är svårt att tänka sig att vara utan honom nu. Men...det finns ju alltid ett men..... Det hade varit skönt om han fick en lägenhet och jag fick lite permanet frihet och inte bara nu när han är i Irak.
Varför ska det vara så svårt att få en lägenhet? Jag menar så stort är ju inte Höganäs..... Det är ju ännu svårare i Helsingborg och där är oxå hyrorna betydligt högre om inget annat. Ja,det får väl bli ett andrahands kontrakt om vi inte hittar nåt annat. Bättre än inget ju=)

Min pappa kom med julklappar till barnen och blommor till mig. Nu skahaninte stå på torget på över en månad så då fick jag jätte mycket blommor att plantera ut här hemma. Tackar för det!! Blev förvirrad över att Frida hade skickat med Cilla julklappar till ALLA mina barn och till mig och Khalid,när hon själv har sagt att vi ska slopa julklappar och bara ge vid födelsedagar. Ja,så jag skickade upp present till Bella när hon fyllade år,men varken Nour eller Jinan har fått nåt eller hört nåt från dom. Så nu känns det ju väldigt dumt.........för vi gav inte Bella nån julklapp. Ja,men så är det ju. Släkten är värst! Tänk om man bara kunde ha en helt okomplicerad förhållande till sin familj,så hade det varitunderbart. Men så är det tyvärr inte. Men min pappa visar ju ändå sin uppskattning tillbarnen och bryr sig om dom så mycket han hinner och orkar. Det är det bästa med morfar,det=)
Ja,men om man skulle gå och lägga sig då,innan det blir en ny dag,med nya upptåg.
Det är fullt ös här hemma nu,för Nour fick en microfon med stativ och Adiane nån typ av keybord av Tina i julklapp. Så dom kör nån gruppvariant,när Adiane spelar så sjunger Nour osv. Det är ju jäääätte kuuuuulllll......hahhahha NOT.
Men jag har fått stora förmaning av Tina,att mikrofonen är till Nour och inte till mamman. Tina ville INTE hitta ett uppslag på youtube av mig den skönsjungande mamman.
Alltså jag kan inte lova nånting.......ssss........ssss hehhe

God natt!!

Kommentarer
Postat av: Bahlool

roligt att du anser dig vara normal ;) tror vi alla har våra små ticks :P

2008-12-25 @ 00:07:13
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Linda

Hihi, då skulle din syrra hört oss under de där veckorna med sommarkyrkan! En härlig tid tycker jag, många roliga minnen har jag iaf! Jag väntar på att Lukas ska somna, han har tyvärr sovit hela kvällen. Klockan är nu 2 och hans ögon ser inte det minsta trötta ut...men jag tänkte bädda ner oss i sängen så kanske han somnar snart. Jag kan iaf ligga och läsa en sväng och sova lite.

2008-12-25 @ 02:02:28
URL: http://krabba.blogg.se/
Postat av: umzacharia

Linda: Hoppas att du fick lite natt sömn i alla fall....I know the feeling....man måste få sova

2008-12-25 @ 08:33:48
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: umzacharia

Bahlool: Klart jag är normal,vad trodde du...hehhe Fast kanske inte i andras ögon;)

2008-12-25 @ 08:35:30
URL: http://umzacharia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0