Besök

Ja,jag har besök i min blogg av en "gäst".
Om jag inte tror fel,så är det samma gäst som klankade ner på min tacksamhets lista. Det är så trist,varför ska man klanka ner på andras godhet....jaja...men så är det.
Öppna frågor till gästen:

Ge mig några konkreta svar och anledningar till varför man inte får gå till kyrkan? Om du nu tycker att det är Haram.

För jag har ju faktist beskrivit varför jag tycker att det är ok. Att om man följer Profetens sunna,så kan man möta andra människor i andra religoner,för det gjorde Profeten.
Jag önskar att jag hade samma gåva att uttrycka mig bra,som Bahlool,för det han skrev i mitt förra inlägg,är precis det som jag tycker. Hur ska man kunna visa Islam för icke muslimer om man inte vågar möta andra med andra religone roch traditioner?

Gästen undrar vad vi har att göra i kyrkan,om nu vår tro är så stark.....

Jo,så här är det: Kyrkan här i Sverige har för mig ett symboliskt värde. Om min syster gifter sig i kyrkan ,så är det att hon vill följa traditioner,inte för att hon vill mässa för mig om Jesus eller nån annat. När mina föräldrar eller annan släkting dör,så vill jag vara där på deras cermoni. När mina barn har skol avslutningen,så vill jag vara med och dela glädjen med dom ,när dom ska sjunga och uppträda i kyrkan. För mig är detta en del av traditon,inte religon. Nu vet jag att många muslimer tycker att man inte ska följa nån annan tradition,för att dom tycker det är fel....men förklara för mig varför?
Islam är inte svårt,Islam ska inte vara en massa förbud, Islam för mig är en möjlighet till nånting lättare och bättre. Det vill jag visa mina barn.
Om jag hade bott i USA,hade jag förmodlingen firat Thanksgiving, Om jag hade bott i Kina,så hade jag firat Svalans dag. Svårare än så är det inte för mig. Sen har jag ingen behållning av att "ränna" i kyrkan varje dag,och det gör jag inte. Men jag tycker att alla människori hela världen borde sammarbeta oavsett tro. Och vet du vad...det tycker inte Al Qaida och Wahabies....därav mina åsikter!

Sen har jag inte sagt att jag har rätt eller du har fel...för det kommer vi att veta på dommedagen.

Jag har bara uttryckt mina åsikter.

Kommentarer
Postat av: gäst

jag har inte klankat ner på din "lista" eller "godhet". Jag var fullt medveten om vad du försökte göra. Men du förstår nog inte vad jag menade med att tacka för allt gott och ont. Alhamdulilah alá kilishi, tack för allt, gott och ont, kan det bli mer enkelt?

Jag har inte skrivit att det är "haram" att gå till kyrkan. Jag skrev bara till dig att du inte borde skriva och anklaga att man är wahabiye eller Alqaeida om man säger att man inte får gå i kyrkan.För du skrev ju att man är från dem 2 rupper om man säger så!! Jag är varken wahabiye eller Alqeida. Sen vad ni tycker och tänker om kyrkan har jag inget att säga om, Allahu 3alem!! Det är upp till er om ni vill gå dit på begravningar, bröllop(finns rådhus:-P), dop, avslutningar för barnen.. Vad wahabiye och Alqeida tycker vet du nog bättre än mig verkar det som:-)) jag har ingen kontakt med dem. Men var försiktiga, tänk på vad ni lyssnar på, tänk på vad ni säger och låter folk säga till er! Glöm inte synderna för ögon, öron, tunga, ben, fötter,händer, ja allt det där kan ni säkert redan, men tänk på det när ni sitter i kyrkan och har er starka tro med er, och vad era barn sjunger och lyssnar till under den tiden i kyrkan när ni väl tar er dit. En liten påminnelse kan väl alltid sitta rätt. Och bahlool´s gåva om att uttryca sig: no comment:-P

2008-12-08 @ 19:41:29
Postat av: Nora

Finns väll vissa muslimer som går till kyrkan då och då, och sen finns det andra som helst avstår. Jag anser att det är upp till var och en..

Går man till kyrkan så gör man det av egen vilja, däremot dem som ej går ditt eller ej tillåter sina barn gå ditt kan man ej betrakta som wahabis (tycker jag).Ha en forsatt bra dag! =)

2008-12-08 @ 21:18:20
URL: http://norasguide.blogg.se/
Postat av: Susanne

Ville bara tillägga att det är eid...

Eid mubarak

2008-12-09 @ 00:23:17
Postat av: gäst

Susanne: Eid mubarak!

Nora: Då har vi en som äntligen förstår vad jag menar med anklagelsen, tack!

2008-12-09 @ 09:29:05
Postat av: shereen

en fråga som jag undrade när du skrev om kyrkan om din syster vill göra annat då följer du då henne på allt hon vill kanske dricka, skulle du dricka med henne för att du är törstig? kopplingen är inte helt rätt. man ska inte göra saker för att andra vill att man ska göra dem!? vad jag förstår är din syster inte muslim

2008-12-09 @ 09:46:56
Postat av: umzacharia

Shereen: hahah ,ja vatten kan jag dricka. Jag gör inte allt som min syster gör,långt därifrån. Vi pratade om kyrk besök,vilket jag tycker är harm löst.Om mina föräldrar går bort,så kommer jag att gå på deras begravning och cermoni. Jag tycker det är mer konstigt att folk inte förstår att man ska faktist vara med sin familj vid sånna tillfällen. Det blir kanske mer uppenbart,när min familj tillhör en annan religon och kultur,än vad jag gör.

2008-12-09 @ 10:13:07
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: Bahlool

Gäst är nog en person jag känner igen..hon tillhör en gren som är uppfunning under 1900 talet och som anser att du går till helvetet om du nämner Allahs namn i badrummet eller att du går till helvetet ifall du ber en bön över ett dött djur mm..grenen kallas för Ahbaash eller Habashis och de är lika virriga som Wahabis i vissa sammanhang. Också för mkt haram för mkt förbud för mkt ologiska och irrationella saker...Min gåva att uttrycka sig om brukade du hylla ;)

2008-12-09 @ 12:29:32
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: umzacharia

Ja,det är nog en "kändis",som vill vara anonym...;) Så det gick ju inte så bra LOL.

Jag gillar inte när man gör Iskam till förbud och Haram. Islam ska vara lätt och tillgängligt. Om alla muslimer var som "gäst",så hade ju inte jag konvertarat...för iså fall hade jag inte kommit i kontakt med muslimer över huvud taget.

2008-12-09 @ 12:34:48
URL: http://umzacharia.blogg.se/
Postat av: Nora

Gäst: Jag varken stödjer dig eller någon annan här, jag bara gav min åsikt kring de hela, och jag ser ingen anklagelse alls ifrån det umzacharia skrev..Om jag som muslim går till kyrkan så är det min ensak och det gör mig ej till icke muslim, och om jag däremot anser att det är fel att gå till kyrkan och väljer helst att avstå så gör det inte mig till någon wahabis heller. Man kan se olika på det, tack för mig! =)Föresten.. Eid mubarak!!!

2008-12-09 @ 17:45:59
URL: http://norasguide.blogg.se/
Postat av: gäst

så som man känner sig själv känner man väl andra:-)

hylla nån som människa skulle jag nog inte göra!

tack för mig! misstag att skriva här från början

2008-12-09 @ 22:19:44
Postat av: Bahlool

Gäst hade du inte velat provocera eller dumma dig, hade du inte använt dig av gästnicken ;)...hela ditt uppsåt var allt annat än trevligt..

2008-12-09 @ 23:13:28
Postat av: gäst

bahlool: provocerade jag när jag skrev att man ska tacka för allt, gott och ont, provocerade jag när jag skrev att man inte borde anklaga folk för att vara alqeida och wahabye?? precis som umzacharia har sina åsikter så har jag mina. var är provocerandet här?? åsikt som åsikt!

undras vem som dummar sig? jag vet inte vad du är för något men ta reda på fakta innan du skriver en massa trams som du tror att du vet något om. ursäkta att jag skrev denna kommentaren här i denna blogg. men jag var tvungen att svara.

2008-12-10 @ 10:36:23
Postat av: Bahlool

Skillnaden är ändå att umzacharia står för sina åsikter med SITT NAMN..medans du gömmer dig bakom gästnicken J ;)Alltid när man har nåt att dölja eller man är rädd för något eller någon eller man inte vågar stå för sina åsikter, då använder man sig av anonyma namn och annoyma nicks. Jag har själv gjort det..det är därför jag säger du provocerar :)))

ta det inte så hårt..det är din åsikt som går emot umzachs åsikt och nu ger jag dig min åsikt..alla har en åsikt men inte alla har en smart åsikt ;)

2008-12-10 @ 11:20:42
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: gäst

har inget att dölja, jag e ju gäst här inne..j???

2008-12-10 @ 12:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0