Adiane!

Idag fyller Adiane 3 år!! Grattis=) Känns lite konstigt för henne,eftersom vi redan har haft kalas. Nästa år får jag nog ha på hennes födelsedag igen,så hon inte blir så förvirrad...hahha. Hon har i alla fall fått paket av oss och av min syster,men annars så ska vi int egöra nåt speciellt för henne. Ja,vi ska minsann inte göra nåt speciellt alls denna dag. Så jag är lite små sur. Sur över att ingen vill fira nyår med oss,eller att vi inte blivit bjudan nånstans. Så jag tänker göra uppror nästa år och ordan en riktigt gala middag. Säg till om ni vill komma.
För lite trist är det att sitta ensam på nyår. Annat hade det varit om barnen var större,då kan man göra mer. Konstigt tycker jag att inte arab tjejerna har gått ihopa och ordnat nåt,det brukar dom. Jag har tom erbjudit mig att baka om nån annan lagar mat.....och vi skulle hyra lokal osv......men sen hände inget. Trist tycker jag. Vi träffas inte ens i moskeen för att fira Eid heller. Ja,jag tycker sånt är jätte trist. Jag tycker att man ska fira och ta vara på traditioner och högtider.
Så nu får ni alla tycka lite synd om mig......japp...hehhe

God fortsättning och Gott nytt år till er alla!!

Detta messet fick jag av Tina:

 "Gott nytt år och god fortsättning!
Lite tidigt jag vet,men jag har en lång lista med tusentals sexiga och rika personer att hälsa till så jag tänkte börja nedifrån och ta de fattiga och fulaste jävlarna först......."

Tack för den Tina........ LOL

Äntligen..

Ja,äntlig så fick Khalid med sig Nour nånstans. Hon klistrar sig på mig,nästan hela tiden. Eller ja,hela tiden faktist. Aldrig vill hon följa med Khalid nånstans,fast Adiane är tvärtom. Hon går gärna med Khalid till kompisar och moskeen osv. Så igår,så övertalade vi Nour att följa med pappa till moskeen och det gick!! Och hon hade jätte roligt och lekte med barnen där=) Så hon bara pratar nu om att hon vill följa med idag igen. Det är ju roligt. Hon behöver faktist se nåt annat än sin gamla mamma...hahha


Materialism

Läste i en tjejs blogg om hur mycket pengar hon la på leksaker och kläder till sitt barn. Alltså hutlöst!! Om man har ETT barn på 3 år ,behöver han då leksaker och sånt för nästan 2000 kr i månaden. Måste man köpa leksaker varje vecka?? Missförstå mig inte,alla får göra som dom vill med sina pengar. Men jag tror inte att det är bra för barn att bli överlassade med saker. Mina barn har leksaker....men jag har knappt köpt nåt själv. Mycket i ärve och sen när dom har födelsedag,får dom ju nåt. Men alltså jag köper inte leksaker varje månad ens.......
Om man får allt som man pekar på,är man en bra förälder då? Jag tycker inte det.......Jag älskar att mina barn är tacksamma. Hellre tacksamma än bortskämda.....
Till saken hör att denna tjej är muslim. Hur kan man ens skryta om en sån sak då...för jag tyckte att det lät som skryt.

Den som har mest saker när han dör...vinner han ,eller??? hahhahah

Kalasigt värre..

Japp nu var det ny vecka=) Känns nästan som alla dagar är likadana nu när barnen är lediga. Tänk att det blir ett nytt år snart!! Spännande...heheh,roligt=) Jag är bara så glad att tiden går framåt,men samtidigt vemodigt att barnen blir så stora så fort.

Vi har haft kalas både lördag och söndag. För att Jinan har fyllt 1 år och för att Adiane fyller 3 på nyår.
 
Så här kul hade vi:En god tårta. Jag gjorde en STOR tårta,så det över så M och hans barn fick,sen gick resten till moskeen,där dom länsade fatet=)En stor 3-åring!!En stor 1 -åring!Tokiga barn....hehhe"Rock on dude"...........lite trött är hon nog här

Torsdag=)

Idag var jag och stora tjejerna på bio och såg Madagaskar 2. Det var första gången som dom var på bio. Det gick bra. Adiane blev trött på slutet och somnade in...hahah....sånt som händer. Sen när vi kom hem ,så var det så fint väder. Så vi bytte om och gick ut och var ute i 2 timmar. Skönt att få rasta av barnen lite. Det behövde dom verkligen.

Vi ringde Zache för en stund sedan. Vi känner oss dissade stort,för han skulle komma hem på lördag el söndag hade vi bestämt. Men nu sa han att han ville stanna tills efter nyårs afton. Ja,lite dissad känner mansig,fast samtidigt så har inte Linda haft honom någon nyår,sen han flyttade till oss när han var 3 år.....så kanske det var dags.

Trevlig kväll!!

Hello Bloggen,my friend=)

Idag bor jag på bloggen=) Känns som det i alla fall. Men idag har det varit så lungt att jag har kunnat sitta här,fastän barnen har varit hemma. Det är oftast en omöjlighet annars.... Ja,och sen har inte mannen ockuperat sig här heller.....så det så;)

Jag har läst färdigt boken. Det var väl inte den bästa bok jag läst. Men den gav ändå upphov till många tankar. Det är ju ändå viktigt att läsa sådant,för att förstå att inte alla människor har samma förutsättningar i livet. Som denna tjej ,vars mamma har utsatt henne för sån skit hela livet. På ett sätt gör det ju en människa starkare....men kanske man aldrig blir stark? Vad händer då? Vem tar hand om den sargade själen?

Jag har en vänninan. De var 4 syskon....olika fädrar.....missbrukande mamma. Grovt missbrukande. Ingen social som ingrep fastän skola slog larm,grannar slog larm och äldsta syskonet slog larm. Av dessa 4,så är i dag 2 av dom "normala,vanliga" människor...som du och jag. Medans de andra 2 är missbrukare på samhällets avgrund. Om kanske socialen hade gjort nånting...så kanske alla hade klarat sig.

Så tänk på det,att vi alla inte har samma förutsättningar. Jag är inte som du och du är inte som jag. För att förstå varandra så kanske man måste ge sig en liten tillbaka blick i varandras liv.


Nu när Saad är i Irak,så känner jag ju vilken frihet det är att bara gå omkring här hemma. I mitt eget hem ......utan en massa attribut. Inte behöva klä sig för att ge barnen välling på natten eller gå på toaletten.
Faktist så har jag inte kännt att det är jobbigt alls att ha Saad här. Han är som en älskvärd bror till mig och det är svårt att tänka sig att vara utan honom nu. Men...det finns ju alltid ett men..... Det hade varit skönt om han fick en lägenhet och jag fick lite permanet frihet och inte bara nu när han är i Irak.
Varför ska det vara så svårt att få en lägenhet? Jag menar så stort är ju inte Höganäs..... Det är ju ännu svårare i Helsingborg och där är oxå hyrorna betydligt högre om inget annat. Ja,det får väl bli ett andrahands kontrakt om vi inte hittar nåt annat. Bättre än inget ju=)

Min pappa kom med julklappar till barnen och blommor till mig. Nu skahaninte stå på torget på över en månad så då fick jag jätte mycket blommor att plantera ut här hemma. Tackar för det!! Blev förvirrad över att Frida hade skickat med Cilla julklappar till ALLA mina barn och till mig och Khalid,när hon själv har sagt att vi ska slopa julklappar och bara ge vid födelsedagar. Ja,så jag skickade upp present till Bella när hon fyllade år,men varken Nour eller Jinan har fått nåt eller hört nåt från dom. Så nu känns det ju väldigt dumt.........för vi gav inte Bella nån julklapp. Ja,men så är det ju. Släkten är värst! Tänk om man bara kunde ha en helt okomplicerad förhållande till sin familj,så hade det varitunderbart. Men så är det tyvärr inte. Men min pappa visar ju ändå sin uppskattning tillbarnen och bryr sig om dom så mycket han hinner och orkar. Det är det bästa med morfar,det=)
Ja,men om man skulle gå och lägga sig då,innan det blir en ny dag,med nya upptåg.
Det är fullt ös här hemma nu,för Nour fick en microfon med stativ och Adiane nån typ av keybord av Tina i julklapp. Så dom kör nån gruppvariant,när Adiane spelar så sjunger Nour osv. Det är ju jäääätte kuuuuulllll......hahhahha NOT.
Men jag har fått stora förmaning av Tina,att mikrofonen är till Nour och inte till mamman. Tina ville INTE hitta ett uppslag på youtube av mig den skönsjungande mamman.
Alltså jag kan inte lova nånting.......ssss........ssss hehhe

God natt!!

Min man...

.......hade drömt att någon hade köpt bebis kläder till honom. Pojk kläder. Han hade då sagt att jag har ingen son...ingen liten. Medans mannen i drömmen sa,men du ska få en.

När Khalid sa det till mig,så sa jag att vi sk aju inte ha fler barn.........nä,men kanske med nån annan fru,sa min käre make;) Det är väl tur att jag vet var jag har honom......så jag vet att han inte menar allvar. Men faktist så har ju en spåman sagt att han kommer att gifta sig igen,så vem vet;)

Onsdag,update

Igår var det en hektisk dag. Först var vi hos Tina med familj hela eftermiddagen och barnen fick varsinn julklapp och lekte och hade kul. Ulle och Maya kom oxå. Sen hem för att lägga Bensan och äta lite mat. Sen tog jag stora tjejerna till City gross,vi och resten av Höganäs. Så mycket folk....och alla är nästan som galna.....hahhah. Ja,tur att vi inte skulle ha så mycket i alla fall.
Sen åkte vi till Ulrika och tog en kvälls kopp kaffe och där fick barnen oxå varsin julklapp och hennes barn varsinn av oss. Ulrika hade värsta julstöket hemma,med griljerat skinka och gröt på spisen,granen upp och julklapps inslagning. Riktigt mys=) Ulrika är och kommer alltid att vara en "bullmamma" =)

Idag blir en hemma dag. Vi har farit runt så de andra dagarna,så idag ska vi bara vara hemma. Jag behöver tvätta och städa lite. Sen tänkte jag baka en kaka med barnen,så händer det nåt i alla fall.


Igår så var det några barn här utanför som smällde några smällare och sköt raketer. Adiane blev helt förtjust och tittade ut och sen kom hon springande och sa "det är min födelsedag idag,för dom skjuter raketer" hahhah. Jo,så sant,så har vi ju sagt att hon fyller år den dagen man skjuter raketer. Fast det är ju på nyårsafton......så hon blev lite besviken....hehhe

God Jul till alla er som firar det=)

Onsdag ,tankar

Vaknade och trodde det var natt,men klockan var 7. Bara att stiga upp. Som vanlig sover jag halva natten i sängen och halva på soffan. Jag behöver en egen säng,för jag kan inte dela med Jinan....... Jag har så svårt att sova bredvid henne och vi väcker varandra på nåt konstigt sätt. Ja,fast inatt var det inte hon som väckte mig,utan Adiane och vi två la oss på soffan. Stackars Adiane har en så jobbig hosta. Det är förskylnings tider hemma hos mig.


Började att läsa en bok igår som heter "Mamma sa att jag var sjuk". Det fick mig att tänka på min egen mamma. Egna minnen som man försöker tränga bort,men som poppar upp titt som tätt,tyvärr. Inte för att min mamma sa att jag var sjuk,men hon har ju oxå psykiska störningar.......
Minnen kommer tillbaka........som att min mamma låste in sig på toaletten med en kniv och sa att hon skulle ta livet av sig. Jag stod på andra sidan ,som tolvåring och sa "gör det då"!! Hon hade allt för många ggr hotat med just det.
Hur många ggr gick hon inte på som en ångvält och bråkade och hade sig i December och sa att det kommer inte att bli en jul detta året,för att vi sen på julafton satt där som vanligt med påklistrade leende och firade just jul. Hur många gånger slet hon inte upp mig och min syster ur vår barna sömn,för att dra in oss i hennes och pappas gräl. Då mitt i natten,skulle vi barn betsämma oss för vem vi skulle bos hos,för mamma och pappa skulle skiljas. Vi grät och bönade och bad att dom inte skulle skiljas......för att ett par år senare,nästan be ATT dom skulle skiljas......
Alla andra barn fick nya kläder tom med syster.Fast jag fick gå i mammas avlagda kläder,skor och även glasögon......
Kommer ihåg att jag åkte med min mamma och vi hamnade i polis kontroll. När man sk ablåsa och kolla alkholhalt. Jo, och den gav ju utslag på min mamma. Jag minns att hon bönade och grät att vi skulle köra hem,så hon fick borsta tänderna,så skulle nog inte mätaren visa nåt. Hon sa att hon hade druckit likör hos en väninna. Jag kunnde ej minnas att dom druckit nån likör.......Polisen följde med oss hem......och jag tror att mätaren gav utslag igen. Hon smyg drack ju redan då. Tänk hur många ggr som hon har kört med oss barn i bilen och varit full. Helt hemskt hur man som andra vuxna bara kan blunda för det. När jag tänker så ,så blir jag så arg på min pappa. Men det är ju så med alkoholismen...man ska inte prata om det. Varför inte det då??? Jag tänker skrika ut det!!! Det är ju inte jag som är alkoholist.
Jag hade en styvfar,som visste hur han skulle "hantera" min mamma. Det var ju bara att fylla på glaset,så häll hon sig lugn.....dålig taktik. Ja,han var ju inte själv så dålig på att dricka. Minns en jul,när vi var hos hans släktingar. Dom bara drack och drack. Klockan 12 på natten,skulle jag sjunga på midnattsmässan i kyrkan. Då släntrar dom in fulla i kyrkan....en very merry christmas...eller??

Jag hade kunnat göra listan hur lång som helst. Problemet är att jag inte kan få henne ur mitt huvud. För ett par dagar sen,så kom Zache och sa att ambulansen var utanför min mammas trapp. Tom Zache vet att konstiga saker händer med min mamma och att om ambulansen är nära,så måste han säga till mig.
Jag gick ut för att göra en koll,så ambulansen,men inget folk. En strimma av hopp kom i mig och jag bara önskar livet ur min egna mamma. Helt hemskt kanske ni tänker. Men det är mer hemskt att ha henne här i livet,fast som levande död.
Tyvärr så var det hennes sambo som var sjuk den gången och inte hon. Jag tror nog att dom har klippkort till ambulansen och akuten. Men det är ju så att alkoholister dör i lunginflammation och jag bara väntar på att det ska hända. Nån gång så hinner de väl inte ringa ambulansen.

Sorry,alla,som var tvugna att läsa. Men läs nåt annat om det inte passar!


Fredag eftermiddag

Känner mig lite bättre nu. Kanske för att jag tagit 2 panodil och 1 Ipren...eller kanske för att förskylningar tenderar att kännas sämst p morgon och kväll. Mina flickor är hemkommna. Jag har handlat på citygross och kyckling gryta puttra på spisen. Nu sitter Zache Nour och Adiane och kollar på Narnia och Jinan sover. Så just nu är här så lungt....men det kanske inte varar...så bäst att vara på sin vakt;) hehhe
Nä,men skämt o sido,så är det svårt att låta barnen kolla på film vid denna tiden och jag lagar mat och Khalid ej hemma,för någon kanske slumrar till i soffan. Då blir det lite kaos ikväll om inget annat......

Godis blir det idag!! Ja...jag är så sugen...var längesen sist.

Ja,ni......vände mig om..och Adiane sover i soffan.....så var det med den fredags kvällen=(

That`s life!

Fredag update

Det är synd om mig...för jag är förskyld,har feber och ont i halsen. Blääää!! Stackars Jinan är oxå förskyld. Så vi kunnde ej följa med på skolavslutningen. Khalid lämnade stora tjejerna på dagis och sen till kyrkan med Zache. Lite trist att jag missar det,för Zache han är med i kören. Helt frivilligt har han anmält sig och varit ordentlig och varit med på alla repitioner,så hade varit skoj att höra hur det gick....men jaja....

Sista dagen på dagis för tjejerna idag,för sen ska vi vara lediga tills den 7 januari....gött mos!!!

Igår ringde Saad och han är nu framme hos släkten. Skönt att resan gick bra för honom. Hoppas nu att han får en bra semester och tid för att umgås med fru och barn=) Nonno saknar honom redan..........

Inatt har jag bara drömt mardrömmar om blod och död. Mördare och annat hemskt...så jag har vaknat en del ggr och haft svårt att somna om. Usch!!

Trevlig helg,stora och små!

Tacksamhet

* Jag är tacksam för att mina barn är friska och vid god hälsa.
Min pappa brukar säga att han är så orolig varje gång jag är gravid att det ska gå bra. För oddsen blir ju liksom sämre på nåt vis,varje gång man får ett friskt barn. Visst man kan ju inte tänka så,men han har ju rätt på nåt sätt.

*Jag är tacksam att jag kunde gå til tandläkaren idag och fick ordnat med det. I vårt land finns det folk som inte har råd att gå till tandläkare. Det är hemskt att det ska ses som en lyx. I U-länder är tandvård nästan obefintligt. Otroligt vilka skillnader det finns

*Imorgon blir Jinan 1 år. Jag är tacksam att jag fortfarande är vid liv efter 3 barn på 3 år;) Jag är tacksam över att jag och Khalid kan ser humorn i vissa saker ,fast att livet kan te sig på ett helt annat sätt än humoristiskt med 3 små barn. Barn är bäst,med det krävs en otrolig kämpar anda från båda föräldrar för att det ska gå ihopa!


Så var det med den listan. God natt jorden.

Over and out!


Min kära tand...

Den finns ej mer..... Det gick tyvärr inte att laga den,så den var bara att dra ut den. Eller ja rättare sagt...dom sågar itu den,för att sedan gräva ut den,. Men det var lungt,efter 6!!! bedövnings sprutor,så känndes det ingenting. Det blev ju billigare i och med att dom drog ut tanden 1025kr gick kalaset på. Men jag hade hellre sett att den blev lagad. Jag har alltid haft bra tänder,aldrig ett hål och så händer detta. Det var som jag gick sönder på nåt sätt,så känndes det för mig. Jag vill ha min tand!!

Sånt e livet...........jag får väl äta med dom andra förmodligen;)

Kulturkrock..hahha

Ibland har vi kulturkrock,här hemma i vårt eget kök...hahha. Det är så roligt att titta på Nour som äter ris ,som en "äkta" irakier....med händerna...hahah. Jag har lite svårt för det. Man är ju typ stel svensk ,som är uppvuxen med att äta ordentligt,med kniv och gaffel och ej spilla osv. Ja,det är ju utrotat sen länge i vårt hem.....sällan det bjuds med kniv och gaffel här inte. Bara om vi har fin besök....typ svenskar eller så;)
När det ska lagas mat,så ska den helst grillas,kokas och stekas....annars så är det ju inte tillagat,enligt min man......
Ingen ungsbakad fisk här inte...det är ju nästan rå mat,för honom......
Än så länge så sitter vi till bords,för än så länge får vi plats. Men om vi skulle bli fler så får vi ju flytta ner på golvet som alla andra araber.....hehhe
Ja,så är livet...med lite skojig ironi i=)

Jag hittade min gamla klasskompis på facebook. Hon skrev till mig och var trevlig,ända tills jag satte in mitt foto. Gissa om jag känner mig dissad!!! Men jag visste det. Jag visste att hon var och är rasist. Jag kan med 100% säkerhet säga att hon är allierad med dom flesta danskar och gillar Pia kjersegaard...eller vad hon nu heter.
Jag blir bara så frusterad,arg och lessen. För när jag tänker på denna gamla vän,så känner jag ett sånt lugn och glädje. För vi hade mycket skoj ihopa. Jaja,men sånt är livet......hennes förlust,eller min,I dont know.

Jag ska strax till tandläkaren. Känns lite halv konstigt. Mest för att jag inte vet vad dom ska göra. Jag har ju aldrig lagat en tand. Men dom måste väl laga den,om jag har tappat av halva tanden,eller? Sen vet man ju inte slutnotan på det hela heller.........det är väl den värsta ångesten......Ja,men fixa tänderna,det bara måste man!

Update-foto!Barnen börjar bli stora=) Livet leker......hehehÄta kladdkaka med grädde hos Ulle ,tycker vi är kul!!

Nonno gillar att showa och dansa.....men det visste ni ju redan....


Kom och gick

Ja,magsjukan kom och gick. Hoppas jag i alla fall. Samtidigt i fredags kväll,så började Adiane och Jinan kräkas. Och dom höll på hela kvällen,men sen sov dom gott under hela natten. Igår var alla som vanligt igen och åt och stojjade. Inatt har alla sovit gott igen,ja faktum är att det är bara jag som är vaken. Jag vaknade tidigt idag,för jag däckade på soffan kl.9 igår......hahha,som det kan bli;)
Skönt i alla fall,att ingen mer kräker. Tur man har tvättmaskin och torktumlare=) !

Sista veckan på dagis nu,för barnen. Sen ska vi vara lediga länge tillsammans. Det ska bli mysigt,men samtidigt krävs det av mig 150%,för dom vill ju göra nånting hela tiden. Inte sitta hemma och skräpa inte...hehhe

När vi var på dagis i fredags,så var vi en sväng inom den avdelning som Jinan ska gå på.Ja,vi känner ju alla där,för Nour o Adiane har ju gått där,men ändå kan det ju vara kul att bara komma in och säga hej. Jinan hon hittade dockor och vagnen med en gång och hade jätte kul med dom. Hon ville inte riktigt gå där ifrån...hahha. Sen pekar Adiane in i deras "sovrum" och säger "där ska Bense Bulan sova". "Vad kallade ni henne",sa fröken försynt. Så jag fick erkänna att vi kallar henne för Bense Bulan,men att vi har tänkt att sluta med det när hon börjar på dagis.....hahhah,så det kan bli. Ja,fröken försäkrade mig om att dom kommer att kalla henne för Jinan....det var ju tur det....LOL. Stackars barn.....

Tredje advent idag...tiden går fort. Jag tycker att hela hösten har gått fort. Bara en och en halv månad tills jag börjar jobba.......Wake up,wake up. Måste kolla över barnens dagis schema....så dom stämmer.

Glad LuciaAlla är lucia fina, Maya,Nour, Adiane,
Gabriel,Mea och JinanSå här fina blev våra pepparkakor.
Det blev saffrans bullar och saffrans rutor oxå=)

Lusse lelle

Idag var det lucia på dagis. Mina flickor var duktiga och sjöng och var inte alls lessna. Det var bra=) Fika sen efter på förskolan och present utdelning till fröknarna. Dom fick varsin bok och choklad,det var uppskattat.

Hemma här idag har jag Ulle,Tina och ALLA barnen bakat pepparkakor,lussekatter och saffrans rutor. Vi beställde mat från Jour pizza,så vi ej behövde tänka på lunch. Det har varit roligt,stimmigt,rörigt och så kul. Men nu är jag trött....hahah
Jo,nu kommer vi till det ironiska. Vi skulle ha present snöre till stora pepparkakor,som vi skulle hänga i fönstret. Jag hittar det i en påse...tillsammans med lucia kläderna från förra året... Jag visste det ju,att jag skulle hitta dom nånstans...efter lucia. Så jag köpte ju nya detta året. Jaja,sånt e det.

Igår när vi kom  hem från dagis,så hade Adiane några konstiga utslag i ansiktet. Kolla de lite runt på kroppen på henne och upptäckte att hon hade lite på magen o ryggen oxå. På bara 20 min hade det blivit jätte mycket och nästan hela ansiktet var uppsvullet. Så jag skyndade mig och ringde Vårdcentralen innan dom stängde och vi fick komma.
Hon hade fått nån allergisk reaktion,typ nässel utslag. Samma som Nonno fick förra sommaren.  Dom vet inte riktigt varför man får sånt....Men Adiane fick i alla fall kortison och tavegyl,så blev hon genast bättre.
Men idag har hon varit väldigt slö och nu sover hon. Lite förskyld är honoxå,så det är väl en kombination. Nu är det ändå helg,så nu kan vi ju vila=)

Trevlig helg,stora och små=)

Update ,onsdag!

Bahlool: Jag kan fortfarande inte kommentera i din blogg. Men tydligen andra...kanske det är min dator som strular??
Jag gillade det där med att ni araber ska ta patent på magdansen. Så jag tänkte,om jag inte får baka pepparkakor o lusse bullar,för jag är ju inte svensk enligt SD. Och sen får jag inte baka typ Baklava,för det har araberna oxå patent på......vad kan jag då baka?? hahhaha
Det får nog bli "köpekagor";)

Det stod i HD,att man nu kan låna energimätare på biblioteket. Det lät ju som en bra idè,med tanke på att vi har så höga el räkningar. Tyvärr så var ju alla utlånade på studs,men jag har ställt mig i kö på en i alla fall.

Jag har skrivit innan om tonårsgrannen till oss. Alltså jag tycker att man ska ha överseende för grannar när man bor så här i flerfamiljs hus ,som vi. Jag menar jag vill ju inte att någon kommer och klagar för att barnen för oväsen osv. Men i lördags var det bara så wierd....Killen har folk hemma o dom kollar på fotboll. Varje gång nån gjorde mål.så känndes det som dom möblerad om. Helt sanslöst!! Detta var kl12 å natten......Jaja,Khalid ringde en släkting till dom som vi känner,för att höra var hans föräldrar var. Efter ett tag kom dom hem. Så då ringer dom på hemma hos oss,halv ett på natten,för att be om ursäkt för deras sons beteende. men sen när dom själva kommer hem,så börjar dom dammsuga.......Alltså hallå!!! Be inte om ursäkt för er sons beteende,om ni själva sk akomma hem o göra samma sak...mitt i natten. Kanske bara jag som är känslig......I dont know...Jag är ju svensk...hehe

Vet inte om jag skrivit om min mamma på senaste. Jag försöker ju att undvika henne,men vi bor ju på samma ställe,så ibland går det bara inte. En dag kom hon fram till mig när jag var vid bilen. Hon ville ha hjälp med att beställa en bok,sa hon. Den gick bara att beställa via internet. Ibland har jag så svårt att vara hård,så jag sa ja. Hon sa att den handlade om alkoholism. Jag tror inte att det hjälper sa jag..... I alla fall så kom hem till mig senare samma dag,med lappen om boken osv. Boken heter "jag är inte bara mamma jag är skitfull också". Kännslan man får är ju bara att skratta alltså. Jag tror inte att en bok hjälper henne. Att hon bara har mage att komma och fråga mig om hjälp.....Men det tyder ju på att hon inte förstår det lidandet hon utsätter andra för. Jag har inga tårar kvar för henne känns det som. Det går inte ens att föra ett samtal med henne,för honär alkohol-dement. Det blir man i över 20 i  alkoholism......
It sucks!!

På måndag har min chef deadline. Då måste hon ge det nya schemat till oss. Ja,som det känns nu,så tror jag att problemen löser sig själva,för jag såg på hemnet att alla byggnader fsk och skolan är till salu. Den som köper dom,vill nog driva nåt eget där,inte bara hyra ut. Om man hyr ut,så höjer man nog hyrorna ändå....och då går ju det inte runt. Konkurs nästa.........Men jag vill helst ha ett nytt jobb innan dess. Måste sätta igång med sökning!!

Jag vet att jag inte ska ta upp det igen.....men jag kan bara inte släppa det. "Gäst",skrev att vi skulle akta oss för vad våra barn sjunger på jul i skola o dagis osv.....ja o kyrkan.

Ni som kan texten fyll i själva:

"Vi komma vi komma från pepparkakeland....."

"En socker bagare,här bor i staden......"

"Lusse lelle lusse lelle........"

"Midnattråder tyst det är i huset,tyst i huset......"

"När nätterna blir långa och kälden sätter in......"

Nä,jag känner inte att jag behöver akta mig för att mina barn ska vara med i lucia tåget. Det känns inte farligt alls *skratt*

Update idag,Tisdag!

Kollade på Halal-Tv igår. Där säger Jimmi Åkesson (heter han så SD ledaren?). Att om en svensk konverterar och tar på sig andra attribut(som slöja t.ex), så förlorar man en del av sin svenskhet. Men jag känner mig väldigt svensk. Jag tror att alla som känner mig,tycker att jag är svensk...och muslim=)
Om jag inte är svenk mer,vad är jag då ,Jimmi?? För jag är definitivt inte arab...hahah. Jag är inte wannabie arab,jag är wannabie muslim=)
Det är ju en lustig åsikt bland många andra som SD har.......

Jag måste ta tag i skolarbetet...men just nu är det så trist. Jag måste läsa 18kapitel...hela boken,för att kunna göra första uppdraget. Det känns inte helt ok,just nu. Dålig motivation har jag....

Saad ska åka till Irak nästa vecka. Jag förstår att han saknar familjen..... Han ska inte vara borta så länge,men barnen kommer att sakna sin lek farbror och jag min privata kock. Men jag välkommnar lite tid utan påklädning av slöja här hemma faktist. Saknar lite privat tid........så det ska bli skönt!

På fredag ska vi baka lussebullar och pepparkakor här hemma. Det ska bli skoj. Barnen blir lediga efter lucia firandet på dagis och massa bak här hemma=) Det ska bli mysigt=)

Ahh,bloggen!

Bloggen,tramsar sig med mig idag.....och inget funkar. Men det gör väl inte så mycket......när jag ändå har annat att göra,som skolarbete t.ex;)

Besök

Ja,jag har besök i min blogg av en "gäst".
Om jag inte tror fel,så är det samma gäst som klankade ner på min tacksamhets lista. Det är så trist,varför ska man klanka ner på andras godhet....jaja...men så är det.
Öppna frågor till gästen:

Ge mig några konkreta svar och anledningar till varför man inte får gå till kyrkan? Om du nu tycker att det är Haram.

För jag har ju faktist beskrivit varför jag tycker att det är ok. Att om man följer Profetens sunna,så kan man möta andra människor i andra religoner,för det gjorde Profeten.
Jag önskar att jag hade samma gåva att uttrycka mig bra,som Bahlool,för det han skrev i mitt förra inlägg,är precis det som jag tycker. Hur ska man kunna visa Islam för icke muslimer om man inte vågar möta andra med andra religone roch traditioner?

Gästen undrar vad vi har att göra i kyrkan,om nu vår tro är så stark.....

Jo,så här är det: Kyrkan här i Sverige har för mig ett symboliskt värde. Om min syster gifter sig i kyrkan ,så är det att hon vill följa traditioner,inte för att hon vill mässa för mig om Jesus eller nån annat. När mina föräldrar eller annan släkting dör,så vill jag vara där på deras cermoni. När mina barn har skol avslutningen,så vill jag vara med och dela glädjen med dom ,när dom ska sjunga och uppträda i kyrkan. För mig är detta en del av traditon,inte religon. Nu vet jag att många muslimer tycker att man inte ska följa nån annan tradition,för att dom tycker det är fel....men förklara för mig varför?
Islam är inte svårt,Islam ska inte vara en massa förbud, Islam för mig är en möjlighet till nånting lättare och bättre. Det vill jag visa mina barn.
Om jag hade bott i USA,hade jag förmodlingen firat Thanksgiving, Om jag hade bott i Kina,så hade jag firat Svalans dag. Svårare än så är det inte för mig. Sen har jag ingen behållning av att "ränna" i kyrkan varje dag,och det gör jag inte. Men jag tycker att alla människori hela världen borde sammarbeta oavsett tro. Och vet du vad...det tycker inte Al Qaida och Wahabies....därav mina åsikter!

Sen har jag inte sagt att jag har rätt eller du har fel...för det kommer vi att veta på dommedagen.

Jag har bara uttryckt mina åsikter.

Gudstjänst

Idag är det söndag. Då är det Gudstjänst på TV. Men idag var det ingen vanlig gudstjänst,utan en mångreligös. Där var judar,muslimer,buddhister,kristna sida vid sida i kyrkan! Alla gjorde olika religösa saker,utifrån sina religoner. En imam reciterade Koranen och nån jude läste ur toran(tror jag  att det heter).  De kristna sjöng nån psalm.
Hur kan det då vara att vissa muslimer,säger att man inte får gå till kyrkan,att det är Haram om man är muslim?? Ja,man tror väl på olika saker......men jag kan säga som så,att de som säger att vi inte får gå till kyrkan,dom är nog typ Al Qaida eller Wahabiter. Det är vad jag tror. För det är samma människor som säger att man kommer till Jenneh(paradiset) om man dödar en shia muslim..... För er som vet och inte vet,så är det förbjudet att döda någon inom Islam. Vi människor får inte utdömma ett sådant straff,för det är bara Allah som bestraffar (och belönar då vill säga)
Hur kan man bara säga att man kommer till paradiset ,om man dödar någon annan....och någon från samma tro dessutom.....??
Vi ska följa Koranen och dess budskap,men vi ska oxå följa Profeten Mohammeds sätt att vara,hans sunna. Ett exempel är väl att Profeten och hans följe tom, tog skydd och upphöll sig hos kristna/kyrkan när dom var på flykt från Mecka. Vad säger det er? Ni som säger att vi inte får gå till kyrkan....?
Ett annat exempel,som jag oxå använder mig flitigt av är att det är såå många som säger att man behöver inte ha slöja-för det står inte i Koranen. Nu har jag inte läst Koranen utan och innan,så jag vet inte. Men det som står där,kan ju tolkas så olika. För någon betyder det att täcka sig och för någon annan inte. Jaja,men i alla fall,så tycker jag att vi än en gång ska titta på Profetens tid. Hans fruar och de som blev muslimer täckte sitt hår och vi ska ju följa profetens sunna,eller?

Thats my belive=)

*Jag är tacksam för alla de människor,som har möjligheten att åka på Hajj.

*Jag är tacksam för att jag får ha kontakt med Allah varje dag

* Jag är tacksam för att jag konverterade

*Jag är tacksam för att mina barn mår bra och har allt vad dom behöver,mat ,vatten,tak över huvudet,omsorg

Var ska vi bo?

Nu är det helg! Lugn och ro.....är nog mitt motto=)
Vi åkte en sväng  till City gross  imorse. Inhandlade en del grejer. Sen blev det pannkakor med Ulle och Maya här hemma,med en massa lek.
Tjejerna har varit så goa och snälla,skönt när allt flyter på,för det är minsann inte alltid det gör det........

Gjorde en koll i min källare,för vi har haft inbrott där. Ville mest kolla vad som fanns kvar. Vi har ändå inget direkt av värde där,men ändå. När jag kom ner i källare,så träffade jag på en granne,som sa att vaktmästarna hade sagt att dom hade  hittat folk som sov nere i källaren. Då förstår jag varför vår madrass var stulen t.ex och mattorna. För dom behöver väl nåt att ligga på och nåt att täcka sig med. Tragiskt........men dock sant.
Alltså jag vet intemen det är inte värt att bo här på nåt sätt. Dyr el,en bil granne som bara klagar. En vaktmästare som bara klagar på min vagn,som han tycker är i vägen. Tonårs grannar som har fest och fullt med folk,ofta. En lägenhet som det regnar in i,och aldrig blir vid gjort. Objudna hyres gäster i källaren......
Men var ska man annars bo,liksom??

*Jag är ändå  tacksam att jag i  alla  fall  ,har nånstans att bo
*Jag är tacksam att flickorna är glada och snälla mot varandra
*Jag är tacksam att jag inte har ont i min tand,som jag bet av......för jag har inte tid hos tandläkaren förrens den 16 dec.

Torsdag

Sitter här som vanligt min tidiga morgon. Hoppas att tjejerna sover ett tag till,men Zache måste snart väckas...för han har ju skola=) Skönt att bara ta det lungt på morronen,ingen stress.

Igår kväll,så var jag på en föreläsning om Expo. För er som inte vet så är det en förening som moteverkar våld,rasism och nazism osv. Den hölls i Zaches skola. Tyvärr är det så att skolan med lärare har märkt att vissa elever har dragit iväg till det Nazistiska hållet och Vit makt föreningar. Det är ju bra att dom vill försöka motverka det. Killen som snackade var jätte bra. Det känndes som att kolla på "kalla fakta" och "insider" samtidigt. Jag är tacksam för att jag kunde gå dit och lyssna. Synd bara att inte fler föräldrar eller lärare från andra skolor kom. Det var nog egentligen riktat  till föräldrar med barn i högstadiet,men jag tycker det är lika intressant.

Tankar på dagen

Idag är jag tacksam för att jag fick äta frukost med mina vänner.

Jag är tacksam för att jag inte har lika ont i nacken idag,som de andra dagarna.

Jag är tacksam för att jag har min man.

December månad......tiden springer iväg. Snart har vi en tjej som blir 1 år och en som blir 3 år i detta huset. Mashallah vad tiden går fort=)
Tänk att det snart är ett nytt år. Tänk att jag snart ska börja jobba...skrämmande....

Jag brukar titta på programmet  "unga mödrar" när tid ges. Igår var en sån dag. Men det är ju farligt farligt för mig att titta på sånt...för jag blir extremt sugen på graviditet och barn igen. Men sen kom natten,då både Jinan och Adiane höll mig vaken...och då kommer man till sans igen och känner att det funkar inte med mer barn i mitt liv,inte just nu i alla fall;)

Over and out!!

Tankar på kvälls kvisten....

Flickorna sover,Khalid har gått till moskeèn........jag e ensam. Ja,egentligen inte,för både Zache o Saad e hemma....men dom ser man knappast röken av. Dom håller till på deras rum,hela kvällarna.

Idag kom dagis fotona. Dom var jättefina,alla tre Nour,Adiane och syskon korten=) Sparade några av varje och skickade tillbaka resten. För dyrt om jag ska köpa allt. hade blivit en sådär 1500kr,plus att vi redan har köpt Zaches kort och skolkatalog. Jag vem sa att det var billigt att ha barn;)

Idag var jag en sväg hos Ulrika.Det blir allt för sällan nu förtiden. Varför vet jag inte,för vi är ju hemma båda,men jag har så mycket med skolan ibland....tyvärr....

Jinan hon är så stor så stor. Hon bara promenerar runt omkring här hemma nu. Man blir ju så stolt,på nåt sätt. Roligt när hon kan leka med Nour o Adiane på ett helt annat sätt nu. Själv så leker hon helst med dockorna=)

Läste i en annan tjejs blogg om tacksamhet. Jag har tänkt på det innan,när jag har sett nått program om Oprah(det e det vi hemma mammor gör,dricker kaffe o kollar på Oprah...heheh) Att man ska skriva ner varje dag,nånting som man är tacksam för. Så jag tänkte oxå göra det.

*Jag är tacksam för att alla mina barn är friska idag

*Jag är tacksam för att alla i min familj har fått dricka och äta sig mätta idag

*Jag är tacksam för att Allah gav oss en hjärna att tänka med.........alla borde använda den

Kaffe o choklad

Sitter här,en måndag morgon. Huset är så tyst,så tyst. Ingen hemma bara jag och Jinan och hon sover. Hon somnade på vägen hem från dagis.
Jag intar kaffe och choklad (som egentligen varit tänkt som present,men får väl köpa ny)........jag vill bara ha en lite stunds vila,innan skol arbete och hem arbete börjar.
Helgen har varit lugn o skön. Eller ja,så lung ,som den kan bli här då,då. I alla fall så har tjejerna varit glada och sovit länge.Lekt fint tillsammans osv.
Ibland så bara funkar allt,och då är det så skönt=)

Ska prata med min ena jobb kompis idag,och se om hon har fått vår chef på andra tankar......*hoppas det*. För jag har så ont i magen av allt detta......och jag ska inte börja jobba förrens om 2 månader..... Hur kommer jag då inte att känna,när jag väl är på jobbet då???

Bläääää

RSS 2.0