Welcome Ramadan!


Söndag

Vaknade tidigt idag. Bara att vänja sig. Snart börjar fastan och då tänker jag gå upp för att äta,för att få nånting i mig och även dricka. För att kunna be i lugn och ro osv. Tiden på morgonen när barnen sover är så fridfull. Man är själv utsövd och det är skönt att kunna vakna i lugn och ro,tycker jag.
Så när jag kom upp såg jag att min man hade hämtat böne och faste tider till mig. Som det såg ut på den lappen,så börjar ramadan på Tisdag. Men jag vet några som börjar redan idag...... Jaja...
Jag hoppas att min fasta får mig att inse viktiga saker i livet. Inte världsliga saker......

Tacksamhet! Ödmjukhet! Tron! Underkastelse!

Jag hoppas att min svåger ska fasta,så man har någon att bryta fastan med osv. Tråkigt att vara själv. Men jag vet inte,har inte pratat med honom. Khalid kan inte och får inte fasta.....så är det med det.....

Vacker väder idag ser det ut som. Vackert väder igår. Ljuvliga sensommar=)

Motvind!!

Känns som hela denna veckan har gått i motvind.
Bilen funkar inte som den ska....igen!
Zaches glasögon har gått mitt itu,måste åka till Hbg och beställa nya.
Det har blivit strul med mina kurser. Vilket är Kunskaps forums fel. Men nu hade jag ju då tyvärr köpt bäcker för över 600kr...som jag inte ens ska använda. Försökte retunera böckerna,men posten bråkar med mig . J*vla skit posten!!! Har ordnat med nya kurser,men dom böckerna går ju inte hitta. Eller ja,dom är slut överallt i alla fall. Nån som har Samhälle B och Samhälle C,som har läst vid Liber,som vill sälja??

Men det värsta i hela veckan var att Zaches mamma kom i torsdags och sa att hon flyttar till Småland på fredagen(igår då alltså). Hm...berättar man sånt en dag innan. Hon är om möjligt knäppare än vad jag trodde. Zaches hjärta är ju krossat. Inte för att han skulle vilja flytta till Småland,men han vill ju inte att hans mamma och lillebror heller ska flytta dit. Jag är inte sur över att hon flyttar. Sånt e livet. Hon har kille där och fått ett jobb där,så det var väl bara att vänta sig. Men man pratar väl om sånt. Berättar för oss,barnen osv. Inte med en dags varsel!!! Jag är så lessen för Zaches skull......... Han förlorar en mamma och en lillebror....... Jag sa till honom,att "nu är det du och jag". Jag har ju varit som en substitut mamma hela hans liv,men nu blir det ju mer påtagligt när hans mamma,faktist inte är här. Ja,jag hoppas att han inte kommer att vara allt för lessen. Stackars barn,som utsätts för föräldrarnas infall.....

Lille lördag,idag=)

Det är ju riktigt höst väder. Typ Oktober känsla,när det regnar så här hela tiden. Ja,ja men vad hade man väntat sig...... Jag är bara nöjd att jag inte behöver svettas bort till en blöt fläck ;)


Det har börjat en ny arabisk-lärare på tjejernas dagis. Hoppas att jag får träffa henne idag. Nonno pratade och berättade en massa om vad hon hade sagt och gjort,på arabiska!! Det är inte ofta man hör Nonno så. Så då måste hon har gjort intryck!! Roligt=)

Var i hbg igår och gick på Kulla gå gatan. Ja,det ni måste vara en minst 6-7 år sen sist. Är inte inne i stan så ofta och shoppar,utan då blir det ju ofast att man åker till Väla. Köpte ett par öron hänge till Nonno,som hon ska få när hon fyller år. Kan inte fatta att hon ska bli 4 år!! Hon längtar så till sitt kalas,och hon frågar varje dag om det är idag....hehhhe.

Adiane är inne i en sån tråkig period. Hon går bar arunt och pratar bebis språk. Ja,ni som känner henne vet att hon pratar bra,mycket bättre än för nån i hennes ålder,bättre än Nonno t.o.m. Men nu går hon bara runt och leker bebis och pratar sånt löjligt. Jag tycker att det är en ur tråkig lek! Sen så har hon inte kunnat släppa blöjan heller. Hon vill av hela sitt hjärta,men det slutar bara med olyckor i byxorna hela tiden,så än är hon väl inte redo.

Jinan har blivit jätte förskyld. Inatt fick hon knappt luft och jag fick preparera med näsdroppar och panodil. Tog inte tempen på henne,men hon känndes så varm. Ja,efter det så somnade hon gott igen......och mamman med.....
Alltså snart måste det väl ändå vara dags för tänder. Hon är mer än 8 månader och inga tänder......hhahah. Dom andra tjejerna fick tidgt,vid 4-5 månaders ålder. Fast det ser nästan ut som hon har fläskläpp just nu,för så svullen är överkäken på henne,så det borde nog komma några snart. Så slipper vi spara pengar til lös tänder;)

Ja,så har då stora killen börjat 4:an. Han verkar nöjd,men det är högt tempo och mycket att hålla i huvudet. Inte minst för mamman. Med gympa 2ggr veckan och 2 ggr simning. Läxor,tider,låneböcker osv. Usch,ja...känns nästan som man själv som går i skolan ;)
Det enda som jag reagerat på,är att, detta är första året som det inte finns fritids för barnen. Fast ändå så har han sov morgon 2 dagar i veckan. Måndagar börjar han kl9 och Onsdagar kl9.30. Tänk på alla barn,vars föräldrar har åkt till jobbet. Då måste dom fixa och ta hand om sig själva på 2 morgnar. Visst ,dom klarar det. Men jag tycker att det är ett stort ansvar. Samt som att dagarna blir förskjutna och han går till kl 15 många dagar. Det är jobbigare för barnen,tycker jag. Konstigt varför det har blivit sådär, Men nu är ju Tornlyckeskolan en kommunal skola på intrapernad och det har ju sina nackdelar. Det visste jag ju redan innan........men men. Dom har säker svårt att få ihopa lärar tiderna med schemat och då blir det sån kaos.

Nä,om man skulle ta och göra nåt vettigt denna dag och inet bara sitta här..........

Byeeee

Funderingar

I veckan har jag hämtat anmälnings blanketter till dagis för Jinan. Känns både spännande och lite vemodigt att hon ska börjar dagis. Tiden går så snabbt. Men samtidigt är det så härligt att barnen växer upp.

Igår fick jag och Tina ett infall och stack till Väla med alla barnen. Det var väl sådär......Hade varit lättare o titta på grejor om inte barnen varit med. Men dom var ju så glada!! I alla fall köpte jag byxor och 2 tröjor,som Nonno ska få när hon fyller år. Ahh,jag vet inte hur jag ska göra med hennes kalas. Först så fyller hon år under ramadan,sen så hade jag tänkt att ha hennes kalas på Lilla Gul,men nu vet jag inte.... Vi får väl se hur jag gör.......

Märkligt

Har drömt om 2 personer inatt. Båda två,har jag aldrig träffat in real life. Drömmen känndes så verklig,som om jag verkligen känner dessa personer. Så¨då måste dom ju har gjort stort intryck på mig eller?
Tänk så mycket folk man pratar med på nätet,folk man annars inte hade kommit i kontakt med. Det är lite märkligt egentligen att man byter tankar och åsikter med folk man inte känner........

Håller på att förbereda mig lite inför Ramadan. Inshallah så kommer allt att gå bra=) Längtar lite nu......=)

Yusuf Islam - Father and son


Yusuf islam

A is for Allah
 
U2

Visste ni att Bono är den kändis i hela världen som skänker mest till välgörenhet!!!

Deras låtar har buskap och ett innehåll,som faktist inte många har =)

Stor tjej!

In da hood

In da Hood!!

Jinan

Igår så blev min tjej 8 månader!! Alltså kan ni fatta vad tiden gått fort,mashallah=) Hon är så lugn och go. Hon har börjat att hasa sig fram,nu fattas bara att båda benen ska hänga med,så kan hon krypa;)
Hon har så go humor,samma som Adiane när hon var liten.Man kan skoja o leka med henne,tills hon kiknar av skratt...hahhah. Igår så tog jag gå-bilen och ställde henne vid den,så hon fick hålla sig och även sitta på bilen. Hon tyckte det var så kul med denna nya upplevelse,att hon bara skratta o skratta.
 
Det är härligt med barn!!

Måndag,all day long

Vaknade för en timme sen. Alla barn sover,så jag har passat på att duscha i lugn o ro och äta frukost. Snart ska alla väckas,för det är dagis premiär idag=) Hoppas att dom inte är svåra att lämna,med tanke på att dom har varit hemma i 7 veckor. fast jag tror det är ok,det brukar vara ok. Dom e nog bara glada att vara tillbaka och leka med kompisarna. Ja,inte för att det är kompis fattigt här inte,för här finns så mycket barn så det har varit lek,lek varevig dag. Men det finns ju andra på dagis och det kan vara bra med miljö ombyte nu.

Ska försöka att hinna med lite pratiskt idag. Ska även ge lite tid till Zache. Han är så glad att han har mig själv i 2 dagar nu,för skolan börjar inte förrens Onsdag. Tänk,han ska börjar 4:an!! Sen han började skolan har tiden bara rusat iväg tycker jag. Mina stora kille=))

Måste fixa bäckerna till mina kursen...men det verkar vara ett dött lopp. Ingen som vill sälja bäcker från omvårdnas programmet,eller kan tala om var man kan hitta dom??

Nä,nu vakna Jenneh.......ha en bra dag alla!

Musik

 Barnens favoriter just nu. Mina öron finns det sår i ....jag lovar=)

Update,igår..

Så då har ju Rima gift sig och Amira förlovat sig. Vi var alla där igår för att äta gott och kolla in filmerna från båda festerna. Så vackert och så fint. Det är  nästan som en dröm från sagorna,när man ser sånt. Man önskar det för sina egna flickor. Fast det är ju lång tid dit...hehhe. Fast tiden går ju fort. Jag och Rasha har redan bestämt att våra barn ska gifta sig. Hon har nämligen tre pojkar och jag tre flickor.......hahhah. Så det är ju redan klappat o klart ;)

Sen hade Saad och Khalid lite bjudning igår i moskeen,för Saads uppehålls tillstånd. Saad han gjorde kebab,kebab och mera kebab...........Det såg gott ut i alla fall=)) Han är duktig på mat,så är det bara. Vi hade min pappa här i förrgår på tårta av samma anledning. Men fast att vi firade Saad,så höll han till i köket med mat och disk. Jag tyckte att jag kunnde ta över,så han kunnde umgås lite,men jag fick en fråga till svar "kan du laga arabisk mat"?? Han vill ha det på sitt sätt och ja,då är det väl bättre att han gör det själv. Jag kan laga lite arabisk mat,men Saad har ju jobbat med matlagning....så han är ju strået vassare...heheh.

Dagis,dagis dagis!!!! Låter kanske hemskt,men det ska bli en fröjd att komma in i rutiner och att barnen får komma till dagis. Det är så många saker jag har lagt på hög och sagt,"ska göra när barnen e på dagis". För det går inte att göra nånting,viktigt eller oviktigt när dom är hemma,tyvärr. Dom är glada snälla barn,men ack så intensiva. Dom tar hela min energi...hehheh
Här är tårtan som jag beställde av Ulle,till Saad =) Jätte fin och jätte god!

Love it!Man förundras ju över vilka muskler hon har. Hon har nog en del,som man inte visste fanns...hehhe

Glad!

Idag är jag glad. Ja,hela familjen är glad. Saad fick ja på sitt uppehålls tillstånd idag=) Lite trist är det att flera av hans kompisar har fått avslag i dagarna och så får han ett "ja",men så är ju tyvärr livet.
Vet inte riktigt vad vi hade gjort om han hade fått avslag?? Barnen älskar honom så mycket. Adiane kallar honom för sin storebror. Fast det känns ju rätt så egoistiskt att säga så,eftersom hans egna familj inte har fått träffa honom p åöver ett år. Men nu känns det ju inte så avlägset längre. Det brukar inte att ta så lång tid att få hit sina barn och familj,hoppas det i alla fall.

Idag fyller Lova år. Grattis Lova som blir 1 år=)
Vi ska strax dit på kalas. Det ska bli skoj. Barnen bara väntar o väntar.......heheh

Dagen efter


Man kan undra vad jag gör uppe så här tidigt?? Jag undrar lite själv oxå faktist...... Jag somnade nog inte förrens halv två. Det är way past my bedtime. Men man är som en inbygd klocka och vaknar på morronen fast att tjejerna inte är hemma. Gästerna stannade länge igår och det är så roligt att man tar vara på tiden och verkligen umgås när man kan =)
Många skratt blev det igår och du kan känna dig skydlig för en del Rawie...hehhehe.

Jag ska hämta Nour och Adiane redan halv tio i Ornakärr idag. Så det var väl bra att jag vaknade nu. För pappa och Cilla ska på konfirmation. Det var så skönt att se att tjejerna inte var lessna när jag lämnade dom. Utan dom nästan sa till mig,åk hem nu mamma!! Dom ville vara med morfar och utforska nya grejor...hehhe

Är bortbjuden ikväll. Vet inte om jag ska ta Jinan med mig,eller om jag går själv? Har inte tänkt att stanna borta så länge, i vilket fall.

Snart...snart börjar dagis. Ska försöka att hitta på nåt kul med tjejerna (och zache) denna sista veckan.

Oj,oj,oj......=)

Alltså ibland undrar man hur det går,hur det funkar egentligen. För jag går nästan på som en maskin här hemma.Men inte är det nån som stopparpengar på mig för det ;) Jag bara går o går ,hinner knappt sätta mig ner. Nån ska på toaletten,blöjor som ska bytas,tvätt ska hängas,mat ska lagas. Mat ska delas,blåsas på för att den är varm.Sen ska dom ha på fylling innan man vet ordet av,har alla barn ätit färdigt och är på väg mot nya äventyr. Själv sitter man kvar och har inte hunnit ta en tugga. Barn ska badas,kläs på,kläs av,läggas,läsa saga,somna dom. Sen när dom vaknar på natten,ska det fixas välling och somna om på nytt. Vilket ofta resulterar i att dom kommer över i vår säng.
Det ska städas.Helst ska ju toaletterna och köket vara rent och fräsch,tycker jag. Men ibland undrar man om det är lönt. Med massa barn som bara grejar och smutsar ner. För om jag städar nu,så är det ju ändå smutsigt efter kvällsmaten igen,eller?? Barnen ska roas,lekas med,upptäcka nya saker,lära dom nya saker.
Aldrig en lugn stund!

Om detta är de härliga småbarns åren,så lägger jag nog in om lite tjänste ledigt,om det går för sig??...hehheh

Vi har haft en jätte härlig sommar,det är inte det,men jag har fått lägga in 200% varje dag,från morron till kväll. Jag är lite trött nu.......jag längtar efter dagis,plugg och rutiner.

Imorgon ska jag ha vänner på middag här. Då ska jag få vara lite barn ledig i alla fall. Stora tjejerna ska sova hos min pappa. Killarna har jag kört ut,så jag har bara Jenneh hemma=)
Eftersom jag ska göra en del mat,så ska jag lämna tjejerna tidigt imorron. Hoppas bara att det är bra väder så dom kan leka ute hos morfar,mycket roligare för dom=)

More and more

Nu har Iprenen börjat verka och jag är på bättre humör. Jag har ätit frukost och duschat. Jinan vaknade fick gröt,lekte lite,men har somnat om nu igen. Lite för tidigt för henne tror jag...heheh. Undras när stora tjejerna tänker vakna,sen Zache.....riktig tonåring som sover länge....hahha. Märktes direkt att stora killen kommit hem igen igår. Musik spelande mobiler,kompisar plingar på dörren. Ut och in med star wars grejor eller fotbolls spelande. Men det är så härligt=) Skönt att han är hemma. Nonno och Adiane ville inte släppa taget om honom igår.

Jinan har lärt sig att klappa. Sen så tar hon sig frammåt nu oxå. Hon hasar sig fram med benen på nåt sätt. När hon hamnar i krypläge så blir hon lessen för hon kan ju inte krypa än...hehhe.
Så härligt att se utvecklingen hos ett barn=))


Måndag

Idag kommer Anna hit med sina barn. Jag tror jag ska göra pannkakor,så blir barnen glada=) Måste bara till affären när dom öppnar och köpa grädde. Annars dör nog Adiane. Man kan inte äta pannkakor utan grädde inte.....heheh.

Aj,aj,jag har tandvärk!! men jag har tagit en Ipren,så hoppas att det går över........MIna dumma visdoms tänder som spöka emellanåt.

Lördag,uppdaterar mitt liv=)

Har beställt en ny bok idag. Hoppas den kommer med illfart=)  Handlar om Israel och Palestina. Om inget annat,så kommer den väl att göra mig upprörd över orättvisorna där.....

Lite behagligare väder idag,så jag o tjejerna har varit ute nästan hela dagen. Dom somnade efter lördags godiset,vid nio tiden. Helt utmattade!! Jag funderar oxå på att mumsa lite godis...men har inte lyckats att slita mig ifrån datorn, så ibland kan datorn uppfylla en bra funktion;) heheh.

Nån som kan förklara för mig varför kill storlekar på kläderna ska vara så konstiga? Man fattar ju nada!! Bättre för oss tjejer...lätta storlekar som man alltid kommer i håg.

Fattar knappt att vi redan är inne i augusti??! 2 veckor kvar av vår semester,sen är det dags för plugg och dagis och rutiner. Fast vi har rätt bra rutiner nu oxå...så det blir nog inte så svårt. Hoppas jag i alla fall. Imorgon kommer Zache hem. Han har varit hos sin mamma i 3 veckor,lång tid. Alldeles för lång. Skönt att han kommer hem igen,så familjen är samlad=))

RSS 2.0