Resa

Nu har jag beställt biljetter och betalat till Stockholm. Det blir jag Nour och Jinan som åker upp i sommar till mina syrror. Det ska bli jätte kul=) Hoppas bara nu att inte Nonno är rädd för tåget eller nåt annat. Det blir ju första gången hon åker tåg,men det ska gå bra. Så himla bra priser dom har på SJ nu oxå......jag betalade 10 kr var per barn.....jätte dyrt alltså..;) Tur och retur...hehhe

Modern muslim??

Hur gör jag då? Jag vill oxå vara en sån där modern muslim. En som vågar och tar för sig i livet. Islam begränsar inte mig. Det är mina egna fördommar som begränsar mig...tyvärr. Jag vill ha allt det där,och samtidigt vara trogen. Det går ju utmärkt,om man nu inte brydde sig så mycket om vad folk tycker o tänker......Burkini - baddräkt för muslimska kvinnor

För många av Malmös 50 000 muslimer är bad i bikini otänkbart. Nu har SEA-U Vattenverkstad på Ribersborg tillsammans med ett projekt i Rosengård tagit fram en baddräkt för muslimer.

Baddräkten är den första i sitt slag som lanseras i Sverige och ska till en början säljas och lånas ut vid SEA-U Vattenverkstad.
- Självklart vore det kul om H & M eller någon annan stor kedja nappade. Men vi har inget kommersiellt syfte från början, säger Christina Merker-Siesjö, verksamhetsansvarig i kvinnoprojektet Trappan i Rosengård.

Majida Karim Said på Trappan är stolt över badplagget, som är en släkting till den så kallade "burkinin", en australiensiskdesignad heltäckande baddräkt.
- Det känns jätteroligt och betydelsefullt.

Bakom idén till baddräkten, som är tillverkad i ett elastiskt fritidstyg med lycra, står SEA-U Vattenverkstad som drivs av Malmö stad.
- Alla ska ha möjlighet att bada, och då är det viktigt att det finns lämpliga badkläder, säger Kristina Molin-Hansson, styrelseordförande för SEA-U. 
 

Tisdag

Att ljuga för sig själv är den bästa förnekelsen. Det är bra för att hålla själv bevarelsedriften igång. Jag håller på med det rätt mycket för tillfället.


Idag visade min syster sig från sin goda sida. Ja,inte för att hon brukar visa nån ond sida direkt;) Men idag så var hennes gärningar helt genom goda,från hjärtat. Det uppskattar jag =)

Var på bvc idag. Först föräldra grupp.Där en ny medlem infann sig,som bara var så helt super sig själv......absolut inte till konstlad. Hon gav oss andra mammor många goda skratt. Härligt med sånna människor.

Jinan är nu 4 månader och väger 7800g och är 64,5cm lång. Så nu går hon från Big Bertha,till Big Buddah. Hon är STOR,men hon är så fin=)

Vad är det för skillnad på sjukhus-lasarette?

Vad är det för skillnad på en doktor-läkare?


Fattar inte varför man har olika namn på samma saker?!


Adiane(mitt hjärta)!

Idag har jag varit på utveckling samtal för Adiane. Hon är duktig vår lilla tjej. Kan redan massa saker ,som är för 3 åringar.Det är kul att höra hur duktig hon är. Fröken hade inget negativt att säga.  Det som var lite tråkigt eller ja,jag vet inte vad jag ska kalla det,är att den stora avdelningen som hon ska börja på i Augusti,inte vill ta emot henne förrens vt-09. Dom vill nog att hon ska bli 3 år först och jag tror,att dom fröknarna inte tror att Adiane kan så mycket som hon egentligen kan. För hennes nuvarande fröknar tyckte visst att hon kunnde gå över i höst. Men men....jag låter det bero. Hon får stanna kvar på små barns avdelning ett tag till.Det är ju inte hela världen. Hon ska nog få göra allt som stora barn gör,tids nog. Sen en anna tråkigt sak,var att hennes "fadder fröken" ska sluta och börja jobba på skolan. Helt ärligt så är hon världens bästa fröken!!! Jag har aldrig träffat nån som henne. Så det känns trist att hon slutar,för jag hade önskat att hon hade inskolat Jinan sen oxå. Men sånt är livet ju....vi överlever säkert...hehhe.

Sova...zzz...

Tror ni att jag fick nån sömn inatt,nope! Tror ni att jag kunde sova nåt idag,på dagen, nope! Tror ni att jag får sova inatt.......nä,tror inte det.....??!!
Alltså det här är värsta tortyren och jag undrar hur länge det ska fortgå?? Bara hon blir ett sovande barn igen,min älskade Jinan =) Det hade varit så underbart=)
Det är inte så jättekul att amma och vakna typ 2 ggr i timmen,en hel natt. Fast jag ska väl tacka gud för att hon är frisk och kry. Bara jag som mår dåligt ju.......

Update

Hoppet är det sista som lämnar människan. Det är väl tur det,för annars hade jag varit hopplös.
En helt känslomässig berg o dalbana denna veckan..... Vad mer kommer att komma?? Men jag ska försöka att hålla modet uppe ( som jag alltid gör).

Har skickat iväg ett uppdrag nu på kursen. Hoppas på bra betyg på den,fast det inte var så lätt när man har egna personliga upplevelser som gör att man inte kan vara opartisk.....

Jinan är duktig med sina gröt smakportioner. Hon gillar det faktist. Men vad ska jag göra med sömnen??? Hon vaknar flera ggr i timmen på nätterna. Ja,jag sover dock inget. Är som en levande död för tillfället. Hm,hur länge till ska man orka med detta??!

Fick info,om min mamma igår. Tyvärr så lever hon fortfarande......Jag vet att det låter kallt,men hur ska man betè sig då??? Min högsta önskan är att hon somnar in,för just nu så lever hon ju inte ändå. Så slipper jag tänka på henne och det liv som hon utsätter sig för........ Skit oxå!!!

Gröt

Tänk att inatt har jag "bara" ammat 4 ggr. Känner mig lite mer utvilad i alla fall. Igår var jag så trött att jag hade ont i hela kroppen. Tyvärr så har jag så svårt att lägga mig o sova mitt på dagen......

Nu har vi köpt gröt till Jinan. Ska försöka ge första smakportionen idag. Det jag nu hoppas på,är att hon kommer att äta gröt så småningom och kanske bli lite mer mätt. Får se om det hjälper.

Så här är det.Det rekommenderas helamning i 6 månader. Jag är den första att säga att man sk agöra det(om man kan). Jag är stor förespråkare av amning. Men nu är jag fed up med min situation,att jag inte pallar mer. Sen vill jag inte börja ge ersättning heller,när jag har väl fungerande mat själv. Så jag hoppas att hon kan peta i sig lite gröt o annan mat så småning om,så blir det inte så mycket amning.
Det låter bra i mina öron,hoppas bara att det funkar?!

Om natten!

Ja,nu för tiden så sover jag inte om nätterna. Jag bara ammar o ammar. Inatt blev det en 8 gånger som jag ammade.Så man hinner ju knappast komma ner i nån djupsömn. Så här har jag hållit på i 2 veckor nu. Jinan som alltid har varit så lugn på natten och bara ammat 1 gång till denna cirkusen...... Jag är trött.....
Först så trodde jag att jag hade dåligt med mjölk eller att hon var i tällväxt period. Men så är det inte. Nä,då jag har mycket mjölk.....så det skvalar.... När jag vill ge henne mat på morronen,innan vi ger oss iväg, så är hon så övergödd från natten ,att hon nästan mår illa när jag erbjuder henne bröstet. Hm...så,så här är det. Jag matar henne på natten,som tröst...,för att hon ska somna om. Jag har ju ingen napp att ge henne. Så hur ska man göra då???
Ja,jag är villrådig i alla fall.Jag kan ju inte ha henne vaken skrikandes om natten,för då vaknar ju dom andra barnen. Det är mitt dilemma.

Listan!!

Stal denna från Sussie. Hoppas det är ok??!! hehheh...

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel? Nä,gift
2. Är du lycklig? Ja..
3. Är du uttråkad? Ibland...
4. Är du ledsen? Nej
5. Är du italienare? nej, svensk
6. Är du en cooling?  Skit cool,vad trodde ni??
7. Är du från Irland? Nope
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?  Nej och tur är det

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej.....
2. Har du någon gång blivit sårad?  Ja,väldigt!
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Brukar sova omnätterna
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?  Japp!
5. Har du kysst någon under de senaste veckorna?  Lite privecy,tack!
6. Har du haft en hemlig beundrare? Hade ju varit kul...
7. Är du kär? Förälskad varje dag
8. Vill du gifta dig när du blir stor?  Är redan gift

TVÅ ALTERNATIV
1.
Hår eller ögon? Ögon
2. Katter eller hundar?  Är ingen djur älskare...sorry
4. Några få bästa vänner eller jätte många "vanliga" kompisar? Få bästa vänner
5. Tv eller internet? Internet!
6. Coca-Cola eller Pepsi? Coca cola
7. Utekväll eller romantisk hemma kväll?  Hemma kväll
8. Pengar eller lycka?  Man blir lycklig av pengar..tyvärr..
9. Dag eller natt? Dag,på nätterna sover jag
10. Msn eller mobil? Mobil
TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1.
Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?  Nej
2. Brutit ett ben? Nej
3. Gjort något du ångrar? Ja
4. Hoppat Bungy Jump? Aldrig i livet!!
5. Ljugit för någon du tycker om? Ja
6. Ätit en hel tårta? Nope,men det hade varit gott...hehe
7. Gjort bort dig offentligt? Hoppas inte det
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Haahah,näää
9. Gråtit när ett husdjur dog? Näää
10. Velat försvinna? Ibland
SENASTE
1.
Telefonsamtalet du gjorde? Ulrika.
2. Telefonsamtalet du fick? Ulle
3. Personen du var med? Tina,as always
4. Roligaste grejen som hänt? Oj,då...vet inte faktist..
5. Personen du smsade?  Tina
7. Du skrev till på msn?  Mia F
9. Du tillbringade natten med?  Nour och Adiane i min säng
10. Du kramade?  Khalid

On top of the world!!

Har börjat en ny kurs =) Svårt,men tur att den är så intressant att det bli roligt att klura och läsa.

Idag har jag gjort nånting,som jag sällan gör. Jag har varit ute och promenerat med vagnen. Jag och Jinan=) Vi gick till City gross och handlade och landade nu här hemma. Ska strax hämta tjejerna på dagis. Jag var tvungen att gå och handla,för jag började laga mat,när jag upptäckte att jag fattades en massa saker.Sen var jag tvungen att promenera för Khalid har bilen. Men vet ni vad....det var härligt...hehhe.
Jag kallar inte mig själv för lat,nä bara bekväm.

Tänk vad mycket man har att tacka Allah för.Hälsa,livet,barnen....listan kan göras lång. När ni har det dåligt,så sänd en tanke...för det finns många andra som har det mycket sämre,sorligt nog.

I LOVE MY LIFE!!!

RSS 2.0