Tankar...

Ibland undrar man vad som rör sig i dom små barna hjärnorna...för stor aktivitet är det i alla fall och det kan röra allt mellan himmel och jord.

Igår tittade vi på Talang. Då bryter Adiane ihopa och säger "du mamma får inte ställa upp i Talang,för då vinner du och kommer aldrig hem igen"....;) Man undrar ju vilken talang hennes mamma skulle ställla upp med alltså....Men hon var dödligt allvarlig i hennes resonemang. Idag tittade vi på körslaget och då undrar Nour om jag skulle ringa och rösta på henne när hon sen är med....??! Samma sak har hon sagt om Idol. "När jag e med där mamma,sitter du längst fram o hejjar på mig då"? Ja,så självförtroendet är dte ju inget fel på.......o inte talanger heller,då kanske ...hmrfp!!!

Sen har det talats om döden,Gud,paradiset och Imam Hussien. Pust...jag blir ju trött av all hjärnverksamhet dessa barn har. Frågor...frågor....som kräver svar. Adiane undrade varför inte "den" och "den" på dagis tror på Gud. Men det gör dom kanske sa jag,vi vet ju inte,vi får fråga. "Nä,dom kan ju inte tror på Gud,dom äter ju skinka" var hennes svar. Ja,ibland är det inte lätt att förklara för barnen så att dom förstår.....sånt kommer ju med tiden. Det var ju som Zache sa när han var liten och jag ny konverterad. "Då innan Lollo,när du var svensk,då åt du leverpastej". ...hihihi=)

Sen har ju barnen hört berättelsen om Imam Hussien hans familjs kamp,hunger jag allt....... Då börjde Nour nästan att gråta och tyckte vi skulle skicka mat till dom med en gång. Hon förstod inte tids begreppet att det hade hänt för läääängesen.........

Fast det är så skönt att prata med dom,om livet. Om viktiga och oviktiga saker. Det gör mig till en glad mamma=)

Kommentarer
Postat av: MammaMarie

Alltså det är helt underbart att du delar med dig av detta. Det är verkligen roligt att höra barnen och deras funderingar. En sak du kan vara stolt över är att dom har god självkänsla, och verkligen själva tror att de kan och kommer lyckas i livet - det är en självklarhet hos dom.Ja, HUR kan man tro på Gud och samtidigt äta skinka??! Ett tankepussel som det kan ta lite tid att få ihop :)

2010-05-02 @ 15:29:03
URL: http://mammamarie.se
Postat av: camol

Ja det är verkligen roligt att höra barns tankar kring saker! Dom brukar vara smartare än vad man kan ana.

Du har fått en Beautiful Blogger Award av mig! :)

2010-05-02 @ 23:33:39
URL: http://alhayat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0